Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Ford S_MaX Titanium להנות מכל העולמות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4389 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נהינתי מאוד לקרוא, אני מאוד מחבב את הסידור הזה של פורד שמאפשר לנהג חובב ההגה לקבל את ה-S-MAX המתנהג יותר ולנהג המשפחתי שנהיגה היא לא בראש מעיניו לקבל את הגלאקסי המשפחתי והמנומנם יותר.

לגבי המצבר, בכלמוביל הוא כלול באחריות וברכב בן שנתיים קיבלתי מצבר חדש כשרק התלוננתי על הנעה אחת קשה שקרתה כחודש לפני הטיפול התקופתי.

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כתיבה טובה, נהנתי לקרוא את הסקירה.

שורה תחתונה נראת אחלה משפחתית,

החסרון עם הגלגל ספייר אפשר להתגבר עליו,

עם הדלק זה כבר לבעלי אמצעיים.

פורסם (נערך)

אמנון, הסקירה מוקדשת לך. הבטחתי לך אותה מזמן ולא מצאתי זמן...

...

תודה שי על ההקדשה :-) אני מקווה שלא הטרחתי אותך מדיי, טוב זה גם שירות לכלל ציבור הגולשים בפורום אז לא רק אני אשם :wink:

ה- smax היה חלום שלי מאז שהוצג, עוד לפני שהיו לי ילדים, אני יודע זה קצת מצחיק, אבל תמיד אהבתי מיניוואנים, את היעילות המבנית שלהם ואת תצורת המונובוקס ובייחוד את ה- smax שזכה לתשבוחות מהרגע הראשון.

כאמור מאז ולמעשה די לאחרונה הבנתי שהצרכים של משפחתי הקטנה קצת אחרים...

תודה על הביקורת. היה ברור לי שהתוצאה כבדה קצת יותר מהחומר הקונבנציונאלי בפורום. גם MAX קצת כבדה מהממוצע. בכלל בפסח יש משהו כבד לדעתי, לא? בכל מקרה, תודה בכנות.

ידעתי שיש מבקרי מסעדות/ספרים/קולנוע, אבל לא ידעתי שיש מבקרי פורומים :-)

לפחות הביקורת עניינית לגופו של עניין ולא לגופו של אדם, מילא אם הביקורת האישית הייתה נכונה ולא בדיוק הפוכה...

לא שאני ואחרים מסכימים עם הביקורת העניינית הנ״ל, זה הסגנון המיוחד שלך, אני כאמור נהניתי, מה גם שאת הסרט הטוב הרע והמכוער אני אוהב במיוחד וראיתי כמה וכמה פעמים והיה נחמד להיזכר בו.

When you have to shoot shoot don't talk, מתאים גם ל- smax ול-st :wink:

עריכה אחרונה על ידי green
כותב מהאייפון
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

קודם כל תשבוחות על הכתיבה המצויינת, החוויה עוברת במלואה בדומה מאוד לכתיבה על הst, סוף סוף ביקורות שעוסקות בחיי היום יום והרגשה בגוף ראשון.

אני צעיר ממך, כנראה אפילו בשתי עשורים, הרכבים הראשונים שלי היו 206xs ידנית ולאחר מכן השדרוג המתבקש לקליאו 172 דור ראשון, תמיד הסתכלתי בסלידה על מיני וואנים ורכבים בתצורת סטיישן, מפגש עם רכבי יוקרה בתצורת סטיישן באירופה אפילו העלה בי תמיהה למה אנשים עושים זאת לעצמם.

ואז התבגרתי קצת, נולד הילד הראשון והופ אתה מגלה דברים שעד היום היו חסרי חשיבות, פתאום קשה להכניס את הילד לכיסא בטיחות בלי להתאמץ לא לדפוק לו את הראש, פתאום הבגאז של משפחתית קלאסית נראה הנדסת אנוש גרועה לחלוטין שעגלת התינוק נכנסת במאמץ, וחוסמת את הגישה לכל החלק הפנימי שלו.

אחרי סיבוב קצר על רכבים שעד היום סלדתי מהם, אתה מבין את העליונות של הרכבים הללו בשימושיות יומיומית וכמה הסלידה נבעה מצעירות וחוסר הבנה.

אני חייב לציין היום שאני רואה s-max זה פשוט עושה לי את זה, אני סוף סוף מבין את המשפט... שתגדל, תבין.

שאפו.

פורסם (נערך)

בתור "בעלים" של אחד, אמנם מדגם TREND אבל עם קצת פלפל במנוע (עבר הגדלת ריאות איפשהו..) אני מזדהה עם הרשמים.

