Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4410 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם בכביש של 100 קמ"ש משאית אחת צריכה לבלום כל כך חזק כדי לא להיות מצולמת ע"י המצלמה, עד כדי מצב שהמשאית מאחוריה לא מספיק לבלום, כמה הם נסעו 130-120?

במקרה הזה אפשר להאשים רק את נהגי המשאיות שנוסעים במהירויות מטורפות ומסכנים את כולם עם משאיות ששוקלות עשרות טונות.

פורסם

לא בהכרח. אני גר באיזור ואם אני מזהה נכון מדובר על המצלמה לכיוון דרום. זו ממוקמת לאחר ירידה קלה אשר מקלה על המשאית להאיץ. מספיק שהמשאית נעה במהירות של 115 קמ"ש כאשר נהגה אינו בטוח לגבי המהירות החוקית המותרת (90/100 קמ"ש לצורך העניין) ומזהה את המצלמה ברגע האחרון כדי לגרום לו לבצע בלימה חזקה.

בשורה התחתונה, בכביש רחב, ישר ובטוח אין שום צורך במצלמת מהירות (את זה כולנו יודעים). כעת אנו עדים לכך שייתכן מאוד כי מצלמות מעין אלו גורמות לנזקים ממשיים ומסכני חיים, מעבר לשוד כספי הנהגים.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

אני מסכים איתך ברוב הדברים, אבל במקרה הספציפי הזה האשמה היחידה היא של נהגי המשאיות.

נסיעה במהירות מופרזת ואי שמירת מרחק עם משאית ששוקלת עשרות טונות זה מתכון לאסון, בלי קשר למצלמות מהירות.

המצלמות רמזור/מהירות שממוקמות בצמתים מרומזרים הם הכי מסוכנות.

הרמזור הירוק מתחיל להבהב מצד אחד אתה יכול לעבור אותו בלי בלי בעיה אם תנהג על 100-110 אבל אתה מפחד שהמצלמה תצלם אותך ואז אתה מוריד ל90 קמ"ש.

ואז אתה קולט שאתה לא תספיק לעבור והרמזור יתחלף לכתום/אדום ואתה מפחד שתצולם על רמזור אדום, וזה גורם לאנשים לעשות בלימות חירום ובגלל זה כמעט נגרמות תאונות.

מצלמות מהירות כמו בכביש 22 הם פשוט מסחטת כספים, אבל מפה ועד לתאונה בגלל שבלמתי מ120 ל100 זה בגלל נהגים מעופפים שלא שומרים מרחק.

פורסם

רצות שמועות שבצמתים המצלמות האלו מצלמות מעל 70-80 קמ"ש, ייתכן שהם כלל לא נסעו מעל המהירות המותרת בכביש והנהג בכל זאת החליט לבלום מהחשש.

נהג המשאית הפוגעת כנראה לא היה מרוכז \ לא שמר מספיק מרחק ם הם הגיעו לתוצאות כאלו.

לפי דעתי אם לא היה משהו נוסף בצומץ כמו חפץ \ מישהו שגרם משאית לבלום בפתע אז התאונה נגרמה בגלל המצלמה לאל ספק, האם האשמה רק של המצלמה? ברור שלא

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם
אני מסכים איתך ברוב הדברים, אבל במקרה הספציפי הזה האשמה היחידה היא של נהגי המשאיות.

נסיעה במהירות מופרזת ואי שמירת מרחק עם משאית ששוקלת עשרות טונות זה מתכון לאסון, בלי קשר למצלמות מהירות.

המצלמות רמזור/מהירות שממוקמות בצמתים מרומזרים הם הכי מסוכנות.

הרמזור הירוק מתחיל להבהב מצד אחד אתה יכול לעבור אותו בלי בלי בעיה אם תנהג על 100-110 אבל אתה מפחד שהמצלמה תצלם אותך ואז אתה מוריד ל90 קמ"ש.

ואז אתה קולט שאתה לא תספיק לעבור והרמזור יתחלף לכתום/אדום ואתה מפחד שתצולם על רמזור אדום, וזה גורם לאנשים לעשות בלימות חירום ובגלל זה כמעט נגרמות תאונות.

מצלמות מהירות כמו בכביש 22 הם פשוט מסחטת כספים, אבל מפה ועד לתאונה בגלל שבלמתי מ120 ל100 זה בגלל נהגים מעופפים שלא שומרים מרחק.

בשורה התחתונה, סיכוי סביר שאם המצלמה לא הייתה שם, לא הייתה תאונה.

פורסם

אולי אם המצלמה לא הייתה שם לא הייתה תאונה - ולמרות כל זאת ולמרות שאני מאוד לא אוהב את מצלמות המהירות, האשמה היא על הנהגים.

הנהג מאחורה כניראה היה עייף/לא מרוכז ולא שמר מספיק מרחק ואלו התוצאות.

פורסם

דבר ראשון זה לא בטוח שהוא בלם בגלל המצלמה זו רק השערה.

ואם לא הייתה שם מצלמה, אז היה יכול לעבור כלב שגרם לו לבלום, או חפץ שנפל מאחד הרכבים וגרם לו לבלום, או עוד אלף ואחת סיבות שיכלו לגרום לו לבלום.

