Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
בתאריך 12.6.2026 בשעה 15:36, NAPOLEON כתב:

גם מזהה את האיזור הרועש, מכסה מנוע/אזור הפנסים בדרך כלל, בתצוגה גרפית דומה לזיהוי תרמי.

זה בערך כמו להסביר שטלויזיה עובדת על חשמל ומציגה תמונה גרפית.

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בתאריך 12.6.2026 בשעה 15:17, Be roo כתב:

הדוח הוא על שימוש בצופר שלא למניעת תאונה, בלי קשר לעוצמתו.

זו אכן תופעה שרצוי שתעלם מהעולם, יחד עם התופעה של נהגים שחולמים ברמזור ולא יזוזו בלי זה.

בתאריך 12.6.2026 בשעה 12:34, eladns כתב:

לא רוצים שנצפור לטיפש שברמזור מסתכל על פמלה אנדרסון בפייסבוק בטלפון?

סבבה

לא נצפור

אבל מה אם יהיה לי מגאפון ואני אוציא אותו מהחלון ואצעק ואקלל את הבחור, זה בסדר?

יש דוח על זה?

image.png.90d88845de5742f0d1383b041718f92f.png

תודה לעוזרים

השאלה שלי היא, איך המערכת הזאת יכולה לקבוע בוודאות שהנהג צפר שלא למניעת תאונה?

האם יכולים להיות מקרים גבוליים? שבהם למשל הנהג צופר כדי להזהיר אבל המערכת מזהה את הצפירה כמיותרת והנהג מקבל דו"ח.

כמו לדוגמה, הולך רגל מתפרץ לכביש שלא במעבר חצייה, הנהג נוסע כחוק ובמהירות המתאימה, אבל מחליט לצפור לאזהרה כמקדם ביטחון

כמו בסרטון הזה https://www.facebook.com/watch/?v=1011885353322548 שהוא סרטון ששיתפתי בשרשור הסרטונים לפני כמה שנים, אבל לדעתי הוא יכול להיות רלוונטי לשרשור, הנהג נוסע לאט, הילדה מתפרצת לכביש לא במעבר חצייה, הנהג צופר לה לפני כדי להזהיר אותה ועוצר בזמן. אם נגיד הייתה מותקנת שם המערכת הזאת, אולי הייתה מזהה את הצפירה כמיותרת,  ואל הנהג היה נשלח מכתב עם דוח שכתוב בו "נהגוס, השתמשת בצופר שלא כדי למנוע תאונה, נסעת לאט והיה מספיק לעצור בלי לצפור, זה היה מיותר והנה הדוח לתשלום".

הנהג צופר להזהיר בתור מקדם ביטחון, אבל מבחינת המערכת המותקנת, היא מסווגת את הצפירה שלו כמיותרת, האם בכלל יש לנהג במקרה כזה סיכוי להוכיח שהצפירה הייתה מוצדקת? או שזה אבוד מראש?

פורסם

במידה והצפירה הייתה בגלל משהו כזה, שולחים ערעור ומבקשים להסתכל במצלמות..

הבעיה עם הצפירות היא שהרמזור התחלף הרגע לירוק, ומישהו לקח לעצמו שנייה (יכול להיות שהיה על P או על N ולקח לו שנייה)

את זה רוצים למנוע.. כאלה דברים..

פורסם

אתם מתווכחים ביקום מקביל.

אף אחד בישראל מעולם לא קיבל דוח על צפירה.

תצפור.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, NEW10 כתב:

כמו לדוגמה

לא מדובר על המקרים האלה. מדובר על צפירות של נהגים חסרי סבלנות. רובן מתרחשות בעמידה (ברמזור לנהג שלא נוסע בירוק, בפקק לנהג שלא מתקדם עם כולם, בהמתנה לנהג שחוסם נתיב כי הוא צריך לחנות, בצומת לא מרומזר כשנהג מתקשה להשתלב בתנועה וכו').