אם אי פעם נאלצתם להכנס למיניואן (או גרוע מזה, ואן) הבנתם שאת ההנאה מהנהיגה אפשר להשאיר בבית.

אפשר לנסות, אפשר לרמות את עצמכם, ללחוץ על דוושת התאוצה עד שהיא יוצאת מהצד השני ואז להגיד שהמיניואן שלכם ספורטיבי, אבל זה ממש לא זה.

אבל מסתבר, שב SMAX זה לא רק אפשרי, זאת מציאות.

מהכתיבה שלך ניתן להבין בין השורות שאתה לא מאלו שמחפשים את הפינות.

אני כן (כמובן רק כשאני לבד-בלי הכנופיה המורחבת)

אז אחרי 60K וכמעט שנתיים, ואינספור כבישים, שבילים ודרכים שעברתי עם הבחור הנחמד, אני חייב לומר שיש לו התנהגות כביש שמשאירה אותי פעורת פה.

והכל נעשה בנונשלנטיות כזאת, במעין אגביות שכזאת, שכשבפעם האחרונה שקיבלתי קיה קרניבל בתור רכב חלופי כשמקס נכנס לטיפול, כמעט שברתי את הקיה המסכנה מתסכול.

אגב, הגלקסי עם התנהגות כביש של מיכלית נפט ביחס לSMAX. התנדנדות על המתלים, שינה עמוקה בזמן הפניית הגה וחוסר חשק מופגן להיות "ספורטיבי"

זה כאילו פורד מודיעים לקונה הפונצטיאלי:" מותק, אם אתה מחפש להיות חוליגן, לך ל SMAX. כאן זה רכב משפחתי."

מה שכן, הרכב מכוייל על הצד החד של הסקלה, מה שמצריך שימוש בצמיגים מהשורה הראשונה אם אתה מאלו שנוהגים חזק. אחרת, מהר מאד תמצא את עצמך מחליק ישבנים ונכנס לתת היגוי כשבקרת האחיזה צורחת עליך בתקתוקים היסטריים. בכל זאת 240 כ"ס (או יותר) על טון וחצי זה לא משהו פשוט.

אבל אל דאגה, זה לא משהו קטסטרופלי.

ואם אני הולך לסכם את זה במשפט אחד, אז המשפט הוא כזה:

בעוד חצי שנה אני צריך להחליף את הרכב. בשלב הזה אני לא מוצא שום, אבל שום תחליף ראוי ויש מצב שאני לא מחליף.

IMG-20140420-WA0017.jpg

עריכה אחרונה על ידי ceyal
פורסם

תוכל להחליף ל- smax החדש שצפוי להיות מוצג בקרוב או ל- smax הנוכחי שוב :-) (אם מדובר בליסינג ואתה חייב להחליף).

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם (נערך)

כן זה רכב מהעבודה בליסינג.

הדגם החדש לפי כל הרמזים שמפזרים פורד הולך להיות יותר "מכוון משפחה" - מה שהוזנח עד היום בפורד (יחסית).

העיצוב הפנימי היה מאד מכובד אבל רק עד איזור הברכיים. משם למטה ישנם ברזלים חדים וחשופים, פלסטיקה פשוטה ובנוסף חוסר מחשבה בנושא מולטימדיה להמונים שיושבים מאחור. אבל זה יבוא כנראה על חשבון הנהג.

בנוסף המנוע הולך להיות "רק" עם 180 כ"ס.

והמחיר...

עריכה אחרונה על ידי ceyal
פורסם

יותר מידי ארוך, לא הייתה לי סבלנות לקרוא את ההקדמה..

אני מבין שביחס לכל המיניוואנים זאת בחירה מעניינת.

תמשיך להנות איתה :-D

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

תודה על הסקירה המקיפה למרות שגם לי לא ממש הייתה סבלנות להקדמה.

בניגוד למה שאמרו לך במוסך, הודעת low battery לא מתייחסת לסוללה של המפתח אלא למצבר הרכב. קראתי הרבה על העניין בפורום הs-max/גלקסי הגרמני והבעיה נפתרת רק כשמחליפים את מצבר הרכב. אצלי ההודעה מופיעה תמיד כשיושבים ברכב לא מונע ומפעילים רדיו או תאורת פנים למשך מספר דקות.

קיים עידכון תוכנה לרכב שמשפר את תוכנת הגיר ומציג לך מד טמפ' נוזל קירור באופן קבוע ליד ציור המכונית במסך. כמובן שהמד שקרן כמו בכל מכונית מודרנית.

