Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4445 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
השחרת חלונות מאחורה+וילון אחורי מאחורה בשמשה הגדולה. לכסות את השמשה הקדמית עם המגן שמש מבפנים וזהו...לקוות שיש לך רכב שהגיע עם מזגן נהדר.[...]קודם כל השחרה מוחלטת של כל החלונות. השחרה לייט מקדימה, השחרה 100% מאחורה כולל חלון אחורי.

אני ממליץ לא להקשיב להמלצות דלעיל. הדבר יפחית את הראות של הנהג (בתגובה השניה אפילו מדובר על השחרה מקדימה!) ואת הראות של נהגים הנוסעים מאחורי הרכב ה"מוצל" אל מעבר לו, גם בזמן שמירת רווח תקינה ואפילו ברכב גבוה.

במרבית הרכבים תיפגע גם הניראות של אור הבלם השלישי, ובמקרה של תלית וילון אחורי יש סכנה לפציעות בזמן התנגשות אם מתקן הגלילה ישתחרר ויעוף בחלל הרכב ו/או יידלק.

סביבת הנהג ברכב תוכננה על ידי היצרן בקפידה, וכל המוסיף לה - גורע! חניה בצל (אפילו חלקי) כיסוי הרכב או לפחות את משטחי הזכוכית הגדולים, אם אפשר חניה עם חלון מעט פתוח, אוורור רכב חם לפני כניסה ושימוש יעיל במזגן, ישיגו תוצאה טובה הרבה יותר!

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
גם אני שונא לנהוג בקיץ, הכל יותר מדי דביק.

אני היחיד שהרכב מרגיש לו זריז יותר בנסיעה עם מזגן בקיץ?

אצלך זה TDI :wink:

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

אז ככה,

להשחיר חלונות אני לא יכול,גם ככה מדובר בב.מ.וו.

וגם אצלי עם מנוע בשרני עם 230 סוסים,המזגן מורגש,אומנם פחות ממשפחתית 1600,אבל בהחלט מרגישים האטה בסחיבה.

Porsche 944 turbo

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הכל עניין של הרגל. אני מזיע בקלות ושונא את הקיץ וחום באופן כללי, אבל המעבר מסביבה ממוזגת לסביבה לחה ולא ממוזגת לסירוגין (בית-רחוב-אוטו-חניון-עבודה-חניון וכו') היא מה שגורמת לסבל העיקרי. אתה לא מספיק להתרגל למזג האויר שבחוץ ובגלל זה אתה סובל ממנו קשות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

מה יגידו האנשים שלא זכו לחוות את פלאי הטכנולוגיה והסתפקו בגמלים וכדומה.

קטן עלינו, קצת שמש וחום לא יהרגו אף אחד.

תנסה לסדר לעצמך איכשהו חניה מקורה,לפעמים העניין כרוך בעלויות שלא מצפים להן אך לדעתי זה שווה כל שקל.

פורסם
אני ממליץ לא להקשיב להמלצות דלעיל. הדבר יפחית את הראות של הנהג (בתגובה השניה אפילו מדובר על השחרה מקדימה!) ואת הראות של נהגים הנוסעים מאחורי הרכב ה"מוצל" אל מעבר לו, גם בזמן שמירת רווח תקינה ואפילו ברכב גבוה.

במרבית הרכבים תיפגע גם הניראות של אור הבלם השלישי, ובמקרה של תלית וילון אחורי יש סכנה לפציעות בזמן התנגשות אם מתקן הגלילה ישתחרר ויעוף בחלל הרכב ו/או יידלק.

סביבת הנהג ברכב תוכננה על ידי היצרן בקפידה, וכל המוסיף לה - גורע! חניה בצל (אפילו חלקי) כיסוי הרכב או לפחות את משטחי הזכוכית הגדולים, אם אפשר חניה עם חלון מעט פתוח, אוורור רכב חם לפני כניסה ושימוש יעיל במזגן, ישיגו תוצאה טובה הרבה יותר!

צודק.

לאחר שהרכב חונה שעות בשמש, אין סיכוי שהשחרה תעזור במשהו.

מגן השמש המבריק בחלון הקדמי עוזר, כי הוא פועל כמו מראה ומחזיר החוצה קרינת חום מהשמש. אם היינו מצפים את הרכב במראות מכל הכיוונים, זה היה עוזר. הבעיה הקטנה היא איך מבצעים.

