Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4419 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כחודשיים הזמנתי גולף 122. בסוף ביטלתי. הובטח לי (כרגיל בעסקאות מסוג זה) שאקבל את דמי ההזמנה - 2000 ₪ חזרה. האמת? לא טרחתי אפילו לבדוק אם נכנס, מה גם שסוכן בשם ליאור אמר לי שזה מטופל. מה, צ'מפיון ישחקו בכזה דבר?

התפניתי הרגע לבדוק דואר ששוכב אצלי כבר שבועות, ומה גיליתי? חשבונית של צ'מפיון על "דמי טיפול" בביטול - לא פחות ולא יותר מאשר 500 ₪ אם זה לא היה עצוב, זה היה מצחיק. כמובן שלא אמרו לי דבר, וממילא אם היו אומרים שזו כוונתם לא הייתי "משכיב" 2000 ₪.

אפשר לקרוא לזה סוג של נוכלות, הרי בוודאי שיש פה הטעיה והסתרה, ואולי זו פשוט שיטת "מצליח" - מי שמזמין רכב ב- 150K בטח לא ישים לב אם ייקחו לו 500 ₪... אז עכשיו אני צריך למצוא זמן כדי לבדוק בחברת האשראי (בהנחה שאזכור דרך איזו שילמתי לצ'מפיון את המקדמה), ולראות מה באמת הם החזירו לי. היתה פה שאלה לא מזמן - מיהו יבואן מצטיין... ובכן...

אני קורא לנציגת צ'מפיון פה בפורום לפנות אלי ישירות בהקדם האפשרי לפי הפרטים שמופיעים על החשבונית, כי מכתב עורך הדין שלי לא יסתפק בהחזר 500 ₪ האלה. וכנראה שאני גם לא אעצור במכתב. הם אולי טחנות רוח, אבל לי יש דולצינאה.

ואתם - הישמרו לכם מעצי באובב ומנוכלים בכסות של יבואני רכב. מה הם כבר צריכים את ה- 500 ₪ האלה?

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תגובות 198
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

דווקא במקרה שלי שביטלתי מקדמה על גולף קיבלתי את כל הכסף חזרה בצ'ק ודי מהר.

(מצד שני הסוכן שממנו רכשתי את הסקודה טיפל בהכל - אולי זה הפתרון. תקנה סקודה. יש מבצע על הפאביה עכשיו... :lol::wink: )

פורסם

זה לא חדש שהם שוחטים במחירי החלפים. אז עכשיו הם גם שוחטים בדמי טיפול...

וכדי שלא תצאו מכאן בלי דוגמה, אז בבקשה.

לאבא שלי הלך המפוח של המזגן ברכב. אודי A4 שנת 96.

צ'מפיון? 4000 שקל לפני מע"מ ועבודה (בטח יהיו גם דמי טיפול)

איביי? 180 שקל כולל מע"מ ועוד 150 משלוח.

פורסם

לדעתי "שיטת מצליח" טיפוסית, או עובד יצירתי.

ניחוש שלי - אתה תראה את הכסף חזרה בצירוף מכתב ש"החשבונית הוצאה בניגוד לנוהל ואנו מתנצלים על כך".

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

הנוהל בצ'מפיון הוא שהזמנה שבוטלה תוך פחות מ-30 יום מתאריך פתיחתה תזוכה במלוא המקדמה.

ברגע שההזמנה בוטלה לאחר 30 יום ומעלה יש חילוט של 500 ש"ח.

למה לא נאמר לך שכך יקרה זאת התקלה.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

יתכן שזה החוק היבש אך חברה שרוצה לשמר את לקוחות הפרמיום שלה כדאי מאד שתנהג אחרת.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

רכב ששולמה עליו מקדמה יורד מהמלאי, סוכנים אחרים לא יכולים למכור אותו.

