Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4453 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המעסיק שלי לא מסבסד, למעסיק שלי יש למשל עובדים בכירים שמקבלים רכב כחלק מתנאי החוזה (ולא ניתן להמרה בסכום ברוטו כמו אצלי), והם גרים קרוב, עושים רבע מהק"מ שלי.

אז החברה קונה מאגר של ק"מ לכלל הרכבים שלה, אני ועוד כמה בודדים עושים ק"מ גבוה, הרוב נמצאים על התפר שבין רכב ליסינג משתלם ורכב ליסינג לא משתלם, ורוב (אם לא כל) שדרת הניהול והבכירים עושים ק"מ נמוך מאוד, אבל להם אין בחירה אם לקחת או לא לקחת רכב, יש להם בחירה אם להשאיר את רכב הליסינג בבית או לנסוע איתו לעבודה.

ומן הסתם שהעלות לחברה עבור נניח 150 רכבים היא לא זהה לעלות של אדם פרטי על רכב אחד, כמות גבוהה אומר הנחה גבוהה.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

במילים אחרות, המעסיק לא מסבסד. המעסיק פשוט משלם פחות ומגלגל את ההטבה אלייך.

אתה משלם 3300 בחודש עבור הרכב, נגיד. אחרי 3 שנים, אין לך רכב. שילמת 118,800 שקל. לעומת זאת, אתה לא משלם על דלק, ולא על טיפולים, ולא על ביטוח. נגיד ביטוח 5000 שקל לשנה, שזה מתחלק לעלות חודשית 416.67 שקל בחודש (עם בערך אגורה ספייר) ונגיד טיפולים ותיקונים בסך של 4000 שקל בשנה. ביחד העלות השנתית של החזקת רכב בלי העלות של הקנייה שלו בחישוב הזה היא 37,800 שקלים חדשים. על שלוש שנים זה 113,400, שזה 5400 שקלים פחות מהעלות התלת שנתית של הליסינג שלך. תוסיף על זה את עלות הקנייה, אבל היא חד פעמים, ולאחר מכן נשאר לך רכב. השאלה היא האם אתה רוצה להחזיק רכב יותר מ3 שנים, כי רק אז ישתלם לך לקנות רכב.

לדעתי אבל, בשבילך אולי באמת שווה לשלם לליסינג עבור התענוג של רכב חדש כל 3 שנים כי אתה ממש קורע אותו בקילומטרז. יכול להיות שאצלך רכב לא ישרוד יותר מ5 שנים גם ככה לפני שהוא מתחיל לשלם על כך בתיקונים.

בבקשה תגיד לי אם משהו בחישוב שלי לא היה טוב. אני באמת רוצה לדעת אם עשיתי את החישוב שלי מספיק בכיוון. שלא תבין לא נכון, אני לא תוקף אותך. אני פשוט רוצה להבין בדיוק כמה משתלם לך לקחת ליסינג.

פורסם

שכחת את עלות הדלק, שזה המרכיב הכי משמעותי אצלי.

2400 לחודש שהם 86 אלף שקל לאורך 3 שנים מתוך ה-118,800. משמע חוץ מהדלק (שמה זה משנה איזה רכב? דלק הוא יצרוך, וה-2400 זה מבוסס על 8.6 ל' ל-100 ק"מ) נשאר עוד 32 אלף שקל שזה בממוצע 11 אלף לשנה.

ולגבי החישוב, טיפולים ותיקונים 4K בשנה, ביטוח 5K בשנה (אני לוקח את המספרים שלך לא בדקתי) סה"כ 9K לשנה סה"כ 27K לשלוש שנים.

כלומר אחרי דלק, טיפולים ותיקונים וביטוח נשאר 5K שקל לאורך 3 שנים.

ואתה נשאר עם רכב שעבר 120K ק"מ בשלוש שנים, ואתה צריך לקנות את הרכב ממקום כלשהו במחיר כלשהו.

תקנה רכב ישן צריכת הדלק תעלה, תקנה רכב חדש אתה מוציא עוד איזה אלפיה בחודש (וכ-36K לאורך שלוש שנים) רק על הרכב עצמו.

