Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הפיכת חניה פרטית למחסן

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4467 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם יש לי חנייה פרטית,אפשר לשים שער חשמלי בכניסה אליה?

Infiniti G37-Sold

Toyota Corolla 2014-חזרה לאלבר

Ford Focus 1.5 2016

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מהר מאוד מישהו צר עין יפנה לעירייה ויגררו לך את הרכב. יש בכל רשות חוקי עזר עירוניים נגד תופעה של מכוניות שחונות באותו מקום בלי לזוז. לא מזמן מישהו אפילו העלה כאן שירשור שהעירייה מבקשת לפנות לו רכב גרוטאה שחונה בחניה פרטית שלו בבית בטענה שזה מפגע, אז בחניה שהיא ברשות הכלל, אני מניח שמהר מאוד תתבקש להזיז את הרכב.

ונעבור לשיקול נוסף - איך אתה היית מגיב אם כל אחד בבנין היה משתלט על חניה אחת ועושה ממנה מחסן ולך לא היה איפה לחנות?!

פורסם

מישהו יכול להפנות אותי לחוקים הרלוונטיים בתל אביב?

יש לנו שכנים שהעמידו גרוטאות בחניה המשותפת (שטח פרטי בבעלות כל בעלי הדירות יחד, ללא הצמדה לדירות ספציפיות) וכמעט 5% מהמקומות במגרש כבר תפוסים על ידי גרוטאות.

עד עכשיו העירייה והמשטרה לא רוצים לעשות כלום.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

יש לנו שכנים שהעמידו גרוטאות בחניה המשותפת (שטח פרטי בבעלות כל בעלי הדירות יחד, ללא הצמדה לדירות ספציפיות) וכמעט 5% מהמקומות במגרש כבר תפוסים על ידי גרוטאות.

ממה שאני יודע אף גורם לא יתערב במה שקורה ברכוש המשותף כל עוד חיצונית אין חריגה בשימוש. גרוטאה שחונה לכם ברכוש המשותף אף גורם לא יסכים להתערב.

אתה צריך לפעול במסגרת וועד הבית, לברר מי הפושע לתעד ולהגיש תביעה בבית המשפט לבתים משותפים.

פורסם (נערך)

אם החניה שלך בטאבו, אני חושב שזה לא אמור לעניין אף אחד כל עוד אתה שם שם רכב עם 4 גלגלים, שלא גורם להפרעה, משמע שאל תכניס שם משאית.

המלצה שלי, אם אתה לא רוצה לוותר על החניה שלך ולסבול, תחפש שכן שיש לו חניה בטאבו ותשכור\תקנה ממנו את החניה.

אני לא יודע אם זה חוקי, אבל המון עושים את זה.

לגבי מי שדיבר על כך שיש כאלה שהלשינו לעירייה או למשטרה, על רכב שלא זז.

יש איזה חוק או משהו שמוגדר בו הזמן המינימאלי\או שכלולים בו הגדרות למצב הטכני של הרכב?

ואם זה קשור לחניות טאבו?

עריכה אחרונה על ידי nir100
פורסם

לגבי מי שדיבר על כך שיש כאלה שהלשינו לעירייה או למשטרה, על רכב שלא זז.

יש איזה חוק או משהו שמוגדר בו הזמן המינימאלי\או שכלולים בו הגדרות למצב הטכני של הרכב?

ואם זה קשור לחניות טאבו?

זה לא קשור לחניות פרטיות שרשומות בטאבו, אלא לרכב שחונה בחנייה ציבורית. נדמה לי ששלושה חודשים שרכב עומד מספיקים לרשויות כדי לפעול כדי לפנותו, אבל אולי זה משתנה מערייה לעירייה.

פורסם
ממה שאני יודע אף גורם לא יתערב במה שקורה ברכוש המשותף כל עוד חיצונית אין חריגה בשימוש. גרוטאה שחונה לכם ברכוש המשותף אף גורם לא יסכים להתערב.

אתה צריך לפעול במסגרת וועד הבית, לברר מי הפושע לתעד ולהגיש תביעה בבית המשפט לבתים משותפים.

ואיך אתה מציע לברר מי בעל הרכב?

המגרש בבעלות משותפת של 100+ דירות ואני בכלל לא בטוח שהבעלים הוא דייר בבניין בכלל.

אני פועל בתיאום עם הוועד בנושא וגם הוא לא יודע מי הבעלים.

