Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חובת מוסך לספק רכב חליפי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4424 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

לצערי הרב, לפני כשלושה שבועות הצלחתי לשרוף את הקלאץ' באופנוע שלי בעליה מאומצת.

מכיוון שיש לי אופנוע נדיר יחסית, לא היו חלקים בארץ והחלקים הוזמנו מהיבואן של האופנוע (מאיר) מחו"ל ע"י המוסך בו אני מטפל שהוא מורשה של עופר אבניר ולא של הונדה.

חלפו להם שלושה שבועות מאז ההזמנה ועד שהחלקים הגיעו לארץ שבמהלכם אני נוסע עם קלאץ' מחליק חלקית והיום סוף סוף הוכנס האופנוע להחלפת הקלאץ' במוסך.

לצערי בצהרים קיבלתי טלפון מהמוסך שבזמן פירוק הקלאץ' נשבר איזשהו גלגל שיניים מפלסטיק שסוגר שם את כל העסק וכרגע האופנוע מושבת.

מבדיקה של המוסכניק שלי אין את החלק כלל בארץ והונדה אומרים שזה יקח עד 10 ימי עסקים בתקווה שזה יקח פחות זמן.

האופנוע הוא כלי התחבורה היומיומי שלי ומשמש אותי לנסיעות של כ-60 ק"מ כל יום מהבית לעבודה.

לצערי התחבורה הציבורית כאן היא על הפנים (כמו בכל הארץ) וזמן הנסיעה בתחבורה הציבורית הוא משולש לעומת האופנוע.

אין לי כל כוונה או רצון לשרוף שלוש שעות ביום בתחבורה ציבורית.

אמנם יש לנו עוד רכב שמשמש את אשתי אך ברוב הימים הוא לא פנוי והמשמעות של לקיחתו על ידי היא שאני מנטרל אותה מלהגיע ללקוחות שלה (היא עצמאית שחלק מהעבודה שלה הוא בבית הלקוחות וחלק בקליניקה בבית שלנו).

למוסכניק שלי אין קטנוע חליפי לספק לי ואין לו פתרונות לנושא.

איני מכיר האם ישנו חוק שמסדיר את הענין או האם מדובר במקרים כאלה במחווה של המוסך שמספק רכב חליפי ללקוח. מה נהוג במקרים שבהם המוסך עושה טעות בתום לב שמשביתה את כלי הרכב לתקופת זמן משמעותית?

יש לציין שבמידה והאופנוע מושבת כשבועיים ובהנחה שהשכרת רכב תעלה כמאה שקלים ליום לרכב מיני מדובר על נזק לכיס שלי של כ- 1,000 ש"ח לפחות וזה רק על ימי עבודה ללא סופ"ש (שלא לדבר על זה שהקלאץ' עלה לי 1,600 שקל ועל זה צריך להוסיף עבודה למוסך (באזור ה-500 שקל)).

אשמח לעצות.

עריכה אחרונה על ידי eyals05
  • תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

למיטב זכרוני היבואן חייב לספק חלק בתוך זמן מסוים, אני לא זוכר שיש חובה עליו לספק לך תחבורה חלופית באותו טווח זמן

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

זאת לא היתה השאלה.

אין לי טענות להונדה על הזמן שבו הם מתחייבים להביא את החלק שנשבר.

המוסך הוא לא מורשה של הונדה אלא מורשה של עופר אבניר (שזה לא באמת משנה - לצורך העניין הוא מוסך מורשה משרד התחבורה).

הקלאץ שהוזמן הגיע אחרי פרק זמן מסויים ובעת פתיחת הקלאץ, המוסכניק שבר בטעות חלק קריטי אחר בבית הקלאץ (שהוא לא אחד מהחלפים שהוזמנו והיו עתידים להחלפה).

המוסך יצר מצב, בתום לב, שבו האופנוע מושבת לתקופה משמעותית.

האם יש מקום לדרוש השתתפות בשכירת רכב או תחליף ראוי אחר?

שוב אני מדגיש, נעשה נזק ע"י המוסך בטעות בזמן התיקון לחלק שלא היה תקול לפני כן.

