Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הגה כוח עם תגבור חשמלי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4450 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אינני בקיא בנושא לכן אין לי תשובה לשאלה שלך.

מה שאני לא מבין, זה מדוע להגה אלקטרו הידראוולי יש נצילות גבוהה יותר מהגה הידראוולי רגיל.

משאבה הידראוולית פעולת על ידי כוח סיבובי.

במערכת קלאסית, הכוח הסיבובי מסופק ישירות דרך רצועה מהמנוע.

במערכת אלקטרו הידראוולית הכוח מסופק על ידי רצועה לאלטרנטור, עובר המרה לכוח חשמלי, ואז מסופק למנוע של המשאבה ההידראוולית ועובר המרה בחזרה לכוח סיבובי.

עדיין נצילות של זה גבוהה יותר?

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הניצולת גבוהה יותר, בשל העובדה שכאין שימוש בהגה, בנסיעה בקו ישר לדוגמא, הפסד האנרגייה אפסי.

הספק המשאבה החשמלית נמוך בהרבה מזה של המשאבה ההידראולית, שהיא צרכן אנרגייה גדול יחסית.

הגאים חשמליים מלאים הוצגו רק בתחילת שנות ה 2000, כשהפונטו ספייס והמאזדה דמיו היו בין הראשונות לעשות בו שימוש.

בקרה אלקטרונית על הגה כוח הידראולי הוצגה באמצע שנות ה 80' ע"י ZF הגרמנית, והוצעה במכוניות ב.מ.וו ולנצ'יה תמא.

מערכת זו נקראה סרווטרוניק.

מזגני אינוורטר דורשים מערכת חשמל חזקה מאד, הכוללת מצבר גדול ואלטרנטור חזק, מה שעשוי לייקר את המכונית.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
אם כך, מדוע לא משתמשים במדחס מזגן עם מנוע חשמלי, למעט בחלק ממכוניות היברידיות?

שאלה אחרת; אם ברוב המכוניות המדחס של המזגן הוא בערך חצי כוח-סוס או אפילו רבע כוח-סוס, ולרכב מודרני ממוצע משפחתי יש במנוע 100 כ"ס+, איך בידיוק ולמה זה מתבטא בצריכת דלק גבוהה בכ-10% יותר עם מזגן פועל? הרי תיאורתית הרצועה של המזגן לוקחת 1-2% כוח מהמנוע.

פורסם
הניצולת גבוהה יותר, בשל העובדה שכאין שימוש בהגה, בנסיעה בקו ישר לדוגמא, הפסד האנרגייה אפסי.

הספק המשאבה החשמלית נמוך בהרבה מזה של המשאבה ההידראולית, שהיא צרכן אנרגייה גדול יחסית.

כשהרכב נוסע ישר, משאבת הגה הידראוולית רגילה פועלת כמעט ללא עומס ורק מזרימה את השמן במערכת.

גם משאבה חשמלית פועלת כל הזמן, ומזרימה את השמן במערכת כשהרכב נוסע ישר.

מדוע הספק המשאבה החשמלית צריך להיות יותר נמוך מזה של הידראוולית? הרי היא אמורה לעשות את אותה העבודה.

פורסם
שאלה אחרת; אם ברוב המכוניות המדחס של המזגן הוא בערך חצי כוח-סוס או אפילו רבע כוח-סוס, ולרכב מודרני ממוצע משפחתי יש במנוע 100 כ"ס+, איך בידיוק ולמה זה מתבטא בצריכת דלק גבוהה בכ-10% יותר עם מזגן פועל? הרי תיאורתית הרצועה של המזגן לוקחת 1-2% כוח מהמנוע.

חצי כוח סוס ?

למזגן של מכונית ממוצעת יש מדחס של 6-7 כ"ס.

מכונית, בניגוד לדירה למשל, נוסעת גם בשמש, ותא הנוסעים מתחמם בלי הרף.

בנוסף, על המזגן לצנן את תא הנוסעים מנקודת פתיחה של 50-60C לפחות, ולהביא אותו לטמפרטורה של 20C תוך כמה דקות.

פורסם
במידה וקיימת בעיה במערכת החשמל של הגה כוח חשמלי ההגה נהפך להיות קשה בדיוק כמו בהגה כוח הידראולי.

לא בדיוק. כשהמערכת ההידראולית לא עובדת, לא רק שאתה צריך לסובב את הגלגלים בלי תגבור, אלא שמערכת התגבור עצמה הופכת לנטל ואתה צריך להזיז את כל הנוזל מצד לצד ובמהירויות אטיות וכשאחיזה גבוהה - זה כבד! כשהגה חשמלי מפסיק לעבוד, אמנם איבדת את התגבור אבל מעבר לזה אין לך נטל נוסף.

אני לא בקיא בתפעול הגה חשמלי במצב זה, אבל מנסיון עם הגאים מתוגברים הידראולית - כשעושים סללום מהיר, באיזשהו שלב התנועות הלוך ושוב יוצרות אפקט של "Slushing" במערכת ההידראולית שכאילו לא עומדת בקצב ואתה למעשה מאבד את התגבור - ואז אתה מרגיש היטב מה זאת אומרת שאתה צריך לסובב את כל המערכת ההידראולית כדי להפנות את הגלגלים. בשתי מלים: לא קל.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם (נערך)

על תבלבל לי בבקשה את העיגולדים מכול מיני תובנות שקראת באינטרנט :oops:.