נהג משאית שנוהג על משאית שמחוברות אליה שתי עגלות וכנראה שוקלת כמה עשרות טונות צריך לשמור מרחק ולנהוג במהירות המתאימה.

התאונה הזאת מזכירה לי את התאונה שהייתה בנשר:

http://www.mako.co.il/news-israel/local/Article-3f8992ca214fd31004.htm

זה מה שקורה שנהגי משאיות עוברים על החוק, אני מאוד מקווה שהנהג משאית מכביש 22 לא ינהג יותר אף פעם על משאית.

פורסם
בשורה התחתונה, סיכוי סביר שאם המצלמה לא הייתה שם, לא הייתה תאונה.

בשורה התחתונה - אם הנהג היה נוסע חכם, או לכל הפחות כחוק, התאונה הייתה נמנעת.

אם הוא רוצה שיתבע את המצלמה, אולי השופט יפסוק לה אשם תורם.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

את המדינה. אגב, בבריטניה מתחילים להפטר מהמצלמות, בין היתר, חוסר יעילות מוחלט (כל עוד לא מדברים על כסף) של מצלמות המהירות.

ניקו, האם אתה מוכן להתחייב שאתה תמיד, אבל תמיד, נוסע חכם או לכל הפחות כחוק?

פורסם

אני נתקל המון בנהגים, שבולמים תמיד לפני מצלמת מהירות, גם אם הם בטווח המהירות החוקי, וגם נהגים שנוהגים מהר מן המותר הרבה פעמים בולמים גם ל15-20 קמ"ש פחות מן המותר בסביבת מצלמות.

זה מפריע, מרגיז ויוצר סיכון.

פורסם
רצות שמועות שבצמתים המצלמות האלו מצלמות מעל 70-80 קמ"ש, ייתכן שהם כלל לא נסעו מעל המהירות המותרת בכביש והנהג בכל זאת החליט לבלום מהחשש.

נהג המשאית הפוגעת כנראה לא היה מרוכז \ לא שמר מספיק מרחק ם הם הגיעו לתוצאות כאלו.

לפי דעתי אם לא היה משהו נוסף בצומץ כמו חפץ \ מישהו שגרם משאית לבלום בפתע אז התאונה נגרמה בגלל המצלמה לאל ספק, האם האשמה רק של המצלמה? ברור שלא

השמועה לא רלוונטית כאן, אלו מצלמות בכביש מהיר בעל מחלפים. הן מצלמות לפחות מעל 110. לולא היה פחות, הייתי יודע כבר מזמן.

.When a man opens a car-door for his wife, it's either a new car or a new wife

טבלאות השוואה לפולישים,פדים ועוד.

פורסם

אני ממש לא בטוח שהמצלמה קשורה. במצב של בלימה "ברגע האחרון" לפני המצלמה ההתנגשות היתה מתרחשת מרחק רב אחרי המצלמה, בוודאי לאור ה"דחיפה" של המשאית הקדמית לפנים. חוץ מזה, הסבירות שבלימה מסוג זה תגרום להתנגשות היא נמוכה: התנגשויות חזית-אחור הן בדרך כלל תוצאה של הפרשי מהירויות הרבה יותר משמעותיים כמו רכב שממש זוחל בכביש מהיר או שעומד בצד. אם כל הפרש מהירויות קטן היה מוביל לפגיעה מאחור - לא היינו יכולים להאט.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אני לא נוסע כחוק ולא נוסע חכם. למעשה, אני עושה כל טעות אפשרית. אני אחד הנהגים הגרועים בארץ, וצריך לשים בכלא את מי שנתן לי רישיון. יחד עם זאת, אם קרתה לי בגלל זה תאונה, אני לא מאשים עמודים דוממים בצידי הדרך. ברוסית יש פתגם שאומר: "לרקדן גרוע מפריעות הב*צים".

ברור שהמצלמות הללו הן מסחטות כספים בלבד. זה לא חדש, ואני מבין את האנטגוניזם שיש כלפיהן. אולם, אין להן שום קשר לנהג משאית שלא שמר מרחק.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

"אני אינני בוחן תנועה וכמובן שלא הייתי במקום"

עדיף לקחת את כל התחקיר הנ"ל המבוסס על קומץ תמונות מערוץ 7 בערבון מאוד מוגבל בטרם מי מאיתנו ילקה באיזה תופעת לוואי של לחץ דם גבוה. אני יכול לחשוב על עשר סיבות שונות בשלן יכול היה החליט הנהג הראשון לבלום בלימת חירום, ואם אכן הוא היה מטומטם מספיק לבלום בלימת חירום בשל מצלמת מהירות אזי גם הוא אידיוט וגם הנהג מאחוריו שלא שמר מרחק אידיוט.

גילוי נאות - אני לרוב אינני נוסע במהירות החוקית אבל וודאי שלא אבכה בפורומים אם אצולם על ידי מצלמה כזו או אחרת. did the crime, do the time

דרך אגב בהולנד ושווייץ האכיפה הרבה יותר דרקונית מכאן

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

• תוכן חדש...