Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4439 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני קצת מבין על מה אתה מדבר, הייתי כמה ימים עם Z4 3.5 אוטומטית בארה"ב ולא ממש נהנתי ממנה ביום יום (לא לקחתי אותה למסלול \ ניתקתי בקרות בשום שלב) כמו שנהנתי מרכבים זולים בהרבה כמו MX-5, מיני קופר, מגאן טורבו וכד' כי פשוט אין דרמות. ב-Z הכל הרגיש מאוד לינארי, בשליטה (ולא שלך) וצפוי מידי. יכול להיות שברגע שמנתקים את הבקרות יש לך חיה אחרת ביד, לצערי לא הזדמן לי לנסות.

השאלה הגדול היא מה באמת גורם לך להנות מרכב ספורטיבי?

לדוגמא, אני מאוד נהנה מה-MX-5 כי אני יכול לקחת אותה קרוב לקצה גם ביום יום ומבלי לעבור יותר מידי על החוק או לסכן אנשים עם הרבה דרמה לנהג. היא לא מאיצה מדהים וגם אין לה את העיצוב הכי אגרסיבי שיש, לא את האיבזור \ פינוק של הגרמניות ובטח שצרור מפתחות של מאזדה לא הרשים אף בחורה עדיין. חשוב להבין מה באמת רוצים ואז לכל סוג של רצון סביר יש רכב מומלץ.

מאזדה מיאטה 2008 משופרת לנפש

פורד פיאסטה 2016 למבצעים מיוחדים

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

פעם הבאה תנסה רכב אספנות לפני שיפוץ. מובטח שלא יהיה לך משעמם.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לך תעשה קורס נהיגה.

העצה הכי טובה שאפשר לתת לך.

אני גם עם פיאט פונטו יכול להנות מאוד מאוד,השאלה כמה לוקחים את הרכב לקצה,אם סתם נוסעים ישר ומהר לא צפויים ריגושים ...

פורסם

זה בעיה עם הרכבים האלה, צריך להגיע למהירויות כלא כדי להתחיל להרגיש קצת דינמיקה.

Peugeot 208 GTI 2016

פורסם
אני קצת מבין על מה אתה מדבר, הייתי כמה ימים עם Z4 3.5 אוטומטית בארה"ב ולא ממש נהנתי ממנה

אתה מתכוון ל-3 טווין טורבו?

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

מי שיורד מ-VAG גודשת או אפילו יפנית גודשת ועובר לגרמניה שאינה גודשת (ואפילו לבימרית שכן גודשת) עלול ״להתאכזב״ שכן התגובות יותר מעודנות ואין את אותה דרמה שציינתי קודם- הכל מגיע בצורה מאוד לינארית ואפילו בדגמים הגודשים הכח לינארי מאוד ועם מעט מאוד טורבו לאג (כמעט אפסי).

מעבר לזה, כתב מישהו וצדק- הרכבים האלה בעלי מעטפת ביצועים והתנהגות שלרוב דורשים שימוש יותר ״אגרסיבי״ ברכב כדי לגרום לו ״להתרגש״.

בשורה התחתונה- ה-Z4 טובה יותר בהכל מאותה ליאון, אני רק חושב שפותח השרשור עוד לא למד איך לשחק איתה כראוי, כשזה יקרה הוא כנראה יבין שהליאון היא אחלה אבל היא רק מנת הפתיחה לארוחה האמיתית (הנעה אחורית מתנהגת עם הרבה כח).

הנה מתכון:

בחר את הכביש האהוב עלייך שהכרת בעל פה עם הליאון וקח לשם את ה-Z4 עם בקרות בטיחות פעילות.

באותן נקודות שקיבלת תת היגוי מהליאון עכשיו עם הבימר תיתן קצת יותר גז (בתוך הפניה).

הבקרה תוודא שתחת לא יוצא החוצה (יותר מדי) ואתה תרגיש את ה-turn in שהשתפר עשרות מונים לעומת הליאון.

כמובן לעשות זאת בזהירות רבה והדרגתיות, אתה רוצה ללמוד את הרכב, לא לרסק אתכם.

יש לך אחלה רכב ביד, אם לא הילדים כנראה גם אני הייתי מחזיק אחת כזאת, אולי בעוד שנה-שנה וחצי.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אפשר לדעת איזה שנה הרכב איזה יד? ק"מ?

ואם יש מצב לתמונה של הרכב?

אישית אני אוהב את הZ4 רכב יחסי! חזק לעומת מתחריו באותו סגנון של הקבריולט, תנסה ללמוד אותו אל תרים ידיים ישר ממנה.

חבר טוב פעם אמר לי ...." מה זה משנה מזגן לא מזגן אם יש דלקן הוא החבר הכי טוב של האדם

:lol: "

פורסם

חשבתי לכתוב לפותח השרשור שהוא לא מבין מהחיים שלו.

