רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,553 נושאים בפורום הזה
-
- 13 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
נתתי היום לאבא שלי לנהוג "להתרגל " לעוד רכב במשפחה שהיא המגאן 2 . הנסיעת מבחן שלו עברה בכיף והוא מאוד אהב אותה , אבל הוא התלונן על דבר אחד ! הוא התלונן שהמראות קטנות ומקשות לקבל שדה ראיה , מלהבדיל רכבים אחרים שהמראות יחסית גדולות ( הוא רגיל ללאנסר 2008 ). למה רנו ייצרה רכבים בדגמי האצב'ק + סדאן עם מראות קטנות יחסית לשאר הרכבים ? מבאס יהיה לשמוע שהוא לא ירצה לנהוג בגלל זה , למרות שהוא לא אמר כלום .
הודעה אחרונה מאת rsm130d, -
- 4 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום , אני יורד מהארץ לתקופה של שנה וחצי בערך והחלטתי שאני רוצה לשמור את האוטו ולא למכור אותו עכשיו שמעתי שיש אפשרות כזאת של הורדה זמנית מהכביש כדי שאני לא יצטרך לשלם על הטסטים שלו בתקופה שאני לא נמצא. מישהו שמע על זה ? כמה יעלה לי להוריד/ההחזרה שלו לכביש ? תודה
הודעה אחרונה מאת Ahbarony, -
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
שלום חברים , השאלה שלי היא כזאת : האם זה מזיק לרכב לעמוד בשיפוע קטן , כלומר עם 2 גלגלים על המדרכה ? בהנחה שזה לא מפריע לאף אחד .
הודעה אחרונה מאת liberfarb, -
- 16 תגובות
- 3 אלף צפיות
לינק ****אין לפרסם לינק ללא תוכן. הפעם זה לא נמחק כי אנשים כבר הגיבו, בפעם הבאה...****
הודעה אחרונה מאת motyko, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 755 צפיות
כאשר שוטר רושם לי דו"ח תנועה, האם יש לי זכות לא לחתום על הדו"ח ? מה היא מהות חתימתי על הדו"ח ? האם היא אומרת שאני מודה בעבירה ומסכים לכול מה שהשוטר כתב, או האם חתימתי אומרת שאני רק מאשר שאכן קיבלתי את הדו"ח ואין לחתימה זו שום השלכה משפטית.
הודעה אחרונה מאת ג'וני בוי, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 908 צפיות
יש לי פיאט אונו שנת 94 מנוע 1.1 FIRE ידני. נסעי מכרמיאל לטירת הכרמל הלוך חזור וחזרתי לכרמיאל עם פחות רבע מיכל דלק הוא לא שתה לי הרבה דלק? חסכוני?
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 10 תגובות
- 2 אלף צפיות
בתור אחד שגר באריאל ונוסע לצד בני דודנו שמתי לב שחלקם נוסע על דגמים שלא קיימים בארץ. מישהו יודע איך הם מייבאים את המכוניות האלה? האם מותר לקנות מהם רכב?
הודעה אחרונה מאת ishay0703, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 738 צפיות
שלום אני חדש כאן מבקש המלצות לגבי השכרת רכב ברדוס(לאליסוס) יוון: 1. מה כדי וצריך לבדוק שם? 2. האם ניתן לסמוך על חברות מקומית? 3. האם רכבים של שבע מקמות זה בנמצא שם? 4.האם צריך לעשות הזמנה מראש או להזמין במקום?
