Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4391 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בהמשך לשרשור הזה...

קבעתי תור למוסך מרכזי UMI בראשל"צ לרביעי שעבר (וזה אחרי שמוסך UMI ברמלה לא הסכימו לקבוע לי תור בכלל, וטענו שיש עומס גם לשבוע קדימה בגלל "תקלות מסובכות ברכבים שאצלהם כרגע". בסוף התרככו ואמרו שרק אגיע שהמוסכניק יעיף מבט וזהו! אבל מילא, לא התעקשתי! השיחה מתועדת אגב).

הרכב הוא שברולט ספארק שעלה בפרואר השנה לכביש, דרך עסקת אוויס אקספרסס. אוויס אחראיים על טיפולים שגרתיים, ביטוחים, טסט שנתי, ועלי מוטלת האחריות לטיפול בתקלות כלשהן שעלולות לצוץ במהלך השנתיים הקרובות שהרכב יהיה אצלי (אחריהן יוחזר לאוויס בלי התחייבות נוספת). אז מכאן מסקנה מאוד פשוטה, אם יש תקלה כלשהי אני אחראי לקחת את הרכב למוסך UMI כלשהו לביצוע התיקון, בלי שיהיה מעורב נציג כלשהו מאוויס!

אז ניגשתי ביום רביעי שעבר בבוקר למוסך.

קבלת פנים לא מלבבת במיוחד, קצת רובוטיים, אבל לא אכפת לי.

הסברתי את הבעיה לנציג שם, ביקש שאפתח את מכסה המנוע, בודק את כמות השמן והנוזל קירור וקובע ישר "הכל בסדר, אתה יכול ליסוע".

מבחינתי, אם נציג UMI אישר שהכל בסדר, אז אין בעיה. אני רק צריך תיעוד ומסמך כלשהו שיאשר את העניין לכיסוי תחת עתידי, ומכאן התחילו הבעיות! אותו נציג אמר שאין אפשרות, אז ניגשתי למנהל וזה ביקש כפתרון להכניס את הרכב לבדיקה מלאה כדי שיוכלו בסוף להוציא לי מסמך כלשהו.

אחרי שעה וקצת של המתנה, אותו נציג מחזיר לי את הרכב ושלח אותי לדלפק הראשי לשחרור. שם לא מבינים מה אני רוצה מהם ואומרים שאין מסמכים למסור! זה היה ממש מבייש, הבחור שישב בדלפק התנהג בצורה די מפגרת, כשאני מבקש ומסביר שוב ושוב את העניין, שהמתנתי שעה וקצת כדי כן לקבל מסמך כלשהו, שאמרו לי בהתחלה שכן אקבל וכו', והוא כתגובה לכל משפט שלי עונה בצורה ילדותית "אין מסמכים"!

נכנס הנציג שטיפל בי מלכתחילה, ובמקום לתקן את המצב הוא פשוט מוריד את הרמה עוד יותר, מדבר בצורה תוקפנית, גסה, ממש לא לעניין! בסוף התחיל לטעון שהרכב על שם אוויס ושאין לי זכות לדרוש שום מסמך או פירוט לגבי הטיפול ושנציג אוויס יפנה אליהם, ומסיים במשפט מאוד נעים: "אני מטפל בך בצורה יפה מהבוקר וכך אתה מחזיר טובה, אין מסמכים" פונה לפקיד ומצביע עלי "אל תתן לו שום מסמך!"

הנציג צדק שאוויס היא הבעלים ועליה רשום הרכב, אבל שלא יהיה תמים, ידוע שמי שאחראי לטיפול בתקלות הוא הלקוח עצמו ולא אוויס. הטענה שלו הייתה מגוכחת ולא עניינית. אני לא הראשון שהשתמש בעסקת אוויס אקספרסס, שקמה הרבה לפני עם אלפי לקוחות...!

*אני מדגיש, לאורך כל הדרך לא צעקתי, לא קיללתי, לא נתתי יחס מזלזל לשום נציג שלהם, ומצידי שיציגו את התצלומים מהלובי אם יש להם בידיים! דיברתי בצורה מכובדת, תוך בקשה שאני צריך תיעוד כלשהו שהגעתי למוסך ושבוצעה בדיקה, ושמלכתחילה ביקשו שאמתין לבדיקה מלאה של הרכב כדי לספק לי מסמך כזה!

אני לא יודע מה גרם לאותו נציג להתייחס בצורה כזו, אבל העניין ממש מאכזב. אני רק שמח שאת הרכב לא קניתי, ונשארו שנתיים לסיום העסקה! אם זה היחס שנותנים במוסך מרכזי של היבואן, ועוד בנוגע לרכב חדש ועניין כל כך פשוט, אני לא רוצה לדמיין לעצמי מה יקרה עם דברים מסובכים יותר!

כרגע העברתי את העניין לנציג של אוויס, הוא בודק מאחורי הקלעים למה לא אישרו לי לקבל מסמך כלשהו לגבי הטיפול שנתנו לרכב, ומעבר גם בודק את עניין הנוזל קירור. חייב לציין לטובה את חברת אוויס לבנתיים, לפחות הם מנסים לפתור את הבעיה ולא להתנער...

*כן חשוב לי להדגיש, אני מרוצה מהרכב עצמו, צריכת דלק סבירה בעיני, הוא נוח, מאובזר בצורה מספקת מבחינתי, אין לי תלונות.

התלונה היחידה בשרשור הזה היא לגבי היחס שקיבלתי במוסך UMI, ולא מעבר.

פורסם

במצב שלך הייתי מתעצבן ומשאיר להם את הרכב, באותו זמן מדבר עם אוויס לגבי רכב חילופי. לא יודע כמה זה היה עובד, אבל הייתי מנסה.