וכן, זה כולל גם נהגים שחוסמים נתיב כי הם חונים בחניה כפולה, או חוסמים יציאה ממגרש, או לא נוסעים בירוק כי שלחו להם סרטון מצחיק. גם להם אסור לצפור על פי החוק היבש.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 11 שעות, NEW10 כתב:

השאלה שלי היא, איך המערכת הזאת יכולה לקבוע בוודאות שהנהג צפר שלא למניעת תאונה?

האם יכולים להיות מקרים גבוליים? שבהם למשל הנהג צופר כדי להזהיר אבל המערכת מזהה את הצפירה כמיותרת והנהג מקבל דו"ח.

אתה קצת מפספס את הפואנטה העיקרית. 

הנקודה היא לא מניעת הרעש. הנקודה היא תשלום קנסות חדשים, אקסטרה. לחלוב עוד כמה שרק אפשר את הנהגים.

אני מאמין שכדי להוכיח שאין לך אחות תצטרך לעבוד מאד מאד מאד קשה. עד שלא יצא איזה שהוא פסק דין תקדימי או שחובת ההוכחה תעבור לתובע.

לפני 11 שעות, NEW10 כתב:

הנהג צופר להזהיר בתור מקדם ביטחון, אבל מבחינת המערכת המותקנת, היא מסווגת את הצפירה שלו כמיותרת, האם בכלל יש לנהג במקרה כזה סיכוי להוכיח שהצפירה הייתה מוצדקת? או שזה אבוד מראש?

תנסה לא להגיע למצבים של כמעט תאונה ברמזור, מה אני אגיד לך.

לפחות זו נקודת אור, הנושא אמור להיות בעיקרו ברמזורים- כפי הנראה בזמן שהם הופכים מאדום לירוק. נקודה ספציפית של זמן שבה מאד לא רצוי לצפור. אני מקווה שזה יהיה המצב האמיתי.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני שעה, ברווז כתב:

אתה קצת מפספס את הפואנטה העיקרית. 

הנקודה היא לא מניעת הרעש. הנקודה היא תשלום קנסות חדשים, אקסטרה. לחלוב עוד כמה שרק אפשר את הנהגים.

אני מאמין שכדי להוכיח שאין לך אחות תצטרך לעבוד מאד מאד מאד קשה. עד שלא יצא איזה שהוא פסק דין תקדימי או שחובת ההוכחה תעבור לתובע.

תנסה לא להגיע למצבים של כמעט תאונה ברמזור, מה אני אגיד לך.

לפחות זו נקודת אור, הנושא אמור להיות בעיקרו ברמזורים- כפי הנראה בזמן שהם הופכים מאדום לירוק. נקודה ספציפית של זמן שבה מאד לא רצוי לצפור. אני מקווה שזה יהיה המצב האמיתי.

שוב, במקרה שהולך רגל  מתפרץ לכביש והנהג צופר כדי להזהיר, המערכת תזהה את הצפירה ומאיפה היא באה, אבל האם היא תקלוט שזה היה בשביל למנוע תאונה?

האם נהג שצופר כ"מקדם ביטחון" יצליח להמנע מדוח, או שברגע שמחליטים שהיה מספיק לעצור בלי לצפור, הדוח הוא סופי?

בקשר למה שכתבת, על לנסות לא להגיע למצב של כמעט תאונה, לא תמיד זה תלוי בנהג, נהג נורמלי ושומר חוק עושה את ההשתדלות שלו, אבל יש מקרים שלא תלויים בו. כמו, שוב, התפרצות פתאומית של הולך רגל לכביש מתוך שטח שקשה לזהות לפני. 

אני מאוד מסכים איתך ועם השאר בעניין הרמזורים, לאלה שצופרים כי מישהו מעט התעכב ברמזור באמת מגיע קנס.

אגב, יצא לי לראות כאן בפורום מקרים הרבה יותר קשים של נהגים שקיבלו דוח מסיבות אחרות, והדוח בוטל בסוף,

כמו למשל המקרה מהשרשור הזה

ככה שאולי בכל זאת, גם במקרה שאיזה נהגוס רנדומלי יקבל דוח אחרי שצפר כדי להזהיר, אם יהיה לו הסרטון דווקא לא יהיה קשה לו להוכיח שהזיהוי של הצפירה שלו בתור צפירה סתמית היה שגוי.