זה בטח לא נעים שלקחו לך 500 ש"ח בלי תמורה אמיתית אבל לא נשמע לך סביר שאם "תפסת" להם רכב במלאי ליותר מחודש זה יעלה לך משהו?

פורסם

חוק ביטול עסקה שנכנס לתוקף ב14/12/10 קובע שעל ביטול עסקה ניתן לקחת דמי ביטול בגובה 5% משווי העסקה, או 100 ש"ח, לפי הנמוך מביניהם.

בהתחשב בעובדה שאמנם המקדמה הייתה 2000 ש"ח, בעצם מדובר פה בעסקה על סך מעל 100K ש"ח (מחיר הרכב). 5% מהסכום הזה, הם 5000 ש"ח, מה שאומר שהם יכולים לחייב מקסימום 100 ש"ח.

גם אם נסתכל על עסקת המקדמה כעסקה נפרדת מעסקת הרכב, 5% משווי העסקה הם בדיוק 100 ש"ח.

בכל מקרה, לפי החוק, המקסימום שהם יכולים לחייב אותך, זה 100 ש"ח.

נהלי החברם אינם מעל החוק, אלא החוק מעליהם, כמובן.

בקישור הזה, מאתר משרד הכלכלה, מופיע במפורש שרכב הוא מוצר שחוק זה חל עליו.

בסעיף 2, תת סעיף 6, רשום:

לרכישת טובין כאמור בפרט 21 - בתוך 14 ימים מיום עשיית העסקה ובלבד שטרם נרשם על שם הצרכן על פי פקודת התעבורה [נוסח חדש] (להלן - פקודת התעבורה);

זה אולי קצת מקשה עליך, אבל מצד שני, בעצם עדיין לא עשית עסקה. לא סיימת את העסקה בכל אופן, כך שלדעתי ה14 ימים מתחילים להיספר בעצם מיום ביצוע העסקה באופן מלא, שזה בעצם גמר תשלום מבחינתך וחתימה על כל המסמכים.

בקיצור, פנה ליבואן, בטלפון או בדואר רשום (אם בטלפון אז תקליט את השיחה, אם בדואר רשום אז תבקש עם אישור קבלה), תדרוש את כספך בחזרה, ותבהיר להם כי במידה ולא תקבל את כספך בחזרה, הפנייה הבאה תהיה באצמעות עורך דין.

אינני עורך דין, אבל זה מה שאני הייתי עושה, ובטח שהייתי מתייעץ עם עורך דין.

בהצלחה.

עריכה:

אגב, אני עובד באולם תצוגה של יבואן אחר, וכאשר לקוח מבטל לי עסקה, הוא מקבל את כל הכסף שלו בחזרה. עד השקל האחרון.

זה אכן לוקח זמן. בדרך כלל כחודש.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

אני ביטלתי הזמנה של ג'טה ב-2011 אחרי 10 ימים, את השיק על סך 2000 ש"ח קיבלתי אחרי 3 חודשים ואחרי שבאותו יום נסעתי 3 פעמים בין הסוכנות של פולקסוואגן לזו של סקודה בעפולה (פולקסוואגן היו בהתחלה באיזור הקניון) כי אף אחד לא ידע איפה השיק.

פורסם
רכב ששולמה עליו מקדמה יורד מהמלאי, סוכנים אחרים לא יכולים למכור אותו.

זה בטח לא נעים שלקחו לך 500 ש"ח בלי תמורה אמיתית אבל לא נשמע לך סביר שאם "תפסת" להם רכב במלאי ליותר מחודש זה יעלה לך משהו?

א. אין לי מושג לכמה זמן הרכב היה תפוס;

ב. אני ביקשתי לבטל הרבה לפני הביטול בפועל, אבל הם הציעו עוד דברים כדי שאחשוב על זה ובכך האריכו את התקופה, אין לי מושג לכמה; ->!!!

ג. לו היו אומרים לי, ניחא. -> !!!

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תוכן חדש...