Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4454 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני חושב שנשים סתומות/גברים מטומטמים ינהגו ברכב בהתאם. בגלל שהיום תדמית הפרחה והפקאצה זה באופנה, אנחנו רואים יותר נשים סתומות על הכביש.

בד בבד, אופנת הערס שמדבר עם הידיים וחובש כובע בלילה, ה"גבר גבר" תופסת חזק בקרב המין הגברי כיום ולכן המצב אצל הגברים זהה.

בקיצור, טימטום, מולד או נרכש, משפיע על 2 המינים בצורה אחידה פחות או יותר.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לפני שבוע אישתי שיחקה עם הבן שלנו ולא זוכר למה, היא שאלה אותו מי נוהג טוב יותר, הוא (הבן) או היא?

הבן לא היסס וענה לה "אמא אני נוהג טוב יותר !".

אני הייתי כמה מטרים מהם וצחקתי למשמע התשובה של הבן אז אישתי ניסתה להתחכם והפעם שאלה אותו מי נוהג טוב יותר, הוא או אני.

היא ציפתה שהילד בן 3 וכמה חודשים יענה שהוא נוהג טוב יותר, להפתעתה ואכזבתה הוא ענה ללא היסוס שאבא נוהג טוב יותר....

:)

אם אני לא טועה הוכח מדעית שלנשים רבות יש בעיית נהיגה שנובעת מיכולת התמצאות במרחב ברמה פחותה מזו שאצל גברים.

כמובן שיש חריגות שנוהגות מצויין, לדוגמא חברה שמצטרפת אלינו למפגשי נהיגה עם סקודריה, כל עוד הכביש פתוח היא נוהגת מהר ללא חשש, כשצריך לחנות זה תהליך שלוקח בממוצע 5-10 דקות (בעיית אומדן מרחק).

מצד שני אישתי נוהגת יפה מאוד, שומרת על הקצב של יתר התנועה, חונה בזריזות וקלילות ואין לי תלונות, אני מרגיש בטוח ורגוע לצידה כשהיא אוחזת בהגה (מאורע נדיר, כשאנחנו יחד אני נוהג).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אותי יותר מעניין מה המשמעות של שרשור כזה בפורום שאת המספר הנשים הפעילות בו אפשר לספור על יד אחת בערך? במיוחד כשהוא משודך עם כותרת כזאת.

אם זה המקום להריץ בדיחות על נשים על הכביש, אז תגידו מראש, אבל אם התייחסות קצת יותר רצינית לנושא מעניינת אותכם, תמשיכו לקרוא.

מאז שאני זוכרת את עצמי אני זוכרת את המשפט "אישה על הכביש=אסון" אם הוא נאמר בצחוק או לא, הוא משפיע.

כן קיבלתי רישיון אחרי טסט שני אצל הטסטר הכי מפחיד של ירושלים (לירושלמים שביניכם - מדובר על בן גיגי כמובן) אבל עליתי על הכביש בידיעה שאני פחות טובה מאחרים, למה? כי אני אישה!

לקח זמן לבנות את הביטחון ולקבל שכל כדי להבין מי נגד מי. אז פתאום גם אבא שלי אומר לי שהוא גאה בי על הנהיגה שלי וגם החבר נותן לי את הרכב בלב שלם ואפילו נרדם בנסיעות כשהוא מימיני. אני לא מתיימרת להיות נהגת יותר טובה ממנו, אבל זה לא קשור לעובדה שאני אישה, אלא לעובדה שהוא יותר מנוסה ממני.

אצל אחותי לעומת זאת המצב אחר, בעלה מתלונן שכשהיא נוהגת צריכת הדלק ברכב עולה, אבל מצד שני הוא אחראי לתאונות בבית.

במהלך השרשור גם ראיתי מישהו מציין שזה שיש פחות נשים בפורום מצביע על זה שהן פחות אוהבות את התחום ולא לוקחות את זה בתור תחביב ולכן נהגות פחות טובות. אני אישית מכירה כמה נהגות מעולות (כן כן, אפילו כאלה שלא בולמות לפני כל סיבוב ל30 קמ"ש) אבל מה לעשות, אין להן זמן לפתח את הנושא כתחביב ולבלות בפורומי רכב. יותר מזה, קשה לי להסכים שכל מי שהוא חבר\ת פורום הופכים אוטומטית לנהגים טובים יותר מאחרים.