למשל, אם הכנסת את הרכב שלך להחלפת משאבת מים והמוסכניק בטעות ניקב את הרדיאטור. אין את החלק בארץ ועכשיו הרכב מושבת לשבועיים עד להגעת הרדיאטור מחו"ל.

מהי חובת המוסך ללקוח? מה נהוג במקרים כאלה?

פורסם

חוקית אין חובה לכלום - הוא עשה טעות בתום לב, וזה יכול לקרות לכולם. שירותית זה כבר סיפור אחר ועניין בינך לבינו. קשה לי להאמין שהוא יממן לך רכב חלופי, אבל אולי תוכל להגיע איתו לאיזשהו הסדר של הנחה כלשהי בעלות העבודה, כך שהעלות "נטו" של שכירת רכב תהיה מעט נמוכה יותר.

פורסם

אפשר להשכיר רכב מיני גם ב₪75 ליום, רק שתדע.

אני לא מכיר סעיף חוק שאומר שהוא חייב לספק לך חלופי, יחד עם זאת במידה ובאמת תשכיר את הרכב אולי יש מקום לבקש ממנו השתתפות בעלויות.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

כפי שכבר ענו לך, השירות של רכב חליפי הוא לא חובה אלא שירות שהמוסך מספק בשביל לשכנע אנשים לבוא ולטפל דווקא אצלו ולא במוסך אחר.

להבא אם עניין התחבורה כ"כ קריטי לך, תשתדל לבחור מוסך שמספק שירות כזה.

כרגע אין לך הרבה מה לעשות חוץ מלבלוע את הגלולה, ללכת לשכור רכב ובסוף לבקש מהמוסכניק להתחשב בך במחיר עקב עוגמת הנפש שנגרמה לך.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

עם כל הכבוד למוסכניק ולתום הלב, הוא עשה נזק שלא היה קודם. בעקבות הנזק, האופנוע מושבת - מה שלא היה מתרחש אילו הכל היה עובר בשלום והקלאץ' שהגיע היה מותקן.

על המוסכניק לקחת אחריות על המעשים שלו, ולשאת בהשכרת הרכב מהנקודה בה עשה נזק לאופנוע, ועד שיתוקן. בהנחה שלא יסכים ובהנחה שיש לך הוכחות לרשלנות המוסך (תקליט אותו בטלפון או ע"י מכשיר הקלטה) - תבע אותו בתביעות קטנות על עלות ההשכרה + הפסד ימי עבודה + עוגמת נפש וכ'. זה בכל אופן מה שאני הייתי עושה, וכן - יש לי ניסיון בתביעות קטנות לא נגד מוסך, אלא נגד חברה גדולה הרבה יותר עם סוללת עו"ד (מה שלא עזר לה).

פורסם

זה בדיוק הענין. הוא גרם לנזק שלא היה לפני וכתוצאה מכך האופנוע מושבת.

עד לתביעה יש הרבה זמן בעיקר מכיוון שהוא סוג של חבר של חבר וגם הוא התנצל מעמקי נשמתו ואמר שיעשה הכל שהתיקון יתבצע כמה שיותר מהר.

החלק שהוא שבר הוא גלגל שיניים במשאבת מים והוא עולה כשלוש מאות שקל.

כמובן שהוא אמר שהחלק הזה הוא עליו.

סך כל העבודה הוערכה על ידי המוסך בכ-500 ש"ח.

אני מעריך את העובדה שהוא לקח אחריות ולא סיפר לי סיפורים שהחלק הזה נשבר בגללי.

ביום ראשון נדע סופית אם אין את החלק הזה בארץ (הוא טעה במקט של החלק ביום חמישי) אך אני לא אופטימי שיש את החלק כי נדיר שהוא נשבר.

לשבוע הבא אני מסודר הנראה מבחינת רכב ופשוט אשתי תהיה מנוטרלת אך זה לא מצב לעניין והוא לא יכול להמשך להמשך לאורך זמן.

אם הטעות היתה שלי ובגללי האופנוע היה מושבת ניחא, אבל הטעות היא של המוסך וזה מכניס אותי להוצאות מיותרות.

