Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צמיגי Rockstone - האם זה זבל סיני?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4403 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
מסכים איתך במאה אחוז, חוץ מדבר אחד - 60-100 אלף ק"מ לסט צמיגים זה מלא, המון, הרבה יותר מדי. אורך חיים של צמיג ממוצע (לא ספורטיבי) הוא בערך 45 אלף ק"מ (tread 320 או 340 אם אני זוכר נכון). ספורטיביים מתבלים יותר מהר בתלות בדביקיות שלהם וטרד (כמה שהוא יותר נמוך, ככה הם יותר אוחזים ומחזיקים פחות זמן).

תכל'ס אבל, אתה באמת צודק במיליון אחוז, אני כלקוח פרטי לא רואה שום סיבה לחסוך על צמיגים. הבעיה היא שאנחנו ישראלים ואף אחד לא רואה סנטימר מעבר לאף שלו, את אף אחד לא מעניין הטווח הרחוק. אם אפשר לחסוך עכשיו 200 שקל זה ארוחה זוגית במסעדה טובה.

זה נכון, אבל יש עוד צד למטבע, הצמיגאי. חלק נכבד מהנהגים לא מבינים דבר וחצי דבר בצמיגים ומי שאמור להיות הסמכות המקצועית עבור האזרח הפשוט אלו הצמיגאים. אלו האחרונים לא רק שלא ממלאים את תפקידם ומסבירים לרוכשים מה ההבדלים בין הצמיגים, הם גילו בנוסף את הפלא הסיני ושאפשר "לעשות קופה", רוכשים סטוק צמיגים ב-50 שקל לצמיג ותוקעים מחיר מופרך. כל פעם שאחותי מתקרבת לצמיגייה, תמיד מציעים לה "פירמה איכותית" עם שם שבחיים לא שמעתי עליו "ונעשה לך במחיר טוב של 450 שקל לצמיג". אז היום ישנה מדבקה אבל גם היא לא מספקת והגיע הזמן ששר התחבורה הגרוע הזה שרק עושה קולות של עשייה יקח את התחום הזה לתשומת ליבו.

עריכה אחרונה על ידי ch2856
פורסם

רוב הפנצ'ריות מחזיקות צמיגים סינים בלבד ודוחפות את הזבל הזה ללקוחות שלא מבינים כלום ולא טורחים לעשות חיפוש קטן בגוגל שאולי היה מוביל אותם לשרשור הזה.

רק אחרי שעברתי מצמיגים סינים לפירמה איכותית אני מבין כמה הצמיגים הסינים גרועים,ב25 אלף הם נראו כאילו עשו כבר 100 אלף והרעש שהם עשו בכביש מהיר היה פשוט בלתי נסבל.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

spire אורך חיי הצמיג תלוי גם באופי הנהיגה ובתוואי הדרך.

באופן כללי אני מסכים איתך, 100 אלף זה אכן המון ומוגזם לצמיג, אבל מה לעשות שחלק גדול מהאנשים מחליף בק"מ כזה. אז שלפחות כשהם מחליפים שיעשו את זה כמו שצריך.

אני עדיין חושב ש60 אלף לרכב שעושה את הק"מ הזה ב-3 שנים בנסיעה מנהלתית ללא דרמות זה מרחק סביר להחלפת צמיגים.

לגבי פנצ'ריות רובם אכן מחזיק סטוק של צמיגים סיניים בלבד, וחבל.

היום אבא שלי החליף זוג צמיגים ברכב של אמא שלי(קונטי' אקו קונטקט 3), הוא ניגש אתמול לצמיגיה ושם נאמר לו שהם מחזיקים רק סיני ויזמינו לו למחר.

חוסר המודעות של אנשים בשילוב עם המון אנשי מקצוע שרק רוצים להרוויח הוא מתכון לצרות.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

אני מסכים עם מה שנאמר כאן.

מצידי שהרכב יהיה משופשף כולו, מטונף וגם לא מטופל לפי הספר אבל צמיגים תקינים ואיכותיים זה חובה.

הכי קשה לי להבין אנשים שנוהגים ברכב חדש שנתיים, לא בודקים אף פעם לחץ אויר בצמיגים עד שהם מתפרקים אחרי 30 אלף קילומטרים ואז מחליפים למשהו זול וסיני לשנתיים הבאות.

המאזדה שלי נסעה דיי הרבה, נראית לא משהו, רוב הזמן לא נקייה ואני מת להיפטר ממנה מהרגע שקניתי אותה בערך.

אבל כשהחלפתי צמיגים הלכתי על גודייר אקסלנס כי אני מכיר את המותג וגם הצמיג הוא וותיק למדי וידוע כצמיג נוחות שאוחז לא רע והבלאי שלו סביר.

מדובר ברכב שבנות המשפחה נוהגות בו וגם נהג צעיר אחד ואין מצב שהוא יתגלגל על הכבישים עם צמיגים לא תקינים.

הרכב עבר אצלי גם 3 פעמים כיוון פרונט, בפעם הראשונה ההגה לא היה ממורכז והשחיקה הייתה לא אחידה, בפעם השניה אחרי החלפת משולשים ובפעם השלישית שוב כי ההגה לא היה ממורכז וחששתי שהצמיגים החדשים ישחקו בצורה לא אחידה.

פורסם
לא מבין מי שקונה צמיגים סיניים(אדם פרטי, חברות ליסינג זה ברור מדובר בחסכון של לא מעט כסף).

ההבדלים במחיר בין סיני לטיאווני(מקסיס) קטנים מאוד מאוד כ100-200 שקל לרביעיה. בין סיני לקוריאני(הנקוק) קטנים מאוד 200-300 לרביעיה. בין סיני לאירופאי/יפני לא גדולים 200-500.

ניקח את ההפרש הגדול ביותר. אתה נוסע עם 4 צמיגים חדשים בין 60-100 אלף ק"מ או 3-5 שנים בדרך כלל לא? אז במקרה הגרוע שילמת פחות מאגורה נוספת לכול ק"מ שנסעת. כ160 שקל נוספים בכול שנה שהם בערך 14 שקל בחודש.

לא שווה לך להשקיע עוד 14 שקל בחודש בחיים שלך? תוותר פעם אחת על פופקורן בקולנוע וכבר שילמת את התוספת לשלושה חודשים.

תדלק פעם אחת בתדלוק עצמי וכבר חסכת את הכסף הזה.

תשטוף פעם אחת לבד את האוטו וחסכת עוד 3 חודשים.

תעשה את כול הדברים האלה ועדיין תשלם 14 שקל. זה כולה 14 שקל, כמה האוטו שלך מפסיד בחודש גם אם זה טויוטה קורולה?

לא מכוון לפותח השרשור סתם לא מבין במה אנשים חוסכים לפעמים.

אתה מדבר על חיסכון של 200-500 שקלים לרבעיה? אני בעל עסק, אתה יכול לבוא ולראות בעצמך איך הלקוחות מנסים להוציא לי את המיץ בעבור 10 שקלים הנחה. ואם זה לא מספיק, ישנם את אלה שקנו מוצר ב 100 שקלים ומתנהגים כאילו הם קנו משטח שלם של אותו מוצר.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תוכן חדש...