בשורה התחתונה, נהגים גרועים בדיוק כמו נהגים טובים יש בכל מקום, מין ועדה. הרבה פעמים אנחנו זוכרים את מה שיותר נוח לנו לזכור (לפעמים ההיא שמתנחלת בשמאלי זה בעצם הוא, אבל מי זוכר?) ואולי כדאי שתחשבו פעמיים לפני הבדיחה השובניסטית הבאה ליד הבנות שלכם.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

כאשר הייתי סטודנט נסעתי לעתים קרובות כטרמפיסט אצל שכנה, בחורה שקיבלה מהוריה מתנה ליום ההולדת ה-23: אלפא-סוד. בחורה עם טמפרמנט די חם, כל פעם שהיתה נתקעת מאחורי מישהו איטי היתה פולטת "אוף, נהגת".

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

^ גם אחותי בדיוק ככה, לדעתי אצל נשים זה שילוב של חוסר יכולת מוטורית ( אצל הרוב ) וחוסר אכפתיות מוחלטת אצל השאר.

כמובן שאני לא מכליל וגם אצל הגברים יש חריגים אבל אצל נשים רואים את זה יותר, פחד מלעקוף משאיות, ברקסים מיותרים וחוסר ביטחון מדברים טיפה לא שגרתיים .

פורסם
אותי יותר מעניין מה המשמעות של שרשור כזה בפורום שאת המספר הנשים הפעילות בו אפשר לספור על יד אחת בערך? במיוחד כשהוא משודך עם כותרת כזאת.

אם זה המקום להריץ בדיחות על נשים על הכביש, אז תגידו מראש, אבל אם התייחסות קצת יותר רצינית לנושא מעניינת אותכם, תמשיכו לקרוא.

מאז שאני זוכרת את עצמי אני זוכרת את המשפט "אישה על הכביש=אסון" אם הוא נאמר בצחוק או לא, הוא משפיע.

כן קיבלתי רישיון אחרי טסט שני אצל הטסטר הכי מפחיד של ירושלים (לירושלמים שביניכם - מדובר על בן גיגי כמובן) אבל עליתי על הכביש בידיעה שאני פחות טובה מאחרים, למה? כי אני אישה!

לקח זמן לבנות את הביטחון ולקבל שכל כדי להבין מי נגד מי. אז פתאום גם אבא שלי אומר לי שהוא גאה בי על הנהיגה שלי וגם החבר נותן לי את הרכב בלב שלם ואפילו נרדם בנסיעות כשהוא מימיני. אני לא מתיימרת להיות נהגת יותר טובה ממנו, אבל זה לא קשור לעובדה שאני אישה, אלא לעובדה שהוא יותר מנוסה ממני.

אצל אחותי לעומת זאת המצב אחר, בעלה מתלונן שכשהיא נוהגת צריכת הדלק ברכב עולה, אבל מצד שני הוא אחראי לתאונות בבית.

במהלך השרשור גם ראיתי מישהו מציין שזה שיש פחות נשים בפורום מצביע על זה שהן פחות אוהבות את התחום ולא לוקחות את זה בתור תחביב ולכן נהגות פחות טובות. אני אישית מכירה כמה נהגות מעולות (כן כן, אפילו כאלה שלא בולמות לפני כל סיבוב ל30 קמ"ש) אבל מה לעשות, אין להן זמן לפתח את הנושא כתחביב ולבלות בפורומי רכב. יותר מזה, קשה לי להסכים שכל מי שהוא חבר\ת פורום הופכים אוטומטית לנהגים טובים יותר מאחרים.

בשורה התחתונה, נהגים גרועים בדיוק כמו נהגים טובים יש בכל מקום, מין ועדה. הרבה פעמים אנחנו זוכרים את מה שיותר נוח לנו לזכור (לפעמים ההיא שמתנחלת בשמאלי זה בעצם הוא, אבל מי זוכר?) ואולי כדאי שתחשבו פעמיים לפני הבדיחה השובניסטית הבאה ליד הבנות שלכם.