פורסם

אתן זווית ראיה נוספת:

נניח יש לי מרצדס אספנות נדירה מאוד שנת 1930. הכנסתי אותה למוסך לטיפול שגרתי, במהלך הטיפול בטעות שברו שמשה.

מוכנים לשלם לי על השמשה ועל העבודה של החלפה, עד כאן אין בעיה. הבעיה שאי אפשר להשיג את השמשה הזאת בשום מקום, רק ייצור לפי הזמנה בגרמניה, וההזמנה לוקחת 3 חודשים.

השאלה:

האם זה שבחרתי ברכב נדיר וכזה שאין לו חלקים זמינים במלאי זה בעיה של המוסך או שלי?

המוסך מצידו מוכן לשאת בעלות החלק + העבודה, אבל האם הוא אשם בכך שלא ניתן להשיג את החלק הזה בזמן סביר?

הרי אם הייתי מגיע עם מאזדה 3, אחרי חצי שעה היו מחליפים שמשה, מוסך היה משלם והכל היה בסדר.

מה אתם חושבים, חוסר חלקים זמינים במלאי זו בעיה של המוסך או של הלקוח?

פורסם (נערך)

אפשר להבין שאתה טוען שמי שבוחר לרכוש רכב נדיר צריך לצפות לבלת"מ.

האם מי שמסכים לטפל ברכב נדיר (מוסך) לא אמור לסכם מראש עם בעל הרכב מה קורה אם נגרמת טעות. או לפחות להכין אותו...?

אולי הוא אמור לבטח עצמו למקרים כאלו?

זה נכון לכל תחום מקצועי. לא רק לרכב.

עריכה אחרונה על ידי shayy

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

לאו דווקא רכב נדיר.

השאלה האם נותן שרות (נותן שרות בלבד, לא ספק חלפים) צריך להיות אחראי לבעית מלאי וזמני אספקת חלפים אצל ספק חלפים?

פורסם

אני תמיד בעד לגשת למוסך מורשה של היצרן - היבואן כי שם מקבלים את החומר הטכני והעדכונים. יתכן ויש נוהל פירוק ו/או הרכבה ו/או טיפול שהמוסך של עופר אבניר עם כל הכבוד לא מכיר בכלי שלך.

לעניין מוסכים מורשים, לא חובה באם יש מוסך מומחה וודאי לתיקון כלים של אוטו קונצרן.

לעניין רכב חליפי לדעתי המוסך יש שיספק לך לכל הפחות [ולא פחות מסימן של רצון טוב] קטנוע [כ"רכב" חליפי] שמסוגל לגמוע מרחק כזה בצורה סבירה מבלי לשבור לך את הגב.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

אייל, בוא נפנה שנייה להיגיון. נראה לך הגיוני שהמוסכניק ישלם על החלק ששבר, 300 ש"ח, ובנוסף על השכרת רכב לשבועיים שתעלה כ-1K ש"ח במקרה הטוב?

ז"א, אתה מצפה מהמוסכניק שיוציא מהכיס שלו 800 ש"ח (קיזזתי את עלות הטיפול) רק בגלל הטעות שהוא עשה?

כשאתה מחזיק כלי נדיר אתה אמור לקחת דברים כאלה בחשבון, בנוסף יכלת בקלות לפתור את הבעיה ע"י פנייה ישירות ליבואן. קודם כל יכול להיות שהם לא היו שוברים את החלק אבל גם אם הם היו שוברים הם יכלו לפצות אותך באופנוע חלופי מבין הדגמים שמשמשים אותם לנסיעות מבחן.

קח את הניסיון הזה כלקח לחיים. איך ניסיון לחסוך כמה מאות שקלים בקלות יכול להפוך לנזק/עוגמת נפש של אלפי שקלים.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם (נערך)
למיטב זכרוני היבואן חייב לספק חלק בתוך זמן מסוים, אני לא זוכר שיש חובה עליו לספק לך תחבורה חלופית באותו טווח זמן

אני חושב שזמן האספקה שאתה מדובר עליו הוא שבועיים ואם אמרו לו שהחלק יגיע תוך 10 ימי עסקים אז הם עומדים לפחות בתנאי הזה.

עריכה אחרונה על ידי ג'וני בוי

• תוכן חדש...