Chevrolet cruze turbo 1.4L 140hp LTZ

פורסם

להשאיר אצלהם את הרכב? על מה ולמה?

הרכב תקין ב 100%. זה טבעי שלעיתים חסר קצת נוזל קירור ושמן באלפי קילומטרים הראשונים.

על המוסך היה להוסיף קצת שמן וקצת מים ולשחרר את האדון לדרכו. מסמך על כך שהרכב תקין הוא לא עניין מקובל.

תגובת המוסך אולי לא לעניין (צריך לזכור שלא שמענו את הצד שלהם בסיפור) אבל במקרה הזה באמת שאני לא מבין על מה המהומה.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

כשהייתי במוסך המרכזי של סקודה עם הפאביה של בת זוגי, קיבלתי מסמך מסודר בו רישום של התופעות שתיארתי וכן שהרכב נבדק ונמצא תקין.

אם לא תקבל מסמך כזה, נניח ויש תקלה כרונית איך תוכל להראות?

פורסם
להשאיר אצלהם את הרכב? על מה ולמה?

הרכב תקין ב 100%.

איתמר

כי אני גם עובד בתיקונים ואם מוסך לא יכל להוציא לי אישור ביקור אצלם וגם אישור שרכב נבדק, תקין, מבחינת חוק לא הייתי שם ולא בדקתי כלום. וזה לא מקובל, לפחות כך דעתי.

Chevrolet cruze turbo 1.4L 140hp LTZ

פורסם

הפתרון הוא פשוט מאוד: לערב את שירות הלקוחות הטלפוני של היבואן.

בדרך כלל שם הם באמת קשובים ללקוח ומנסים לעזור עד לשביעות רצון מלאה של הלקוח.

כבר יצא לי להשתמש בשירותיהם של שירות הלקוחות של טויוטה ושל הונדה ותמיד הם פתרו את הבעיה מול המוסך במהירות.

פורסם

^

בהחלט צודק.

בלי מסמך אחר כך לך תוכיח שאין לך אחות!

מה זה לא מקובל לקבל מסמך?

בתור לקוח לא מעניין אותי מה מקובל ומה לא, אם הלקוח ביקש דבר כה טריוויאלי (ואני בטוח שהוא לא הראשון) ועוד מתעקש אני לא מבין מה הבעיה להדפיס 2 דקות 3 שורות בוורד?

לאא, כל אחד ימציא לעצמו חוקים ואז יעשה דווקא, פשוט מדינה יפה שאנחנו נמצאים בה.

פורסם

הרכב תקין ב 100%. זה טבעי שלעיתים חסר קצת נוזל קירור ושמן באלפי קילומטרים הראשונים.

על המוסך היה להוסיף קצת שמן וקצת מים ולשחרר את האדון לדרכו. מסמך על כך שהרכב תקין הוא לא עניין מקובל.

תגובת המוסך אולי לא לעניין (צריך לזכור שלא שמענו את הצד שלהם בסיפור) אבל במקרה הזה באמת שאני לא מבין על מה המהומה.

איתמר

רק להדגיש, אני לא מתעקש ולא התעקשתי על הוספת שמן או מים. מתחילת הדרך הם טענו שהכמות הנוכחית תקינה, וזה למרות שבתמונות שהראיתי בפורום קיבלתי תגובות שצריך להוסיף, אבל לא התעקשתי וביקשתי רק מסמך שהייתי במקום והרכב נבדק.

אבל מה הכוונה שלך לא טריוויאלי לבקש מסמך כלשהו? כשאתה מגיע למוסך ומעביר את הרכב בדיקה, גם אם הרכב במסגרת האחריות, לא נהוג לתת מסמך סיכום כלשהו? נבדק X Y Z, או נמצא ש-X תקין וכו'?

העניין עוד יותר מהותי כי הרכב כן במסגרת האחריות. מה אם מחר, ואני סתם זורק תסריט קיצוני ואולי דמיוני, ישרף המנוע כי יצא שחסר נוזל קירור או שמן, ויצא שיש באמת תקלה שגרמה להתרוקנות מהירה שלהם? הרי היבואן ישלח אותי לעזאזל באותו רגע כי מבחינתו אני לא בדקתי ברכב וטיפלתי בתקלה אפשרית, ולך תדע מה מתועד אצלם במחשבים על אותו היום שכן הגעתי בנושא הזה, יכול להיות שרשמו שסתם רציתי לנפח גלגלים, מי יכול להבטיח לי?

עם כל הכבוד, זו קצת תמימות מה שאמרת. אתה מעביר רכב בדיקה, אתה מקבל מסמך כלשהו שמעיד על כך. אני ממש לא ממציא את הגלגל!

ורק תיקון קטן, לא ביקשתי מסמך שמעיד שהרכב תקין, ביקשתי מסמך שמציין את מה שנבדק ("נבדקה כמות שמן מנוע ונוזל קירור" לדוגמה)...

פורסם
הפתרון הוא פשוט מאוד: לערב את שירות הלקוחות הטלפוני של היבואן.

בדרך כלל שם הם באמת קשובים ללקוח ומנסים לעזור עד לשביעות רצון מלאה של הלקוח.

כבר יצא לי להשתמש בשירותיהם של שירות הלקוחות של טויוטה ושל הונדה ותמיד הם פתרו את הבעיה מול המוסך במהירות.

בכלמוביל זה לא עזר.

התשובה של המוסך לא סיפקה אותי בזמנו ופניתי לשירות הלקוחות של היבואן שבכלל לא הבין מה אני רוצה.

ביקשתי את מספר הטלפון של אחראי השירות האיזורי והוא סרב לדבר איתי כך שמשירות הלקוחות של היבואן הופניתי חזרה למוסך.

• תוכן חדש...