הודעה אחרונה מאת sperial, -
אז מה באמת אומר החוק ? אה. תלוי את מי שואלים. אולי יש תמריצים, אולי רוח שטות. אם הרכב כ"כ מפריע - למה לא לגרור אותו ? http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4525879,00.html
הודעה אחרונה מאת Giladben.zaken, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
היי חברת הביטוח שלחה לי כרטיס פזומט. זה נראה כמו כרטיס אשראי פס שחור עליו מאחורה והכל עם סמל של חברת הדלק "פז", וכתוב עליו 200 ש"ח. איך משתמשים בזה בתדלוק ? כמו כרטיס אשראי רגיל או שצריך איזה מתקן בשביל זה ? אין לי דלקן או משהו כזה
הודעה אחרונה מאת stio, -
שלום לכל באי הפורום, אין לי רישיון לאופנוע/קטנוע אני שוקל לעשות רישיון בדרגה A2 לצורכי נסיעה לעבודה (במרחק של 12 ק"מ -/+ לכל כיוון בכביש עירוני בסה"כ 25 ק"מ ליום) הקטנוע ישמש נטו להתניידות אין כאן פאן של הנאה. נניח שאני רוכש את הקטנוע החשמלי הבא: http://www.vectrix.co.il/node/25 מהן העלויות הממוצעות לשנה בהתחשב בנתונים שציינתי. תודה. הטבלה הזו אמינה? http://www.vectrix.co.il/%D7%98%D7%9...9B%D7%95%D7%9F
הודעה אחרונה מאת GabiAlon, -
- 10 תגובות
- 874 צפיות
אני מעונין בפשוט ואמין ורצוי מאוד עם בטריות AA/AAA ולא 9V.
הודעה אחרונה מאת umardekar, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום לכולם. רציתי לשאול האם כשאני מפעיל את המזגן באוטו, האם יש הבדל אם אני יכוון על הכי קר או פחות קר ביחס לצריכת הדלק? או שהמדחס עובד כבר אין הבדל. חוץ מזה, האם לעוצמת המאוורר של המזגן יש הבדל בצריכת הדלק או שזה שייך רק לחשמל? תודה!
הודעה אחרונה מאת proxima, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 36 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
עוד תאונה "שגרתית" מסוג חזית-אחור…האמנם? | מיצו בדרכים
הודעה אחרונה מאת יניב alfa, -
-
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום, האם מישהו יודע איך ניתן להבחין בין המנועים של האוקטביה החדשה (1.2, 1.4, 1.8 ) ע"פ המדבקות מאחורי הרכב?
הודעה אחרונה מאת blackpolo, -
- 0 תגובות
- 481 צפיות
מישהו יודע באיזה שיטה אפשר להכהות את חלון פוליקרובנט?
הודעה אחרונה מאת Ami.Z, -
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
האם אפשר לשמור את רישיונות הרכב והביטוחים בתוך הרכב? מה ההשלכות אם גונבים את הרכב?
הודעה אחרונה מאת punk119, -
- 9 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
http://103fm.thepost.co.il/programs/Media.aspx?ZrqvnVq=GDHLKH&c41t4nzVQ=EH אני האדם האחרון שיש לו משהו נגד ורדה רזיאל ז'קונט, אבל בחיאת, יש לך פה קהילה שלמה של דפוקים כמוך, ואתה הולך לקבל תמיכה ממנה?
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
קודם כל לפריוס שלום כמו כל שישי הגיעו אנשים מכל הארץ למפגש ביד אליהו רק שהפעם חיכתה להם הפתעה לא נעימה. שוטרי תנועה ובוחני רכב המלווים ברכב של מג"ב (אם אני לא טועה) חסמו את כל הכניסות והיציאות מהחניה. חילקו קנסות והורדות מהכביש חופשי חודשי. המון זמן לא ראיתי דבר כזה. קרדיט לצלמים:
הודעה אחרונה מאת Benni Haspel, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
אז הנה הגענו ל-14 אלף ק"מ עם הפיאט 500 – מבחוץ לבנה כשלג, מבפנים לבנה עם ריפודים אדומים (שילוב שמתאים ל"משחקי הכס"), יפה כקומקום רטרו מעוצב, איטית כמו סבתא שקמה להביא לך אוכל כשאתה מורעב וחסכונית כמו אישה פולניה שקיבלה כסף לבזבוזים רק על דברים משמחים. סיכום התקופה שלי עם הפיאט הוא סובייקטיבי ופחות מתמקד בנתונים יבשים. השאלה שאני מסתובב איתה היא "האם ההחלטה לרכוש דווקא את הרכב הזה היתה נכונה?", והתשובה מורכבת. השיקול המרכזי לרכישה היה תקציבי. באותה תקופה חייתי עם סיטרואן C5 2003 שעמדה יומיים לפני טסט, תיקונים יקרים וביטוחים וידעתי שאני צריך להשכיב עליה כמה אלפים טובים שתזרימית לא היו לי אז. הרכב עלה כשמונים אלף ש"ח על הכביש (100% מימון, כ-1100 ש"ח לחודש), ביטו…
הודעה אחרונה מאת liorwohl, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 450 צפיות
http://www.iga.co.il/newsletter/news_358.html
הודעה אחרונה מאת igaadmin, -
- עוקב אחד
- 25 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
המשכנו להדק את הקשר שלנו עם מועדון רכבי העל, הפעם יצאנו לנהיגה משותפת. תזכרו את הרכב הזה, נגיע לסיפור שלו בהמשך... לגבי האסטון מרטין ההיא, רכב הדגמה של היבואן בהונג קונג (לכן הלוחית רישוי AML, עבור ASTON MARTIN LTD), החברה שמגיע לרוב עם הזאגטו קיבל אותה ל-3 ימי נסיון. אתמול בערב שלחתי בקבוצת הוואטסאפ שלנו שאלה אם למישהו בא להחליף רכב איתי כי בא לי לגוון, התשובה שקיבלתי היתה אם בא לי לנסות את האסטון, קפצתי על ההזדמנות. מיד כשהגענו לנקודת המפגש קיבלתי לידי את המפתח, חבר שלי קיבל את מפתח הרכב שלי וכך העברתי את הנסיעה באסטון מרטין וואנטג' V12 S. פגז של רכב, חרא תיבת הילוכים.
הודעה אחרונה מאת edan82, -
- 1 תגובות
- 668 צפיות
מחפש מצלמת דשבורד איכותית שמצלמת פנים ובחוץ על מה אתם ממליצים?
הודעה אחרונה מאת CaR MaN, -
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מישהו מכיר ויכול להמליץ על פנצ'ירה שעובדת בחג? התכוונתי לצאת מהבית וגיליתי פאנצ'ר ואני צריכה את הרכב מחר מוקדם בבוקר. אז אשמח אם מישהו מכיר פנצ'ירה שעובדת בחג באיזור המרכז
הודעה אחרונה מאת חולגי, -
שלום, ברשותי הונדה סיוויק 2007 האצ'בק ידנית (ספורט), ואין ספק שהנהיגה בה מהנה, כמעט מכל בחינה. לאחרונה שמתי לב שיבואני המכוניות ה"ספרטיביות" (סיאט, פולסווגן גולף GTI/שירוקו, אלפא, אוקטביה RS) נוטשים את התיבות הידניות ומייבאים בעיקר אוטומטיות. איך שזה נראה, בעתיד הלא מאוד רחוק, יעלמו התיבות הידניות. אני שואל, האם אפשר להנות מנהיגה ברכב בעל תיבה אוטומטית? אני שואל את זה אחרי שכבר נהגתי על לאון 1.8TSI (יופי של מנוע) עם תיבה DSG, וכמו כן, על אודי A3 1.8 STRONIC ומשום מה הרגיש לי פחות "נהיגה" ויותר "נסיעה". יכול להיות שזה עניין של הרגל. אשמח לעצתם של אוהבי הנהיגה (ולא נסיעה), שהיו שותפים לדילמה שלי. תודה.