החברות בפורום לא הופכת אותך לנהג טוב יותר בפועל אבל היא בהחלט חושפת אותך להרבה מידע הקשור לנהיגה נכונה שגם זה "משהו".

הראיה לכך שאין קשר בין חברות פעילה בפורום לבין יכולות\כישורי\הבנת נהיגה היא שיש פה כמה משתמשים וותיקים שמדי פעם חולקים איתנו מהידע שלהם אודות נהיגה נכונה, רק שלמעשה המידע שהם חולקים מוטעה (לא מציין מי החברים כי אין עניין לפגוע או להעליב).

אני חושב שהנוכחות הדלילה של נשים בפורום נובעת מסיבה מאוד פשוטה- נשים לרוב אוהבות פרקטיקה.

מבחינתן אם יש לזה 4 גלגלים+הגה+מנוע וזה יכול להביא אותם מנקודה א' לנקודה ב'- זה בסדר גמור ומספיק בהחלט.

גברים לא תמיד מכניסים שיקוליים פרקטיים ברכישת רכב וגם אם כן נכנסים שיקולים כאלה הם ישתדלו שזה ישתלב עם השיקולים הרגשיים והאמוציונלים שברכישת רכב עבורם, לכך תוסיפי את העובדה שגברים אוהבים "צעצועים" וזה כבר יגרום לך להבין למה מרבית החברים בפורומי רכב בעולם הינם גברים.

לנשים וגברים יש תחומי ריגוש שונים, אני בטוח שאם היה נפתח בארץ "פורום הביגוד הישראלי" מרבית חבריו היו בנות המין היפה, זה מדבר אליהן יותר מאשר לגברים.

במאמר מוסגר, זה שמישהו אוהב נהיגה ונחשב לנהג טוב או מצויין לא אומר שיש לו רצון ללכת ולפתח את זה למשהו שמעבר לצורך הפרקטי שבעניין.

פורסם

היו פה שירשורים על נהגים צעירים, מבוגרים, יוצאי סיירות והייטקיסטים. נא לא לקחת קשה כותרות. בלי כותרת כזו אולי לא היית נכנסת... יתכן ויש חברות שהכותרת גרמה להן לא להכנס מראש. אם כך אז חבל.

תרצי או לא - דעות קדומות קיימות - יש בעיה! דיון יכול רק להציף ולשקף את המצב ולתת הזדמנות להשפיע.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

הבעיה של נשים על הכביש - חוסר ביטחון.

הבעיה של גברים על הכביש - ביטחון מופרז.

לא פעם נתקלתי בנשים שמשפשפות רכבים של אחרים כדי להיכנס לחניה,נתקלתי גם בגברים אבל הרבה פחות,לדעתי זה עניין של חוסר אכפתיות,גברים יותר שומרים על הרכבים שלהם מנשים.

בקיצור רוב הנהגים במדינה הזו לא יודעים לנהוג וזה לא משנה אם זה גבר או אישה,מנתחלים על השמאל,לא שומרים על נסיעה בנתיב וכו'

אני רק עולה על כביש בין עירוני אני חוטף קריזה,יום שלישי נסעתי לתל אביב ובאיילון שני הנתבים השמאלים עמוסים ושני הימניים ריקים.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם
לדעתי זה עניין של חוסר אכפתיות,גברים יותר שומרים על הרכבים הפרטיים שרכשו מכספם בהשוואה לנשים אבל מאז שצמד המילים ״רכב ליסינג״ צבר פופולריות לאף אחד לא אכפת מהרכב בו הוא נוהג, בטח ובטח לא מיתר הרכבים על הכביש.

זה בתימצות הסיבה לכך שרוב הרכבים בארץ ״פצועים״, המון מכות כתוצאה מפתיחת דלתות בחניה, פגושים משופשפים ומכות פח\צבע לרוב.

פורסם

הרבה פעמים כשאני אומר מה לעזאזל הוא עושה מבלי לראות מי הנהג, אישתי כבר מזהה שזו נהגת ואומרת לי "נו מה אתה רוצה, זו נהגת" או "תראה היא בדיוק מסמסת". האם זה הופך את אישתי לשוביניסטית. :lol:

פורסם
היו פה שירשורים על נהגים צעירים, מבוגרים, יוצאי סיירות והייטקיסטים.

