Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פולקסווגן פאסאט Mk8 נחשפת

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4365 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שוב פעם אני? מה זאת אומרת?

סדרה 3 עם 245 כוח סוס זה ה328. יש לה שתי רמות אבזור - ביזנס (Business) ו-לקשרי (Luxury).

הביזנס עולה 303,000 ש"ח לפני אגרת רישוי ומיגון נגד גניבה, עם האגרה והמיגון היא תעלה 313,000 ש"ח.

הלקשרי עולה 344,500 ש"ח לפני אגרת רישוי ומיגון נגד גניבה, עם האגרה והמיגון היא תעלה 354,500 ש"ח.

יש גם 320 ביזנס ולקשרי, ואפילו 316 ביזנס ולקשרי. 316 ביזנס עולה 219,000 ש"ח לפני אגרה ומיגון, ו227,500 ש"ח כולל אגרה ומיגון. זאת הגרסה הזולה ביותר שיש בארץ לסדרה 3. אני יכול להמשיך לפרט פה את כל ליין המכוניות של BMW בארץ כולל מחירים, אבזור, עלויות אגרה ומיגון, צבעים, גודל ג'אנט, סוגי ריפוד, ומה שבא לך.

המחיר ששכן שלך שילם, הוא מחיר לאחר הנחה, או, שהוא הוסיף המון אבזור כגון מערכת ניווט, מצלמת רוורס, מערכת DVD ועוד.

אתה מוזמן לשאול אותו.

גרסת ספורט, או בשמה האמיתי, ספורטליין (SportLine) - ריפודים שחורים, תפרים אדומים (הגה, כסאות, דלתות), קו צבע אדום בדשבורד, ג'אנט 18 אינץ' 5 צלעות, מושבי ספורט עם תמיכה צידית משתנה, ונוסף מצב ספורט+ ל-DEC. ספורטליין היא חבילה ללא תוספת תשלום.

כשאתה משווה גרסה בסיסית של הפאסאט, תשווה אותה לגרסה בסיסית של סדרה 3. משווים תפוחים לתפוחים ולא תפוחים לתפוזים.

אני מציע לך לעשות 2 דברים:

1. לכתוב כמו בן אדם ולא כמו ילד, מה זה 326 אלףףףףף?

2. לא להתווכח איתי בכל מה שקשור לרכבי BMW חדשים. מומלץ בחום. גם שכן שלך לא יכול להתווכח איתי. סמוך עליי.

עריכה אחרונה על ידי GhostBuster

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם
נראית טוב מאוד. בחוץ ובעיקר בפנים.

לפי התמונה מסכי הTFT מתחילים לגלוש לרכבים סטנדרטיים, הגיע הזמן!

מסך TFT זה לא הדור הישן ?

אוטו-מאניה :-)

• חברי המעגל הראשון
פורסם

חוץ מזה שהרכב נראה משעמם בדיוק כמו קודמו, פתחי המזגן בדשבורד מזכירים לי סובארו טדנר :lol:

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
חוץ מזה שהרכב נראה משעמם בדיוק כמו קודמו, פתחי המזגן בדשבורד מזכירים לי סובארו טדנר :lol:

להגנתם, הם בין היצרנים היחידים היום שעדיין שמים את פתחי האוורור במקום הנכון ולא במקום נמוך שמקפיא את הידיים. כמעט בכל רכב שנהגתי בו לאחרונה, פתחי המיזוג נמוכים מידי.

emotion of motion

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הנדסת האנוש של VAG לא מאכזבת כבר הרבה שנים. העיצוב לכשעצמו הוא לא מכוער בכלל, פרופורציונאלי ובעל קוים יפים. פשוט משעמם להסתכל בו ליותר מ5 שניות.

פורסם

אני לא יודע אם באחת הכתבות שנתתם בתחילת השרשור , מוזכר שתהיה גם פאסאט כזאת היברידית , אז כן , תהיה גם כזאת .

ומישהו שם שרשם על מסכי ה-TFT בלוח המחוונים , אז זהו , כסטנדרט זה יהיה רק בהיברידית , או בכל תצורה אחרת אבל כאופציה , אבל תנו לי לנחש , האופציה הזאת כמו הרבה אופציות אחרות , פשוט לא תהיה זמינה אצלינו , ואפילו אם כן תהיה אופציה זאת , התשלום עבורה יהיה בשמיים .

לגבי הרכב עצמו , אני את האמת מאוד אהבתי את הפאסאט החדשה , גם מבפנים וגם מבחוץ , הרכב נראה ממש יפה .

