Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כביש רטוב בקיץ בפנייה.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4377 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קרה לי כבר פעמיים, פעם אחת לפני כשנה, פעם שנייה לפני שבוע. אני פונה במהירות מקסימום 30 ק״מ, ובפנייה(לקראת סוף הפנייה) דרך רטובה, אם זה מי מים לעצי מדרכה, שהפעם הגזימו בכמות, אם זה מזליגה של מי ביוב הסמוך וכדומה.

הרכב מורגש שמאבד שליטה, אני מתחיל לסובב את ההגה לכל הצדדים, לפי הרגשה, ויוצאה מי זה מהר, כי עדיין כביש רטוב רק באיזור קטן.

אבל המצב מפחיד.

זה משהו ברכב או בי? כי לא ראיתי משהו אחר מעבד שליטה במצבים דומים.

Chevrolet cruze turbo 1.4L 140hp LTZ

פורסם

בני כמה הצמיגים? כמה נסועה עברו? מה התוצרת שלהם?

אגב, 30 קמ"ש בפניה עלול להיות מהר מדי בתסריטים מסוימים.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

כביש רטוב הוא לא בהכרח גם כביש חלק. כנראה שהבעיה היא אצלך בצמיגים כמו ש"נהג מתחיל" אמר. הכי גרוע בנהיגה זה להילחץ ולהתחיל להשתולל עם ההגה והבלמים. מציע לך בחום לעשות את אחד הקורסים (מסלולים, אלטרנטיבי וכו') כדי ללמוד איך לשלוט בהחלקה, יציאה ממצבי קיצון, בלימות חירום וכו'. קורסים מהנים מאוד ובעיקר מצילי חיים.

פורסם

לא כתבת סוג רכב ושנה

הצמיגים של קונטי סבירים ומעלה אז הם כנראה לא החוליה החלשה, כל עוד הם מנופחים כהלכה.

אם הרכב לא חדש הייתי בודק חופשים במתלה קדמי בולמי זעזועים וכיוון פרונט

פורסם

הסיבה להחלקה היא, כנראה, לכלוך על הכביש שהופך לחומר סיכה חלקלק כתוצאה מההרטבה. בדומה למה שמתרחש בגשם ראשון.

כשיבש הכביש צובר שכבת לכלוך, שבהרטבה קלה הופכת לשכבה חלקה להפליא. לא סתם גשם ראשון נקרא גם "גשם מוסכים".

תמיד כדאי לנהוג בזהירות רבה על כביש רטוב לאחר תקופת יובש ארוכה.

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם

הבעיה שהמים יוצרים אפקט הדומה למה שקורה בגשם הראשון. כל הלכלוך עולה והכביש הופך להיות מאוד מאוד חלק.

הפטרון הוא לנסות לאתר את המפגע מבעוד מועד ע"י שמירת מרחק נכון שמאפר שדה ראייה פתוח, מבט רחוק וכ"ו. היה וזה לא ניתן, יש להתאים את מהירות הנסיעה. בזמן ההחלקה עצמה, לנהוג במתינות - בלי בלימת חרום או היגוי חזק. בגלל שחלק מהגלגלים אוחזים בכביש יבש וחלק באזור הרטוב הכל מרגיש אחרת, ולכן לא לבצע תמרוני חרום מסובכים.

ד.א זה הרבה יותר כיף על אופנוע

פורסם
ESP לא אמורה להתגבר על ההחלקה הזאת?

בהינתן מרחב תמרון מספק, גם נהג לא מיומן יכול להתגבר על החלקה. כל החלקה. הבעיה היא שמרחב התמרון הוא עפ"י רוב אינו מספק, ולכן מתרחשות תאונות.

מערכת ESP לא יכולה לעשות קסמים. היא יכולה למצות עד תום את חוקי הפיזיקה אבל לא להתעלות עליהם. בהינתן מיצוי מירבי של חוקי הפיזיקה, מרחב התמרון שנדרש לתיקון ההחלקה והשבת השליטה ברכב הוא מינימלי (באופן יחסי, כמובן), אבל הוא עדיין נדרש.

