Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4455 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)
שאלתי מישהו מהתחום, אפשר לראות בגוגל סטריט ויו שהיה התקן מיוחד שמיועד לספוג אנרגיה בקצה המעקה, עובד בצורה כזו שהרכב (הסף התחתון) משטח את העמודים, וההתקן דואג לקפל את המעקה בצורת שבלול.

ממה שרואים בתמונות, המעקה בוצע לפי התקן, לדעתי הנהג הגיע בזוית כזו שהוא קודם העיף את ההתקן הזה ואז השתפד על המעקה.

הקצה סופג אנרגיה אמור (כשמבוצע לפי כל התקנים) לספוג את האנרגיה לא תלות בזווית שבה הרכב מתנגש בהתקן.

לכן גם ההתקן אינו סוטה מקו הגדר סופגת האנרגיה, כך שאפילו רכב שמגיע נגד כיוון התנועה ומתנגש בגדר לא ייקרע כך.

ד"א אם התמונה מה-Google Street View נכונה (ותודה ל-Michaelr) זה לא נראה כמו קצה סופג אנרגיה כפי שאמור להיות.

אני רחוק מלהיות חסיד של "אור ירוק" (וזה בלשון המעטה), אבל הדף הזה לא מאפיין אותם (לטובה! גם הכתיבה, גם האג'נדה וגם הנתונים נראים הגיוניים).

ותודה להם על התמונה שמראה איך אמור להיראות קצה סופג אנרגיה.

שים לב למבנה המלבני שנועד למנוע בדיוק את חדירת הגדר לרכב שאנחנו רואים למעלה.

המבנה המשולש טוב למהירויות נמוכות, ברגע שהאנרגיה קימטה את המבנה המשולש אתה נשאר עם אותו מבנה ישר וחד שחותך את הרכב ואת מי שנמצא בתוכו כמו חרב.

ובנוגע לרשלנות פושעת, אני לא בטוח שזה אכן יוכר כך, מהסיבה הפשוטה שהדרך הישנה לסיים מעקות בטיחות הייתה הרבה יותר מסוכנת (שהגדר הייתה מורדת עד לגובה הכביש עם חצי סיבוב, מה שיצר רמפה) ועדיין לא קיבלה הגדרה כזו.

ושם זה היה פחות או יותר לכוון נהג שסטה מהמסלול ישירות לעמוד שהגדר מגנה מפניו וזה תוך כדי שהרמפה מעיפה את הרכב לאוויר מה שגם מונע תיקון הגה ובריחה חזרה למסלול.

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

תמיד תהיה תרומתו של הנהג, כבר התקדמנו מאז שהמחשבה הייתה "זה בעיה של הנהג שהגיע לגדר", אם היינו בצורת חשיבה כזו לא היה מבחני ריסוק.

מה קורה אם אתה עוקף משאית בנתיב השמאלי, ודווקא נהג המשאית נרדם וסטה למסלולך ודחף אותך לשם? עדיין אשמתך?

אבל אם כבר עושים "קצה סופג אנרגיה", לפחות שיהיה באמת סופג אנרגיה ולא שיפוד שמחכה לרכב.

בכל מקרה בעולם המפותח מתייחסים לזה כאל "תשתית סלחנית".

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

מיכאלR, זה אכן המיקום המדויק (כביש 6 דרומה, בדיוק בירידה לכביש 3 ולא כפי שנרשם) באמת אפשר לראות פה את המעקה שלא סופג אנרגיה, ורואים שהקצה שלו בנוי בתקן הישן (גלי) וההמשך בתקן החדש. אפשר לראות שהרכב כיסח בערך 10 עמודים קטנים בדרך. קטנים קטנים, אבל מדובר באנרגיה עצומה!

הנהג הגיע כנראה במהירות גבוהה מאוד (כביש 6, לפחות 140 יכול להיות גם יותר!).

כמו כן נראה שהרכב עבר התנגשות בחזית. אני לא יודע אם התנגש בדיוק בקצה המעקה, והמשיך להסתחרר יחד עם תנע עצום בכוון הנסיעה, מה שהביא למצבו, או שהתנגש במשהו, נכנס לתעלה, בלם, הסתחרר עקב שני גלגלים על הכביש ושני גלגלים בתעלה, ופשוט השתפד על המחזיר אור שלא סופג כלום.

אגב, הכביש ישר מאוד (כביש 6, בקטע הזה יש עיקול אבל קל שמאפשר גם יותר מ-140 תאורטית).

