Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיאט איביזה 2013 - אורות לא כבים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4372 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי.

החליפו לי מהעבודה לאיביזה 2013 דגם reference.

אני לא מצליח לכבות את האורות כדי לא לסוע איתם ביום.

גם כשהבורר נמצא על 0 אורות הדרך עדיין דלוקים.

קראתי איזשהו הסבר על איתות שמאלה ומשיכת המוט כלפי הנהג

אבל זה לא פתר את הבעיה.

מישהו נתקל בזה ?

פורסם

1. מדובר במה שמקרא Daylight Running Lights - פנסי אור יום - ומדובר באמצעי בטיחות שמקובל בהרבה מאד מדינות כמחייב. בהחלט עשוי לחסוך לך תאונות.

2. התכונה חוסכת לך את בעיית הדלקת וכיבוי האורות בחודשים החורף לפי תקנות התעבורה.

בקיצור - היצרן פעל לפי התקן ודאג לך לאמצעי בטיחות שגם חוסך דוחות תנועה. למה לבטל אותו?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

סלח לי שאני חולק על דעתך.

באירופה יש הרבה ימים גשומים ומושלגים, בקיצור הרבה "חורף".

זה בא לידי ביטוי בעננות כבדה, גם ללא גשם, וגם קצת חשוך באמצה היום, ויש צורך באורות.

גם אצלנו יש חוק של הדלקת האורות בחורף בכבישים הבינעירוניים מס" חודשים.

אבל בניגוד לאירופה, השמש כאן "מחייכת" רוב השנה, וגם גורמת לפנסים "לדהות" מהר יותר. חום המנורות גם תורם לתופעה.

תוסיף לזה גם התקצרות חיי המנורות, ותוספת {קטנה מאוד}של צריכת דלק. כי "חשמל זה דלק", בסופו של דבר.

יותר פשוט היה חיישן של הדלקת אורות אוטומטית, כמו בספייס סטאר למשל...אבל מי אני שאלמד את המהנדס הגרמני את העבודה.

שוב, לעניות דעתי , עבור ישראל זה מיותר.

פורסם

חזרנ לדיון מלפני שנתיים, אין לי כוח לחפש אותו כעת.

אבל גם אני מבקש את סליחתך. גם בימי שמש קיצית רכב עם אורות דולקים נראה הרבה יותר טוב מרכב שפנסיו כבויים. יש מחקרים מאוסטרליה - שמאפייני התאורה בה דומים לאלה שבארץ - שהרו יתרון ל-DRL. גם בישראל זה לא מיותר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא נראה לי שמזג האוויר השתנה בארץ, לפחות בכמה שנים אחרונות. להיפך, חם יותר.

למה לא החליטו אז או לפני עשרים שנה שזה טוב? אז זה היה פחות בטיחותי?

ואם כבר אורות כל הזמן, אז לפחות שה-DRL יהיה אך ורק בצורת LED.

או כשיהיה חוק כזה או אחר, אצלנו.

פורסם
1.

.. - היצרן פעל לפי התקן ודאג לך לאמצעי בטיחות שגם חוסך דוחות תנועה. למה לבטל אותו?

התשובה הכי מדוייקת בשרשור!

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

פורסם

גם אצלי זה ככה...זה מגיע ככה בכל איביזה

בגדול,אם תחשוב על זה אז מצד אחד זה חכם,אם אתה צריך אורות אז זה גם ככה פועל לך אוטומטי ואח"כ אין לך את הדאגה אם כיבית או לא...זה דווקא נוח לדעתי

אתה יכול ללכת לסוכנות של סיאט ולבקש שיבטלו לך את זה (זה לוקח כמה שניות במחשב לפי מה שהבנתי)....ושלא יעבדו עליך שזה עולה כסף,ראיתי כבר מקרה שניסו לעקוץ ממישהו 300-400 שקל על זה (20 שניות בדיוק)...כמובן שהוא לא שילם אגורה..

בית"ר נורדיה ירושלים !

פורסם

לבטל את זה - זה פשוט מעשה טיפשי, אגואיסטי ומראה על בורות בכל מה שנוגע לבטיחות בכביש!

רכב עם אורות דלוקים, כל סוג של אורות, גם חניה - הנראות שלו על הכביש גבוהה משמעותית מרכב שנוסע ללא אורות, גם ביום וגם בלילה!