לגבי המזגן, אני מסכים איתך. הוא אינו מהחזקים אבל ברוב המקרים מספק בהחלט ואינו מהווה סיבה לפסול את הרכב. החלונות הכהים מאוד עוזרים בשמירה על טמפ' פנים סבירה. בגלקסי יש מזגן נוסף לשורת המושבים השלישית אבל התוצאה הסופית היא זהה. ככל הנראה גם קשה לקרר רכב כל כך גדול. בגלקסי אפשר גם לפתוח את חלונות הצד של השורה השלישית כמו ברכב קופה, נותן איוורור מאוד נעים.

בתור חובב נהיגה, כשהייתי עם ילד רביעי בדרך היה לי ברור שאצטרך להחליף את המכונית המשפחתית, שאז היתה BMW E46, למיניוון של פורד. לפי כל הדעות שקראתי לs-max אין מתחרים. למרות שמאוד פיתה אותי הדגם שלך עם ה240 כ"ס הלכתי בסוף על הגלקסי טיטניום עם 203 כ"ס. אם דלק היו מייבאים את הs-max בעל 240 כ"ס עם גיר ידני, כמו שהוא משווק בגרמניה, ההתלבטות הייתה יותר קשה, אבל הם לא.

למזלי הרכב הראשי היומיומי האישי שלי הוא BMW E30 קופה ידנית, כך שאני בא על סיפוקי מבחינה מוטורית.

הסיבות שבחרתי בגלקסי: למרות כל התכונות הטובות של הפורד, ברגע שמדובר ברכב גדול, גבוה וכבד עם הנעה קדמית, מכונית ספורט זאת לא תהיה. ברור שעדיף רכב מהנה כמה שיותר אבל בכל זאת הייעוד של הרכב הוא להוביל נוסעים ומטען. לא רציתי נוסעים סוג א וסוג ב ולכן חשוב לי שכל המושבים יהיו בגודל מלא עם פתחי איוורור לכולם. גם נפח מטען מכובד חשוב לי, ובגלקסי אפשר להזיז, בנוסף לשורה השנייה, גם את השורה השלישית על מסילות אורך כך שניתן ליצור המון מקום למטען. בשנה הזו אני בתקופה של שיפוץ דירה ומגורים זמניים בדירה שכורה כך שאני נאלץ לעשות המון הובלות. פשוט תענוג עם הגלקסי.

בהזדמנות אכתוב סקירה משלי על הגלקסי, אני רק אגיד שגם אני נהנה מכח מנוע בלתי נגמר, לא משנה כמה עומס יש על הרכב. כשאני לבד אני מנסה לקרב את הרכב למגבלות ואכן אני משתמש בצמיגים מהשורה הראשונה כמו המליצו כאן. האוטו ממש לא אוהב את תקיפת הפניות המהירה אבל אין לו בעיה ממשית. בתוכנית שלי להחליף בקרוב את הבולמים לבילשטיין B8 ואולי גם קפיצי הנמכה, למרות שבמכוניות רגילות אני לא חובב של הנמכות. נראה אם אצליח לאלף את האוטו להתנהג.

המכונית קרובה למושלמת מהרבה בחינות, ואין מה להגיד שזה הרכב האולטימטיבי למשפחה.

דברים קטנים שמרגיזים אותי: אין נורת ביקורת לבלאי רפידות בלמים! אין בוכנה הידראולית להחזיק את מכסה המנוע. אין תאורה בתא הכפפות. אין כיוון גובה במושב הנוסע והוא גבוה מדי. חסרה תמיכה לברכי הנהג. (אני רגיל לרקארו, מה לעשות). מיכל נוזל שטיפת שמשות קטן מדי לרכב עם שטח פנים חלונות כל כך גדול. אין מרימי שסתומים הידראוליים ונדרש כיוון שסתומים ידני (נו טוב, גם בBMW M אין - כנראה שזה הולך ככה עם מנועים טובים). תאורת הפנים נכבית מהר מדי, להעמיס את הרכב במלואו בילדים או מטען לוקח הרבה יותר מהשתי דקות שהתאורה נותנת לך.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
מהתמונות אני רואה שהשורה השלישית מאוד צפופה , כנראה שאתה קטן במימדים שלא התלוננת הרבה על זה .

תמונה בלי שאני יושב לא מלמדת מספיק. בכל אופן כתבתי את הגובה שלי... קטן זה יחסי. אבל הוספתי שזה לא יכול להיות סידור קבוע לבוגר. מסכים איתך.

מהכתיבה שלך ניתן להבין בין השורות שאתה לא מאלו שמחפשים את הפינות.

אני כן (כמובן רק כשאני לבד-בלי הכנופיה המורחבת)

מה שכן, הרכב מכוייל על הצד החד של הסקלה, מה שמצריך שימוש בצמיגים מהשורה הראשונה אם אתה מאלו שנוהגים חזק.