הכי לא מובן ומקומם זה: מי לעזעזל החליט להסיר מקטע של 50 מטרים (קישור לתצוגת רחוב) מגדר הבטיחות, ולמה?!?

פורסם

החליטו להסיר או שהחליטו פשוט לא לשים מראש?

הייתה שם פעם גדר?

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

לפי הגוגל סטריט זה פשוט נראה כמו מלכודת מוות מכוונת. מעניין אותי לדעת מה המטרה של הדבר. אין כאן נציגים של "אפס דרך ארץ"?

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

זו בהחלט מלכודת מוות.

פעם היו עושים סגירות כאלה (משולש במקרה הטוב, בלי משולש במקרה הרע) לגדרות בטיחות, אבל הן היו קורעות את הרכבים שנכנסו בהם כמו סכין (כמו שניתן לראות בתמונות מתחילת הדיון).

אחר כך היו עושים חצי סיבוב ומורידים את הגדר בטיחות לגובה האספלט (בדומה למה שרואים בקישור האחרון של Eily), ויצרו רמפה שבמקרה שמישהו מגיע אליה היא פשוט מעיפה את הרכב לאוויר.

אח"כ החליטו להתקדם לתקן האירופי ולבצע סגירה נורמלית עם מבנה סופג אנרגיה שלא מעיף את הרכב לאוויר ולכיוון המכשול ומצד שני לא מנסר אותו, ומצד שלישי מגביר ככל הניתן את האנרגיה שהוא סופג (ובכך מקמט פחות את הרכב ומי שיושב בו).

המטרה של הדבר? חסכון בכסף, אין שום ספק בנושא, גם החצי סיבוב וגם הסגירת משולש זולות בכמה סדרי גודל מאשר הסגירה התקנית.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

כמובן הכוונה לתוצאה התמוהה שישנו מקטע חסר של עשרות בודדות של מטרים שבהם אין גדר, ואז המלכודת.

אפשר עוד איכשהו לקבל החלטה שלא לגדר עשרות ק"מ ישרים, שבין המחלפים שם התעלה בין הנתיבים לא עמוקה וסלחנית יחסית.

ואם מזכירים תשתית לא סלחנית, אי אפשר להתעלם מרוכבי הדו"ג שפשוט נגזרים מתחת הגדרות האלה (אני חושב שהתאונה האחרונה הייתה של נדב קרייטמן ז"ל לפני כמה שבועות), אני הבנתי שהוספת מעקה פלסטי שיסגור את הרווח עולה סכום בלתי נתפס ומקומם בזניחותו של 30 ש"ח למטר.

פורסם

מזעזע.

מזכיר את התאונה שבה איביזה התלבשה על גדר כזו, הנוסע נהרג במקום. היו גם שתי תאונות אופנוע לאחרונה שבהם נפרסו רוכבים למוות מתחת לגדרות האלה.

אבל המדינה בשקט, אור ירוק בשקט, ומכונת המזומנים של "עבירות המהירות" עובדת.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

מזעזע, אין לי מילים למראה הרכב.

מבחינתי, "אור-ירוק", הם לא עושים הרבה חוץ מרעש והמון.

העובדה שהם כל הזמן טוענים שהנהגים אשמים, ורק אכיפה, ורק עונש, ורק כסף - יפסיקו את התאונות, זה בדיחה בעיני.

משרד התחבורה?, אם השר כץ לא יכול להצטלם שם, אז זה לא מעניין.

מע"צ?, אוי ואבוי הכביש הולך להיות עם טלאים, בורות, סדקים ומה לא.

פרנקופיל מושבע!

פורסם

מי שרוכב\רכב אי פעם על אופנוע, מכיר את מלכודות המות האלו כבר שנים. אני אחוס על נשמותיכם ולא אעלה פה תמונות של מכרים שלי עם גפיים קטועות. ולא, למי שחושב, לא כולם השתוללו עד שהחליקו אל מתחת לגדירות הבטיחות. חלקם סתם עפו מהכביש בגלל שמן\חול\כתמי סולר וכד'. ברגע שהגעת לעמודים התומכים של המעקה, זה רק עניין של מזל האם תיחתך לך הרגל או הראש.

וולקם טו דה קלאב, כמו שאומרים. מי יודע, אולי זה יעורר מישהו למעלה להשקיע במעקות בטיחותיים יותר.

פורסם

אמנם "אור ירוק" לא מתמקדת במיוחד בתחום הזה, אבל זה לא שהם מתעלמים ממנו לחלוטין, ולשם שינוי הדברים שהם כותבים גם הגיוניים.

מקור

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...