אבל מהחיים שלו הוא כנראה מבין...

ואולי בעצם גם משלי, כי גם אני נשארתי עם קליאו ספורט (Mk1) ולא המרתי אותה ב-328Ci אוטומטית בזמנו, כי הקליאו היתה לי יותר כיף ביומיום.

אבל, צריך לזכור שבתחילת שנות האלפיים, גירים אוטומטים היו הרבה פחות טובים ומהירים מהיום.

הקופרה היא לטעמי רכב לא מעניין בעליל. בקרה מתערבת ולא נתנת לניתוק מנג'זת בדיוק כמו ב-1.8TSI, וזה שיש יותר כוח ואחיזה לא מציל את הרכב מהעובדה הזו (ומזה שההגה זוועתי).

ב-Z4 נהגתי קצת ומזמן.

גם שם ההגה לא היה מי-יודע-כמה.

אבל אי אפשר להשוות מבחינת התנהגות הכביש של הנעה אחורית לעומת מכונת ה-אין-תת-היגוי-כי-חתכתי-לך-את-הכוח-אלקטרונית שהיא הקופרה. את הקופרה או שנוהגים חלק או שהשוטר האלקטרוני משבית אותך.

אממה...

כמו שכתבו כאן, כדי לנהוג את ה-Z צריך לדעת לנהוג. קודם כל, כי הנעה אחורית נוהגים אחרת. סיבה שנייה, כי המגבלות ממש גבוהות לנהיגה בכביש ציבורי, אבל לנהג שמיומן יותר מהממוצע (אבל איננו מקצוען).

זו אכן בעיה ואכן מכונית כמו הקופרה תיתן, כביכול, יותר "דרמה" במהירויות נמוכות יותר.

אז לפותח השרשור אני מציע ללמוד נהיגה מתקדמת, ואולי ללמוד להנות מהרכב. אם לא, מה שתלמד ישרת אותך גם בעתיד. זה יכול גם לצאת יותר זול מלהחליף רכב. אם לא, לפחות לעשות סיבוב עם מישהו שיראה לך למה הרכב מסוגל.

בנוסף, לחזור להעביר ידנית, כדי לקבל בחזרה את תחושת המעורבות שחסרה.

ואם לא... אז תחליף.

בסופו של דבר, אם מישהו מעדיף פלאפל על פני סטייק אנטריקוט, מי אנחנו שנגיד לו מה טעים לו ומה לא...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לא הבנתי איזו דור ה Z4 המדוברת, אבל הדור האחרון מזכיר יותר SLK מאשר את הדור שקדם לו. היא יותר מכונית GT מאשר מכונית ספורט. ועדיין, היא הרבה יותר מהנה מקופרה בסיבובים.

emotion of motion

פורסם (נערך)

דבר ראשון תודה לכולם על ההתייחסות והתגובות,למען האמת אחרי כל התגובות פה אני ללא ספיק משאיר את הרכב ומנסה ללמוד אותו קצת יותר,סרטונים ביוטיוב נצפוו כבר לפי ערב יום העצמאות ואתמול לאחר העל האש אמרתי לעצמי יאללה נתחיל לבדוק מה קורה פה.

כעיקרון מה שאני מחפש מהרכב זה קצת יותר כח במהירויות מסויימות, כנראה שהשבלול חסר לי.

הסבה לידני,נראה לי שהדבר יעלה הון תועפות ככה שהנושא לא רלוונטי,לא שאני יודע את הסכומים אבל לאחר חישוב זריז שעשיתי כולל מיחשוב ועוד כמה עניינים מסביב זה יכול להגיע למשהו כמו 40-60 אלף שקל,בסכום כזה עדיף למכור את הרכב ולחכות על הגדר, מה שלא יקרה. קשה למצוא רכבים כאלה במצב טוב,שהבדיקה שלהם תצא ממש טובה ויד נמוכה כמו שאני מצאתי.

שי, יש לי עגלה שאני מתנייד איתה פה ושם ושמה רנו קנגו וגם לא יחסית חדשה(קשורה לעסק) ולומר לך את האמת, עד כמה שזה יישמע מצחיק,ביום ביום אני נוסע בZ4 או בכל רכב אחר שיהיה לי בדיוק כמו בקנגו,לא מהר מדי לא משתולל לא כלום,אני מגיע אפילו למצבים שאני נוסע בכביש מהיר לפעמים על 80-90 מצד אחד אבל כמובן מצד שני זה משתנה מקצה לקצה, כמובן שיש לי מצבים שאני נמצא במצב רוח טוב ואני נכנס למצב "קרב" כמו שלמשל קרה אתמול שרציתי לבדוק כמה דברים ברכב.:lol:

SLK זה אוטו האמת מעפן,עשיתי סיבוב על אחת בכלמוביל ותוך 3 דק' החזרנו אותה,SLK זה נטו רכב פוזה בשביל להרשים בחורה או משהו כזה,לא מתקרב.

