Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4488 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בקשר ל-RUNX, לחבר יש אחת בסיסית ויש לה חיישני גשם ומראה מתכהה אוטומטית, היה את זה בגולף?

אני חושב שזה מוגזם להגיד ש-VW שיחקו אותה...

גם לי לא היו בכלל תקלות ב-GTI, ככה רכב צריך להיות.

לא חסר רכבים על הכביש עם 140K ק"מ בלי שום תקלה, גם כאלה שלא תוחזקו לפי הספר.

בקיצור, לא חושב שיש פה תגלית.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

• תגובות 76
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אולי פאסאט דור 3+4 היו אמינות (נראה לי שזה נכון רק לגבי הדגם הידני), אבל שליוב של מנוע 1.8 90 כ"ס וגיר אוטומטי יצר רכב עגלה שהיה רחוק מאוד מבחינת ביצועים מכל סופר לנסר קורולה או סיוויק מאותם שנים. גם האיבזור לא היה משהו ועובדתית הדגמים האלו לא הצליחו בארץ. לא פאסאט דור 3 ו 4 ולא גולף דור 3.

אין מה להשוות את רמת המכירות אז למה שהם מוכרים היום.

לגבי קלאץ' ואגזוז - קלאץ' תלוי רק בנהג.

אגזוזים דווקא מתבלים הרבה פחות במכוניות שנוסעות הרבה ומכסות מאות אלפי קילומטרים.

אפשר לראות מוניות ורכבי עבודה שעברו 500.000 ועדיין עם אגזוז מקורי. דווקא במכוניות שנוסעות מעט מצטברת לחות באגזוז שגורמת לחלודה ולהחלפה לעיתים תכופות.

היא אכן היתה ידנית ולא מאובזרת בעליל. לא היו חלונות חשמליים אפילו וגם לא מד טורים. מה שכן, היתה כרית אויר.

ההתמקדות בקלאץ' ובאגזוז היא בגלל הסובארו סטיישן שהייתה לי במקביל לפסאט שהיתה צורכת קלאצ'ים, אגזוזים וציריות בקצב מפחיד וזה מה שישב לי בזיכרון. אגב ציריות בפסאט, הוחלפה ציריה אחת בלבד לאורך כל התקופה, גם בגלל אמינות בסיסית גבוהה אבל גם בגלל אחזקה מונעת טובה במוסך המורשה בירושלים שכללה החלפת גומיות ציריה בלויות בזמן.

פורסם

שמן גיר ב-600 ש"ח?? מה קרה? השמן עשוי מזהב במקרה?

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

פורסם
קונצרן VAG נהנה מפריחה בעולם. עיקר הבעיה היא בשילוב שהיבואן מביא לארץ - מנועי TSI וגיר DSG.

בחו"ל (בעיקר באירופה) דגמי הקונצרן בגרסת TDI ידניים מפגינים אמינות גבוהה ואיכות עדיפה על מתחרותיהם בסגמנט.

גם המחיר שם יחסית דומה לשאר המתחרות ולא כמו שיטת התמחור של צ'מפיון (בדומה ל'מאיר' והונדה, שמתמחרים תמיד מעל לשוק)

גם מנועי TSI כבר מאובחנים היטב ויודעים לזהות את הבעיה בשרשרת התזמון. נשאר רק לחזק את אמינותו של הגיר הסורר...

לדעתי עדיין קונצרן VAG מייצר מכוניות מוצלחות מאוד, חבל שהגירסאות שמייבאים צ'מפיון מוגבלות לשילוב TSI-DSG7 וברמת מחירים גבוהה יחסית

אישית אני אוהב רכבי tdi ידניים, הייתי מעדיף אותם על הרכב רכבים בארץ, הבעיה שהמיסוי הירוק הרג את רכבי הדיזל בארץ.

