Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4422 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום אני חדש כאן

מבקש המלצות לגבי השכרת רכב ברדוס(לאליסוס) יוון:

1. מה כדי וצריך לבדוק שם?

2. האם ניתן לסמוך על חברות מקומית?

3. האם רכבים של שבע מקמות זה בנמצא שם?

4.האם צריך לעשות הזמנה מראש או להזמין במקום?

פורסם

1. מדובר בפרטאצ' חא נורמלי, ואעביר את ההסברים שקיבלתי מסוכן השכרה לפני 7 שנים:

1. אם יש לכם העברה למלון אפשר לשכור רכב ל-2-3 ימים, בשאר הימים להסתדר עם התח"צ לרודוס (ואפילו ללכת כמה ק"מ ברגל).

2. חברות מקומיות ישכירו לך בזול. יש פול של החברות, ואם לחברה שממנה אתה שוכר את הרכביש מחסור הם ימסרו לך רכב של חברה אחרת. תדע זאת לפי הסמל על מחזיק המפתחות.

3. לא יודע. מצריך בדיקה ברשת.

4. אני הזמנתי את הרכב באמצעות סוכן שישב בלובי של המלון. אם אין סוכן כזה במלון בו תתאכסן - פנה לקבלה, כבר יקשרו אותך לסוכן במלון השכן. את הרכב יביאו לך למלון, ההחזרה שלי התבצעה בישטה הפריבמיטיבית ביותר: הרכב הושאר בחניון התת קרקעי של המלון (למיטב זכרוני - הילטון) עם המפתחות מתחת למושב הנהג.

ועוד כמה עצות:

החברות המקומיות לא חוששות מגניבות. האי קטן ומבודד, אי אפשר להעלות רכב למעבורת בלי הרשיונות, אז הדבר הכי גרוע שקורה הוא שאיזה בן 16 לוקח רכב לסיבוב. כל אנשי התעשיה מכירים את הרכבים, וכשה רואים משהו חשוד הם מדווחים לבעל הרכב, שכבר מטפל בבעיה.

ניסיוני - ואולי הדבר השתנה - הוא שהקשר בין המילה "כביש" למה שמסומן במפה הוא די מקרי. חלק גדול מהכבישים - בעיקר אלה שבפנים האי - מסומנים ככאלה במפה, אבל במציאות מדובר בשבילי קק"ל ללא כל שילוט. בימים שלפני ה-GPS הניווט היה הרפתקה שהזכירה לי אימון מפקדים במילואים, רק ללא מצפן. כמובן שהמשתמשים העיקריים בכבישים כאלה הם הישראלים. כבישים סלולים יש בהיקף האי (לאורך החוף) ובגישה לכמה אתרים וכפרים מרכזיים.

לדעתי אתה זקוק לרכב ליומיים - אחד לטיול בחוף המערבי (כולל עמק הפרפרים ועד מונוליתוס) ואחד לחוף המזרחי (עד לינדוס). אולי עוד יום אחד אם אתה מעוניין בפרק המים או משהו כזה. לרודוס סע באוטובוס וטייל בה ברגל, ואם אתה לוקח את המעבורת לסימי גם אליה תגיע באוטובוס.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כל מה שהוא כתב נכון.

אני גם הייתי צריך רכב שבעה מקומות ולכן שריינתי לי רכב דרך האינטרנט. שם הסוכנות היה colossos או משהו כזה. הרכב היה הדאצ'ה לוגאן ידני. כיוון שהציוד נשאר במלון זה הספיק לנו ולא היה נורא. התשתית החברתית בפנים האי היא באמת נמוכה גם בכבישי החוף אבל לא הייתי קורא להם שבילי קקל.

גם לדעתי אין מה לשכור יותר מליומיים שלושה, יום לחוף המזרחי ויום למערבי. לעיר רודוס עצמה אין מה לנסוע ברכב פרטי כי אין שם חניה בכלל ובפרט לא בעיר העתיקה. יש אוטובוסים בתדירות סבירה .

את הרכב השארתי בחנית המלון ומפתחות בקבלה.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם (נערך)

תראה, הניסיון שלי הוא מ-2007, סביר שמשהו השתנה מאז. אכן הכבישים למרבית האתרים הם כבישים מצופי אספלט, כביש דו מסלולי היה רק לרוחב האי (מזרח-מערב) מדרום לעיר רודוס. עם זאת באיזה שלב הגעתי למקום שסומן במפה ככביש "סוג ב'" אבל מעשית ככל הנראה נסלל בתקופת מלחמת העולם השניה ולא תוחזק, כך שכל האספלט נשטף ונותרה דרך בסגנון קק"ל. צלחתי אותה עם הפונטו העמוסה בחמישה אנשים, והקטע החביב היה שמספר פעמים עצרו אותנו אנשים כדי לשאול באנגלית רצוצה מאין הגענו ולאן מובילה הדרך (השילוט באי היה עלוב, ובשבילים אלה לא קיים), תמיד השיחה הסתיימה בעברית. כנראה שרק הישראלים מרגישים מספיק בטוחים בדרכים מסוג זה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...