Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4375 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תראו, אני הבנתי כבר שבפורום הזה אין הרבה אנשים שמוכנים ככל הנראה להודות בריש גלי שזו תופעה גזלנית ולא ראלית לחיי היומיום.

שבן-אדם צריך 'טולרנס' מסוים על מנת לחיות את חייו כבן-אדם ולא כרובוט מתוכנת.

אז לפני שהצדיק את העירייה שוב פעם, נראה את הכתבה הבאה, מכיוון שהמהלך עולה הילוך ומתפשט בכל רחבי הארץ בצורה מאוד לא רחמנית, מאוד קרה ומאוד לא אנושית, לא רק בתל אביב.

ולא, אין דרך להילחם בזה.

נראה מי מאיתנו לא מצליחים לעצור את רכבו מעכשיו ולנצח בדיוק לשנייה, כי זה הרי כל מה שצריך בשביל הדו"ח הזה.

למעשה, אפילו אם לא נעצור, איך נוכיח שנסענו לאט בימני צמוד לשפת הכביש ולא חנינו ב-0 קמ"ש?

(אחרי הפתיח של בערך 40 שניות הכתבה הרלוונטית מתחילה)

כאן בקישור: http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000950837

אופנוען

פורסם

הדוחות אמורות להיות על עברות שאין עוררין אליהם, כמו חנייה בחניית נכים או באדום/לבן.

אם רואים רכב שעומד באדום לבן בשיירה של רכבים שחונים, האם נראה הגיוני שהנהג יכול לטעון נסעתי לאט?

לי נראה בסדר גמור, אלה אם כם תראה לי מישהו שבאמת קבל דו"ח על לא עוול בכפו, דרך אגב גם עמידה לשניה להוקדת נוסע במקום שבו יש שלט אין עצירה/חנייה אסורה ואם נותנים דו"ח זה לגיטימי על פי חוק.

פורסם

אני כמובן מדבר על הגיון בסיסי של מה ריאלי ומה לא.

כשהפרויקט החל בתל אביב, הפייסבוק היה מלא "קורבנות" שטענו שהדבר נעשה על לא עוול בכפם ולא הצליחו לעשות נגד כך כלום.

תראה, מי שמכיר אותי יודע שאני האחרון שבעד אנרכיה תעבורתית, אבל מחסור בטולרנס בסיסי, שאדם בר דעת הגיוני יבין את כוונתי, למחסור הזה אני ממש מתנגד וחושש מהמלחמה הדיגטאלית באזרחים שאין לה מענה.

לדעתי עם כל בנאדם צריך לדבר בנאדם אחר, כשמכונה מענישה אותך, זה מפחיד ולא הגיוני.

תמונת העתיד לא נראית טוב ככה לחיים שלנו כי היא תעלה מדרגה לכל תחומי החיים עד שהיא תיכנס לתוך הבית שלנו.

אופנוען

פורסם (נערך)

יש בעיה שהגוף שאוכף (העירייה ועובדיה) הוא גם הגוף שנהנה מגביית הקנסות.

אבל לפחות הכספים הולכים למטרות טובות, כגון תשלום 30 אלף בחודש לראש אגף במועצה הדתית או 35 אלף לראש מנהל חברה ונוער ו-25 עד 35 אלף לחודש למצילים (וזה גם על החודשים שהם לא עובדים).

ד"א - גם עם המצלמה והמערכת האוטומטית אני די בטוח שהמרצדס השחורה שחונה על המדרכה מול הפיצוציה לא תקבל דו"ח.

עריכה אחרונה על ידי Doc Slow
פורסם
אבל מחסור בטולרנס בסיסי, שאדם בר דעת הגיוני יבין את כוונתי, למחסור הזה אני ממש מתנגד וחושש מהמלחמה הדיגטאלית באזרחים שאין לה מענה.

תמונת העתיד לא נראית טוב ככה לחיים שלנו כי היא תעלה מדרגה לכל תחומי החיים עד שהיא תיכנס לתוך הבית שלנו.