כאשר המשאבה ההידראולית לא עובדת לא נוצר לחץ שמן במערכת ואין שום השפעה על יכולת סבוב ההגה בזמן תקלה. עצם העובדה שקיים נוזל במערכת גם בזמן תקלה הוא זניח לחלוטיין.

גם בהגה חשמלי אתה צריך להעביר אלקטרונים מצד לצד כאשר המנוע החשמלי לא עובד ?

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם

כשהייתה לי רנו קנגו והתקלקלה משאבת הגה (הגה כוח הידראוולי ומשאבה חשמלית), ההגה הפך להיות הרבה יותר קשה מבכל רכב ללא הגה כוח שאני מכיר.

נהגתי בלא מעט מכוניות ללא הגה כוח.

פורסם

מה אתה רומז בהודעה שלך ?

בכדי לבדוק בצורה נכונה אתה צריך 2 רכבים זהים אחד עם הגה כוח ואחד בלי וגם מבחינה משקל ושאר פרמטרים המשפיעים על המומנט הנדרש בכדי לסובב את הגלגלים.

לי הייתה גולף דור 4 לפני 8 שנים עם הגה כוח הידראולי והיום ברכב הנוכחי ההגה הוא חשמלי ואתה חושב שאני יכול להגיד לך בצורה מדוייקת בכמה ההגה יותר קל מהגה הכוח ההידאולי ? 10 אחוז או 40 אחוז ? ממש לא אלא רק אני יכול לומר לך שההגה החשמלי יותר קל לסבוב.

פורסם

לא רומז כלום, רק מוסר מידע.

אם הייתי רוצה לרמוז, הייתי כותב את זה ולא ברמזים...

בעצם, השוואה לרכב ללא הגה כוח בכלל - לא נכונה, כיוון שיחס העברה במסרק הגה רגיל שונה מיחס העברה במסרק הגה כוח.

יש הבדל גדול בין 4-4.5 סיבובים מנעילה לנעילה לבין 3 סיבובים נניח.

פורסם

הקושי של ההגה לא קשור לסוג התגבור אלא להחלטה של המתכנן.

רק לדוגמא, ההגה ההידראולי ב147 שלי יותר קל לסיבוב מאשר ההגה החשמלי באבארט' שלי (קשיות משתנה בהתאם למצב נבחר על ידי הנהג).

מיותר לציין שההגה של ה147 מתקשר הרבה יותר מזה האילם שבאבארט'.

פורסם
כשהייתה לי רנו קנגו והתקלקלה משאבת הגה (הגה כוח הידראוולי ומשאבה חשמלית), ההגה הפך להיות הרבה יותר קשה מבכל רכב ללא הגה כוח שאני מכיר.

נהגתי בלא מעט מכוניות ללא הגה כוח.

לא רומז כלום, רק מוסר מידע.

אם הייתי רוצה לרמוז, הייתי כותב את זה ולא ברמזים...

בעצם, השוואה לרכב ללא הגה כוח בכלל - לא נכונה, כיוון שיחס העברה במסרק הגה רגיל שונה מיחס העברה במסרק הגה כוח.

יש הבדל גדול בין 4-4.5 סיבובים מנעילה לנעילה לבין 3 סיבובים נניח.

זרמתי איתך...

ברור שההשוואה לא נכונה מכיוון שבדרך כלל ברכב עם הגה כוח קוטר גלגל ההגה הוא קטן יותר ביחס לרכב בלי תגבור דבר שמאוד משפיע על הכוח שיש להשקיע בסיבוב ההגה כאשר מערכת התגבור יוצאת מכלל פעולה.

אני מנסה להיזכר בגולף דור 2 שהייתה לי ללא הגה כוח ועם גלגל הגה בקוטר של הגה של אוטובוס לעומת הקוטר של גלגל ההגה בגולף הנוכחי שהוא הרבה יותר קטן.

פורסם
זרמתי איתך...

ברור שההשוואה לא נכונה מכיוון שבדרך כלל ברכב עם הגה כוח קוטר גלגל ההגה הוא קטן יותר ביחס לרכב בלי תגבור דבר שמאוד משפיע על הכוח שיש להשקיע בסיבוב ההגה כאשר מערכת התגבור יוצאת מכלל פעולה.

אני מנסה להיזכר בגולף דור 2 שהייתה לי ללא הגה כוח ועם גלגל הגה בקוטר של הגה של אוטובוס לעומת הקוטר של גלגל ההגה בגולף הנוכחי שהוא הרבה יותר קטן.

ההבדל העיקרי הוא לא קוטר גלגל ההגה אלא יחס ההעברה וכמובן משקל המכונית.

לגולף II היה הגה עם 3.8 סיבובים מנעילה לנעילה ומשקל עצמי של 860 ק"ג.

הגולף V שוקלת 50% יותר ולהגה שלה יש 3 סיבובים מנעילה לנעילה.

ללא תגבור, אי אפשר היה לנהוג בה בעיר.

• תוכן חדש...