פורסם

כדי לפתור בעיות כאלה קיים תקנון הבית המשותף שעליו חתומים הדיירים .

כל סטייה או הפרה של אחד החוקים משמעותה עבירה .

לא בכל בניין קיים תקנון כזה וחבל .

כך אפשר למנוע התקנת אנטנות סלולריות על גג פרטי וכל מיני עבירות שונות ומשונות .

פורסם

אכן קיים אצלנו תקנון מוסכם ואין בו שום התייחסות לגרוטאות.

איך בדיוק זה עוזר לי לאתר את הבעלים של הגרוטאות?

פורסם
אכן קיים אצלנו תקנון מוסכם ואין בו שום התייחסות לגרוטאות.

איך בדיוק זה עוזר לי לאתר את הבעלים של הגרוטאות?

הייתי מתחיל לברר, דבר עם וועד הבית אולי הם יודעים. אם לא, אפשר לעבור דירה דירה ולשאול, ואם זה לא שייך לדיירי הבניין, אני חושב שאפשר לפנות למשטרה בתור נציג של וועד הבית ולבקש את פרטי הבעלים שהחנה את הרכב על רכוש של דיירי הבניין.

פורסם
הייתי מתחיל לברר, דבר עם וועד הבית אולי הם יודעים. אם לא, אפשר לעבור דירה דירה ולשאול, ואם זה לא שייך לדיירי הבניין, אני חושב שאפשר לפנות למשטרה בתור נציג של וועד הבית ולבקש את פרטי הבעלים שהחנה את הרכב על רכוש של דיירי הבניין.

שימו לב שיש כאן שאלה של ביטוח!

למיטב ידיעתי רכב מושבת חייב ביטוח חובה אלא אם מוציאים את המנוע מהרכב...

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם
שימו לב שיש כאן שאלה של ביטוח!

למיטב ידיעתי רכב מושבת חייב ביטוח חובה אלא אם מוציאים את המנוע מהרכב...

זה נכון, לא הייתי מודע לזה. אבל אם הרכב עומד בחנייה פרטית בצורה שלא בולטת ולא מפריעה לתנועה, מאובטח כדי שלא ידרדר, אני הייתי לוקח את הסיכון לא להיות מבוטח. גם אם מישהו היה נכנס בו תוך כדי תנועה וגורם לעצמו נזק, הייתי מוכן לעמוד ולהתגונן מול תביעה כזו. הסיכויים שלו לזכות בתביעה לא גדולים לדעתי.

פורסם (נערך)
זה נכון, לא הייתי מודע לזה. אבל אם הרכב עומד בחנייה פרטית בצורה שלא בולטת ולא מפריעה לתנועה, מאובטח כדי שלא ידרדר, אני הייתי לוקח את הסיכון לא להיות מבוטח. גם אם מישהו היה נכנס בו תוך כדי תנועה וגורם לעצמו נזק, הייתי מוכן לעמוד ולהתגונן מול תביעה כזו. הסיכויים שלו לזכות בתביעה לא גדולים לדעתי.

בוא וניקח את הסיטואציה הכי גרועה:

השארת רכב-מחסן כזה בחנייה שלך, בא ילד קטן וניסה לשחק עם זה קצת ופתאום נפגע מהרכב, הדרדר עליו או משהו כזה.

עדיין שווה את הסיכון?

ברגע שאתה לא מבטח משהו כזה אתה מסתכן בצורה בלתי רגילה, שכן יכול להיות שלא יקרה כלום ומחסן כזה יוכל לעמוד על גלגליו שנים בלי שיקרה כלום, ויכול גם להיות שמישהו יפגע ממנו ותצטרך לשלם לו פיצויים לכל החיים.

עריכה: חשבתי שהתייחסת לסוגיית הרכב-מחסן כפי שצוינה בכותרת, אך אם נתייחס לרכב מושבת באותו האופן, גם שם קיים הסיכון שמשהו יקרה ומישהו יפגע ממנו.

אם אתם רוצים להעמיד רכב מושבת עדיף שלא לעשות את זה במקום בו יש פוטנציאל לנזק.

עריכה אחרונה על ידי DJI

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

אם הרכב המושבת עומד בחניה מישורית הוא לא ידרדר על אף אחד. ואם מישהו יתעסק איתו וייפגע אז קשה לי לראות את העילה לתביעה נגד בעל הרכב. אני לא עו"ד.

• תוכן חדש...