אתה רוצה טולרנס? יודע מה- אתה צודק. במדינות שבהן לא מתבצעות עבירות תנועה באופן סיטונאי, כמו בשוויץ (אני רק מנחש, אין לי ידע ספציפי לגבי מקומות חוץ מישראל) למשל, צריך להיות איזה שהוא טולרנס. אם מישהו החליט לחרוג מהחוק ולעשות מעשה שגורר קנס, אולי הייתה לו סיבה טובה, ויש לבדוק את העניין. מן הסתם, במקומות כאלו גם אין שום צורך במערכות משוכללות כאלה.

ונחזור לישראל. מדינה שבה כל אחד חונה רק לרגע בחניית נכים, מפריע לתנועה באדום-לבן, גורם לאוטובוסים להפריע לתנועה כי הוא עצר לרגע בדיוק בנקודה הכי גרועה במתחם תחנת האוטובוס כדי לדבר בטלפון, חניות כפולות וחסימות, מציאת מקומות חנייה יצירתיים, הפרעה להולכי הרגל ועוד ועוד ועוד ועוד.

אתה לא רוצה לקבל קנס? אל תחנה בניגוד לחוק. זה עד כדי כך פשוט. יש לך סיבה שאתה חושב שהיא מספיק טובה? קבל את הקנס כמו גבר, שלם אותו, וזהו. גם זה עד כדי כך פשוט. אם אתה חושב שהסיבה שלך לא מצדיקה דו"ח, היא גם לא מצדיקה עבירה על החוק וחנייה איפה שבא לך רק כי בא לך.

אני היחיד שלא רואה בעייה עם לעצור ולחנות במקום טוב וחוקי וללכת מעט ברגל? מה הקטע עם ה"חובה" המחור*נת הזו של האנשים לחנות בתוך הקומה השנייה של המבנה שאליו הם רוצים להגיע, כי קשה גם לעלות במדרגות???

ד"א - גם עם המצלמה והמערכת האוטומטית אני די בטוח שהמרצדס השחורה שחונה על המדרכה מול הפיצוציה לא תקבל דו"ח.

דוק סלואו- מסכים עם כל מילה שיצאה לך מהמקלדת. במיוחד עם החלק המצוטט.

אני דווקא רואה בהגברת האכיפה הזו ברכה, כי זה משהו שבהחלט יכול להביא לשינוי בהתנהגות של האנשים. אולי סוף סוף ההתנהלות של "אני מספר אחד!" תצא מהנורמה, אם לא דרך ההיגיון וההתחשבות, אז דרך הכיס.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

סליחה על התגובה המאוחרת

אתה רוצה טולרנס?

...

מה הקטע עם ה"חובה" המחור*נת הזו של האנשים לחנות בתוך הקומה השנייה של המבנה שאליו הם רוצים להגיע, כי קשה גם לעלות במדרגות???

...

אולי סוף סוף ההתנהלות של "אני מספר אחד!" תצא מהנורמה, אם לא דרך ההיגיון וההתחשבות, אז דרך הכיס.

למה יש לי הרגשה שאתה מתנפח עלי בעצבים?

גילוי נאות, מאז פברואר 2007 לא קיבלתי אף דו"ח, לא תנועה ולא חנייה, ויש לי שלושה כלי רכב בשימוש של שבעה ימים בשבוע בכל האופנים, ככה שתהיה בטוח שאני נגד צפצוף על החוק. (ארבעה עם סופרים את הנגרר, אני יודע שמשרד הרישוי סופר אותו ;) ).

אתה מתקשה במעט להבין, ולכן מפספס, את מה שהתכוונתי אליו כשאמרתי טולרנס, אבל עזוב, כנראה שמה שאני מכוון אליו הוא אמורפי מידי כדי שאנשים יצליחו להבין את הכוונה.

אני רק יאמר, חבל לי שמכונות מחליפות אנשים, עם אנשים אפשר לשוחח, עם מכונות לא, ומכונות לא סולחות כי עם ספינקס אי אפשר להתווכח ולכן זו מגמה שתחריף עד שיגיע היום ש"אמרתי לך" וכולנו נצטער על זה, רק לא נזכור היכן זה בכלל התחיל.