בסה"כ ברור לי שחברת הליסינג מפסידה עליי כסף והסיבה היחידה שלא לוקחים ממני יותר כסף זה כי במאזן של המעסיק זה מתאזן עם צרכנים קטנים יותר של ליסינג.

אגב יש סיכוי (וזה קרה אצל אחד אחר אצלנו) שאחרי שנתיים הם יראו שהקילומטראז' גבוה ויחליפו לאחר שנתיים ולא לאחר 3.

ברמת העיקרון אחרי כל המיסוי יצרו מצב כזה:

* למי שלא נוסע הרבה לא משתלם לקחת ליסינג (כשיש את האופציה)

* למי שנוסע הרבה משתלם לקחת ליסינג.

אז מי שלא חייב לקחת ליסינג (כי אין לו אופציה, או כי הרבה יותר משתלם לו) - לא לוקח.

רוב מי שנשאר שלוקח - נוסע הרבה.

ואז עושים חשבון ורואים שבממוצע רכב ליסינג עושה הרבה קילומטראז' ומציעים למסות אותו יותר.

החשבון הוא פשוט - מי שלא נוסע המון (פעם אחרונה שעשיתי תחשיב זה היה סביבות 30K ק"מ לשנה) לא משתלם לו לקחת ליסינג.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

מי שחושב שכשהוא קונה חדש אז הוא מקבל ראש שקט, זו שטות. אין שום אחריות שרכב שנקנה חדש יהיה חף מתקלות ובעיות ולדעתי זה אפילו כואב יותר (למרות שמדובר ברכב באחריות) לטייל בין מוסכים עם רכב חדש מאשר עם רכב משומש שקנית.

זה לא מדויק.

ראשית בתקופת האחריות אתה לא משלם התקלות במידה ואירעו.

בנוסף,

במידה והנך רוכש רכב יד שנייה - אין לדעת מה הוא עבר, איך ננהג ואילו תקלות עוד יצוצו לך. אלו כבר בוודאות, במידה ויהיו, יהיו על חשבונך.

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

פורסם

חברת הליסינג לא מפסידה עליך כסף. עלות ליסינג של אוקטביה 1.2 אלגנס היא כ- 2850 ש"ח לארגון לא גדול עם כ-20 רכבים. כולל 30,000 קילומטר בשנה עם פול קילומטרים שמתחלק על כל הרכבים.

את הדלק המעסיק משלם בנפרד מכיסו, וההנחה היום על דלק היא בכלל לא גבוהה לאירגונים.

פורסם
חברת הליסינג לא מפסידה עליך כסף. עלות ליסינג של אוקטביה 1.2 אלגנס היא כ- 2850 ש"ח לארגון לא גדול עם כ-20 רכבים. כולל 30,000 קילומטר בשנה עם פול קילומטרים שמתחלק על כל הרכבים.

את הדלק המעסיק משלם בנפרד מכיסו, וההנחה היום על דלק היא בכלל לא גבוהה לאירגונים.

אני יודע שמהברוטו שלי אני משלם 4K, מהנטו זה יוצא לי 3300 שקל.

ההצעה ל-4K התקבלה מאלדן, כשאת הגבלת הקילומטרים קיבלתי מקצין הרכב ללא התייעצות מול אלדן.

בסופו של דבר לא מעניין אותי מתוך ה-4K שלי כמה הולך להם לדלק וכמה לטיפולים וכו'.

אני יודע שאם אני הייתי צריך לשלם את הדלק זה לא היה מהברוטו אלא מהנטו, ו-2400 שקל מהנטו שווים הרבה יותר בברוטו.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
שכחת את עלות הדלק, שזה המרכיב הכי משמעותי אצלי.

2400 לחודש שהם 86 אלף שקל לאורך 3 שנים מתוך ה-118,800. משמע חוץ מהדלק (שמה זה משנה איזה רכב? דלק הוא יצרוך, וה-2400 זה מבוסס על 8.6 ל' ל-100 ק"מ) נשאר עוד 32 אלף שקל שזה בממוצע 11 אלף לשנה.

