Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4391 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

טוב עברתי שנתיים עם האוטו אז הגיע הזמן לסיכום קצר.

רקע:

לאחר בעלות של 4 שנים על מיצובישי גאלאנט מודל 96 עם מנוע 1.8 ליטר הסתיימה התקופה הסטודנטיאלית הראשונה שלי, העבודה שמצאתי דרשה נסיעות יומיות מירושלים להרצליה (כ-70 קילומטר לכל כיוון), הגאלאנט עמדה בהצלחה במשימה בדיוק חודשיים ואז התחילה להתפרק, בכל זאת הייתה עם כמעט 300,000 קילומטר.

שמתי פעמיי לחברת ליסינג שהציעה מימון של 50,000 ללא ריבית ותוך כמה דקות שילמתי מקדמה ושריינתי רכב.

הרכב:

מיצובישי לנסר 1.5 ליטר שנת 2010 גירסת ציי הליסינג, נקנה ביוני 2012 עם 38000 קילומטר על השעון.

מחיר הקנייה היה 73000 שקל כולל מימון של 50000 ללא ריבית.

כיום הרכב עם 72000 קילומטר.

עלויות יבשות:

הרכב קבוצה 3 - אגרת רישוי של כ-1550 ש"ח.

ביטוח חובה - כ-1700 ש"ח.

ביטוח מקיף - כ-2800 ש"ח נוספים (לנהג בן 29).

עלויות טיפולים ותיקונים:

קניתי את הרכב לפני טיפול, ולכן ניגשתי למוסך מורשה מיצובישי אוטוויק בירושלים,

קיבלתי הצעת מחיר של 1100 ש"ח לטיפול 40,000 , אמרתי תודה אבל לא תודה וביצעתי את הטיפול במוסך של אבא שלי בעלות של 120 ש"ח לחלקים (פילטר שמן ופילטר אוויר) פלוס שמן למנוע שעולה למוסך כ-40 שקל.

את הטיפול השני ביצעתי במוסך ברמת השרון (עברתי לאזור המרכז ) בעלות של 400 ש"ח.

כמו כן החלפתי זוג רפידות בלמים ב-300 ש"ח ו-4 צמיגים בעלות של 1500 ש"ח.

סה"כ יצא כ-2400 שקל לשנתיים.

עלויות דלק:

הרכב מתודלק ב-95 , בנסיעה עירונית הרכב גומע כ-10 ק"מ לליטר.

בנסיעה בינעירונית הצריכה יורדת לאזור ה 16 ק"מ לליטר בנסיעה רגועה.

סה"כ בנסיעה מעורבת הצריכה היא באזור ה 12-13 ק"מ לליטר אבל אם הרגל קלה על הגז הצריכה עולה ל-11 ק"מ לליטר.

ירידת ערך:

בלוחות רכבים עם קילומטרג' דומה ועבר ליסינג נמכרים בסביבות ה-50 אלף, כלומר ירידת ערך של 23 אלף בשנתיים, בהחלט לא מעט.

חוות דעת:

חיפשתי רכב שיהיה מרווח מספיק בשבילי (אני 1.93), האוטו מאוד מרווח עם שפע מקום לראש ולברכיים של הנהג, במושב האחורי ניתן להסיע 3 מבוגרים בגודל ממוצע.

נוחות הנסיעה ממוצעת לקטגוריה, הרכב מעט נוקשה ומרגישים שיבושים בכביש, כיסא הנהג נוח אבל חסר תמיכה צדדית. אחיזת הכביש פחות טובה מהרכב הקודם שלי, כנראה כי האוטו יושב יותר גבוה.

תא הנוסעים פשוט למדי עם פלסטיקה נוקשה אבל עמידה ולא מתפרקת, איכות ההרכבה בינונית ונשמעים רעשי קרקוש מדי פעם בעיקר מהלוח שעונים.

המנוע הוא 1.5 ליטר עם 109 כוחות סוס, ביצועים אין איתו אבל בהחלט מספיק לנסיעות רגילות ויכול להגיע גם למהירויות של 160-170 קמ"ש, מחסור הכוח מורגש בעיקר בעקיפות.

המזגן בהחלט מספק גם לימים החמים ואני אישית מאוד אוהב את המראה החיצוני של הרכב.

