Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך נהנים מאוטומט?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4387 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

גם אבא שלי לא מבין על מה המהומה, אבל צריך לזכור שבתקופה שלהם רוב הרכבים הפשוטים היו ידניים ואוטומט נחשב שדרוג משמעותי ברמה, לא כמו היום שזה סטנדרט. אני זוכר איך אבא שלי התרגש ב95 כשהוא קנה דייהו רייסר אוטומטית מהחברה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תודה לכולם, רק חידדתם לי את מה שחשבתי - אוטומט זה פשוט לא זה!

נכון, זה יותר נוח בפקקים, אבל בכל מצב אחר עדיף ידני.

יותר מזה אגיד, התפעול הידני של התיבות האוטומטיות הוא ביזיון, התיבה תמשיך להוריד הילוך כשלא תרצה ולתפקד כמו תיבה אוטומטית.

אני אישית חושב שאני נהג בטוח יותר ברכב ידני, החיבור לאוטו טוב יותר, וככה לא מגיעים למצב שנכנסים לסיבוב מהר מידי (או בהילוך גבוה מדי), והשליטה והתגובות פשוט טובות יותר.

בקיצור, אין בשורות טובות בעתיד, נתחיל לחסוך לפרארי :-D

פורסם

אצלנו זה קצת הפוך משאר הפורום - לאבא יש את הג'וק של הידני, קונה רק ידניים!

לי לעומת זאת אין בעיה לנהוג בידני וגם באוטומט, מה גם שאוטומט אני מעדיף ליום יום, פקקים וכו.

ואוטומט ישן יכול לתת לך מעט פאן, דוגמא אימפרזה טורבו דור ראשון, עם הגה הידראולי שמתקשר ומספר סיפורים ואחיזה שמעלה חיוך בכל סיבוב עם מעט גז.

כל כך קר היום שראיתי פוליטיקאי מכניס את היידים רק לכיס הפרטי שלו.

פורסם
תודה לכולם, רק חידדתם לי את מה שחשבתי - אוטומט זה פשוט לא זה!

נכון, זה יותר נוח בפקקים, אבל בכל מצב אחר עדיף ידני.

יותר מזה אגיד, התפעול הידני של התיבות האוטומטיות הוא ביזיון, התיבה תמשיך להוריד הילוך כשלא תרצה ולתפקד כמו תיבה אוטומטית.

אני אישית חושב שאני נהג בטוח יותר ברכב ידני, החיבור לאוטו טוב יותר, וככה לא מגיעים למצב שנכנסים לסיבוב מהר מידי (או בהילוך גבוה מדי), והשליטה והתגובות פשוט טובות יותר.

בקיצור, אין בשורות טובות בעתיד, נתחיל לחסוך לפרארי :-D

זה יעבור לך בגיל 20

אגב רוב במכוניות של פרארי זה אוטומט

פורסם (נערך)

אני בן 28 - לא עבר.

כנראה שזה גנטי, הרכב האוטומטי הראשון של אבא שלי היה כשמלאו לו 56, ושל אמא שלי 54.

וגם זה כי ביחד הם עושים 160000 ק"מ בשנה...

עריכה אחרונה על ידי royfroi
פורסם (נערך)

נראה לי שרוב המגיבים צעירים יחסית ועדיין בשלב כזה או אחר של גילוי חדוות הנהיגה. כייף! תהנו !

יבוא יום שתרצו את הרכב רק לנסיעה מפה לשם. רק לנסוע ברוגע ולהגיע. עוד דקה, פחות דקה - לא תשנה. צהיו עם מספיק בטחון עתמי שימנע צורך לעשות רושם על מישהו. או מישהי. אולי תרצו לעבור כמה פקקים בדרך, בלי הצורף להתעסק עם הילוכים בזמן זחילה, אולי יהיו כמה ילדים ברכב ותרצו נסיעה נינוחה ושקטה של תקח אותי תביא אותי. פשוט להגיע.

ממה שהכרתי - נסיעה פרועה (טוב, נמרצת בשפה עדינה) לא עושה רושם טוב על רוב הבחורות, וככל שהגיל עולה אז אפילו יבקשו למתן את הקצב. אחר כך בא שלב בו הילד מבקש שתהיה עדין יותר בסיבובים, אבל ישמח אם הרכב יסע קצת על שני גלגלים או יצמיד אותו לכסא בסיבוב טוב... בתנאי שאמא שלו לא בסביבה או שהיא מהמקרים הנדירים שהיא נהוגת טוב יותר ממך. או לפחות כמוך, כדי לא לפגוע באגו.

האימונים וההתנסות בצורות נהיגה שונות בגיל היותר צעיר - יעזרו ויסייעו להנאת נהיגה שלכם ואולי הנאת מי שנמצא ברכב.

נכון, יש גם נסיעות באזורים הרריים, שבהן שילוב ידני נחמד ועוזר לנהיגה טובה יותר, יש כבישים חד נתיביים בהם שילוב ידני מאפשר עקיפה זריזה ובטוחה.

היו לי כלי רכב ידניים, הרבה שנים, היה נחמד, יהיה נחמד, רק שלא היה צער או בעיה לעבור לאוטומטי. החשבתי זאת כ"ככה זה" ונסעתי הלאה.

