Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4457 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
יש לי חבר עם מאזדה 3,ההבדל ביני לבינו ב3 שנים הוא 10500 ש"ח,לדעתי 3 וחצי אלף בשנה להוציא על רכב כזה שאתה גם תמכור אותו מהר,גם תהנה ממנו הרבה יותר זה סכום בדיחה בהשוואה למשפחטומתית.

מסכים עם כל מילה. זה בדיוק מה שאמרתי לאישתי אחרי שמכרתי את המיאטה (שווה להשקיע עוד 5-10 אלף ש"ח בשנה בשביל לנהוג ברכב שאתה באמת מתחבר אליו).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני חייב לציין בהזדמנות זו שלדעתי זו מחלה של הרבה אנשים בישראל לנסות לחסוך בכל מקום אפשרי כמה שקלים.

מישהו פה חושב קצת כמוני?

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם

יניב, אני משער שהציריה הוחלפה בעקבות קריעה של הגומייה ו"בריחה" של כל הגריז.

קריעה של גרמושקה זה בלאי טבעי ויכול להיגרם בכל רכב, בלי שום קשר לשנתון/תוצרת.

גם אם תוציא את הטיפול של הקסנון, ביטוחים והאגרה של הטסטים האחזקה יוצאת בממוצע 6K ש"ח בשנה שזה סביר לרכב ספורט לא חדש.

אני מסכים פה עם מי שרשם שהרכב לא שיא האמינות אבל מצד שני גם לא "נבלה".

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

פות"ש, נשמע שמראש לא חיפשת רכב במינימום עלות, מקווה שנהנית. סה"כ עלויות לא מפתיעות חוץ מסיפור הקסנון, אני מניח.

אני חייב לציין בהזדמנות זו שלדעתי זו מחלה של הרבה אנשים בישראל לנסות לחסוך בכל מקום אפשרי כמה שקלים.

מישהו פה חושב קצת כמוני?

זה קצת בעייתי לשאול את השאלה הזאת בפורום חובבי רכב, ואני גם לא בטוח שהשאלה או התשובה מתאימות לפורום "רכב כללי" בכל אופן אחת הבעיות פה היא חיים בהלוואה, אבל כנראה שיש בעיות יותר שורשיות שנידונות בפירוט ב"אוף טופיק".

פורסם

תראו בכל דבר אפשר לחסוך,למשל במע' הקסנון יכלתי פשוט שלא להחליף את המחשב בקרת חשמל ולשים מעקף לקיט קסנון ולהיות חאפר ולסגור סיפור ב 800-1000 שקל ואולי פחות.

בנוגע לכוסית דלק וPCV,עדיף שלא לחסוך בדברים האלה וכמובן שיכלתי להחליף אותם סך הכל פעם אחת כי הרי לפי נתוני יצרן ניתן להחליף אותם כל 30 אלף ק"מ משמע יכלתי וכך גם בנוגע לטיפול. רכב שהוא סטנדרט ע"פ נתוני יצרן יכול לעשות טיפול אחת ל20-30 אלף אם אני זוכר נכון. בכל מקום אפשר לחסוך וכך גם בנוגע לחריטת הבלמים שהדבר לא היה דחוף כל כך אף העדפתי לעשות.

למדתי על בשרי עם רכב מהעבר אמנם קצת לימון שעדיף לא לחסוך בקטנות ולא שחסכתי.

מעבר לזה כל הטיפולים ומה שהוחלף זה בלאי רגיל שצריך להתחלף מדי פעם.שוב פעם שכל אחד עם רכב משפחתי רגיל יעשה את החשבון שלו ויגיד לי כמה כסף הוא מוציא על הרכב שלו בשנה בלי קומבינות כאלה ואחרות ולנסות לטפל אצל חאפרים וחלפים מפירוקיות שיוחלפו עוד 3 חודשים ויגיד לי כמה הוא משלם.

בשורה התחתונה העניין מתבטא בכמה אלפים בודדים בשנה ואתה מקבל הרבה יותר הנאה, רכב הרבה יותר שווה עם פוטנציאל אדיר בכל תחום בו והכי חשוב אתה יכול למכור אותו תוך ימים ספורים.

שיבוא לי הבן אדם עם יונדאי מאזדה והונדה ויראה לי מכירה תוך3-4 ימים.