כשאין מרחב תמרון מתרחשת תאונה, גם אם מערכת ESP התערבה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
קרה לי כבר פעמיים, פעם אחת לפני כשנה, פעם שנייה לפני שבוע. אני פונה במהירות מקסימום 30 ק״מ, ובפנייה(לקראת סוף הפנייה) דרך רטובה, אם זה מי מים לעצי מדרכה, שהפעם הגזימו בכמות, אם זה מזליגה של מי ביוב הסמוך וכדומה.

הרכב מורגש שמאבד שליטה, אני מתחיל לסובב את ההגה לכל הצדדים, לפי הרגשה, ויוצאה מי זה מהר, כי עדיין כביש רטוב רק באיזור קטן.

אבל המצב מפחיד.

זה משהו ברכב או בי? כי לא ראיתי משהו אחר מעבד שליטה במצבים דומים.

המצב בו רמת האחיזה משתנה בפתאומיות הוא מאוד מסוכן וקשה לשליטה, גם לנהג מיומן, אבל ESP יודעת להתמודד עם זה טוב מאוד.

ב-30 קמ"ש, תן ברקס, כוון את הרכב למקום בו אתה רוצה להיות, סביר להניח שיהיה בסדר (אלא אם המצב מאוד צפוף מבחינת מרחב תמרון).

כמובן שקורס מאוד מומלץ, כי לכוון את ההגה לכיוון הנכון כשאתה בלחץ, זה לא טריוויאלי.

כמובן גם שכדאי לפנות לעירייה...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)

קורה לי דיי הרבה בקיץ.

לפי דעתי זה שילוב של הכביש המלוכלכך בקיץ, ואז המים פשוט יוצרים שכבה חלקלקה של חומר בוצי.

אישית, אני מאוד מחכה לרגעים הקטנים האלו בשביל להנות ממשחקי זנב במהירויות מאוד נמוכות (20-30 קמ"ש) בצורה שלא מסכנת אף אחד בסביבה.

כמו שקודמי ענו, אין מחיר לקורסי נהיגה מתקדמת והם הופכים סכנה בפוטנציה לחוויה שיכולה אפילו להיות מהנה (כי אתה מבין מה קורה ושולט במצב ולא מקבל תחושה של קורבן של הנסיבות).

עריכה אחרונה על ידי HyperViper

מאזדה מיאטה 2008 משופרת לנפש

פורד פיאסטה 2016 למבצעים מיוחדים

פורסם

תודה על תגובות.

רכב אצלי בתמונה - קרוז טורבו, עם גלגלים 17 וצמיגים 225\50

ברכב יש חיישני לחץ אוויר,לחץ צמיגים בודק לפני כל נסיעה - תקין.

בשני המקרים איפה שהחלקתי היה סימון זברה, של הולכי רגל.

כנראה צבע בפסים + מים.

רק מה - כנראה אני יחיד שהייתה לו בעיה כזו.

Chevrolet cruze turbo 1.4L 140hp LTZ

פורסם
תודה על תגובות.

רכב אצלי בתמונה - קרוז טורבו, עם גלגלים 17 וצמיגים 225\50

ברכב יש חיישני לחץ אוויר,לחץ צמיגים בודק לפני כל נסיעה - תקין.

בשני המקרים איפה שהחלקתי היה סימון זברה, של הולכי רגל.

כנראה צבע בפסים + מים.

רק מה - כנראה אני יחיד שהייתה לו בעיה כזו.

אין כלכך קשר ללחץ אויר או כיוון פרונט.

זה קורה כל הזמן בגלל שאתה נוהג בקיץ, קצת מהר והצמיגים מתחממים. ברגע שצמיגים חמים מגיעים לחלק רטוב הם פשוט מאבדים את האחיזה ברגע!

בעיקר אם החלק הרטוב הוא על מעבר החציה הלבן, זה החלק הכי חלק בכביש.

אתה ממש לא היחיד שזה קרה לו, זה קורה לכולם. לי זה קרה המון פעמים! אתה פשוט צריך להיות מודע לזה ולהיות מוכן לזה.

נ.ב- נראה לי שיש הרבה מאוד תאונות בארץ בקיץ בגלל השקיית הכביש!

• תוכן חדש...