Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם משתלם לעשות מנוי לכביש 6?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4409 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

אני עושה לא מעט נסיעות מת"א לב"ש.

השאלה שלי היא האם שווה להשקיע במנוי לכביש 6 עבור שלושה מחלפים מאשר לרדת כל פעם במחלף שורק ולהיגרר בכביש 40 עם הרמזורים או לחילופין לרדת מ-6 בשורק ומשם עד כביש 4 ולעלות משם לת"א מבחינת נתוני צריכת דלק?

אגב, אני בעל יונדאי i20 ידנית.

אם מישהו במקרה בדק משהו בסגנון אשמח להערות / הארות.

תודה ושבת שלום.

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

השאלה אינה האם כדאי לעשות מנוי לכביש 6 - מובן שכדאי, שכן המנוי נותן לך הנחה בכל נסיעה. הדבר החשוב היחיד הוא לבטל (או להקפיא) את המנוי כאשר אתה מוכר את רכבך.

אישית אני מחזיק במנוי וידאו לכביש 6, למרות שאני נוסע בו בממוצע פעמיים בשנה. כמוכן יש לי מנוי למנהרות הכרמל (מדובר באותה מערכת גביה, אם כי יש צורך בשתי הרשמות), למרות תדירות הנסיעה שלי בהן ירדה מאד. הנסיעה במסלול מנויים חוסכת זמן כאשר יש תור במסלולי התשלום בקופה.

איני יכול לחשב עבורך את ההפרש בצריכת הדלק, אבל יתכן שיש הפרש גם בזמן הנסיעה. מציע לך לבדוק פעם-פעמיים אם הזמן הנחסך מצדיק את עלות הנסיעה. אם אתה מוצא שההפרש מוצדק השקע את המאמף והתקן פסקל, שכן הוא מביא לחסכון של כמחצית עלות הנסיעה בכביש.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

חד משמעי כדאי - זה נותן הנחות.

גם לי יש נסיעות מידי פעם מהצפון עד ירושלים (להוציא פעם אחת עד אילת שזה אומר עד כביש 40), אבל המכשיר שהם נותנים לא קולט טוב מהתא כפפות, פעם מצפצף ופעם לא. לא מעוניין להתקין אותו על השמשה כי הוא מכוער.

בנוגע למנהרות, אם אני רוצה לנסוע דרכם אני נכנס יחד עם המכשיר למסלול של המנויים?

פורסם (נערך)

על איזה מכשיר אתה מדבר?

פעם אחרונה שבדקתי הכל ממוחשב, אתה מצולם ע"י המצלמות והחשבון נשלח בדואר.

עריכה אחרונה על ידי Car141
פורסם
חד משמעי כדאי - זה נותן הנחות.

גם לי יש נסיעות מידי פעם מהצפון עד ירושלים (להוציא פעם אחת עד אילת שזה אומר עד כביש 40), אבל המכשיר שהם נותנים לא קולט טוב מהתא כפפות, פעם מצפצף ופעם לא. לא מעוניין להתקין אותו על השמשה כי הוא מכוער.

אני החלפתי את האוטו ולא רציתי להדביק אותו על השמשה, הוא מצא את מקומו בתא למשקפים ליד התאורה המרכזית, הוא מצפצף לפעמים אבל עדיין משלמים מנוי של פסקל כי מספר הרכב מוגדר כמנוי במערכת ואוטומטית מקבלים את ההנחה.

אני נוסע דיי הרבה, פעם בשבוע לפחות לעבודה מוואדי ערה עד קסם ולפחות פעם-פעמיים בחודש מערה ועד מחלף קריית גת.

הפיקדון של ה-150 ש"ח מזמן החזיר את עצמו במקרה שלי, יש לי מנוי כמעט מאז הפתיחה.

פורסם
שלום.

אני עושה לא מעט נסיעות מת"א לב"ש.

השאלה שלי היא האם שווה להשקיע במנוי לכביש 6 עבור שלושה מחלפים מאשר לרדת כל פעם במחלף שורק ולהיגרר בכביש 40 עם הרמזורים או לחילופין לרדת מ-6 בשורק ומשם עד כביש 4 ולעלות משם לת"א מבחינת נתוני צריכת דלק?

אגב, אני בעל יונדאי i20 ידנית.

אם מישהו במקרה בדק משהו בסגנון אשמח להערות / הארות.

תודה ושבת שלום.

עד לפני חצי שנה נסעתי הרבה בקו הזה...

באיזה שעות אתה נוסע בקו הזה? בשעות הבוקר רוב הפקקים בדרך לב"ש הם בצומת גורל וגם אם תיסע בכביש 6 זה לא ממש יעזור לך. כביש 4 דרומה לאשדוד ומשם לשורק די פנוי בדרך כלל, הפקקים בכיוון השני.

אם אתה נוסע בשעות הערב אז אכן יש פקקים ביציאה מתל-אביב דרומה, בערך עד קו ראשון-לציון-יבנה (תלוי כמה גרוע מצבך ביום הספציפי).

