Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4415 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום רב.

אני מתכוון לחטוף חופשה קצרה באירופה באמצע יולי. הפעם הילדים נשארים בארץ והאשה ואנוכי הזמנו לעצמנו כבר כרטיסים למינכן למשך שישה ימים. ממינכן ניסע ליער השחור או לשוויצריה, עוד לא החלטנו. מה שבטוח שיהיו הרבה עצים, אגמים וקמפינג על שפת נהר.

מבחינת מטען - שני תיקי גב של 30 ליטר ועוד צי'מידן של 120 ליטר שבו יהיה ציוד הטיול (הקומפקטי יחסית, אוהל זוגי מקצועי, שני שקי שינה, שני מזרנים מתנפחים קומפקטיים ומטבח שטח קל משקל) והשופינג ממינכן... סך הכל נפח מטען פחות מ-200 ליטר ומדובר בתיקים ולא מזוודות כך שניתן לדחוס אותם גם לתא מטען צר או שטוח יחסית.

בתחילה כיוונתי לשכור מכונית "משודרגת" מבחינת פינוקים ומספיק כוח מנוע לעקיפות נוחות ובטוחות. בנסיעה הקודמת שלנו שכרתי קרייזלר 300C V8 מאוויס שבהחלט ענתה על שני הסעיפים (אבל שרפה דלק כמו משוגעת וגם בקושי ניצלתי את 380 הסוסים שלה), הפעם שמתי עיני על רכב מקטגורית full-size מאותה חברת ההשכרה - שבגרמניה זה משהו כמו C200/C220/316d/320d עם מערכת ניווט מובנת ועולה 1500-1600 ש"ח סבירים.

אלא שאז אשתי אמרה שאם כבר משאירים את הילדים בארץ, אז היא רוצה "אוטו לזוג" ובאופן ספציפי שמה עינה על מרצדס SLK.

מבדיקה קצרה שערכתי ראיתי שבמינכן פועלות שתי סוכנויות עיקריות שמחזיקות רכבים "מעניינים" בתקציב שאני יכול לסבול--

AVIS PRESTIGE על פי האתר שלהם מאפשרים לשכור - פיאט 500 קבריו, אודי A3 קבריו, איוס, במוו סדרה 4 קבריו

SIXT על פי האתר שלהם -- מיני קבריו, איוס, מרצדס SLK

לציין שהספק המנוע לא מאוד חשוב לי, מהירות הנסיעה תהיה צנועה, במיוחד בקטעים בשוויץ ובמיוחד שהגג מקופל. אני לא לוקח את הרכב לרינג ולמעשה אפילו הייתי מעדיף מנוע דיזל ר"ל.

מערכת ניווט מובנת מאוד חשובה, חשובים אבל לא קריטיים הם פינוקים כגון מערכת סאונד סבירה עם כניסת USB או כרטיס זיכרון ו-keyless entry. אין בעיה עם גיר ידני.

קיימת גמישות מסוימת בתקציב. יש גם יתרונות לשעות העבודה המטורפות שלי לאחרונה...

הייתי שמח לשמוע מאנשים שיש להם ניסיון עם מכוניות אלו ובאופן ספציפי עם השכרת רכבים כאלו בחו"ל. על אמינות של חברות ההשכרה, הצורך בביטוחים נוספים, הסיכון לוונדליזם וכו'.

תודה רבה מראש!

עריכה אחרונה על ידי Doc Slow
פורסם

מבחינת הצרכים שלכם (פינוקים וכו') ה-SLK אמורה לענות עליהם.

אין לי נסיון עם SIXT, כן יש לי נסיון חיובי עם AVIS באיטליה, הכל עבר בצורה מצויינת וחלקה.

באופן אישי כשאני שוכר רכב בין אם בארץ או בחו"ל אני תמיד מעדיף לשלם עוד כמה גרושים ולקבל ביטוח מלא ללא השתתפות עצמית, זה נותן לי הגנה מפני וונדליזים כמו גם מפני תלונות כאלה ואחרות של חברת ההשכרה במעמד החזרת הרכב ("השפשוף הזה לא היה כשלקחת את הרכב" ועכשיו לך תתחיל להתווכח איתם שזה כן היה ובטעות לא סומן בטופס).

