Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הרצת רכב - עמידה בניוטרל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4398 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

בספר רכב שלי רשום שבזמן ההרצה, 1000 ק"מ הראשונים, אסור שהרכב יהיה בהילוך סרק יותר מ3 דקות.

השאלה שלי מה ההיגיון בכך ? והאם עמדתי בניוטרל בערך 10 דקות ואחרי זה עוד 20 דקות יהיה נזק כלשהו .

עשיתי חיפוש בכל מה שנוגע להרצת רכב חדש בפורום ואף פעם לא דובר על זה.

פורסם

הרצה לא טובה מובילה לצריכת שמן מוגברת בעתיד ותוכלת חיים קצרה יותר למנוע.

עמידה בסרק משאירה את המנוע לא רק בסל"ד קבוע, אלא גם כן בסל"ד נמוך מדיי לפעולת מנוע סדירה. סל"ד סרק נועד לחסוך בדלק, בלי לתת למנוע להכבות מרוב שאין לו יותר כוח לסובב את עצמו, ובלי יותר מדיי פערים בין פעימות כוח. ב1000 סל"ד, יש לך פחות פעימות כוח בשנייה, והמנוע רועד יותר. אתה בטח שם לב לזה שבסרק, המנוע רועד קצת, וב2000 סל"ד הוא כבר יושב ממש יציב. (תפתח את מכסה המנוע ותבקש מחבר ללחוץ על הגז ותראה)

בהרצה, חלקים של המנוע "משתחררים" והרצה בסל"ד לא מתאים גורמת למנוע "להתפח" לתדר הלא נכון. הסיבה לדרישה של סל"ד משתנה זה בשביל שהמנוע לא יתקבע על תדר אחד מסויים.

בכל מקרה, בהחלט לא מומלץ, אבל לא סוף העולם.

פורסם

אין לך ברירה כשזה נוגע לכביש, כשאתה חייב לעמוד אתה תעמוד.

בהרצה תסע רגיל, אל תאמץ את המנוע יותר מדי (תלוי בסוג הרכב, בד"כ ממליצים לא לעבור את 3K סל"ד). אל תעמוד חצי שעה עם רכב מונע סתם בהתחלת ההרצה.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

אז מה, לרכוש רכב חדש עם 0 ק"מ, להניע ישר, להתחיל לנסוע, אי אפשר להימנע מלהאיץ ולעלות טורים גם אם אתה רוצה(במיוחד אם הרכב לא חזק), זה לא מתנגש הבלאי העצום שיש בהנעה ראשונית במנוע קר וישר נסיעה לבין ההרצה??

אני חושב שלקנות רכב חדש מבאס רק בגלל ההרצה הזו. תתארו לכם מה קורה אם קונים רכב חזק במיוחד, איך אתם סובלים 2000 ק"מ? לנסוע לסתם ערים ולחזור זה מעייף, למרות שזו הדרך שהייתי עושה...

פורסם

לפי דעתי אתם סתם עושים רעש מעניין ההרצה .

ברגע שמקבלים את האוטו אפשר לנהוג רגיל ולפי ההוראות אפשר לנסוע גם במהירות 120 קמ"ש ויותר .

פשוט לא להתחרע ולהשתולל ללא צורך .

שני הכללים החשובים בהרצה הם לא לעבור את ה 4000 סל"ד ולא לנסוע במהירות קבועה .

נראה לי שגם בנהיגה נורמלית אנחנו מקיימים את התנאים הללו .

פורסם

אני חושב שלקנות רכב חדש מבאס רק בגלל ההרצה הזו.

יותר מבאס לקנות רכב יד שניה ממישהו שלא עשה את ההרצה הזו.

פורסם
אין לך ברירה כשזה נוגע לכביש, כשאתה חייב לעמוד אתה תעמוד.

בהרצה תסע רגיל, אל תאמץ את המנוע יותר מדי (תלוי בסוג הרכב, בד"כ ממליצים לא לעבור את 3K סל"ד). אל תעמוד חצי שעה עם רכב מונע סתם בהתחלת ההרצה.

בהנחה שמדובר באותן הוראות כמו ב i10. הכללים שרשומים בספר רכב הם לא להשאיר את המנוע בסרק יותר מ-3 דקות ובנסיעה להישאר בין 2000 ל-4000 סל"ד. מהנסיון (הקצר מאוד- קיבלתי אותו אתמול) שלי עם הרכב, די בלתי אפשרי להישאר מתחת ל-3000, פשוט אין לרכב כוח בסל"ד כ"כ נמוך. בעליה של דורי אני צריך להתאמץ כדי להישאר מתחת ל 4000.

"ai motoare capul doare"

פורסם
יש ברירה, ללחוץ קצת את הדוושה אפילו בניוטרל כדי להעלות את הטורים מעט.

לא מומלץ ודי דבילי. לא מבחינת דלק ולא לרכב. אני דוגל בשמירה על הרכב בתקופת הרצה תמיד, גם אם היבואן אומר שלא צריך (לא צריך להקשיב להם בכלל), אך להשאיר את הרכב בניוטרל במהלך עצירה תקינה זה בסדר. הכוונה היא לא להשאיר את הרכב מונע בלי תזוזה במשך שעות.

בהנחה שמדובר באותן הוראות כמו ב i10. הכללים שרשומים בספר רכב הם לא להשאיר את המנוע בסרק יותר מ-3 דקות ובנסיעה להישאר בין 2000 ל-4000 סל"ד. מהנסיון (הקצר מאוד- קיבלתי אותו אתמול) שלי עם הרכב, די בלתי אפשרי להישאר מתחת ל-3000, פשוט אין לרכב כוח בסל"ד כ"כ נמוך. בעליה של דורי אני צריך להתאמץ כדי להישאר מתחת ל 4000.

זה אפשרי- סע לאט יותר.

זה מעצבן לשמוע את זה אבל זה מה שאני ממליץ לך לעשות בתקופת ההרצה.

לפני כמה שנים עליתי את דורי בתקופת הרצה של פיג'ו 107, שמרתי שם על הסל"ד יפה ולא עברתי את ה3000, פשוט נסעתי בנתיב הימני במהירות לא נמוכה אך גם לא גבוהה. יש שם קטעים תלולים פחות שבהם פחות קשה לרכב.

אתה צריך להבין שאין לך רכב עם מנוע גדול והררי מומנט, אתה תרגיש את גודל המנוע בעיקר במצבים בו למנועים קשה כמו עלייה כזאת.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

גם אם תטפס בתקופת ההרצה ל 4,200-4,300 סל"ד ולפרקי זמן קצרים יחסית, לא יקרה שום דבר.

פורסם

כמה כבר קשה לקחת את הרכב, בשעוץ לא עמוסות, לטיול ת"א חיפה או כל כביש מישורי אחר? ישם לב להוראות על סל"ד לא גבוה ומשצנה כל פעם, כמו שכתבו מקודם.

כמה פעמים כאלו והנה יש לך רכב ששמרת עליו ואיתחלת אותו כמו שצריך. וגם חווית את הנסיעה בו.

יש עוד הרבה מכשירים שלא עובדים מהשניה הראשונה ודורשים איתחול מסויים (מחשב לדוגמה) - אז גם הרכב החדש שלך. תהנה !

ילה גבר בא נראה! מר +1
  • תוכן חדש...