Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4416 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לי אישית לפני שבועיים קרה מקרה בזמן שעשיתי פרסה והכיסוי הגה (הלא זול בכלל) פשוט השתחרר לי והסתובב על ההגה, החליק.

באותו ערב הורדתי אותו.

משום מה, בעבר, היה לי כיסוי הגה ישן יותר, אלו עם הכדוריות הקטנות באזורים הצדדיים, ואלו נראה לי הכי זולים והוא ישב ממש ממש חזק על ההגה ולא ירד.

אגב לשים כיסוי הגה זה תמיד קשה, הכי טוב זה אלו שתופרים על ההגה.

Opel Adam S 2017

• תגובות 64
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
המראה הפנורמית מרחיבה לך את השדה ראייה

יש לי בקשה אחת מכל תומכי המראה הפנוראמית, הכיסוי להגה, הנוהגים ביד אחת והיושבים בחצי שכיבה:

תנו צ'אנס, פיתחו קצת את הראש ותנסו. רק תנסו ליישם את כל הדברים שמנסים להעביר לכם. קחו מחר את אחר הצהריים, כששקט ורגוע, צאו לרכב ותנסו לעשות את מה שמנסים להסביר לכם.

ניסיתם? יופי. אחר כך תבואו עם אחת משלוש התשובות הבאות:

• ניסיתי, לא בא לי ולא ב%^ן שלי
  • ניסיתי, אבל לא הצלחתי. אפשר הסבר מפורט יותר?
  • ניסיתי. וואלה, גדול! זה עבד!

חסרונות מראה פנוראמית

כיוון מראות נכון

ישיבה נכונה בנהיגה

תנו צ'אנס לפני שאתם פוסלים עצה שאדם אחר נותן לכם. לכו תדעו, אולי אפילו תרוויחו מזה.

*עריכה*

השאר את כיסוי ההגה ברכב למשך שעה כשאתה חונה בשמש. הרכיבים הסינטטיים שבו יתרככו מהחום וימתחו מעט בקלות יותר.

אם לא שמת לב, הסברת בדיוק את הסיבה מדוע כיסוי הגה הוא דבר מסוכן...

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
העובדה היא שברגע שבולמים, מופעל יותר עומס (משקל) על הגלגלים הקדמיים, ואז הפניית ההגה קשה יותר.

כיוון שכך, במצב זה הכיסוי יחליק וההגה ימשיך להיות מופנה ישר. עד כאן העובדות, וזה מה שיקרה במציאות.

אני מסכימה בכללי עם כל מה שאתה אומר, אבל ההסבר שלך לוקה בחסר -

כאשר אתה בולם (נניח ברכב הנעה קדמית), המשקל המופעל על הסרן הקדמי אכן גורם לכך שההיגוי הופך לקשה יותר עבור הנהג (צריך להשתמש ביותר כוח). שכחת פשוט את הקטע שכאשר אתה מפעיל כוח על שכבת בד ואותה שכבת בד אמורה להעביר את הכוח שלך לשכבה שמתחתיה כדאי להתחשב בגורמים הבאים:

א. חלק מהכוח שהפעלת על כיסוי ההגה (שבהמשך אמור לעבור להגה) אובד בתהליך - זה כמו לתת לאדם א' לתת אגרוף בשק אגרוף שמחזיק אדם ב' - אדם ב' לא ירגיש את כל הכוח שהופעל על השק.

ב. כיסויי הגה מוכנים (לא תפורים) באים במידות שונות ולקיחת מידה לא נכונה יכולה ליצור פער בין הכיסוי לבין ההגה שמתחתיו מה שמוריד פלאים את מקדם החיכוך שלהם אחד עם השני (בקיצור - לא יהיה מה שיימנע את ההחלקה של שתי השכבות אחת על פני השניה).

פורסם

כאשר אתה בולם, בכל רכב בעל כל סוג של הנעה, המשקל עובר לסרן הקדמי.

חוקי הפיזיקה חלים באותה המידה על כולם, ובעוד שחובבי ההגה מעדיפים הנעה אחורית, לפיזיקה אין העדפות.

לא "שכחתי" שום קטע, ההסבר המלא תמיד נמצא וקיים עבור מי שמגיע לקורסים לנהיגה מתקדמת,

על מנת להמחיש את הסכנה שבכיסוי הגה, אין צורך להיכנס למקדמי חיכוך סטטיים, דינמיים, וכו' - לפחות עפ"י דעתי המקצועית.

בכל מקרה, כל הסבר פיזיקלי שהוא תומך באותה האמת (קרי - העובדות), ואני תומך בחוק שנקרא KISS:

Keep It Simple Stupid, או כמו שאחת המרצות שלי אומרת - Keep It Simple, Sweetheart... :D

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

אם יש משהו שגרוע יותר מכיסוי הגה זה ראי פנורמי פנימי. גם מראות צד פנורמיות ענקיות הן מיותרות ואף מסוכנות כמעט באותה מידה. עיוותים, סינוור מאחורה ומהצדדים בנהיגת לילה, סנוור מלפנים בשמש חזקה, פציעות בתאונה ומה לא!