סתם בשביל הידע הכללי שלכם,הרכב הנוכחי שקניתי לפני כמה ימים נמכר תוך 6 שעות מרגע הפרסום שלו ואני הייתי הקונה המאושר.היה מישהו אחד לפניי שהגיע למוכר ואמר לו שהוא נוסע לבנק ומוציא צ'ק בנקאי.המוכר של הרכב אמר לו תן לי משהו בתור מקדמה שאני אדע שהעניין סגור.הוא לא רצה לתת לו ופשוט נסע.

במהלך השעתיים וחצי שהוא נסע אני הגעתי ותוך דקה וחצי אמרתי לבן אדם בוא לבדיקה והעסקה נסגרה לאחר שהבדיקה יצאה ממש טובה.

לאחר שנתתי לו מקדמה הבן אדם הגיע אליו הביתה והחתיל להתווכח איתו על זה שימכור לו את הרכב.

אז שורה תחתונה חשוב שלרכב שלך גם יהיה ביקוש כי בעתיד תוכל למכור אותו בקלי קלות בלי כאבי ראש ונסיון לסחוט אותך בסכום עד שתצא לך הנשמה.

מי שלא חושב כמוני זכותו.שוב פעם בסופו של דבר זה מתבטא בכמה אלפי שקלים בודדים בשנה.

פורסם
בנוגע לירידת הערך, בכוונה לא ציינתי אותה מכיוון שרכשתי את הרכב במחיר ממש הזוי, ולא לא היה בו משהו תקול ואל תשאלו איך ולמה אני פשוט לא אכנס לזה.בואו נגיד שאין כמו חברים טובים לפעמים.

בירידת ערך הכוונה היא מחירון לוי יצחק ביום הקנייה מול מחירון לוי יצחק ביום המכירה. בכמה קנית ובכמה מכרת ממש לא מעניין ולא קשור לירידת הערך של הרכב.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

אמיר, אתה מדבר על ירידת ערך תיאורטית וההפרש בין קניה למכירה הוא ירידת ערך בפועל. מה יותר מעניין? את בעל הרכב - המחיר הצפוי בפועל. את האוכל המתעניין - מחיר השוק הצפוי לרכב, שהוא לא תמיד חופף ללוי יצחק.

פורסם

קנייה ומכירה יכולים להיעשות שלא במחירי השוק כמו שרשם פותח השרשור הרבה פעמים לגבי מחיר הקנייה של הרכב. מחיר הקנייה והמכירה של הרכב הספציפי מעניינים רק את המוכר ואת חשבון הבנק שלו.

היות וחשבון הבנק של המוכר לא מעניין את רוב האנשים אז ירידת ערך נגזרת ממחירון ביום הקנייה והמכירה ולא ממקרה ספציפי.

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

מחירון לוי יצחק ביום הקניה היה 132,000,מחירון לוי יצחק ביום המכירה היה 86,000.הרכב מן הסתם לא נמכר במחירון לוי יצחק.

רק אידיוט גמור ימכור את הרכב במחירון לוי יצחק שלא משקף בכלל את המציאות בשוק של הרכבים האלה.

אבל יש לך טעות,בוודאי שבכמה קניתי וכמה מכרתי מאוד מעניין ומאוד קשור לכל הנושא,כי הרי אם הייתי משלם נניח 130 א"ש ומוכר ב86 הסיפור משתנה לגמרי,ככה שאותי זה יותר ממעניין וזה קשור בכסף האישי שלי בדיוק כמו כל אחד אחר ככה שזה באמת לא רלוונטי כל הנושא של המחירון כמה עלה כמה עולה וכמה יעלה.

פורסם

לדעתי לא ניתן לומר על הרכב שהוא אמין.

מילא אם היתה תקלה שולית וזולה, פה החליפו גם תפוחים גם ציריות גם פנסים וזה עוד כשבעל הרכב לא השתולל לדבריו. מה היה קורה אם הוא כן היה נוהג אגרסיבי...?

פורסם (נערך)

החליפו פעם אחת במהלך של 5 שנים אז זה בסדר גמור.

לפי התגובות פעם הבאה שאני ארכוש רכב אני עושה לו 3 בדיקות ולא אחת.

שנתון המאזה הוא 2010. המחיר כולל ביטוח טיפולים ועוד כל מיני עניינים שהוא חישב כמו צמיגים וכל מיני חמוצים אחרים.