מעניין איך הבנת את זה... אבל אין לי בעיה שזה הרושם ;-)

לגבי צמיגים אני עדיין עם מקוריים מישלן פרימסי HP קוד מהירות W במידה 235/45/18. באיזה צמיגים אתה משתמש?

יותר מידי ארוך, לא הייתה לי סבלנות לקרוא את ההקדמה..

מתנצל... זה סוג של מבחן. לא כולם עוברים אותו :-)

בניגוד למה שאמרו לך במוסך, הודעת low battery לא מתייחסת לסוללה של המפתח אלא למצבר הרכב. קראתי הרבה על העניין בפורום הs-max/גלקסי הגרמני והבעיה נפתרת רק כשמחליפים את מצבר הרכב. אצלי ההודעה מופיעה תמיד כשיושבים ברכב לא מונע ומפעילים רדיו או תאורת פנים למשך מספר דקות.

איך אתה מסביר את זה שמאז החלפת הסוללה בשלט, חלפו 3 חודשים ומאז ההתראה לא חזרה?

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

שי, מעט ארוך - אבל יופי של כתיבה. נהנתי לקרוא.

מאוד אוהב את ה- SMAX. מרווחת, נעימה וכיפית לנהיגה.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
אם דלק היו מייבאים את הs-max בעל 240 כ"ס עם גיר ידני, כמו שהוא משווק בגרמניה, ההתלבטות הייתה יותר קשה, אבל הם לא.

הסיבות שבחרתי בגלקסי: למרות כל התכונות הטובות של הפורד, ברגע שמדובר ברכב גדול, גבוה וכבד עם הנעה קדמית, מכונית ספורט זאת לא תהיה.

האוטו ממש לא אוהב את תקיפת הפניות המהירה אבל אין לו בעיה ממשית. בתוכנית שלי להחליף בקרוב את הבולמים לבילשטיין B8 ואולי גם קפיצי הנמכה, למרות שבמכוניות רגילות אני לא חובב של הנמכות. נראה אם אצליח לאלף את האוטו להתנהג.

אין תאורה בתא הכפפות. ב SMAX יש

מיכל נוזל שטיפת שמשות קטן מדי לרכב עם שטח פנים חלונות כל כך גדול. 4 ליטר זה המון...

תאורת הפנים נכבית מהר מדי, להעמיס את הרכב במלואו בילדים או מטען לוקח הרבה יותר מהשתי דקות שהתאורה נותנת לך. אצלי זה 10 דקות. תבדוק בספר הרכב- אולי אפשר לשנות

טוב שדלק לא מייבאים את הטיטניום X. היית בבעיה חמורה הרבה יותר :-D

לגבי התנהגות הכביש, כתבתי כבר שהגלקסי מכוייל לנוחות על חשבון התנהגות ואתה רואה את זה מרגע הלחיצה על הדוושה (ב SMAX התגובות חדות הרבה יותר) וגם בהפניית הגה ומעבר נתיבים מהיר.

הגלקסי משדר נינוחות ונוחות בעוד המקס נוטה לצד הספורטיבי.

כלל לא בטוח שהחלפת הבולמים תעזור לשינוי ההתנהגות.

גם אני התלבטתי בין השניים ובמיוחד בגלל המזגן לשורה השלישית (הגעתי מהגרנדיס) אבל אחרי נסיעת מבחן ארוכה עם ילדים בשורה השלישית ב SMAX הבנתי שאין בעיה והעדפתי אותו על הגלקסי.

לגבי צמיגים אני עדיין עם מקוריים מישלן פרימסי HP קוד מהירות W במידה 235/45/18. באיזה צמיגים אתה משתמש?

החליפו לי בליסינג לפני 10K לרביעיה סינית אנונימית - אבל עושה רושם כרגע שהם טובים לא פחות מהמישלין המקוריים.

פורסם

אפשר לדעת איך המונדאו ה240 כוחות סוס מול הSMAX 240 כוחות סוס . מבחינת הנאת נהיגה? רק מי שבדק את שני האופציות תודה.

פורסם

המונדאו שקטה יותר, פחות רעשי רוח.

בנוסף התגובות חדות יותר והעברות המשקל הרבה פחות מורגשות. מובן בגלל הגובה והמשקל של הSMAX

כל השאר זהה פחות או יותר.

פורסם

נהגתי במונדאו 2.3 לא ב 240...

ה smax 240 מהנה יותר. ואגב גם שקטה יותר. אבל זה לא מה ששאלת...

אני זוכר שהיה בפורום חבר בשם רוברט שהשווה בין השתיים. זה היה מזמן...

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

• תוכן חדש...