Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חובת מוסך לספק רכב חליפי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4424 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רז, המוסך אליו פניתי הוא לא חאפר.

הוא מורשה של עופר אבניר והמחירים שלו דומים למחירים של מורשה הונדה.

באזור שלי יש רק מורשה הונדה אחד ולא אהבתי את השירות שלו במשך שנה וחצי שטיפלתי אצלו בקטנוע שהיה לי.

כמו כן, ליסוע לתל אביב לטפל בבעיה סטנדרטית יחסית כמו החלפת קלאץ לא בא בחשבון בעיקר בעקבות המקצועיות הקלוקלת של המוסך המרכזי של הונדה שנתקלתי בה כשרכשתי את האופנוע הנוכחי מהונדה וחוייבתי לתקן את הליקויים שנתגלו בבדיקה במוסך המרכזי.

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

כאחד שמחזיק אופנוע ורכב נדירים עם אספקת חלפים מוגבלת אני אומר שזהו סיכון שבעל הרכב לוקח על עצמו.

המכונאי , טוב ככל שיהיה יכול לעשות טעות ולשבור חלק בזמן הרכבה- זה חלק בלתי נפרד מהעבודה את זה יודע כל מי שהחזיק אי פעם מברג ביד, במיוחד אם הרכב ״עובד״ כבר כמה שנים. גם בנאסר זה יכול לקרות.

הטיעון לגבי מוסך יבואן? אני לא מאמין בזה, בשורה התחתונה יכול לעמוד גם אצל היבואן ״ילד״ ליד הליפט שישבור את החלק באותה מידה. לי יש אופנוע מדגם מסויים, של יצרן מסויים שאם אני מכניס למוסך היבואן כל המכונאים יעמדו לידו ויגרדו את הראש.

השתתפות בנטל תהיה מחווה של רצון טוב מצד המכונאי, (ואם הלקוחות חשובים לו זה מה שהוא צריך לעשות אבל לא חייב) כל עוד הוא יתקן לבסוף את האופנוע לשביעות רצונך במחיר הוגן.

עריכה אחרונה על ידי orenuchx
פורסם

אני מחדד את שכתבתי:

הגבול בין תום לב, שוגג, רשלנות וזדון אינו חד וחלק ולכן מצופה מבעל מקצוע שיקבל אחריות על מעשיו. בשביל זה נדרש ביטוח.

החליט בעל המקצוע שהוא מטפל/מתקן ברכב שאינו מומחה בו או שאין לו את כל חלקי החילוף שעלולים להדרש אגב הטיפול - יועיל לעדכן את הלקוח מה גבול אחריותו.

סדר צריך להיות.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
יועיל לעדכן את הלקוח מה גבול אחריותו.

אני לא חושב שיש כאן שאלה של גבול אחריות כזה או אחר - המוסך לא הסיר מעצמו אחריות ולא מנסה לגלגל את האשמה הלאה (שזה כבר מעשה נדיר במחוזותינו), הוא מוכן על פי מה שהבנתי מהשרשור לתקן את הנזק על חשבונו באופן מיידי, הבעיה היחידה היא שהחלק לא קיים במלאי אצל היבואן, ועל זה למוסך אין שליטה.

אישית אני לא רואה פה בעיה בהתנהלות המוסך, למרות שברורה לי אי הנוחות שנגרמת לפותח השרשור.

פורסם
שאין לו את כל חלקי החילוף שעלולים להדרש אגב הטיפול

דרישה להחזיק במלאי את כל חלקי החילוף שהוא עלול להדרש להם (זה למעשה כל החלקים של אותו כלי רכב), לעשרות דגמים שונים בהם המוסך מטפל - היא דרישה לא סבירה, לא מעשית ולא הגיונית.

גבול אחריות די ברור - מוסך שבר את החלק, מוסך מתקן ומשלם.

אין להשיג את החלק? זה בעיה של מוסך? הרכב מחוץ לאחריות וגם לא של אותו יבואן, מסוך צריך לדאוג לספק לך חלפים?

ואם נגיד בטעות שלחו מצמד לא נכון, וצריך להמתין עוד 3 שבועות למשלוח נוסף, גם זה בעיה של מוסך?

פורסם

שי, אני מבין את מה שאתה רושם אבל רואים שאתה מדבר כמו אחד שבחיים לא החזיק רכב/כלי נדיר.