דבר שאתה צריך לקחת בחשבון, זה שתא המטען ב-SLK הינו סמלי וכשהגג פתוח קשה אפילו לקרוא לו סמלי.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אני בהחלט אקח ביטוח מלא - אם כי זה יצא לא זול (2800 ש"ח כולל הכל לתקופה).

SLK יש רק ל-SIXT -- דגם SLK200 ידני. מנוע 1.8 טורבו עם 180 כ"ס - אמור להספיק לעקיפות בטוחות באוטוסטרדה ובהרים?

ציוד הטיול שלנו כאמור יכלול צ'ימידן בנפח 120-140 ליטר + תיק גב יחיד של 30 ליטר (נסתדר עם אחד) -- יכנס לתא המטען או לא?

AVIS משכירים סדרה 4 קבריו במחיר מעט גבוה יותר, כנראה מדובר ב-420 או ב-420d - לא בדיוק חורכת אספלט אבל בלי בעית נפח אכסון, אבל האם החוויה לא תפגע עם הקבריו הגדולה יותר?

פורסם (נערך)

המנוע של ה-SLK יספיק בהחלט לביצוע עקיפות ובכלליות להתניידות בקצב גבוה.

לגבי הציוד, שמתי לב שהורדת תיק 30 ליטר אחד כך שאני נוטה לשער שתא המטען יוכל להכיל את זה אבל זה גבולי כך שהייתי ממליץ לך לבדוק תא מטען דומה כדי לקבל מושג.

מאחר ולהבנתי אתה מראש לא מחפש חורכת אספלט אלא מכונית פתוחה שתיתן חוויה שונה לך ולאישתך אני חושב שהסדרה 4 בהחלט תעמוד במשימה, היא גם תיהיה יותר נוחה מבחינת כניסה ויציאה לרכב (כדי להכנס ל-SLK אתה מעין "זורק" עצמך פנימה, מושבים מאוד נמוכים).

תהנו.

עריכה,

לא יודע אם קיימות כאלה בחברות ההשכרה אבל באם התקציב מאפשר עושה לי רושם שדווקא SL תיהיה תפורה עליכם- 2 מושבים, תא מטען מעט גדול יותר מזה של האחות הקטנה ויש גם קצת מקום איכסון מאחורי המושבים.

עריכה אחרונה על ידי edan82

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם (נערך)

תודה על התשובות המהירות.

SLK200 תעלה לי 2800 ש"ח לכל התקופה. SL350 תעלה 8500 ש"ח לכל התקופה. בעוד 3-4 שאני אכתוב חוות דעת פרטיות נחשוב על זה.

אני אקיים דיון עם אשתי על ה-420 מול ה-SLK200, הי די סגורה על רכב דו-מושבי "אינטימי" וגם לי יש תחושה (יתכן לא מבוססת) שחווית "האוויר הפתוח" עדיפה ברודסטר. אבל נראה כמה היא תסכים להתפשר במבחינת כמות המטען שאנחנו לוקחים.

אף אחד מאיתנו לא סובל מבעיות גב/פרקים, אנחנו בגובה מאוד ממוצע ואין בעיה עם תא נוסעים קטן ונמוך (אפילו יתרון מבחינת החוויה).

עריכה אחרונה על ידי Doc Slow
פורסם

סטיה קטנה מהנושא המרכזי: מה זה "מטבח שטח קל משקל? ומה הוא כולל?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא יהיה קמפינג.

תוכנית מעודכנת --

מינכן, נסיעה לאיזור אינטרלאקן דרך אינסברוק (אוסטריה), 4 לילות וטיולי כוכב באיזור, נסיעה חזרה דרך מפלי הריין וטירת ניושוושטיין. סך הכל קילומטרז' צפוי 1300 ק"מ.

המוכנית תהיה כנראה SLK מסוכנות סיקסט, אני אזמין מחר אלא אם למישהו יש הסתייגות משמעותית ומנומקת או הצעה חלופית מבריקה.