ולגבי החישוב, טיפולים ותיקונים 4K בשנה, ביטוח 5K בשנה (אני לוקח את המספרים שלך לא בדקתי) סה"כ 9K לשנה סה"כ 27K לשלוש שנים.

כלומר אחרי דלק, טיפולים ותיקונים וביטוח נשאר 5K שקל לאורך 3 שנים.

ואתה נשאר עם רכב שעבר 120K ק"מ בשלוש שנים, ואתה צריך לקנות את הרכב ממקום כלשהו במחיר כלשהו.

תקנה רכב ישן צריכת הדלק תעלה, תקנה רכב חדש אתה מוציא עוד איזה אלפיה בחודש (וכ-36K לאורך שלוש שנים) רק על הרכב עצמו.

בסה"כ ברור לי שחברת הליסינג מפסידה עליי כסף והסיבה היחידה שלא לוקחים ממני יותר כסף זה כי במאזן של המעסיק זה מתאזן עם צרכנים קטנים יותר של ליסינג.

אגב יש סיכוי (וזה קרה אצל אחד אחר אצלנו) שאחרי שנתיים הם יראו שהקילומטראז' גבוה ויחליפו לאחר שנתיים ולא לאחר 3.

ברמת העיקרון אחרי כל המיסוי יצרו מצב כזה:

* למי שלא נוסע הרבה לא משתלם לקחת ליסינג (כשיש את האופציה)

* למי שנוסע הרבה משתלם לקחת ליסינג.

אז מי שלא חייב לקחת ליסינג (כי אין לו אופציה, או כי הרבה יותר משתלם לו) - לא לוקח.

רוב מי שנשאר שלוקח - נוסע הרבה.

ואז עושים חשבון ורואים שבממוצע רכב ליסינג עושה הרבה קילומטראז' ומציעים למסות אותו יותר.

החשבון הוא פשוט - מי שלא נוסע המון (פעם אחרונה שעשיתי תחשיב זה היה סביבות 30K ק"מ לשנה) לא משתלם לו לקחת ליסינג.

החישוב שלי כולל את הדלק.

(2400*12) + 5000 + 4000 = 37800

37800 * 3 = 113400

תוסיף לזה את עלות הרכב שאתה רוצה לקנות, ותחלק את עלות הכסף לפי מספר השנים שאתה מתכנן לשמור אותו, מינוס מחיר המכירה שלו (הכסף שאתה מקבל חזרה אחרי ירידת הערך)

תוסיף את הנתון הזה לחישוב השנתי, ונראה כמה זה יוצא.

למשל, נגיד אתה קונה רכב ב80,000 שקל, ומחיר המכירה שלו יהיה 10,000 שקל. נגיד נשמור את הרכב הזה ל6 שנים, שזה 252,000 ק"מ אצלך שנוספים לקילומטרז של הרכב. 70,000 / 6 = 11,666.67 שקלים.

חישוב מהיר אומר שהעלות של התענוג הזה על פני 6 שנים (כשכל הפרמטרים, כולל הביטוח והתיקונים, נשאר אותו הדבר) היא 296,800.02 ש"ח.

לעומת זאת, הליסינג עולה 237,600 ב6 שנים. (כל זה בתנאי שזה באמת עולה לך 3300 לחודש)

ברכותי. ניצחת. :-D

כמו פעם שעברה, אני מזמין את כולכם לבדוק את החישובים שלי. אני מקווה שהפעם אני צודק ומצאנו מנצח במרוץ הליסינג.

פורסם

נכון, ואל תשכח שבליסינג באותה תקופה אתה תחליף לפחות פעם אחת רכב אם לא פעמיים.

ואם כבר עושים חישובים אז שווה להשוות לאותו רכב, אז במקום 80K תציב 117,900 (המחיר של הולוסטר הידנית כשהתחלתי את הליסינג), והפער יילך ויגדל.

ולא לקחנו בחשבון שלמכור רכב בן 6 עם 252K ק"מ יהיה קשה.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אוקי, אז עכשיו כל מי שאומר "הנה, ליסינג יותר משתלם!" יצביע עלייך בזמן שהוא נוסע 5 קילומטר בשנה. :lol:

פורסם
זה לא מדויק.