פורסם
לפני שעה, NEW10 כתב:

שוב, במקרה שהולך רגל  מתפרץ לכביש והנהג צופר כדי להזהיר, המערכת תזהה את הצפירה ומאיפה היא באה, אבל האם היא תקלוט שזה היה בשביל למנוע תאונה?

האם נהג שצופר כ"מקדם ביטחון" יצליח להמנע מדוח, או שברגע שמחליטים שהיה מספיק לעצור בלי לצפור, הדוח הוא סופי?

עד כמה שהבנתי ה'מערכת' לא 'מדפיסה' קנסות אוטומטי, אלא רק מאפשרת זיהוי מקור הצליל.  זה ייאפשר לאדם/פקח שיושב במשרד לצפות בסרטון להחליט האם הייתה מוצדקת, לבדוק לוחית רישוי לנסח ולשלוח דו"ח. 

• אהבתי 1
פורסם
לפני 15 שעות, hans כתב:

אתם מתווכחים ביקום מקביל.

אף אחד בישראל מעולם לא קיבל דוח על צפירה.

תצפור.

מה שיפה אצלך, זה שאתה אף פעם לא נחרץ... חבר לעבודה של אשתי חטף דו"ח כזה בפ"ת. 

קבל: 

פורסם

אלעד (פות״ש) מתגורר ונע בערך באותו ג׳ונגל שאני מתנייע בו, ולכן כתבתי מה שכתבתי :)

פתח תקווה זה חותמת בדרכון :)

(אישית אגב כמעט ולא צופר בכלל)

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 35 דקות, yohai71 כתב:

מה שיפה אצלך, זה שאתה אף פעם לא נחרץ... חבר לעבודה של אשתי חטף דו"ח כזה בפ"ת. 

מצד אחד זה טוב. 

מצד שני זה מבאס. 

אני שונא צפירות ושונא לצפור. 

אבל יש מקרים שהנהג מלפני פשוט חולם. הרמזור כבר ירוק בוהק, והנהג? עסוק במשהו אחר כנראה. 

יש גם רמזורים מאד (!) קצרים, ממה שהצלחתי להבין, הם עובדים לפי כמות הרכבים בטור. אם יש רק 2, הרמזור יהיה עוד יותר קצר. שם זה כבר יותר בעייתי להיתקע לעוד מחזור שלם כי הנהג חלם.

צפירונת לפחות עוזרת פה (גם. רק אחרי! שהאור נהיה ירוק וכבר עברה שנייה או 2. אני לא צופר לפני כן. שונא את זה), רוב הזמן. 

להתחיל לשלם גם על זה עלול להיות מרגיז ביותר. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני שעה, hans כתב:

אלעד (פות״ש) מתגורר ונע בערך באותו ג׳ונגל שאני מתנייע בו, ולכן כתבתי מה שכתבתי :)

פתח תקווה זה חותמת בדרכון :)

...

זה דיסקליימר שלא היה בתגובה הקודמת שלך, אבל נחליק לך. 😁

• מצחיק 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

ברור, יש לי נטייה לכתוב שטויות לא מבוססות כמו כולם, אתה כמובן צודק. הכול ברוח טובה.

אגב, ספציפית בירושלים יש תופעה שאני לא מכיר מערים אחרות - אבל אשמח אם תתקנו אותי - 

נהוג לפעמים לצפור כשהרמזור של הולכי הרגל מתחלף מירוק לאדום (עדיין אדום למכוניות, כן?!).

כאילו... כדי להעיר את הנהגים שתקועים עם הפלאפון בפס העצירה.

כמובן שלא אני, מה פתאום, אבל זה אמיתי לגמרי. עיר של מג׳נונים.

עריכה אחרונה על ידי hans

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...