Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מאוותת ימינה ולוקח טיפה שמאלה כדי להכנס לחניה בניצב במעט קשת שמאלה כדי להכנס לחניה הניצבת מימין לכביש, הרכב מאחור נכנס בצד ימין של הרכב שלי תוך כדי שאני נכנס ימינה לחניה ודופק לי את 2 הדלתות הימניות של הרכב. מזכיר שוב אני כל הזמן עם איתות ימינה, והשבירה שמאל היא קטנה, לא שאני עובר נתיב לשמאל.

מי אשם?

הוא רוצה ללכתב לבית משפט יש לי מה לחשוש?

שאלה בשביל חבר שאינו בפורום

פורסם

איך רכב שהיה מאחורייך, נכנס בדלתות ימניות שלך, אם סטית מעט שמאלה? משהו לא הגיוני בסיפור

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

כנראה הדלתות השמאליות.

פות״ש - יש סרטון של האירוע ממצלמת דרך (גם אם לא רואים את המגע - אלא רק שומעים אותו)?

יש צילומי הרכבים והסביבה, רצוי לפני שהוזזו?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, fatboy1340 כתב:

איך רכב שהיה מאחורייך, נכנס בדלתות ימניות שלך, אם סטית מעט שמאלה? משהו לא הגיוני בסיפור

אני יסביר יותר ברור

אני בנתיב ימני בודד, משמאל יש נתיב בודד נגדי מימני חניה בניצב, אני נוסע בימין ורוצה לפנות לחנית ניצב בצד ימין שלי, כדי להיכנס בפעם אחת לחניה בין 2 רכבים חונים אני לוקח טיפה שמאלה לנתיב הנגדי ומאותת ימינה כדי להכנס בקשת בפעם אחת לחניה מימין בניצב, בזמן שאני חוזר מהטיפה שמאלה, בחזרה ימינה עם הרכב בצורה ניצבת, שתיכנס ישר לחניה, ואז הדלתות של ימין הרכב באמצע נתיב ימין, הרכב שנסע מאחורי בנתיב ימין כל הזמן, במקום לעצור ממשיך בנסיעה ישר, ונכנס בי בנתיב הימני שבו הוא היה כל הזמן, לתוך הדלתות הימניות של הרכב, כשהקדימה של הרכב מתחיל להיכנס לחניה.

לפני 43 דקות, sperial כתב:

כנראה הדלתות השמאליות.

פות״ש - יש סרטון של האירוע ממצלמת דרך (גם אם לא רואים את המגע - אלא רק שומעים אותו)?

יש צילומי הרכבים והסביבה, רצוי לפני שהוזזו?

מחפש.

תראה מה שכתבתי בבקשה למה זה כן דלתות ימין

עריכה אחרונה על ידי הייתי נהג חדש
פורסם

בקיצור - עקף אותך מימין.

האחריות מחולקת בין שניכם - אתה נסעת לאחור, מה שמחייב ערנות יתר, והנהג האחר עקף מימין.

עדיין לא ברור כיצד פגע בדלתות. היה יותר הגיוני אילו פגע בכנף.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, sperial כתב:

בקיצור - עקף אותך מימין.

האחריות מחולקת בין שניכם - אתה נסעת לאחור, מה שמחייב ערנות יתר, והנהג האחר עקף מימין.

עדיין לא ברור כיצד פגע בדלתות. היה יותר הגיוני אילו פגע בכנף.

לא נסעתי לאחור אלא רק קדימה, עם הקדימה של הרכב לכיון המדרכה, הנסיעה שלי היתה מנתיב ימין בקשת קטנה שמאלה וימינה כדי להכנס בנסיעה ישרה לתוך החניה הניצבת מימין לנתיב ימין, לא ברוורס. והוא אכן עקף אותי מימין תוך כדי שהוא בעצם ממשיך בנתיב שלו, ותוך כדי שאני כבר מתחיל להכנס לחניה בצורה ניצבת, ולכן פגע בדלתות ימין עם הקדימה של הרכב  שלו שהמשיך ישר באותו נתיב שהוא היה בו.

אם זה עדיין לא ברור אני ינסה לצייר בAI משהו

עריכה אחרונה על ידי הייתי נהג חדש
פורסם (נערך)

אין מצב ששניכם הייתם באותו נתיב בו זמנית. סביר יותר שעשית קשת גדולה תוך סטיה לשמאל, ופינוי כמעט מלא של הנתיב שלך והוא ממשיך ישר בדיוק כשאתה מסתובב לימין כדי להיכנס לחניה בניצב. האם הפגיעה היא חזית צד או צד צד? יש תמונות של הפגיעות?

עריכה אחרונה על ידי fatboy1340
  • רעיון טוב! 2

פורסם

לפי התיאור שלך נשמע שהיית עדיין כמעט מלא על הנתיב שלך (הימני) עם גלישה קטנה שמאלה, מה שמפיל את האשמה על הרכב הפוגע שנדחף יחד איתך בנתיב בודד.

