Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4433 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חבר'ה, תראו, לפני 8 חודש קניתי הונדה סיויק שנת 93' שבעברה הייתה אוטומטית, הבעלים הקודם היסב אותה לבד לידנית והיא פשוט אחלה בחלה.

עכשיו, בתור חייל שאין לו יותר מדי כסף (בקושי 1000 בחודש), חשבתי על הבקרת שיוט, שאם למשל אני נוסע בכביש מהיר במקום לגרום לרגל לסבול, וסתם לעלות ולרדת במהירות (90-100-110), פשוט להפעיל בקרת שיוט על 90 קמ"ש, גם להנות מהנסיעה וגם לחסוך דלק וגם לשמור על המנוע!

הבעיה היא, שהבקרת שיוט לא עובדת. מי שמכיר את הרכב בצד שמאל של ההגה יש את הכפתור CRUISE CONTROL ובצד ימין של ההגה יש את 2 הכפתורים, SET ועוד אחד. העניין הוא שכנראה בגלל שהרכב עבר הסבה זה לא עובד. ניסיתי כל מיני וריאציות, אני מניח שמשהו שם פשוט לא מחובר.

מישהו יכול לעזור לי? להפנות אותי לאן שהוא? מה יכולה להיות הבעיה?

פורסם

תקרא על המערכת ברכב הזה, אני מאמין שזה שונה מרכב לרכב.

ברכב בכמו שלי, סתם פעם התעניינתי, והבנתי שהייתי צריך להוסיף כמו מנוע חשמלי שמתחבר למצערת.

לפעמים יש קיטים באיביי, רק תקנה ותחבר.

בתור התחלה תבדוק אולי רק נשרף הפיוז, או שהוא חסר, תעדכן.

פורסם
כיצד בדיוק בקרת שיוט מסייעת בשמירה על המנוע?

לשייט בכיף על 90 קמ"ש, 2500 סל"ד, נהיגה רגועה.

ולבחור שכתב לי, הבעיה היא שאני בצבא ואין לי זמן לבדוק או לקרוא, לכן הגעתי לכאן בשביל שמישהו יעזור לי חח

פורסם

http://www.topgear.com/uk/seat/mii/spec/18487

כתוב כאן שזה אופציונאלי, הייתי מהמר שזה אפשרי, אתה גם יכול לחפש באיביי אם יש קיט שכזה.

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם
לשייט בכיף על 90 קמ"ש, 2500 סל"ד, נהיגה רגועה.

ולבחור שכתב לי, הבעיה היא שאני בצבא ואין לי זמן לבדוק או לקרוא, לכן הגעתי לכאן בשביל שמישהו יעזור לי חח

יש לך בעיה בהבנת המכלולים,

זה שיהיה לך בקרת שיוט לא תוריד לך את הסלד,

וסליחה שאני נכנס לך לארנק אבל בשביל חייל כמוך זאת הוצאהטיםשית ומיותרת שלא נדבר עם כך שרגל ימין שלך עדיין מתפקדת כחדשה, ובכללי הפיצ'ר הזה מגדל פה דור של נהגים שמתעסקים בפלאפון במקום בתפעול הרכב, איכס.

פורסם

למה אתה חושב ש

הפיצ'ר הזה מגדל פה דור של נהגים שמתעסקים בפלאפון במקום בתפעול הרכב, איכס

?

"הפיצ'ר" הזה מאפשר לך לשמור על מהירות (חוקית) ברגע שמגיעים לשטחים פתוחים שהתנועה זורמת בהם. זה שרגל ימין לא לוחצת על דוושת התאוצה לא אומר שהידיים מתפנות להחזיק בפלאפון.

פורסם (נערך)

TRONCHO, תוכל בבקשה לפרט איך בדיוק הוספת בקרת שיוט לרומסטר?

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

הכל במוסך מורשה, בעקרון מחליפים את ידית האיתות לידית שבה יש שליטה בבקרת השיוט, צריך לשלוח כבל לכיוון המנוע בדר"כ דורש קידוח בקיר האש, אך המכונאי מצא דרך יותר אינטלגינטית לביצוע העבודה (עברו שנתיים כך שאינני זוכר את כל ההסברים).

הרכב בעיקרון בנוי ל"קבל" את בקרת השינוי כך שלדוגמא יש נורית בלוח השעונים וכו'.

פורסם
למה אתה חושב ש ?

"הפיצ'ר" הזה מאפשר לך לשמור על מהירות (חוקית) ברגע שמגיעים לשטחים פתוחים שהתנועה זורמת בהם. זה שרגל ימין לא לוחצת על דוושת התאוצה לא אומר שהידיים מתפנות להחזיק בפלאפון.

זהו? רגל ימין כבר לא מתפקדת? יש כאבים בלחיצה מרובה?

רגל ימין לא לוחצת על הגז, רגל שמאל לא צריכה לתפעל את הקלאץ, יד ימין לא על המוט הילוכים(כי יש לנו גיר אוטומטי), יד שמאל מחזיקה את ההגה תוך הישענות על דפנות החלון, ממש מפרך לנהוג בכבישי ישראל.

כל עוד גופי מתפקד כיאות וכנדרש זהו רכיב מיותר לחלוטין ומיועד לציבור השאנן.

פורסם

הוויכוח מתמשך בפורום:

לגבי גירים אוטומטיים, כשהם נכנסו לשוק, הם היו יקרים יותר (עדיין) בזבזניים יותר (כבר לא), עצלים, פחות אמינים, והביקורת כלפי החדירה המאסיבית שלהם היתה מוצדקת. כיום אין טעם לביקורת כיוון שהגירים השתפרו והקרב הוכרע, כמעט לחלוטין (ואם יעברו למנועים חשמליים, כבר לא תהיה שאלה).

באשר לבקרת שיוט, מודרנית (לא כמו זאת שפות"ש שואל לגביה): המחשב פשוט יודע יותר טוב מהרגל הגסה שלך (גם שלי, לא אישית) איזו כמות גז לתת. גם ככה המצערת אלקטרונית בלבד, וכמויות הדלק עם קרוז קונטרול פשוט נמוכות יותר (לרוב, מקטע נכבד מכל נסיעה).

גם בפן הפסיכולוגי, בקרת שיוט עוזרת לשמור על המהירות ולא להיגרר למהירויות גבוהות יותר.

באשר להתעסקות בדברים אחרים: חינוך, תרבות, ושוב חינוך. אל תחפש פתרונות במנגנונים שרובם כבר לא יודעים להפעיל (גיר)!

• תוכן חדש...