חלק מהתגובות פה משקפות את נקודת המבט של הנהג הישראלי הממוצע לגבי אחזקת הרכב שלו,בטיחות כמובן זה עניין שולי אם אפשר לחסוך כמה שקלים אז למה לא הכל בסדר.

אבל את הדעות בנושא הזה אני אשמור כבר לעצמי כי העיקר שאני (לדעתי) יודע מה נכון ומה לא.

להזכירים ברכבים כאלה יכולה להיות תקלה לא צפויה שהולך הקלאץ',טורבו,חיישנים למיניהם וכו'.

כנראה פשוט שרוב האנשים לא ממש מבינים ברכבים האלה וחושבים שאזחקה של 6 אלף בשנה כולל ביטוח זה סבבה.

אם למישהו יהיו עוד שאלות בנושא אני אשמח לענות.

עריכה אחרונה על ידי viper05
פורסם
מחירון לוי יצחק ביום הקניה היה 132,000,מחירון לוי יצחק ביום המכירה היה 86,000.הרכב מן הסתם לא נמכר במחירון לוי יצחק.

רק אידיוט גמור ימכור את הרכב במחירון לוי יצחק שלא משקף בכלל את המציאות בשוק של הרכבים האלה.

אבל יש לך טעות,בוודאי שבכמה קניתי וכמה מכרתי מאוד מעניין ומאוד קשור לכל הנושא,כי הרי אם הייתי משלם נניח 130 א"ש ומוכר ב86 הסיפור משתנה לגמרי,ככה שאותי זה יותר ממעניין וזה קשור בכסף האישי שלי בדיוק כמו כל אחד אחר ככה שזה באמת לא רלוונטי כל הנושא של המחירון כמה עלה כמה עולה וכמה יעלה.

אתה עושה עירבוביה בין המקרה הספציפי שלך לבין מה שמעניין את כלל הציבור.

ישראל ישראלי שנכנס וקורא את השרשור רואה שהרכב איבד 46,000 ש"ח בשנים שבהן החזקת אותו. זו ירידת הערך בצורתה הטהורה.

במקרה שלך הצלחת לחסוך בקנייה ולמכור מעל המחירון אז עשית עסקה טובה ביחס למחירון הרשמי. בכמה קנית ובכמה מכרת מעניין אותך ורק אותך כי זו עסקה ספציפית.

אני אקצין. אם מחר אתה קונה רכב דומה בשקל ומוכר בשניים זה משקף את השוק ? זה לא. למה ? כי זו עסקה אחת. מחירון אמור לשקף את המצב בשוק. נכון שלדעתך אידיוט מי שמוכר במחיר מחירון אבל מה לעשות שאתה לא קובע אלא יצחק לוי.

fiat x1/9

פורסם

לוי יצחק מזמן לא קובע בכמה ימכרו ובכמה יקנו,הרבה אנשים הולכים היום גם לפי מחירון יד 2(Zכותו של הקונה לקנות או לא) ויש לא קצת רכבים שנמכרים היום מעל למחירון ההזוי שלוי יצחק מפרסם לטוב ולרע.

המחירון הוא בגדר המלצה,כמובן שרוב הציבור הולך לפי המחירון כביכול אבל מה שבאמת נסגר לבין מה שכביכול רשום על הנייר לא בדיוק זהה.

בסופו של דבר מה שמדבר זה היצע וביקוש או דגם מיוחד וכו'.

פורסם
מה שמייקר אצלך את הסיפור הוא החלפת מערכת הקסנון היקרה להחריד.

לשם השוואה,

ואני מוציא את ירידת הערך מהמשוואה שכן שלי נרכשה חדשה ולכן זה לא רלוונטי,

ביטוח 4,500 ש"ח בשנה

אגרת רישוי 2,200 ש"ח

טיפולים כל 7,5k ק"מ - 800 ש"ח לטיפול

אם אני מחשב לפי 10k ק"מ בשנה הרי שהעלות היא פחות מ-8,000 ש"ח לשנה ותו לא.

אסייג ואומר שאצלי לא היו כלל תקלות.

לא כוסית (לא בעיה בשנת הייצור שלי), לא חריטה לבלמים, לא טיימנג ולא כלום.

צמיגים כן החלפתי וגם ג'אנטים אבל זה כבר עניין אחר.

אין הבדל בין הכוסית של קופרה 2008-2011 כולם זה אותו הדבר.

• תוכן חדש...