מנועי הטורבו דיזל של וואג אמינים מאוד ואלו רכבים טובים מכנית.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם
בפולסוואגן החדשות נושא האמינות דיי בעייתי

אנדרסטייטמנט השנה..... :wink:

אכן היה לי צורך מסויים לכתוב את ההתרשמות האישית של מהרכב שברשותיי כקונטרסט אמיתי לשלל האשכולות הנפתחים לאחרונה בעניין אמינות רכבי קונצרן VAG.

.

אמינות של אקזמפלר אחד אינה מהווה קונטרסט אמיתי לשלל האשכולות שנפתחים, מה שנקרא זה הקול שלך אל מול הצעקה של הרבה אחרים.

ובכל זאת, אני נוטה לשער שהצגת את הנתונים אודות אמינות הרכב כפי שהם באמת ללא נסיון לייפות את האמת וזה מתיישר עם העובדה שבסה"כ מדובר בדגם שאינו "מורכב טכנולוגית", מנוע וגיר קונבנציונלים בלי צעצועים מיותרים, אין סיבה שזה לא יעבוד כראוי ובכל אופן בהחלט מדובר באמינות מרשימה ועושה רושם שאתה נהנה מהרכב.

תמשיך להנות ואל תתפתה להכניס ראש בריא למיטה חולה, אהמממ' TSI+DSG, אהממממ........

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
אישית אני אוהב רכבי tdi ידניים, הייתי מעדיף אותם על הרכב רכבים בארץ, הבעיה שהמיסוי הירוק הרג את רכבי הדיזל בארץ.

מנועי הטורבו דיזל של וואג אמינים מאוד ואלו רכבים טובים מכנית.

חשבתי שרנו חיסלו את המיתוס הזה שבגלל המיסוי לא מביאים רכבי דיזל במחיר שפוי.

פורסם

שששש אתה מפריע לגזלנים :-)

רנו אכן הוכיחו שאם רוצים אפשר, ואף שזה לא נוגע לי אישית, אני די שמח שהם מוכרים פלואנס דיזל בכמויות.

להערכתי האישית יכלו למכור פה למשל אוקטביה דיזל במחיר שפוי, אבל הם מעדיפים למכור ראפיד, כנראה. אולי זה נובע משולי רווח עדיפים, אולי מרצון למתג את האוקטביה כרכב שאינו מוניות, לך תדע.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
הפתעה:

ברכב שלי שהוא לא יפני אלא צרפתי לא הוחלפו שום תושבות ושום גומיות אף פעם, הרכב עם מעל 240.000 ק"מ.

בדיוק לפני כחודש כל הנ"ל נבדקו ונמצאו במצב מצויין.

גם לא בוצע אף פעם כיוון פרונט. הרכב נוסע ישר ושחיקת צמיגים תקינה לגמרי.

הנסיון שלי עם 4 רכבי ליסינג צרפתים ב12 שנה האחרונות שלי בארץ, שלא היה רכב אחד שעבר את ה80000 ק"מ בלי להגיע על גרר למוסך. תקלות של נורות אזהרה התחילו אפילו לפני.

אחי עם C4 ליסינג התחיל להיתקע אחרי 60,000 ק"מ.

אתם כנראה ברי מזל, גם היפנית הכי אמינה שלי התחילה להראות סימני שבירה (קטנים וטבעיים) אחרי 100-120 אלף ק"מ.

כנראה שמשהו דפוק בנהיגה שלי.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

שים לב שלא אמרתי שלא היו לי תקלות.

תקלות היו כמובן.

אמרתי שלא היה צורך להחליף חלקים שמוגדרים חלקי בלאי - תושבות, משולשים, תפוחים, גומיות, ציריות, קלאץ' וכו'.

אלו שני דברים שונים.

פורסם
הנסיון שלי עם 4 רכבי ליסינג צרפתים....

אחי עם C4 ליסינג ......

=כנראה שמשהו דפוק בנהיגה שלי.