כשאני בחו"ל ותמיד יש לי רכב ידני - אני נכנס ונוסע, בלי שום הערכות או הכנה נפשית, ובכלל לא מרגיש הבדל, כי העברת ההילוכים נעשית כהרגל ותיק, לפי שעון הטורים או התחושה, ללא גזילת תשומת לב. איני מתייחס לנורית/שעון שממליץ על החלפת הילוך - לדעתי הם מכוונים רק לכאילו חסכון ע"י הורדת טורים, ומביאים לנסיעה בהילוך שאינו מתאים ופוגעים קצת בשליטה בהאצה.

ביומיום, אצלי יש AL4 ואני סבור שהוא די בסדר. טפו טפו טפו.... הגיר לא מוריד הילוכים מייד בעזיבת דוושה, אבל מצד שני לא תמיד מאיץ כמו שצריך בהתחלה מגומגמת כמו שיש בתחילת נסיעה בכביש עמוס.

אין שיהוי, בין אם לבלימה או להאצה, לא עושה שום אובר-רייד על הקביעה שלי, והגיר מסתגל די טוב לתנועה.של קשיש כמוני. כי כבר עברתי את גיל 20. מזמן...

עריכה אחרונה על ידי רוכב בודד
ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם (נערך)
נוסעים קצת בפקקים (ולומדים להעריך גם את הרכבים האוטומטיים).

כשקצת מרגישים לא טוב, לנסוע בפקק עם ידני זה לא נעים. עם בריאות תקינה לא הפריע לי כל כך הגיר הידני בפקקים ונסעתי המון בפקקים הבקושי זוחלים של איילון ברכב ידני. יש משהו בחלק מהגירים האוטומטיים שדווקא קצת מציק לי בפקק עומד או אפילו סתם עמידה ברמזור - הרכב כאילו דוחף את עצמו קדימה וצריך ללחוץ די חזק על הבלמים כדי שלא יזוז (הפתרון - להעביר לניוטרל, אבל זה אוטומט, למי בא עכשיו להתעסק עם זה). זה לא קורה בפונטו הרובוטית (כי זה רובוט, ברור), אבל פה משלמים בפעולה לעיתים לא חלקה של התיבה.

עריכה אחרונה על ידי Arco
פורסם

אז מעניין אם נהנים כשנוהגים בפרארי. לפי התגובות כאן, לא ממש :roll:

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

מצחיק אותי שאתה כותב על הגיר האוטומטי בפקקים להעביר לניוטראל "למי יש כוח להתעסק עם זה"

אבל בידני כשכל רגע אתה מרים קלאצ' וכו וכו זה בדיוק אותו דבר.

כל כך קר היום שראיתי פוליטיקאי מכניס את היידים רק לכיס הפרטי שלו.

פורסם

3 שנים על אוטומט,מתגעגע לגיר רגיל אתה מרגיש פעיל יותר ולא משתעמם, גם יותר ערני בכביש(אם קופץ ילד לכביש -להביט במראות-להוריד הילוך)

אבל אחכ אני נזכר איך כל בוקר אני עומד בפקקים ולא כואבת לי הרגל בסוף הנסיעה.

הטיפטרוניק מבחנתי זה בדיחה ,חוץ להקטין צריכת דלק (וגם זה לא משמעותי) אני לא רואה סיבה למה זה עדיף מתיבה רגילה אוטומטית!

• חברי המעגל הראשון
פורסם
אז מעניין אם נהנים כשנוהגים בפרארי. לפי התגובות כאן, לא ממש :roll:

ובגלל שלצערינו לרוב המגיבים כאן כנראה אין פרארי, מה פחות משעמם, עגלה אוטומטית או ידנית?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
מצחיק אותי שאתה כותב על הגיר האוטומטי בפקקים להעביר לניוטראל "למי יש כוח להתעסק עם זה"

אבל בידני כשכל רגע אתה מרים קלאצ' וכו וכו זה בדיוק אותו דבר.

אחרי שאני כל החיים נוהג בידני ופתאום מתיישב באוטומט, המחשבה הראשונה זה "כאן אני שם ב-D ושוכח מתיבת ההילוכים". :lol: אבל בסוף מבינים שאין ברירה וצריך להתעסק בשביל לא להתעצבן. כנ"ל ברובוט שבירושלים צריך להשתמש הרבה בהעברת הילוכים ידנית, אחרת הוא יכול להוציא אותך מדעתך בעליות. אבל פה זה בא יותר טבעי מהעברה לניוטרל באוטומט, או שסתם המוח שלי דפוק. :loco:

פורסם

אחרי נסיעת מבחן בקליאו RS CUP, ומכירת הפיג'ו מהחתימה אני דווקא שמחתי על התיבה האוטומטית בקליאו, העברת ההילוכים עם הפדלים הייתה מאוד מהירה ורגל שמאל התפנתה לעשות שטויות (Lunch Control)

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם
ובגלל שלצערינו לרוב המגיבים כאן כנראה אין פרארי, מה פחות משעמם, עגלה אוטומטית או ידנית?

הבנת את הכוונה שלי. ומעדיף DSG/DCT על ידני בשילוב של הדברים.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

שימו לב שמרבית הרכבים שאתם מדברים עליהם כאן (כל VAG, הקליאו החדשה, מיטו וכו') כ"אוטומט" הם בעצם בעלי תיבות רובוטיות, שאולי הן מעבירות את ההילוכים בצורה אוטומטית, אבל במהות שלהן הן תיבות ידניות.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...