לא זוכרת שרשור בשם:

"הייטקיסט, תשאר ליד המחשב אל תעלה לכביש."

"חייל, תחזור לג'בלאות, תשאיר את המפתחות בבית."

"בדואי תשאר עם הגמל, תתרחק מהכביש."-שכנראה היה נערך\נמחק במקביל להתראה עסיסית למשתמש שפתח אותו.

אני כן זוכרת שרשור נוסף שבו ניסית לקשר בין עבר צבאי ומקצוע בחיים לכישורי נהיגה: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?520930-%D7%99%D7%95%D7%A6%D7%90-%D7%99%D7%97%D7%99%D7%93%D7%94-%D7%9E%D7%95%D7%91%D7%97%D7%A8%D7%AA-%D7%A6%D7%A2%D7%99%D7%A8-%D7%9E%D7%AA%D7%95%D7%97%D7%9B%D7%9D-%D7%90%D7%A7%D7%93%D7%9E%D7%90%D7%99-%D7%95%D7%9E%D7%A6%D7%9C%D7%99%D7%97-%D7%91%D7%A2%D7%91%D7%95%D7%93%D7%94-%D7%90%D7%91%D7%9C-%D7%9E%D7%99-%D7%9C%D7%99%D7%9E%D7%93-%D7%90%D7%95%D7%AA%D7%95-%D7%9C%D7%A0%D7%94%D7%95%D7%92&highlight=%D7%A0%D7%94%D7%92

(זה לא משנה מי לימד אותו לנהוג. אני למדתי נהיגה בעיר רוויה בירידות תלולות, אני אגלה לך סוד: מורי נהיגה לא מזכירים בכלל בלימת מנוע. )

בלי כותרת כזו אולי לא היית נכנסת...

צהובון Ynet זה פה? חבל, דווקא חיפשתי פורום רכב...

תרצי או לא - דעות קדומות קיימות - יש בעיה! דיון יכול רק להציף ולשקף את המצב ולתת הזדמנות להשפיע.

ברור לי שדעות קדומות קיימות, אבל השרשור הזה לא ישפיע בצורה חיובית ולא ישנה שום דבר. למה? כי כל אחד מעלה לפה את הסיפור האישי שלו על זה שאישתו בטוחה בזה שהיא יותר טובה מנהגות אחרות.

אין לשרשור הזה שום חשיפה לגרעין ה"בעייתי" (הנשים לטענכם) כדי שתהיה להן את האופציה להגיב, להראות את הצד שלהן בסיפור ולראות את הטענות נגדן. אני בכוונה לא אומרת ללמוד, כי נהיגה לא לומדים בהתכתבות.

בסופו של דבר, הרבה יותר מפריע לי זה שחותך אותי מהשוליים כי לא בכבוד שלו לשחרר את הגז ולהתשלב לכביש כמו בן אדם, מאשר זאת שנגררת על 80 קמ"ש בכביש 79, אבל אני לא אפריע לכם ללטף לעצמכם את האגו, יום טוב :wave:

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

הימים שבהם היה כבוד לאישה...

http://en.wikipedia.org/wiki/Mich%C3%A8le_Mouton

אפילו יוהא קנקונן רעד כשהיא עברה.

[video=youtube;kiHZasfFB-s]

ובנימה רצינית: חלק עיקרי ממצב הנשים הוא בגלל הנשים עצמן. מחשבה בוראת מציאות.

כשמחנכים אישה שהיא נהגת גרועה, ואז היא עושה טעויות של כל נהג מתחיל (גבר או אישה), ומסבירה לעצמה ש"זה בסדר, היא אישה והיא נהגת גרועה", היא ממשיכה להיות נהגת גרועה גם בהמשך.

אין לזה שום קשר ליכולות האמיתיות שלה כאדם.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
אבל אני לא אפריע לכם ללטף לעצמכם את האגו, יום טוב :wave:

זה לא עניין של אגו, מנסים לברר אם יש מקום לסטיגמה הזאת שקשורה גם לתחום הרכב.

גם על גברים לא חסר, למשל :

חוסר יכולת לבצע 2 פעולות בו זמנית, נכות רגשית, אי יכולת להבדיל בין יותר מ16 צבעים וכו'. אבל זה לא דברים שקשורים לרכב.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...