אתה לא לבד, תרבות רכבי הליסינג משליכה קשות על איכות הנהיגה והתחזוקה המנועת של הרכב. הן מצד הנהג והן מצד המוסכים המטפלים ברכב.

בסופו של יום - רכב שמור ומטופל היטב הננהג בזהירות - יפגין אמינות טובה.

פורסם

זה לא נורמאלי לפחד שהאוטו לא יניע כשמדובר ברכב עם פחות מ200ק''מ והוא בן ככמה שנים טובות.

Infiniti G37-Sold

Toyota Corolla 2014-חזרה לאלבר

Ford Focus 1.5 2016

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הפחד הוא לא שהרכב לא יניע, אלא שהוא יתקע באמצע הדרך וידפוק את כל הסדר יום + הוצאות כבדות לתיקון.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
בקשר ל-RUNX, לחבר יש אחת בסיסית ויש לה חיישני גשם ומראה מתכהה אוטומטית, היה את זה בגולף?

האם היא מאותו שנתון של הגולף של פותח השרשור?

דורות שונים מאובזרים שונה.

פורסם
זו באמת היתה רמת האמינות של פולקסווגנים של פעם.

140 בלי תקלות? אתה ילד ליד הפסאט 94 יד ראשונה של אבא שלי שהחזיקה מאות אלפי ק"מ עם קלאץ' מקורי, ואגזוז מקורי וכמעט ללא תקלות למעט דיפוני פנים שהחלו להתפורר לקראת הסוף.

אותו כנ"ל הפולו שנת 95 של אמא שלי שנסעה ונסעה בלי תקלות עד 2008 כשנמכרה.

השוואה של המכוניות האלה לתוצרת הנוכחית של VAG רק מדגישה את עומק ועוצמת הנפילה שהם עברו בשנים האחרונות.

בשנות ה 90' נהנו מכוניות פולקסווגן מאמינות גבוהה שהיתה פועל יוצא של בקרת איכות מצויינת, מנועים נמוכי הספק ( 1.4 עם 60 כ"ס, 1.8 עם 75 או 90 כ"ס) שלא העמיסו על מיכללי ההנעה וגישה קלה ונוחה למכללים.

דווקא הגולף 4, למרות שנראתה יוקרתית, היתה איכותית פחות ולא שרדה יפה את השנים, למרות שמכאנית היתה אמינה מאחר והתבססה עדיין על יחידות הכוח הישנות.

המעבר הכמעט גורף למנועי TSI יצר לא מעט בעיות, למרות שמבחינת השילוב של ביצועים וצריכת דלק הם נותרו חסרי מתחרים.

העובד שלנו מחליף מדי 3 שנים גולף בגולף אחרת, ולשמחתו לא חווה שום תקלה, מה שמוכיח שצריך גם קצת מזל..

דווקא מנוע ה 1.6 FSI לא היה הצלחה גדולה, יחסית, ולא הפגין ביצועים עדיפים בהרבה על ה 1.6 הרגיל.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

רק בשביל לחדד את מה שכתבת.

פולקסווגן נאלצה בשנים האחרונות, בעל כורחה, להתנתק מהמסורת של שמרנות טכנולוגית וקצב פיתוח מאוד איטי יחסית למתחרותיה.

השמרנות הזו היא שאיפשרה להם ליצר מוצרים אמינים ואיכותיים במיוחד.

תקנות הזיהום המתגלגלות הם אלו שאילצו אותה לעזוב את המסורת השמרנית ולהתחיל לפתח טכנולוגיות חדשות מאפס. כאן נחשפה חולשתם.

לדעתי בסופו של דבר הם יתגברו ויחזרו ליצר מוצרים אמינים.

אפשר לעשות את זה, לראיה, יש מספיק יצרנים מסביב שכן מצליחים להתיישר עם הטכנולוגיה ותקנות הזיהום ועדיין לספק מוצרים אמינים.

• תוכן חדש...