גם בישראל 'מוכת השמש', יש שעות רבות ביום שבהן הראות על הכביש זוועתית, ודווקא בשעות האלו רוב האנשים על הכביש. אני מדבר כמובן על הזריחה והשקיעה.

בתור רוכב אופנוע, אני גם אומר לכם שמנק' המבט של הרוכב, רכב עם אורות - נצפה מרחוק יותר, ומאפשר תכנון נסיעה בטוח יותר.

בקיצור - תשאיר את האורות, זה עולה לך עוד 20 שקל דלק בשנה, והפנסים שלך לא יעכירו בגלל נורה בעצמה נמוכה שבקושי מייצרת חום, וגם אם כן - עוד 3 שנים תעשו חידוש לפנס בעלות של 200 ש"ח, אוי ואבוי.

דני, שנוסע עם אורות דלוקים תמיד, אפילו שאין לו DRL.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
סלח לי שאני חולק על דעתך.

באירופה יש הרבה ימים גשומים ומושלגים, בקיצור הרבה "חורף".

זה בא לידי ביטוי בעננות כבדה, גם ללא גשם, וגם קצת חשוך באמצה היום, ויש צורך באורות.

גם אצלנו יש חוק של הדלקת האורות בחורף בכבישים הבינעירוניים מס" חודשים.

אבל בניגוד לאירופה, השמש כאן "מחייכת" רוב השנה, וגם גורמת לפנסים "לדהות" מהר יותר. חום המנורות גם תורם לתופעה.

תוסיף לזה גם התקצרות חיי המנורות, ותוספת {קטנה מאוד}של צריכת דלק. כי "חשמל זה דלק", בסופו של דבר.

יותר פשוט היה חיישן של הדלקת אורות אוטומטית, כמו בספייס סטאר למשל...אבל מי אני שאלמד את המהנדס הגרמני את העבודה.

שוב, לעניות דעתי , עבור ישראל זה מיותר.

1+

כל הכבוד על החשיבה שמעבר לשטויות שמכניסים הגורמים הרשמיים למוחות של האנשים.

אכן, נסיעה כדרך קבע עם אורות רגילים עובדים כמו שיש באיביזה (שאם אני לא טועה אין שם DRL ייעודי, אלא היצרן סידר שמערכת האורות תפעל תמיד) שוחקת את רכיבי החשמל לרבות מצבר ואלטרנטור, מעלה את צריכת הדלק (לא מעניין אותי בכלל בכמה. מעלה!), מעכירה את הפנים בגלל חום הנורות, וגורמת לבלאי מואץ לנורות (אורך חיים של נורת ליבון ביתית ממוצעת 1000 שעות. כנראה שחוט להט בנורה של רכב זהה).

הרכב שלי 6 שנים על הכביש, מעולם לא החלפתי נורת תאורה (להוציא נורת בלם שמאלית שלא קשורה למערכת), מעולם (10.5 שנות נהיגה) לא נסעתי עם אורות דלוקים בקיץ, ומעולם לא נסעתי עם אורות דלוקים בחורף בבין עירוני בתנאי מזג אוויר נאה בשעות היום.

לא אכנע בשום צורה ובשום אופן לאנשים שחושבים שאנחנו הנהגים רובוטים, ושהם יודעים מה יותר טוב בשבילנו כי מישהו אחר אמר משהו לא מבוסס, או כי באיזו מדינה גשומה וחשוכה באירופה מדליקים.

לא נעשה שום מחקר בארץ שמעיד על צורך באורות ביום בקיץ. המחקרים באירופה לא רלוונטיים ולא מעניינים.

עם זאת, בפנסי DRL ייעודיים (2 נורות בלבד בחזית) שלא מדליקות נורות אחוריות ותאורת פנים, לא הייתי נוגע. הנורות הנ"ל חזקות יותר (ונראות יותר) ומתאימות לתנאי יום, מכיוון שרק 2 נורות בלבד דולקות צריכת החשמל והדלק מזערית, אז שיישאר.

פורסם

סטיו אתה יוצא נגד הזרם כדי לצאת נגד הזרם? אולי כל ההאטות ה"פתאומיות" שלך בשרשור הסרטונים הן בגלל שלא רואים אותך? תנסה פעם לנסוע עם אורות איזה שבוע - תראה אם יש הבדל, במיוחד בכבישי הצפון.