אם כל המוסכים היו מתנהגים כמו שאתה רושם אז לא היה לנו איפה לטפל בכלים מיוחדים ונדירים.

איזה מוסך ירצה לקחת על עצמו סיכון כזה? אתה חושב שהפעלת הביטוח (אם יש לו כזה) היא בחינם? הוא לא משלם השתתפות עצמית? הפרמיה לא תעלה בשנה הבאה?

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אני חושב שהמוסך שלך הוא יותר מבסדר (לקח אחריות על מימון החלק הבאתו ותיקונו). לא התחמק ולא מרח אותך בתירוצים שונים ומשונים (ראה כמה מקרים שדווחו כאן בפורום, בנוסח: "הכנסתי הרכב לטיפול וקיבלתי אותו שרוט ומרוט").

מי שלא עובד ולא לוקח סיכון (ראה דברי אלעד) גם לא גורם לתקלות (ולפעמים זה קורה גם לטובים ביותר).

את עצם היות החלק נדיר - אני מייחס במקרה הזה לסתם מזל רע.

אין מה לעשות. לפעמים זה קורה.

alfa 156 2.5.

פורסם (נערך)

בסופו של דבר אני מאמין שנגיע להבנה כלשהי בנוגע למצב שקרה.

מבחינתי יהיה הוגן שחלק מהעלויות יפלו על המוסך וחלק על הלקוח.

לפי הבנתי כאשר המוסכניק הבין שהוא מסתבך הוא התייעץ בטלפון עם חבר שהוא בעל מוסך מורשה הונדה ותחת הדרכתו עדין הצליח לשבור את החלק. קורה, מה לעשות.

מצד שני חוסר הנוחות הוא גדול.

אני מאמין שאהיה מרוצה בסופו של דבר אם לא אצטרך לשלם על העבודה של החלפת הקלאץ. זה נראה לי פיצוי הולם בהתחשב בהוצאות שנגרמות לי.

מצד אחד, האופנוע שלי לא נמכר בכמויות מטורפות אבל עדין הוא לא נדיר כמו פורד מודל T.

לצערי, הונדה כמעט ולא מחזיקים חלקים לאופנוע הזה וזו כמובן לא בעיה של המוסך שלי.

קרה צירוף מקרים מאכזב אך אני מבין שדברים כאלה קורים.

אני לא מתלהם על המוסך אבל אני כן רוצה לצאת מהסיפור עם מינימום הוצאות נוספות שלא תוכננו ובמינימום זמן המתנה לקבלת האופנוע בחזרה.

עריכה אחרונה על ידי eyals05
פורסם (נערך)
שי, אני מבין את מה שאתה רושם אבל רואים שאתה מדבר כמו אחד שבחיים לא החזיק רכב/כלי נדיר.

אם כל המוסכים היו מתנהגים כמו שאתה רושם אז לא היה לנו איפה לטפל בכלים מיוחדים ונדירים.

איזה מוסך ירצה לקחת על עצמו סיכון כזה? אתה חושב שהפעלת הביטוח (אם יש לו כזה) היא בחינם? הוא לא משלם השתתפות עצמית? הפרמיה לא תעלה בשנה הבאה?

כל מה שכתבתי זה שרצוי שהמוסכניק יוודא מראש עם הלקוח שהוא מבין מה הסיכון עליו...

במקרה הנוכחי זה ברור שזו הבעיה.

אחרת, לעיתים יאלץ להפעיל ביטוח.

עריכה אחרונה על ידי shayy

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

אייל, אם אני בעל המוסך וזה מה שהיית מציע לי אולי הייתי מסכים (רוב הסיכויים שלא, עם יד על הלב) אבל המשפט הבא שלי יהיה שבפעם הבאה אתה לא מוזמן להיכנס למוסך שלי.

אתה חושב שהמוסכניק עובד בהתנדבות? הוא לא צריך לשלם לעובדים? זה שאתה מבקש ממנו לעשות את העבודה בחינם זה כאילו אתה מבקש ממנו שישלם על התיקון שלך כי זה לא באמת בחינם עבורו (בזמן הזה הוא היה יכול לקבל אופנועים אחרים שכן משלמים).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם (נערך)

אלעד, זאת אחת הסיבות שבגינן באתי לכאן להתייעץ - כדי לשמוע את הדעות ועובדה שהתפתח כאן דיון פורה בנושא. :-D

מצד אחד, אני לא רוצה לפגוע בפרנסה שלו בטח בעקבות טעות בתום לב.