קורבט? גם לא נראה לי.

בכל אופן אני אחזור למה שרציתי לומר מקודם,אתמול למדתי להשתמש בטיפטרוניק(באמת שמעולם עד אתמול לא התנסיתי,כל הרכבים בבית ידניים מאז ומתמיד).לאחר מכן התחלתי להשתמש בהילוכים בהגה,ללא ספק קיבלתי הרבה יותר תחושה של כח,אמנם את ההרגשה של הטורבו אבל ללא ספק הנושא השתפר משמעותית! בנוסף לזה לקחתי את הרכב לסיבובים וכמובן שבדקתי מה נותנת ההנעה האחורית,הכל כמובן בבטיחות מקסימלית בלי לסכן אף אחד בכביש מאוד ריק(כולל פניות כמובן) מהנה הוא ללא ספק הרבה יותר מהלאון.אם עד לפני כמה ימים אמרתי לעצמי אולי עדיף לחזור לקופרה אני ללא ספק חוזר בי וכבר עבר לי בראש שהרכב הבא יהיה (תלוי בסטטוס בחיים,כרגע אני רווק בן 25 סטודנט גר בבית עם ההורים ובעתיד מן הסתם הנושא ישתנה ואחזקת רכב כזה כבר לא תהיה באותה האפשרות של היום) ללא ספק Z4 משנתון מתקדם יותר.

למי שהתעניין הרכב הוא שנת 08' עליה ב24/12/08,רכשתי אותה עם 40 אלף מייל,מי שלא יודע מייל אחד שווה 1.6 ק"מ. נתון בהחלט טוב

קורס נהיגה אני חושב לקחת ברצינות והיום כבר הרצתי חיפושים בנושא.

עוד כמה דברים שרציתי להוסיף,אין טעם לכתוב תגובות ה' נותן אגוזים למי שאין שיניים או תנסה משהו פשוט ואז תעריך. זה פורום של חובבי רכב וכל אחד והשאלות שלו,מי שלא מעוניין לענות שלא יענה או יגיב,הכל פה נעשה ונאמר ברוח טובה ולא צריך לרדת לקטנות.

יותר מצחיק אותי שכשאחרי שכתבתי את ההודעה הזאת כבר משהו כמו 7 אנשים הציעו לי רכבים משופרים עם 400-600 כ"ס , אם לא שדרגתי לאון קופרה מקורית אז אני לא אקנה רכב שכבר התעללו בו יותר מדי אז חבל להציע לי הצעות לא רלוונטיות, כי כמו כל אחד אני אעדיף לקנות סטוק ולעשות הכל בעצמי בכדי לא להיכנס אולי לבור בלי תחתית.

עריכה אחרונה על ידי viper05
פורסם

לדעתי קנית רכב מעולה, תלמד להינות ממנו ואם לא - אז תמכור, אין טעם גם לשלם וגם לסבול.

בהצלחה! מחכה לעדכון ולתמונות.

Audi S3 8P - APR Stage 2+

פורסם

רק אתה יודע מה מתאים לך, ומה עושה לך טוב. יש כאלה שאוהבים לשפץ רכבים ולהחליף חלקים פעם ביום, אחרים אוהבים האצות רמזורים, יש כאלה שבישורות לא עוברים את ה90, אבל שמגיעה פניה או כיכר, הם על הצד, ואחרים אוהבים איך שהרכב נראה ומלקקים אותו כל היום. אין נכון או לא נכון, כל התגובות כאן שקיבלת, היו תגובות שהושפעו ממה שאותו אדם אוהב, ומהתחום שממנו הוא בא,

והתגובות לא רלוונטיות לך, כי הרי אם הכל היה טוב, לא היית פותח שרשור כזה בכלל.

בהתחלה גם אני(בתור חובב דריפטים מושבע) רציתי להגיב אימפולסיבית, (הנעה אחורית מול קדמית), אבל לאחר מחשבה, אם הרכב לא עושה לך את זה, והסיבה למה הוא לא מתאים לך באמת לא מעניינת, וכל עוד אתה יכול למכור אותו ולא להפסיד, אני אומר תמכור, ותקנה רכב שעושה לך טוב, לך ורק לך, נסה להבין ממה אתה נהנה (קוסמטיקה, שיפוץ, קיצוץ זמנים, האצות, החלקות, פוזה וכו) ואז לאחר בדיקות של מספר רכבים, קנה את הרכב שגורם לך לחייך בכל בוקר, ובכל נסיעה, שמתאים לך ולא לאף אחד אחר.

בהצלחה.

• תוכן חדש...