Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4379 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לקוראים

ראשית כל , תודות לחברי הפורום , גם על המידע המפורסם וגם על ההמלצה על גזפרו

לאשתי הייתה שברולט קפטיבה ספורט שנת 2012, רכב נהדר שהיה כיף לנסוע בו , כיוון שאשתי נוסעת כ- 30KKM בשנה החלטנו להסב אותה לגז, לאחר בקשת המלצה למתקין גז כאן בפורום פניתי לגזפרו , אולם נאמר לי שלא ניתן ( לפחות לא עם המערכת שלהם ) להתקין מערכת גז.

הייתה עוד מחשבה ביי לבין אשתי שנחליף בין הרכבים שלנו , ונתקין מערכת גז על המאליבו שלי , או היאכטה כפי שאשתי קוראת לה , אך אפשרות זו ירדה מן הפרק ( אשתי לא אוהבת לשוט ) והחלטנו לחפש רכב באותו סגנון שניתן יהיה להרכיב עליו מערכת גז.

בשלב זה ראוי לציין לשבח את העזרה שקיבלתי מיניב ( גזפרו בעין המפרץ ) על הסובלנות והעזרה , כל רכב שאישתי אהבה שלחתי ליניב את דגם המנוע והוא שלח לי תשובה האם ניתן להתקין גז או לא.

לבסוף הוחלט לרכוש מיצובישי אאוטלנדר 5 מקומות , במקרה גם היה סוף שבוע של מכירות בכלמוביל כך שקיבלנו גם כמה תוספות .

שבוע שעבר מסרתי את הרכב לידיו של טארק המתקין של גזפרו , שגם ראוי לציין את הסובלנות והמענה לכל השאלות והחששות שהיו, ויום למחרת הרכב כבר היה מוכן עם המערכת ומיכל של 80 ליטר גז ( ברוטו ).

למי שלא מכיר , לאאוטלנדר יש מערכת עצור וסע , לאחר נסיעה קצרה התברר שלאחר דימום מנוע בעצירה , ההנעה מתבצעת בבנזין , פעולה של 5 דקות במחשב סידרה זאת.

הרכב אומנם רק בן שבועיים ( עם כ-1500 ק"מ ) , אך אני יכול להעיד שהוא נוח מאוד,מרגיש רחב ומרווח, בנסיעה עם הגז לא מורגשת ירידה בכוח או סחיבה.

כרגע על פי חישוב של מיכל מלא בנזין הרכב נוסע כ 1/11 ( אנו גרים על הר ) ובנסיעה בגז כ /9.5 , בחישוב גס לעומת הקפטיבה החיסכון המושג יעמוד על כ- 50% וקצת יותר ( זה מתאים להערכות שעשיתי לפני הקנייה )

למי שלא נסע עם גז ומתכוון לעשות זאת, קצת קשה להסתיר את החיוך כאשר באים לתדלק ורואים את העלות :)

זוהר

פורסם

תתחדש!

יש לי כמה שאלות ברשותך:

1. מה צריכת הדלק לפני ההתקנה ומה אחרי? לא הכי הבנתי...

2. כמה עולה התקנה כזו כולל הכל?

3. כמה עולה ליטר גז ואיזה מרחק אפשר לנסוע עליו?

4. הרכב חלש יותר כשהוא נוסע על גז?

5. כמה עולה ג'יפ כזה אם לא אכפת לך לענות...

אני פשוט מנסה להבין ולחשב כדאיות כלכלית של הסבה כזו :-D

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם
תתחדש!

יש לי כמה שאלות ברשותך:

1. מה צריכת הדלק לפני ההתקנה ומה אחרי? לא הכי הבנתי...

בבנזין 1/11 בגז 1/9.5

2. כמה עולה התקנה כזו כולל הכל?

לי היא עלתה 9100 כולל הכל ( יש משמנת )

3. כמה עולה ליטר גז ואיזה מרחק אפשר לנסוע עליו?

ליטר גז עולה בתחנה שאני מתדלק 3.72 , המיכל הוא כ - 64 ליטר נטו אז כ-600 קילומטר

4. הרכב חלש יותר כשהוא נוסע על גז?

לא שאני שם לב

5. כמה עולה ג'יפ כזה אם לא אכפת לך לענות...

170 אש"ח על הכביש כולל כמה תוספות

אני פשוט מנסה להבין ולחשב כדאיות כלכלית של הסבה כזו :-D

לדעתי אם אתה נוסע כ - 15KKM ומעלה זה יכול להשתלם , או אם יש לך את הכסף להסבה ואתה מתכוון להחזיק את האוטו שלך שנים :)

חמישה תווים

פורסם

מה ההתייחסות של היבואן לענייני האחריות?

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

אני לא רוצה להפגין צרות עין, אבל להוציא 180 אש"ח ממניעים של חיסכון... אני לא רוצה לדעת מה קורה איתכם כשאתם מחליטים לבזבז...

פורסם

אני מתנצל מראש אם תהיה תגובה כפולה מצידי , אני די חדש בפורום

היבואן (עפ"י משרד התחבורה ) יכול להתנער מאחריות על תקלה ברכיב כלשהוא רק אם הוא הוכיח שהנזק נגרם כתוצאה ממערכת הגז

ולעניין החיסכון , את הקפטיבה נתנו בטרייד , הוספנו מעט ואת התשלומים החודשיים אנו משלמים מהחסכון בדלק , לכן בפועל זהו רכב חדש בעלות נמוכה , בעוד שלוש שנים המערכת גז לא רק שתשלם על עצמה, אלא גם על הרכב עצמו , מעבר לכך מדובר על חסכון של כ 10 אש"ח בשנה

פורסם

תודה רבה על התשובות :mm_yeah:

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם
אני לא רוצה להפגין צרות עין, אבל להוציא 180 אש"ח ממניעים של חיסכון... אני לא רוצה לדעת מה קורה איתכם כשאתם מחליטים לבזבז...

גולו,

התגובה שלך באמת לא רלוונטית.

זכותו של אדם להחליט שהוא רוצה להתפנק עם SUV מסיבותיו שלו, ועדיין לרצות לחסוך בהוצאות דלק.

יואב

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• תוכן חדש...