Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיאט איביזה 2013 - אורות לא כבים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4373 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מסכים עם שלייקס. רכב עם אורות דולקים נראה יותר. נקודה.

הנורות לא מעכירות את הפנס, השמש מעכירה אותו ושורפת את שכבת הפלסטיק החיצונית שמצהיבה ועם הזמן גם מתקלפת. בגלל זה הטרנד של חידוש פנסים תפס רק בשנים האחרונות, עד תחילת שנות ה-2000 מכוניות היו מגיעות עם פנסים מזכוכית שלא מעכירים. בגלל עצם העובדה שהפנס נפגע רק בחלקו החיצוני אפשר לחדש אותו. אם הפנס היה מעכיר מבפנים לא היה אפשר לעשות לו פוליש (מין הסתם).

בבקשה, חברים, אנשים באים לפה להתייעץ ורואים בנו "מומחים לענייני רכב". תביעו את הדעה שלכם, אבל בבקשה, אל תזרקו בולשיט חסר כל בסיס לאוויר.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

לגבי עכירות עדשת הפנס: יש לקרוב משפחה מוסך לפחחות וצבע מזה שנים רבות, ובמסגרת השירותים הוא מעניק גם חידוש פנסים בגלל בעיית חום השמש. הוא מדווח שיש לא מעט מקרים של לקוחות שבאים עם פנסים עכורים לאחר שנכשלו בטסט, והבעיה דווקא בתוך הפנס בגלל חום הנורות - אז לידיעתך.

כמובן שרוב המוחלט של המקרים זה מבחוץ בגלל השמש, שמדד ה- UV שלה בשיא הקיץ יכול להגיע גם ל- 13 ולכן הוא בעל השפעה חזקה יותר.

פורסם

גם אותי העסיקה השאלה הזאת אז אני אצטרף כבר בדיון הזה.

אני נוהג על אודי A1 וגם אצלי פנסי הלד דולקים תמיד, בלי אפשרות לכבות. יש אפשרות להעביר לאורות חנייה שם פנסי הלד פחות בולטים.

לגבי צריכת דלק מוגברת זה נראה לי קצת לא רלוונטי, אבל בהחלט מעניין אותי האם זה יגרום לבלאי של הנורה ( הרכב בן 3 שנים) שעולה לא מעט כסף או להצהבה של הפנס?

פורסם

לא בדקתילגבי נורות לרכב, אבל באופן בסיסי נורות LED אמורות לתת משהו כמו 50,000 שעות פעולה, שזה 6 שנים ברציפות. עם השימוש הסירוגי ברכב מדובר בלפחות 12-15 שנים, ואצל מישהו כמוני, שנוהג בד"כ לא יותר משעתיים ביום (ובדרך כלל פחות, מה שמקזז נסיעו ארוכות מדי פעם) - זה כבר מביא אותנו לאיזה 70 שנה - אז אם הרכב יגיע לשלב האספנות העמוקה זה יטריד את נכדיך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני נוסע עם אורות דלוקים תמיד.

גם ביום חמסין ללא עננים בצהריים.

תמיד.

והסיבה כמו שכבר אמרו, רואים אותי יותר טוב.

כבר 3 שנים אני נוהג כך על הקורולה (מאז שקניתי אותה), ונאלצתי רק לאחרונה להחליף נורה.

25 שקלים כל הסיפור.

עכירות בפנס? לא אצלי...

דוגמה פשוטה, בנסיעה באיילון, ברגע שחולפים מתחת לגשר, קשה לראות במראה את המכוניות המוצללות, פרט למכוניות עם אורות דלוקים.

אני לא צריך שום מחקר, אני פשוט מבחין בהבדל בעצמי, והראיה שלי מצויינת.

במחשבה על כך שיש אנשים עם ראיה פחות טובה, או שהם פחות מרוכזים, אני מקטין את הסיכוי לתאונה בזכות הדלקת האורות.

פורסם
...

:mm_yeah::mm_yeah::mm_yeah:

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

מי שמכבה נורות הרכב (החלפתן תעלה כ100 ש"ח פעם בשנתיים, אולי 0.001% מעלות הרכב) כי הוא חושב שזה חוסך לו כסף,

תמורת הסיכוי הסביר (מאוד) שהן יצילו את חייו,

טיפש.

פורסם

אגב Stio,

במבט חטוף למראה, תוכל להבחין במכוניות מאחוריך ולהעריך מיקומן של המכוניות הקרובות אליך.

בכביש כדוגמת איילון עם 4-5 נתיבים בשעות עומס קל - כלומר, נוסעים על 100 קמ"ש, ויש לא מעט מכוניות סביבך,

האם אתה בטוח שבמבט חטוף במראה תוכל להבחין בכל המכוניות? ומה בנוגע למכונית שנמצאת ממש על גבול המראה, כזאת שרק הפנס מבצבץ ושאר המכונית בחוץ?

המוח שלנו הוא דבר מדהים, אבל עדיין לוקח לו זמן לנתח את התמונה.

ברגע שיש לך תבנית של אורות בוהקים, אתה מבחין במכוניות בזמן קצר בהרבה, אפילו במבט חטוף.

תחשוב על זה, ותזכור שרוב האנשים סביבך כנראה לא רואים טוב כמוך או לא מרוכזים כמוך. האורות הדלוקים שלך יכולים לעזור להם לראות אותך.

• תוכן חדש...