Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4478 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

nir100, אין לך מושג על מה אתה מדבר או שאתה לא יודע למדוד צריכת דלק.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בדיקה אישית:

סיוויק שנת 2000 בבינעיורוני בנסיעה רגילה 110-120 קמ"ש צורכת 1 ל 12.5.

בבדיקה מיוחדת, נסיעה זהירה לחיפה וחזרה כ 200 ק"מ במהירות איטית ומזוכיסטית של 90 קמ"ש, תדלוק לפני ותדלוק אחרי באותה משאבה, הצריכה הסתכמה ב 1 ל 15.

נ.ב. העינוי לא היה שווה את החיסכון. וכן אני מודע לכך שבבדיקה אחת תיתכן סטייה מסיבות שונות אבל אני לא חוזר על זה.

נוסע בפריוס 2008

פורסם (נערך)
צריכת דלק לא מושפעת מזמן, היא מושפעת ממרחק. לכן זה לא משנה שה140 קמ"ש יסיים מהר יותר, הוא יצרוך יותר דלק, כי הוא צריך יותר דלק בכדי לייצר את האנרגיה בשביל להיות במהירות גבוהה יותר. .

ידידי, לא מסכים עם מה שכתבת, צריכת דלק בהחלט מושפעת מזמן וממהירות, ניתוחי רגישות חייבים להתייחס לכל הפרמטרים. אני מסכים עם פות"ש ההשוואה היא בין נסיעה בזבנית לזמן קצר לבין נסיעה חסכונית לזמן ארוך.

קבל חח לגבי המשך התגובה, הסבר יפה.

עריכה אחרונה על ידי spring

נוסע בפריוס 2008

פורסם

במהירות גבוהה יש התנגדות אויר גדולה יותר, לכן דרושה יותר אנרגייה כדי לשמור על אותה מהירות. כל רכב במהירות גבוהה יותר צורך יותר, ככל שמקדם גרר אוירודינאמי קטן יותר, כך הרכב יהיה חסכוני יותר במהירות גבוהה.

יש כמובן גם משמעות לנפח מנוע.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

צריכת דלק לא מושפעת מזמן.

החישוב של צריכת דלק מול קיצוץ זמן כן מושפע.

Infiniti G37-Sold

Toyota Corolla 2014-חזרה לאלבר

Ford Focus 1.5 2016

פורסם

בזמן נסיעה חישוב צריכת דלק לפי מרחק, בזמן עמידה לפי זמן או אם מכסים מרחקים קצרים אבל מאמצים את הרכב אז לפי שעות מנוע (פרמטר מאוד רלוונטי שלצערי אי אפשר לדעת עבור מרבית הרכבים).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

למה ישר מטוס? קח לדוגמא טרקטור.

פורסם

גם מבחינת תחזוקה:

אני בטוח שנסיעה חסכונית יותר, תארך אמנם יותר זמן, אבל עם מספר דומה של מחזורי פעולת המנוע, ופחות מאומצים. יש מחשבי רכב שכן מתחשבים בנתונים האלה כדי להמליץ על מועד הטיפול הקרוב.

פורסם (נערך)

סיוויק 1.8, ב90-100 עושה 1:16.5 בערך, ב130-140 עושה 1:13.5-14

הבדל של קרוב ל20%, מצד שני, הילוך 5 שמגיע ל3000 סל"ד רק ב140 קמ"ש, ויציבות גבוהה, מאפשרים לך לנוע ב130 קמ"ש בנינוחות,

אישית, כמו שאני לא קונה נייר טואלט זול ומפנק לעצמי את התחת עם לילי כלבלבים שעולה פי 3, אני לא מוכן לתת לנפש לסבול ב90-100 כשהכביש פתוח, הזמן והשפיות שלי שווים יותר מ8-9 אגורות לק"מ..

עריכה אחרונה על ידי shellcase

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
סיוויק 1.8, ב90-100 עושה 1:16.5 בערך, ב130-140 עושה 1:13.5-14

הבדל של קרוב ל20%, מצד שני, הילוך 5 שמגיע ל3000 סל"ד רק ב140 קמ"ש, ויציבות גבוהה, מאפשרים לך לנוע ב130 קמ"ש בנינוחות,

אישית, כמו שאני לא קונה נייר טואלט זול ומפנק לעצמי את התחת עם לילי כלבלבים שעולה פי 3, אני לא מוכן לתת לנפש לסבול ב90-100 כשהכביש פתוח, הזמן והשפיות שלי שווים יותר מ8-9 אגורות לק"מ..

אמרת הכול! :idea:

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם
לא כל כך ירדתי לסוף דעתך. אני מניח שבכל הרכבים ההילוך האחרון הוא הילוך לשיוט, הילוך יתר (עם יחס נמוך מ-1, היו על כך כמה דיונים) עם יחס שיכוון לחסכון מקסימלי בדלק, בלאי מועט ורעש מופחת. אני לא חושב שהילוך ארוך יותר יתרום משהו.

למיטב הבנתי, הילוכים רבים יותר (6 ויותר) מקטינים את החורים, ולא משנים את היחס של ההילוך הארוך ביותר.

תיאורטית לחלוטין - יש הילוך שיוט ויש הילוך שיוט, 0.99 לדוגמה הוא מתחת ל-1, וגם 0.25 הוא מתחת ל-1, שניהם מתאימים להיקרא הילוכי שיוט, אבל אתה באמת יכול להשוות ביניהם?

תמיד תוכל להוסיף עוד הילוכים עם יחסים יותר ארוכים, ולהכניס אותם לפעולה רק כשהסל"ד יהיה מעל סל"ד סרק ואז לקבל תיאורטית רכב חסכוני יותר.

העניין הוא שאתה יכול לדחוף את זה עד גבול מסוים כי ברוב מדינות העולם יש הגבלת מהירות, אז עושים חשבון שתיבת הילוכים עם עוד 2-3-4-7 הילוכים נוספים שוקלת יותר, ומצד שני את ההילוך ה-10-11-12-17 מכניסים לפעולה רק ב-200 קמ"ש, אז בשאר הזמן הרכב סוחב עוד משקל בשביל סל"ד שיוט נמוך שרלוונטי למעט מאוד מדינות ומקרים.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כל הדיון הזה חסר טעם בלי למקד את השאלה על סוג מכונית ספציפי.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

באוקטביה 2010 שלי שיוט ב 80 קמ"ש נותן כ 4.9-5.0 ליטר ל 100 ק"מ לאורך זמן. ב 120 זה הופך ל 6.3 בערך, וכביש 6 ב 140 הופך ל 6.9. הכל לפי מחשב רכב, ולא מדידה בפועל.

• תוכן חדש...