בשעות הבוקר לכיוון לתל-אביב גם אם אתה נוסע בכביש 6 אתה מסיים את הדרך במחלף דניאל בכביש 1, ומשם עומד בפקק עד הכניסה לתל-אביב. אלא אם אתה מנצל את המנוי שלך כדי לעלות על הנתיב המהיר, מה שיעלה לך עוד כסף.

בכל מקרה, אין שום סיבה לנסוע מכביש 40. קבל טיפ לדרך חדשה ובדרך כלל די מהירה - כביש 1 עד ללטרון, ימינה לכביש 3 עד מחלף שורק ומשם על כביש 6 בחלק החינמי עד הסוף. כביש 40 בדרך כלל זאת הדרך הכי איטית.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

שלילי. במנהרות אין פסקל, וגם לא הנחות למנויים. המנוי הוא "מנוי וידיאו" - מצלמה מזהה את מספר הרישוי תוך שאתה עובר בשער. בדרך כלל זה חוסך כמה שניות בתשלום - אבל השבוע נכנסתי למנהרה ונהניתי לעקוף טור של כ-20 מכוניות שהמתינו בתור לתשלום בקופה.

המנהרות וכביש 6 מתשמשים באותה מערכת תשלומים, אבל צריך להרשם בנפרד. התקשר למוקד שלהם והרשם, זה עניין של שתי דקות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

יש לי את המכשיר של כביש 6 בשתי הרכבים. (שתי מכשירים)

הראשון נוסע על בסיס שבועי.

השני על בסיס חודשי.

משתלם, יורד ישירות מהאשראי.

לא באמת אכפת לי אם הוא מצפצף או לא, בינתיים כבר כמה שנים טובות אני איתם ותמיד חוייבתי באשראי, משמע שגם אם המכשיר לא קולט, במחשב זה מבין שאני מנוי.

אני לא עושה חשבון, אני פשוט נוסע בכביש 6 כי הרבה יותר קל לי לנהוג שם, גם כביש איכותי גם זורם וגם מהירות גבוהה.

(מציין שאני בדרך כלל נוהג בעיקר לא בשעות העומס. משמע או ממש מוקדם בבוקר או בערב או לפנות בוקר)

עריכה אחרונה על ידי nir100
פורסם

השאלה היא לא כמה המנוי חוסך (ברור שהוא חוסך כמה שקלים בכל נסיעה) אלא בילבול המוח של התשלום החד פעמי כל פעם שיגיע לך חיוב. ואם תשכח לשלם, אתה תתפלא באיזה מהירות צומח הכפל קנס שלהם וכמה יעילה שיטת הגבייה שלהם. מאחר ולא עולה כסף לעשות מנוי, זה כמובן משתלם מכל הבחינות.

פורסם

ברור שכדאי, רק קח בחשבון שאם אני זוכר נכון צריך לחכות מספר ימים אחרי ההרשמה עד שהמנוי שלך פעיל.

כלומר אין טעם להירשם כמנוי יום לפני הנסיעה שלך בכביש 6.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם

יש לי מנוי פסקל לכביש 6 וגם למנהרות הכרמל (חוסך זמן בהמתנה).

היתרון של כביש 6 זה החסכון בזמן. התשלום החד פעמי יורד מהאשראי, הרבה יותר נוח. אם יוצא לך לנסוע הרבה דרומה, לדעתי זה משתלם.

פורסם

תודה רבה על התגובות

אם כן, נשמע ששווה לעשות את המנוי ואעשה את הבדיקה לראות אם אכן יש קיזוז מבחינת צריכת דלק אל מול תשלום המחלפים הרלוונטיים.

פורסם
ברור שכדאי, רק קח בחשבון שאם אני זוכר נכון צריך לחכות מספר ימים אחרי ההרשמה עד שהמנוי שלך פעיל.

כלומר אין טעם להירשם כמנוי יום לפני הנסיעה שלך בכביש 6.

אני נכנסתי לכביש 6 באותו יום של הרישום, הרישום של הרכב עדיין לא היה פעיל כמו שכתבת.

שיחת טלפון למוקד כביש 6 החזירה לי את החיוב המיותר.

פורסם

יש שני סוגים של מנויים.

יש מנוי וידאו - נותן לך 20% הנחה, הרישום הוא בחינם.

יש מנוי עם פסקל - נותן לך 40% הנחה, אתה צריך לקחת מכשיר מתחנות שירות של כביש 6, אתה נותן פקדון של 200₪ (תמיד אתה יכול להחזיר את המכשיר ולקבלו בחזרה), ואז אתה זכאי להנחות.

בהתחלה היה לי מנוי וידאו על הרכב שלי, אבל התחלתי לנסוע הרבה למרכז ביולי שעבר, ידעתי על זה כמה ימים מראש והזמנתי פסקל, חסכתי ככה לא מעט כסף.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...