מראה פנורמית אינה בטיחותיתֱ! מה המראה הפנורמית עושה? בעיקר מתנפצת בזמן תאונה, כיוון שהיא עשויה מזכוכית סינית זולה ללא תקני בטיחות כלשהם, זאת להבדיל מן המראה המקורית שעשויה מזכוכית כפולה מחוסמת, בדיוק כמו השמשה הקדמית...

שאלה לי אליך קונדסון: מה לגבי המראות הנפרדות שחלק ממורי ומדריכי הנהיגה מציעים כאלטרנטיבה למראה פנורמית עבור המורה/מדריך? האם הן אינן מתנפצות ואינן נוטות להתעופף בחלל הרכב בזמן התנגשות? ומה לגבי כל מיני תוספות בכלל? האם נווטן GPS על השמשה אינו יכול לעוף בזמן התנגשות ולגרום לפציעות?

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

כל עצם בחלל הרכב שאינו מקובע - יעוף בזמן תאונה ועלול לגרום נזק.

עצם המקובע אך הכוחות בתאונה גדולים ממנו - יתנתק ממיקומו ויחול עליו כל האמור במשפט הקודם.

יש לזכור כי עצמים בזמן תאונה מכפילים את משקלם עד כדי פי 100 ויותר ממשקלם המקורי.

איש הישר בעיניו יעשה מכאן והלאה, לאחר שהעובדות נתונות...

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

לגשת לקורס נהיגה מתקדמת, שם יש שאלות לכל התשובות שניתן לחשוב עליהן בהקשר של בטיחות ונהיגה.

אם אנחנו מדברים על "בחירת הרע במיעוטו", יש לבחון את הרכב שלך ספציפית ולפי זה להתאים את מיקום ה- GPS כך שימשוך מינימום תשומת לב של העין ויזיק מינימלית במקרה של תאונה.

פורסם
אז מה הפתרון שאתה מציע, מלבד כמובן לא להיות מעורב בתאונה?

לא לנהוג בכלל.

או להעיף את הIPHONE שצמוד לשמשה בעזרת וואקום, כמובן את הולנטיין והצ'יטה. בקיצור "לטהר" את הדש-בורד.

אני מאמין שחוץ ממך, עוד 3% מחברי הפורום נוהגים ככה (בדרך הנכונה), כל השאר לא.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

כמובן שזה עדיף אבל כפי שידידנו המלומד הבהיר - זה לא תמיד אפשרי ולכן יש מקרים בהם יש להעדיף את הרע במיעוטו ובעדיפות למקם מראות נוספות, נווטנים, דיבוריות ושאר ירקות במיקום שאינו בטווח פעולתן של כריות האוויר.

פורסם

לא זה מה שאמרתי...

מראות נוספות - אין שום צורך. אין כזה דבר "שטחים מתים", יש רק כיוון מראות שאינו נכון. נקודה.

לגבי דיבורית, שיחת טלפון מסיחה את דעתך ומחקרים בעולם הראו שהיא גורמת לסיכוי שגדול פי 4 להיות מעורב בתאונת דרכים.

לכן, עדיף שלא לשוחח בסלולרי בזמן נהיגה, ואם כבר יש דיבורית, למקמה במיקום קבוע שלא יפריע לפתיחת כריות האויר או לרגלי הנוסע.

לגבי מכשירי ניווט, כאן יש לבחור את "הרע במיעוטו", ניתן גם למקם אותם בקונסולה בתוך מגירה, הם רועשים מספיק בשביל לשמוע את מה שהם אומרים.

אני אישית נוסע עם לוח מחוונים נקי לחלוטין, כל עוד יש קליטה למכשיר התראת המכמונות - אין צורך שהוא יישב מקדימה, ולוולנטיין יש תושבת ייעודית קבועה.

פורסם

דיברתי על מראת וקואום שמשמשת מדריך/מורה נהיגה. מראה פנורמית - כפי שכבר אמרנו שנינו - לא צריך. לגבי כל השאר, אנו בהסכמה מלאה.

פורסם

חברים עכשיו אני מבולבל.

אמרתם שמראה פנורמית לא בטיחותית - הפנמתי.

אמרת שכיסוי מושבים זה לא בטיחותי - ירדתי מהרעיון לקנות.

אמרתם שכיסוי הגה הוא סכנה - הורדתי.

ועכשיו גם להוריד את התושבת לנווטן? אני איש מכירות שעובד בכל הארץ ונוסע הרבה במקומות לא מוכרים. ג׳יפיאס אצלי זה must have.

אין שום מקום אחר ברכב שלי שבו אפשר לשים אותו. אני צריך לראות את המפה. האופציה השנייה שלי היא לשים אותו במחזיקי הכוסות ולהוריד עיניים מהכביש ולהסתכל. גם לא רעיון טוב, נכון?

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אין לזה סוף. עדיף לנסוע בלי דברים שלא מקובעים ברכב אבל זה לא תמיד פונקציונלי.

העיקר שהGPS לא חוסם לך הרבה משדה הראיה, כמו המטומטמים האלה שתוקעים אותו בדיוק באמצע מתחת למראה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4416 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...