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם (נערך)

אני בפורום מעל 10 שנים ותמיד כתבתי את אותו דבר, אני מאוד עקבי אבל לא עם ראש בקיר. אם תצליחו לשכנע אותי שאני טועה, אז אני אודה בטעות. כרגע כבר 10 שנים אף אחד לא הצליח לעשות זאת. לכתוב שאני אנסה לנהוג עם אורות ביום ואולי לא ייכנסו לי עברייני תנועה לנתיב זה לא בהכרח קשור ולא בהכרח יעזור. כולם רואים אותי ונכנסים בכל זאת - במקרה הזה אורות לא יעזרו, אלא BMW שחורה. וד"א אין שום האטות פתאומיות, אם תהיה האטה פתאומית משמע אני אופתע ואז תשמע חריקת צמיגים - אני תמיד מעלה עם סאונד.

כשאני נהגתי לפני חודשיים בכביש 90 מצומת הערבה עד אילת משהו כמו 200 ק"מ, ראיתי יפה מאוד מכוניות מרחוק וידעתי מתי לצאת לעקיפה או להישאר אחרי המשאית. מי שרואה רכב יותר טוב רק בגלל שהוא מדליק אורות מומלץ שילך לבדיקת ראיה.

נ"ב

אם אני מבין נכון לפותח השרשור יש איביזה מהעבודה, במקומו לא הייתי נוגע בכלום - אם נורה היתה נשרפת או בעיית אלטרנטור וכ' הייתי נותן את הרכב לקצין הרכב שיסדר...

עריכה אחרונה על ידי stio
פורסם

סוף סוף, מישהוא חושב בהגיון....

שבעצם אין שום הגיון בהדלקת אורות רגילים כל הזמן, אלה רק בעת הצורך.

אני עדיין בעד חיישן להדלקת אורות אוטומטית, בתנאי תאורה גרועים.

פורסם

לא רק שזה מחמם, לאחר עשר דקות אפילו בלילה הפלסטיק רותח.

שילוב של שמש בקיץ פלוס אורות, לא יעשה טוב לפנס זה בטוח.

טני פשוט מעביר קליק אחד ימינה כך שרק אורות החניה דולקים( w5w ).

פורסם (נערך)

סטיו, הטיעון שלי הוא פשוט, אני בא מעולם הדו"ג, משהו כמו 75% מתאונות רכב VS אופנוע הן באשמת הרכב, בערך חצי מהפעמים הסיבה היא "לא ראיתי אותו", בחו"ל אפילו יש לזה שם - (smidsy-(sorry mate i didn't see you, אותו נסיון גם לימד אותי שפנס דולק מגדיל את הנראות שלי משמעותית.

וגם היום ברכב, אם אסע בכביש עירוני, או בין עירוני, גם ביום שמש הכי בהיר, :mm_cool:ובמיוחד כאשר השמש לא בשיא הגובה ומסנוורת:mm_cool: רכב עם אורות דלוקים נראה הרבה יותר טוב!

*לא אין לי בעיות עיניים, הראיה שלי תקינה לחלוטין, אפילו לקורס טיס קיבלו אותי בזמנו.

נסה לשים לב לזה בפעם הבאה שאתה נוסע והשמש בפנים שלך, או לחילופין אתה נוסע בכביש עם נוף מדברי מונוטוני בו דברים נבלעים.

ועוד דבר, זה שאתה רואה - זה חר* טיעון, כי אתה ואני אולי מאד מאד מרוכזים בנהיגה שלנו, משה ושולמית שחוזרים מאילת עסוקים בלחשוב על כל דבר אחר חוץ מהכביש.

באמת שאני לא מבין על מה אתם מתקמצנים, נורה עולה כמו מנה שווארמה, יקח לה לפחות שנה וחצי להישרף גם אם תסע עם אורות דלוקים כל היום, לחדש פנסים פעם ב3-4 שנים עולה 300-400 ש"ח, או קיט ב100 ש"ח ושעה עבודה.

זה לא שווה לכם תוספת לנראות?

עריכה אחרונה על ידי shellcase

תיבה טובה סטייל DSG

• תוכן חדש...