מטבח שדה קל משקל --

ראש גזיה pocket rocket של חברת MSR (יש לי גם בנזיניה שלהם שכיכבה במילואים האחרונים אבל תשאר בארץ).

ערכת מטבח בבנדולרה של MSR

זוג ספורקים וכלי אכילה מפלסטיק קל משקל ועמיד.

סיר ומחבת קלים של MSR, פינג'ן טיטניום.

פורסם

איזה כיף לכם :-)

אשמח לקרוא את החוויות.

סליחה שאני חוזר על עצמי כמו תוכי, אבל בגרמניה הצלחתי לסדוק

שמשה קדמית כתוצאה מחצץ תועה באוטוסטרדה, או במילים אחרות,

הכיסוי הביטוחי המלא התברר כבחירה הזולה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אני כנראה אזמין היום דרך האתר של סיקסט את ה-SLK כולל ביטוחים מלאים (סביב 2800-2900 ש"ח לכל התקופה).

בקיץ שעבר המרתי חלום של רואדטריפ צפון אמריקאי במוסטנג קבריו V8 עם קרייזלר סדאן V8, אז השנה הפשרה תהיה קטנה יותר (במקום מורגן או קייטרהם קלילה ברחבי סקוטלנד או ווילס זאת תהיה רואדסטר גרמנית כבדה ברחבי שוויץ). אבל אני בהחלט מתקדם עוד צעד בלשים V על החלומות המוטוריים הצנועים שלי.

הודעתי לאשתי שאם משלמים 1000 ש"ח אקסטרה בשביל גג מתקפל, אז הגג יבלה בתא המטען בכל עת מלבד גשם רציני. ניקח איתנו מחממי צוואר, כובעים לחום, כובעים לשמש, קרם הגנה וכפפות. זה גם יהיה תרגיל מצוין באריזה "רזה" לטיול והכנה לקראת הקייטרהם...

פורסם

במסלול שאתה מתאר עדיף שתנהג לפי הכינוי שלך. בדוק מה הקנס על נסיעה במהירות 130 באוטובאהן שויצרי, וכמה עולה כל קמ"ש נוסף. כנ"ל באוסטריה, רק ששם המהירות המותרת טיפה יותר גבוהה. ותביא בחשבון שהשויצרים יצירתיים, מצלמות אצלם הן כמו מטעני צד של חיזבאללה, מוסלקות בתוך חפצים לתמימים כמו פחי אשפה, והמשטרה תאתר אותך גם אם בשנה הקרובה תחליף כתובת ב-3 מדינות שונות..

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

עשיתי שיעורי בית ואני מודע לפאנטיות של האוסטרים והשוויצים בנוגע למהירות המותרת.

רשמתי גם בפוסט הראשון שביצועי הרכב פחות חשובים ומהירות הנסיעה תהיה צנועה.

רואן אטקינסון (הקומיקאי הבריטי חובב הרכב) צחק על זה בסרטו ג'וני אינגליש השני - הדמות שלו חוצה את אירופה ודוהרת במעלה האלפים (כמו ש-007 תמיד עושה) עם רולס רויס V16 ולאורך המסלול רואים הבזקים של מצלמות מהירות...

יחד עם זאת אם המסלול שלי יקח אותי לקטע אוטובאהן גרמני נטול הגבלה אני לא פוסל נהיגה מעט יותר נמרצת*...

*יותר נמרצת זה עד שאשתי תצעק עלי שאני נוהג מהר מדי (זה קורה בסביבות 130-140 קמ"ש).

פורסם

טוב, הזמנתי קטגורית PTMR מסוכנות סיקסט בשד"ת מינכן לכל תקופת הטיול. כולל LDW מלא וכיסוי צמיגים ושמשות.

בהערות רשמתי העדפה ל-SLK250CDI אולם בעיון בפורומים הרלוונטיים בחו"ל מה שיש להם לרוב זה כנראה SLK200 או Z4 20i עם סיכוי קלוש לדגמים חזקים יותר וסיכון ל-Z4 18i או אודי TT. אם כי בכל מקרה לא נראה לי שאני אסבול...

• תוכן חדש...