אבל - לפי מיקום הפגיעה שאתה מתאר - נשמע שעברת מלא לנתיב הנגדי על מנת לעשות קשת רחבה במיוחד ימינה, במקרה כזה בכלל לא בטוח שיש אשמה כלשהיא על הרכב הפוגע שראה  אותך מפנה את הנתיב ויורד לנתיב הנגדי, וזה גם לא עקיפה מימין בגלל שירדת מהכביש מבחינתו, יכול להיות שהוא חשב שאתה פונה שמאלה או נכנס לחניה בצד שמאל נגד כיוון התנועה,

פורסם

גם אם עבר לגמרי לנתיב השמאלי אסור לעקוף מימין - אלא אם התקיים אחד החריגים שבתקנה 47(ב), למשל אם פות״ש עבר לנתיב המיועד לפניה שמאלה.

פורסם

אותת ימינה וצודדת במקום זה שמאלה כדי לעשות רדיוס יותר רחב?

הרכב מאחוריך נביא? בדקת שלא עוקפים אותך לפני שזזת שמאלה למרות שאותת ימינה? יש פס הפרדה רצוף שמונע מהרכב מאחוריך לעקוף?

אם הבנתי את הסיטואציה נכון אני לא רואה פה אפילו קצת אשמה תורמת

פורסם
לפני 5 שעות, sperial כתב:

גם אם עבר לגמרי לנתיב השמאלי אסור לעקוף מימין

אני לא מומחה גדול, אבל להבנתי כל האיסור של העקיפה הוא כשמדובר ברכב שנוסע איתך באותו כביש, בנתיב שמשמאלך, אבל כשהרכב בנתיב נגדי הוא בכלל לא חולק איתך את אותו כביש, אני מניח שהנהג הפוגע הבין שהרכב שלפניו מתכוון לפנות או לחנות שמאלה ואין לו כל כוונה לחזור לכביש.

פורסם

שאז לא הבנת את מצבו דל פות״ש: הוא נסע בנתיב הימני, סטה שמאלה על מנת לפנות לחניה בקשת הרחבה הנדרשת (רדיוס סיבוב של רכב סטנדרטי הוא כ-5 מ׳), ואז הרכב מאחוריו עקף אותו מימין. 

בסיכום - שניהם באופסייד.

• אהבתי 1

פורסם
לפני 56 דקות, lior2321 כתב:

אותת ימינה וצודדת במקום זה שמאלה כדי לעשות רדיוס יותר רחב?

הרכב מאחוריך נביא?

זה לא משהו חדש. וזה לא משהו "בלתי צפוי". 

אני נתקל בלא מעט כאלו, שגם לא מאותתים בכלל. 

אם אני רואה רכב מאותת ימינה רחוק ממיקום של פנייה, אני מבין שאני צריך לראות אם יש חניה פנויה וזה מה שהוא מתכנן כדי לתכנן עצירה\(לפעמים) עקיפה . "צידוד" שכזה הוא חד משמעי מבחינתי. "הצהרת כוונות".

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

גם לפי הפסיקה וגם לפי התקנות , עקיפת רכב מוגדרת עבור רכב נוסע. לפי התיאור כאן, זה כלל לא ברור. 

איתות ימינה ואז סטייה שמאלה?  זה גם לרעתו של פותש.

בכל מקרה עד שלא נראה תמונות, סרטון או לפחות סקיצה של המקרה, לא באמת ניתן להתייחס בכובד ראש לשאלות.

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 6 שעות, sperial כתב:

שאז לא הבנת את מצבו דל פות״ש: הוא נסע בנתיב הימני,

שים לב להודעה השניה של פותש: 

בתאריך 16.6.2026 בשעה 18:19, הייתי נהג חדש כתב:

אני יסביר יותר ברור

אני בנתיב ימני בודד, משמאל יש נתיב בודד נגדי

כלומר - אין נתיב ימני ונתיב שמאלי, יש נתיב נסיעה אחד לכל כיוון, ולכן מי שעבר לנתיב שמאלי בעצם עזב את הכביש ועבר לכביש הנגדי.

לפני 5 שעות, ברווז כתב:

אם אני רואה רכב מאותת ימינה רחוק ממיקום של פנייה, אני מבין שאני צריך לראות אם יש חניה פנויה וזה מה שהוא מתכנן כדי לתכנן עצירה\(לפעמים) עקיפה . "צידוד" שכזה הוא חד משמעי מבחינתי. "הצהרת כוונות".

שים לב לכל פרטי המקרה, פות"ש אמנם מתאר סטיה קטנה או צידוד שמאלה, אבל עד שלא יגבה את זה בתמונות או סרטון אנחנו צריכים להיצמד לעובדות, והעובדה היא שהפוגע פגע בו ב-2 דלתות ימין, מה שאומר שהנפגע לא סטה או צידד אלא עבר במלואו לנתיב נסיעה נגדית ופינה את הנתיב לרכב הבא אחריו, ואז שבר ימינה בחדות וכך איפשר לחרטום הרכב הפוגע להיפגש עם הדלתות הימניות שלו.

• רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...