הודעה אחרונה מאת djyakini, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 20 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
היי, אחרי שמספר לא מבוטל של שנים, מאז הלימוד נהיגה לא נהגתי בידני, חזרתי מאוטומט וקניתי רכב חדש בנזין והוא מאובזר עם hill holder. חשבתי שזה מאוד יעזור לי בהתחלה עם התרגולים, אבל גיליתי שהוא מתפקד רק בעליות תלולות מאוד ולמעשה אין לי דרך לדעת כמה העלייה תלולה מספיק והאם הוא הולך להחזיק לי את הבלמים. אז זנחתי להיעזר בו והתחלתי לתרגל זינוק בעליות עם "חצי קלאצ'" , לרוב זה הולך בסדר אבל לפעמים גם אחרי הרבה תרגולים מרוב קצת לחץ עם התנועה מאחורה נכבה לי הרכב. קראתי קצת בחיפוש בפורום והבנתי ששיטה זו מאוד מזיקה לקלאצ', אז אני חושב עכשיו ללכת לכיוון השיטה עם בלם היד. נניח ואני אתרגל וזה יהיה לי נוח - האם לטווח רחוק צפוי לי בלאי גדול לבלם יד בשימוש בשיטה זו? איזו שיטה אופט…
הודעה אחרונה מאת m.l, -
-
"אהההמ...לא ממש" הוא עונה, מתקשה להסתיר את המבוכה הקלה, ספק התנצלות, אך חיוך מדוד רומז על הקלה. הייתי אמור להבין זאת כשתיים וחצי דקות קודם. יומיים לפני כן, הפתעתי את בן ה 14 ב PS4 והנה הוא מראה לי את הפתיח ל NBA2K14 על המסך. הגבול בין מציאות לדימיון ממשיך להטשטש. אנימציה של קטעים סוחפים בהם דמויות מקצועניות נלחמות בחוקי הפיזיקה על הפרקט. ברקע קטע מוסיקלי שמיד עם הצליל הראשון זורק אותי למחוזות אחרים. "מוזיקה יפה...אהה?" הוא מזהה את המבט שלי וספק מחפש, ספק מספק, נקודת חיבור. לא אדע. "אתה יודע מאיפה זה?" אני משיב. עוד לפני שהוא מגיב אני שולף את הסמארטפון וממשיך "בוא תראה..." על המסך הקטן איש ללא שם, "בלונדי" פועל בהגיון של מערבונים. למרות שהכל תלוי בו הוא מציע משחק ל…
הודעה אחרונה מאת ceyal, -
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
תוספת רעננה וחשובה לגירסת הסטיישן של המגאן, כאמור מנוע 1.2 בנזין חדש וחזק יותר מהקיים במגאן קופה ובקליאו. למי שרוצה פחות רעש ממנוע הדיזל יש כעת אופציה שקטה יותר http://www.carsforum.co.il/cars/%D7%9E%D7%92%D7%96%D7%99%D7%9F-%D7%A8%D7%9B%D7%91/1665/%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%95%D7%AA/%D7%A8%D7%A0%D7%95-%D7%9E%D7%92%D7%90%D7%9F-%D7%A1%D7%98%D7%99%D7%99%D7%A9%D7%9F-2014--%D7%92%D7%9D-%D7%91%D7%92%D7%A8%D7%A1%D7%AA-%D7%91%D7%A0%D7%96%D7%99%D7%9F
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
- 2 עוקבים
- 23 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
או כמו שקרא לו גלברט בפייסבוק של אבארט' ישראל פרשת "וישחיז". במה שמתחיל להראות כמו מסורת נחמדה נאספו להם כמה עשרות עקרבים ופורשה בוקסטר אחת (חייבים רכב צילום) בשש בבוקר בגלילות. משם יצאה החבורה לכוון הצפון, לנקודת מפגש נוספת בכרמיאל לאיסוף עוד כמה מצטרפים צפוניים. משם יצאנו, 29 עקרבים וגרמניה אחת למסלול מתוכנן היטב של כיף צרוף בכבישי נהיגה שלא מביישים את הטובים שבכבישי אירופה. הן מבחינת סלילה, הן מבחינת צפיפות והכי חשוב, מבחינת הנהגים. כרגיל, היה כיף גדול. תודה לרועי על תכנון המסלול - אתה מציב לעצמך רף גבוה לטיולים הבאים ולעומר ורפי על התמונות.
הודעה אחרונה מאת amiger, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
שלום חברים ברשותי סוזוקי sx4 שנת 2011 אני מתכנן להחליף צמיגים בקרוב ושאלתי היא: כרגע הגודל הוא 205/60-16 האם זה חוקי להגדיל את ה60 ל65 או 70 ועד כמה העניין יפגע בביצועים של הרכב? המטרה להוסיף קצת מרווח גחון (בדיוק מה שחסר לי לזוית גישה למדרכה ליד הבית כש אני חונה עם האף קדימה) תודה מראש לכל המגיבים
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
מי מחובר 49 משתמשים רשומים, 11 אנונימיים, 373 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Michazzz
- ArikM
- Camaro 92
- גיא_מ
- romansah
- לירון .ה.
- baer
- eladns
- RedLabel
- Monopusto
- danielos
- shlomiko