מצד שני, אני גם לא רוצה לפגוע בחשבון הבנק שלי בהוצאות לא מתוכננות כמו השכרת רכב.

אין ספק שהיה כאן כשל בעבודה. המוסכניק לא אמר לי תשמע, אני לא מכיר את הכלי ולכן עלולים להיות בלת"מים אלא אמר תביא את הכלי, אין שום בעיה.

הוא עשה טעות ועם כל הכבוד אני זה שעכשיו מתמודד עם ההשלכות.

אז אני לא חושב שעליו לשלם לי את מלוא ההוצאות שנגרמו כגון השכרת רכב (כ- 1,000 שקל לשבועיים ללא סופ"ש) אבל אני בטח לא צריך לאכול חור תקציבי בגלל טעויות של אחרים.

מבחינתי הכי טוב היה שהוא היה משיג אופנוע חליפי ואז אף אחד לא היה לחוץ ובטח לא הייתי מבקש אפילו הנחה על העבודה.

עריכה:

שוחחתי עכשיו עם המוסכניק.

השיחה היתה טובה וחיובית כאשר הוא מבין את הצד שלי ואני מבין את הצד שלו.

הוא אמר לי שהוא מסתכל עלי בראיה עתידית ויודע שאני לא לקוח מזדמן (אני מטפל אצלו ורוכש אצלו ציוד כבר כשלוש שנים).

הוא מצטער מאוד על מה שקרה וגם על כך שאין לו שום קטנוע חליפי שהוא יוכל לתת לי (שהוא אומר שזה נדיר שזה קורה שאין לו קטנוע בטרייד אין שהרשיונות שלו לא מוקפאים) ולכן הוא אמר לי לשכור רכב למינימום הימים שאני צריך ואחר כך נתקזז על העלויות של הכל (שכירת הרכב + העבודה על האופנוע) כך שחלק יפול עלי וחלק יפול עליו.

אני יודע שהמוסך הנ"ל מצטיין בשירות הלקוחות שלו בדרך כלל (פעם הוא החליף לי קסדה שרכשתי דרכו לאחר שבוע שימוש בגלל שהיא היתה קטנה עלי - לא משהו שהוא טריוויאלי) ונראה שגם הפעם השירות שם לא יאכזב אותי.

עריכה אחרונה על ידי eyals05
פורסם

אני לא מבין מה רלוונטי פה עניין הנדירות של הרכב. אם אני נכנס לסוכנות וקונה אופנוע\מכונית מה אכפת לי כמה עוד יחידות הבוכנות תמכור? אבא שלי קנה את אחת המאזדות 3 הראשונות שנמכרו בישראל (ועדיין מחזיק אותה) מה זה אשמתו אם אחריו הזמינו את הרכב עוד 2 אנשים או עוד 20,000 ? פשוט נתון לא רלוונטי כמו גם ציון של היבואן. ההתייחסות הצריכה להיות יבשה לחלוטין - מה מחוייב מוסך בישראל לעשות.

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם

אין חובה ספציפית על המוסך.

יש חובה על היבואן, לאפשר הזמנת חלקים לרכב 7 שנים ממועד קנייתו (הלכה למעשה 7 שנים מהרגע שהרכב האחרון מאותו דגם נמכר, דיברת על מאזדה 3 דור ראשון, הפסיקה להמכר ב-2008, ז"א שעד 2015 הם חייבים לאפשר הזמנת חלקים) ולספק את החלקים שהוזמנו בזמן מוגדר שאותו אני לא זוכר.

איזה חובות יכולים להיות למוסך? לתקן את הרכב בזמן סביר מרגע שהחלקים הנדרשים אצלו.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

תבדוק השכרת רכב דרך סוכנים של חרדים אם אתה לא צריך אותו בשבת.

הם זולים בדרך כלל ועובדים עם חברות טובות.

פעמיים כבר שכרתי דרכם כי הם היו הכי זולים וגם כי בשבת אני יכול להסתדר עם רכב אחד בבית, פעם אחת הסכמתי לזה שאני יחזיר להם את הרכב בראשון אבל הוא כל השבת ישב בחניה (אין ביטוח בשבת).

• תוכן חדש...