בנוסף,

במידה והנך רוכש רכב יד שנייה - אין לדעת מה הוא עבר, איך ננהג ואילו תקלות עוד יצוצו לך. אלו כבר בוודאות, במידה ויהיו, יהיו על חשבונך.

לא דיברתי על כסף, דיברתי על הרגשה של דכאון במקרה של רכב חדש יוצא ונכנס למוסך.

חוץ מזה לרוב המכוניות יש 3 שנות אחריות, כך שאם אתה רוכש רכב שהוא שנתיים על הכביש, עדיין יהיה לך מעט מן השקט בלדעת שאתה מכוסה.

פורסם
אוקי, אז עכשיו כל מי שאומר "הנה, ליסינג יותר משתלם!" יצביע עלייך בזמן שהוא נוסע 5 קילומטר בשנה. :lol:

מי שחושב שליסינג תמיד יותר משתלם בלי תלות בנסיעה ישלם עוד הרבה הרבה כסף במהלך חייו על דברים שאחרים אומרים ש"זה יותר משתלם" בלי לבדוק :)

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
זה לא מדויק.

בנוסף,

עלות תקלות ברכבי יד 2 גם אם הם בני 10, ויש לי כמה כאלו הוא כלום ביחס לביטוחים וירידת ערך של רכב חדש.

וכל התרוצים הם רק כדי להרגיע את המצפון.

ירידת ערך הוא מרכיב עיקרי בעלויות הרכב פשוט לא מרגישים אותו ביום יום ולכן הוא לא כואב.

אמא של חבר ספגה ירית ערך של כמעט 90 אלף שקל במשך 3 שנים עם אוקטביה דיזל. קנתה חדש ומכרה אותו לאחר שלוש שנים עם פחות מ 100 אלף ק"מ במצב מושלם.

המטרה העיקרית היתה חיסכון בדלק מה שיצא בסוף הוא 2500 ₪ בחודש רק ירידת ערך.

שלא נדבר על ביטוחים.

פורסם

צודק לחלוטין.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
לא דיברתי על כסף, דיברתי על הרגשה של דכאון במקרה של רכב חדש יוצא ונכנס למוסך.

חוץ מזה לרוב המכוניות יש 3 שנות אחריות, כך שאם אתה רוכש רכב שהוא שנתיים על הכביש, עדיין יהיה לך מעט מן השקט בלדעת שאתה מכוסה.

עלות תקלות ברכבי יד 2 גם אם הם בני 10, ויש לי כמה כאלו הוא כלום ביחס לביטוחים וירידת ערך של רכב חדש.

וכל התרוצים הם רק כדי להרגיע את המצפון.

ירידת ערך הוא מרכיב עיקרי בעלויות הרכב פשוט לא מרגישים אותו ביום יום ולכן הוא לא כואב.

אמא של חבר ספגה ירית ערך של כמעט 90 אלף שקל במשך 3 שנים עם אוקטביה דיזל. קנתה חדש ומכרה אותו לאחר שלוש שנים עם פחות מ 100 אלף ק"מ במצב מושלם.

המטרה העיקרית היתה חיסכון בדלק מה שיצא בסוף הוא 2500 ₪ בחודש רק ירידת ערך.

שלא נדבר על ביטוחים.

ייתכן מאד.

אבל זה דיון אחר.

לרב, רכב חדש לא יראה מוסך בשנתיים שלוש הראשונות אם ננהג בצורה הגיוניות ומטופל בזמן ולכן הוא מהווה יתרון ענק אל מול רכב יד שנייה.

הכל עניין של ממון, אני לא חושב שיש כאן מישהו שבהינתן האופציה יעדיף רכב יד 2 על רכב חדש באותו המחיר...

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

פורסם

לרוב. לרוב. אבל אתה יודע איך זה. אתה אף פעם לא הרוב. אצלך הרכב תמיד נדפק ואצל השכנים הרכב עובד פיקס כל החיים.

אצלי הרכב הושבת ביום אחד בהיר. פתאם לא התניע. מזל שיש אחריות.

• תוכן חדש...