אופנוען

פורסם

חלילה, אני לא מתנפח על אף אחד ובטח שלא בעצבים. דעתי היא פשוט שיש צורך ביישום של מדיניות "החלונות השבורים" של ג'וליאני כדי לשים סוף להרבה בעיות שיש במדינה הזו, כדי שיהיה ניתן להקל על החיים של כולנו בעתיד. נכון לעכשיו, טולרנס יגרום להרבה יותר נזק מתועלת. עד עכשיו היה טולרנס, ותראה לאן הגענו. לאנשים אין את ההיגיון הבריא של להחנות בצורה חוקית ומסודרת, כך שמישהו צריך להסביר להם מדוע זה חשוב לחנות בצורה חוקית ומסודרת. אם הצורה שבה יסבירו להם היא ע"י קנס, בדידים או מכה על הראש עם דג מלוח תוך כדי שירת התיקווה, זה ממש לא משנה כל עוד ההסבר יעבוד, ואדיוט אחד פחות יחנה כמו יונה ויפריע לכל שאר משתמשי הדרך.

האנשים במדינה הזו בטוחים שהם מרכז היקום, אם זה היה נכון היקום היה נקרע לגזרים מרוב מרכזים שיש לו פה... רק כוחות הכבידה לבדם היו זורעים שמות ביקום.

אז כן, כמה אנשים שאולי לא הגיע להם יחטפו גם כן על הדרך, אבל זה שווה את זה. מי שלא יכול לספוג את הקנס, שלא יעשה את העבירה.

פורסם

ממה שאני הצלחתי להבין, המערכת אומנם מייצרת דו"ח במערכת אוטומטית, אבל הפקח שיושב ברכב ומפעיל את המערכת צריך לסמן לאיזה רכב לתת את הדו"ח. כלומר המערכת לא מזהה אוטומטית חניה שלא במקום הנכון, אלא הפקח. כך שעדין יש כאן מקום לשיקול דעת אנושי, רק שבמקום להסתובב בלהט החום בחוץ ברגל ולהיתקל בלהט האנשים שלא מעוניינים לקבל דו"ח, הוא יושב בניחותא במיזוג הממונע.

פורסם (נערך)
ממה שאני הצלחתי להבין, המערכת אומנם מייצרת דו"ח במערכת אוטומטית, אבל הפקח שיושב ברכב ומפעיל את המערכת צריך לסמן לאיזה רכב לתת את הדו"ח. כלומר המערכת לא מזהה אוטומטית חניה שלא במקום הנכון, אלא הפקח.

בהחלט.

ולכן --

תחשוב מה היה קורה אם זה היה קורה באופן רובוטי לחלוטין.

פתאום כל מיני "חברה טובים" היו מקבלים דו"חות, גם הבן-דוד של ראש אגף שיפור פני העיר שחונה קבוע איפה שבא לו ופתאום גם ה-BMW של איזה ראש וועד חזק המקורב לעירייה הייתה חוטפת דו"ח.

לא נעים.

לכן ברווז יכול להרגע. יש אנשים שהחוק היה סובלני כלפיהם בעידן הפקח המיוזע עם הפנקס והחוק גם ימשיך להיות סובלני כלפיהם בעידן המצלמה האוטומטית והפקח הממוזג.

igold -- קנס חניה הוא לא נעים אבל לא נורא, אבל על השטות הזאת הלוחית המסתובבת אתה יכול להשלח למעצר וזה כבר סתם לא נעים.

עריכה אחרונה על ידי Doc Slow
פורסם

לכן ברווז יכול להרגע.

ברווז תמיד רגוע.

המרצדס אולי בכל זאת תקבל דו"ח.

הקנס על החנייה למרצדס לא מכסה את העלות של בניין העירייה שנשרף כליל באופן מסתורי, ללא עדי ראייה ובאמצע הלילה, כפי הנראה בעקבות התנגשות חזיתית בינו לבין אנייה שהכילה נפט- כך לפחות החדשות ידווחו על זה, וה-ש.ג של המגדלור יחטוף כלא.

פורסם

תודה לאל, כי אם כולם היו רוצים, הייתי מסתגר במגדל הגבוה ביותר שאני יכול למצוא. במקרה שלי, מדובר על האוניברסיטה בחיפה.

• תוכן חדש...