מקווה שלא יצא ארוך מדי :-D

470407_4067266438183_1983462113_o.jpg

פורסם

סה"כ בנסיעה מעורבת הצריכה היא באזור ה 12-13 ק"מ לליטר אבל אם הרגל קלה על הגז הצריכה עולה ל-11 ק"מ לליטר.

התכוונת רגל "כבדה" על הגז?

חוץ מזה אחלה סיקור, נראה כמו עוד משפחטומתית אמינה!

פורסם

סיכום מצוין,קצר ולעניין,והכי חשוב לא סיכום בסגנון "הרכב שלי מושלם" אלא התייחסת גם לחיסרונות,ככה צריך להיות.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
התכוונת רגל "כבדה" על הגז?

חוץ מזה אחלה סיקור, נראה כמו עוד משפחטומתית אמינה!

כן, תודה על התיקון.

פורסם
יש לאבא שלך מוסך, ואתה עושה טיפולים במוסכים אחרים? :shock: למה?

נ.ב - בטח אחרי שקפצת 14 שנים במודל, הרכב החדש הרגיש לך חללית :lol:

חח כן בהתחלה היה מוזר אבל מתרגלים תוך כמה ימים.

עכשיו כשאני גר במרכז לא תמיד יש חשק לנסוע עד ירושלים כדי לעשות טיפול לאוטו..

פורסם

גם אני נוהג ביום יום על רכב זהה בשנתון רק ששלי בעברו היה רכב השכרה.

הקירקושים הם כנראה בגלל העבר הליסינגי שלו. הרכב אצלי עם 170000 ק"מ מהם 100000 אצלי ואין קרקושים כלל. יש לו תופעות מעניינות אחרות כגון כיסויי תושבת גגון שהודבקו בסופר גלו וכיסויי המקום של פנסי הערפל שלא מוכנים לשבת במקום...

דרך אגב, אצלי במקום העבודה מבצעים מעקב מדוקדק אחרי צריכת הדלק, וצריכת הדלק שלך היא פנטסטית.

הרכב הזה באמת נוח ומבודד רעשים הטב אבל המנוע שלו חלש מאוד והגיר שלו גרוע. כנראה כדי להשיג צריכת דלק טובה, על הנייר, בתחילת נסיעה הגיר מעלה הילוכים במהירות והתוצאה היא האצה עלובה. כדי לשמור על קצב צריך לנהוג כמו בנדיט.

יש אצלנו בחברה גם כמה קיה פורטה. אין מה להשוות. הקיה הרבה יותר טובה.

העיקר שאתה מרוצה.

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם

אני עברתי כבר למעלה מ 130000 ק"מ עם לנסר זהה שנקנתה חדשה.

בנסיעות ארוכות היא מאד נוחה וחסכונית והאמינות פשוט מוחלטת. חוץ מתקלה מוזרה במפתח ההצתה (למיטב זכרוני 300 או 400 ש"ח) הרכב נכנס למוסך רק לטיפולים.

החסרון היחיד הוא בהאצות הביניים. בזינוקים מעמידה הרכב דווקא מאיץ מהר. אני דווקא אוהב את הגיר המיושן שפשוט עושה את העבודה.

נוסיף לכך 7 כריות אויר ונגיע לרכב אפור, שקוף אבל שעושה את העבודה....

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם
לא הייתי מתנגד למיצובישי כזו, אבל על המנוע 1.6. אוטו יפה.

אני רוצה מתישהו להחליף את שלי (יש לי את הלנסר קלאסיק) לכזה עם 1.8 וגיר רציף

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

עלויות דלק:

הרכב מתודלק ב-95 , בנסיעה עירונית הרכב גומע כ-10 ק"מ לליטר.

בנסיעה בינעירונית הצריכה יורדת לאזור ה 16 ק"מ לליטר בנסיעה רגועה.

1 ל 10 בנסיעה עירונית הגיוני אך 1 ל 16 בבין עירוני נשמע טוב מדי מכדי שיהיה הגיוני.

האם המדידה נעשתה על סמך מילוי מיכל וחלוקת הק"מ בליטרים או על סמך מחשב הרכב שנוטה לפעמים להגזים?

פורסם
אחיזת הכביש פחות טובה מהרכב הקודם שלי, כנראה כי האוטו יושב יותר גבוה.

איזה צמיגים משמשים אותך? מידה, יצרן, דגם וגיל.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

• תוכן חדש...