Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

העתיד = 3 בוכנות ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4420 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במנוע חד צילינדר בוכנה תורמת רק ב 90 מעלות של סיבוב קרנק, גלגל תנופע משלים את 270 המעלות הנוספות.

בדו צילינדרי כל בוכנה תורמת 90 מעלות, סה"כ 180 וגלגל תנופה משלים עוד 180.

ב 4 צילינדירים כל בוכנה תורמת 90 מעלות, 360 מעלות מכוסות כולן וגלגל תנופה עוזר רק לעבור בנמ"ע/נמ"ת.

איך נראה המצב ב 3 צילינדרים? להזכירכם, מייסבי טלטל ממוקמים בזווית של 60 מעלות בינהם.

טעות שלי בציון מעלות בהודעה הנ"ל.

אמור להיות כך:

במנוע חד צילינדר בוכנה תורמת רק ב 180 מעלות של סיבוב קרנק, גלגל תנופע משלים את 540 המעלות הנוספות.

בדו צילינדרי כל בוכנה תורמת 180 מעלות, סה"כ 360 וגלגל תנופה משלים עוד 360.

ב 4 צילינדירים כל בוכנה תורמת 180 מעלות,720 מעלות מכוסות כולן וגלגל תנופה עוזר רק לעבור בנמ"ע/נמ"ת.

איך נראה המצב ב 3 צילינדרים? להזכירכם, מייסבי טלטל ממוקמים בזווית של 60 מעלות בינהם.

במנוע 3 צילינדרים גם כן כל בוכנה תורמת 180, כלומר מקבלים 180*3 = 540 מעלות.

ואז נוצר מצב של "הפסקות" של 60 מעלות בין פעימיות העבודה בצילינדרים השונים.

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

באופנועי מירוץ יש חשיבות לסידור פעימות העבודה והשפעתן על הצמיגים, אני עדיין לא מבין מספיק בצמיגים,

התאוריה המיושמת בהצלחה טוענת שע"י סידור פעימות העבודה של הבוכנות במרווחי זמן גדולים יותר (בתוך מחזור הפעולה)

ניתן לצמיג האחורי יותר זמן להתאושש, לא ברור לי עדיין איך צמיג מתאושש בפרק זמן כל כך קצר, אבל במציאות זה עובד ומגובה בנצחונות ואליפויות

http://www.fullgaz.co.il/home/p/75409/

03.jpg

פורסם

יוסי שווץ תותח.

מאוד אוהב לקרוא את הכתבות שלו, ואני די בטוח שאת התאוריה הזו קראתי באחת הכתבות שלו לפני הרבה שנים.

שם הוא דיבר על יתרון באחיזת הצמיג האחורי של V-TWIN על 4 צילינדירי, בדיוק מהסיבה הזו - מרווח זמן גדול יותר בין פעימות הכוח.

הסבר פיזיקאלי לזה אני כמובן לא יודע לתת, אבל אני חושב שזה דומה לפעולת מערכת ABS,

שמפסיקה לסירוגין את הבלימה של הגלגל וההפסקות האלו מאפשרות לצמיג לתפוס אחיזה.

פורסם

ה ABS עובד בקצב של 60 פעם בשניה, התדירות של פעימות העבודה במנוע אופנוע מירוץ של 10,000 סל"ד +- היא מסדר גודל של קילוהרצים,

קשה לי להבין איך גומי מושפע מתדירות כזו.

פורסם

60 מחזורי פעולת ABS בשניה (בהנחה וזה נתום נכון) שווים ל 3600 מחזורים בדקה.

אותן סדר גודל.

פורסם

אני סקפטי לגבי הטמעה עתידית מאסיבית של מנוע כבנדון במכוניות (בין היתר מסיבות שכבר הועלו בשרשור), אך מהלך הרוחות בעולם האופנועים ולאחר הביצוע ב-Yamaha MT-09 שקוצר שבחים הן מבחינת ביצועים והן מבחינת ההשפעה על התמחור - אין לי ספק שבעתיד הקרוב נראה יותר ויותר אופנועים עם מנועים שכאלה.

• תוכן חדש...