בחלון האחורי כדאי להתקין "תריס" פנימי, עם שלבים אופקיים, אם ניתן להשיג. "תריס" כזה מונע קרינת שמש ישירה על הספסל האחורי, אבל לא מפריע לנהג לראות בראי בלילה מה קורה מאחור.

אפשר גם לקנות רכב שבו עקרון פעולת המזגן שונה, והמזגן מקרר מאוד כבר זמן קצר אחרי ההתנעה.

יהודה

פורסם (נערך)

מוזר לי. ברכב של פות"ש פעולת המזגן לא אמורה להיות מורגשת בסחיבה. קודם כל המנוע מאוד חזק. דבר שני מחשב ניהול המנוע אמור לזהות מצב של עקיפה לדוגמה כאשר אתה סוחט את המצערת עד הסוף, ובאופן זמני לנתק את המדחס. בנסיעה מנהלתית אתה לא אמור להרגיש בכלל שינוי, אם אתה רגיש מאוד תרגיש הבדל בנקודת החיכוך של הקלאצ' אבל אם אני זוכר נכון יש לך ת"ה אוטומטית. יש לך בקרת אקלים אלקטרונית או מכנית?

מציע לך גם להחליף את גז המזגן אם אתה לא מרוצה מפעולת הקירור וזה לא נעשה בשנתיים האחרונות.

אם יש ריפודי עור, ממליץ בחום להחליף לריפודי בד.

עריכה אחרונה על ידי amosbmw

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

מה שהכי מציק לי בנהיגת קיץ זה לא החום, אלא שבנסיעות בינעירוניות השמש פשוט שורפת לי את יד שמאל דרך חלון צד.

פורסם
אז ככה,

להשחיר חלונות אני לא יכול,גם ככה מדובר בב.מ.וו.

וגם אצלי עם מנוע בשרני עם 230 סוסים,המזגן מורגש,אומנם פחות ממשפחתית 1600,אבל בהחלט מרגישים האטה בסחיבה.

אתה לא צריך להשחיר את החלונות, יש ציפוי או מדבקה מגינים UV ללא השחרה או השחמה - זה כבר מונע בצורה מהותית את קרינת הUV של השמש בקיץ וההבדל הוא עצום.

הדבר השני זה להתקין REMOTE START - אתה מתניע את הרכב כמה דקות לפני שאתה יוצא אליו - הוא עומד נעול וגם לא ניתן לשלב לD במשך 15 דקות עם מנוע מונע (רק תדאג שהמזגן יהיה מכוון להדלק עם הרכב) - נכנס לרכב, מכניס מפתח ונוסע לשלום תוך כדי זה שהשמשות שלך מוגנות UV.

רוצה להמנע מהעצבים של הנהגים מסביבך? שים מערכת סטריאו טובה ותרגע.

ברכב משובח כמו שלך התוספות האלה עדיין יהוו שדרוג משמעותי באיכות החיים.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

בחלון האחורי כדאי להתקין "תריס" פנימי, עם שלבים אופקיים, אם ניתן להשיג. "תריס" כזה מונע קרינת שמש ישירה על הספסל האחורי, אבל לא מפריע לנהג לראות בראי בלילה מה קורה מאחור.

צר לי, אבל גם זה לא קביל. כל מיסוך כזה, בין אם מדובר בוילון מחורר (שניתן לראות דרכו), תריס וכיוצא בכך - מגביל במידה כזו או אחרת את הראיה לאחור, ביום ובלילה. אני יודע, עדיין רואים, אבל רואים פחות טוב. רואים פחות טוב - זמן התגובה מתארך. ודיינו בכך.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אתם מדברים כאילו שצלון אחורי זה לא חוקי - אני נוסע כבר כמעט שני עשורים עם צלון והיו לי מכל הסוגים.

זה אמנם משפיע קצת על הראות אבל לא בצורה כזו שאני מרגיש שהנסיעה לא בטיחוטית או בכלל בטיחותית פחות ואם החוק קובע את זה אז אנו אמורים לראות בכל מכון רישוי, נהגים מסירים את הצלונים שלהם וזורקים אותם לפח, זה קורה? לא נראה לי.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
מה שהכי מציק לי בנהיגת קיץ זה לא החום, אלא שבנסיעות בינעירוניות השמש פשוט שורפת לי את יד שמאל דרך חלון צד.

תסלחו לי על ההקפצה - תדביק על החלונות החלונות הקדמיים שלך ציפוי שקוף מוגן UV ותראה מה ההבדל.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...