בעבר - Daihatsu Sharade (White) Classic 1997 1.5i MT - עדיין במשפחה

בעבר - Mitsubishi Lancer (White) X 2008 1.8 GTS CVT

בעבר - VW Jetta (White) MK6 2013 1.2TSI DSG7

כרגע (סוף סוף) - Seat Leon FR (not White anymore)) 2016 1.8TSI DSG7

פורסם (נערך)

ההודעה הקודמת שלי לא מוצגת כראוי, רק הלינק מופיע, אז אחזור עליה:

למרות שבסיס הגלגלים גדל ב- 10 ס״מ, המרחב הפנימי בציר האורך גדל רק ב- 3.3 ס״מ.

כך המרחב של הפאסאט הקודמת, שהיה בין הקטנים בקטגוריה אם לא הקטן בהם וזהה לצורך הענין בציר האורך בדיוק למרחב בג׳טה הנוכחית (ע״פ נתוני היצרן), גדל בגיחסה החדשה רק מעט.

לצורך העניין המאזדה 6, שלא נחשבת מרווחת במיוחד, מציגה נתוני יצרן של בציר האורך, גדולים יותר בחמישה ס"מ! (במאזדה 6= 2.057. בפאסאט= 2.018. אפילו במאזדה cx5 שלי ג'יפון עממי, רחמנא ליצלן, המרווח גדול יותר ב- 2 ס"מ= 2.038 :-))

כך למשל מאחר והמרחב לרגליים בסקודה אוקטביה ובטויוטה קורולה להערכתי גדולים מזה שבג׳טה בכמה ס״מ (שני היצרנים לא מספקים נתונים) ולפי כך אני מעריך שהמרחב לרגליים בהם זהה לפאסאט.

כלומר מי שמתכוון לרכוש את הפאסאט שייקח בחשבון שהוא יקבל מרחב פנימי בציר האורך, דומה לזה שהוא יכול לקבל גם ברכב משפחתי (מהמרווחים שבהם) שעולה הרבה פחות. כנראה שפולקסווגן לא רוצים להוות תחרות לסקודה סופרב שמצטיינת בפרמטר זה.

לגבי העיצוב החלק האחורי דומה מאד לפאסאט הקודמת והחלק הקדמי נמוך ודינמי יותר. בסך הכל היא נראית טוב לטעמי, אם כי אכן אבולציה ולא רבולציה.

קו הפנסים המאוחד עם הגריל, לרבות פס ניקל שנמשך מהגריל על גבי החלק העליון של הפנסים, מהווה אלמנט עיצובי דומה לזה שבטויוטה קורולה החדשה וכך גם פתחי האיוורור הפנימיים המאוחדים עם אלמנט עיצובי לאורך הדשבורד, שוב כמו בקורולה (פולקסווגן מעתיקים ממותגים עממיים :shock:).

גירסת הסטיישן מציגה קורת c זקופה (הקורה האחורית ביותר), דבר שברך כלל משתדלים עיצובית להימנע ממנו, על מנת למנוע עיצובית מראה מאורך מדיי. פולקסווגן הצליחו להתגבר על כך באמצעים אחרים. המראה אחורי דומה לפוקסווגן גולף פלוס החדשה.

כמובן לאור מה שציינתי דלעיל, לדעתי ניתן יהיה לקבל מרחב גדול יותר בפולקסווגן פלוס החדשה וגם נפח תא המטען שלה מתקרב לזה של הפאסאט.

כמובן שבשאר שבשאר הפרמטרים יש לצפות לאיכות ואבוזר גבוההים יותר בפאסאט, לעומת הדגמים העממיים הנ"ל.

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם (נערך)

הכל בעלמא, מה שיקבע הוא המחיר שיקבע על ידי צ'מפיון וכן המתחרות הצפויות להגיע - בהן סופרב חדשה, מונדיאו חדשה ואחרות.

יכול להיות שהפאסאט החדשה היא פאר היצירה, אבל כפי שראינו עם הנוכחית וגם עם הגולף, אפילו לפריאריות הישראלית יש גבול (עד כמה שזה לא יאמן) ובתמחור לא סביר גם היא תשאר באולמות התצוגה חסרת ביקוש.

הנדסת האנוש של VAG לא מאכזבת כבר הרבה שנים. העיצוב לכשעצמו הוא לא מכוער בכלל, פרופורציונאלי ובעל קוים יפים. פשוט משעמם להסתכל בו ליותר מ5 שניות.

הנדסת האנוש של VAG טובה מזה הרבה שנים, אבל המתחרות מאוד השתפרו והיום זה כבר לא יתרון משמעותי של המותג. גם לא ידיות האחיזה שחוזרות באופן משוכך למקומן.

עיצוב נעים לעין ומעורר פיהוק הוא תכונה ידועה של VW מזה שנים רבות גם כן.

עריכה אחרונה על ידי Doc Slow
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

ידיות אחיזה שחוזרות באופן משוכך יש כבר בסוזוקי איגניס מ2003. אבל כפתורים מתקלפים אין :lol:

פורסם
ברור. מחיר זה חלק ממיצוב. לא? ;-)

בא רק נדייק, תמחור הפסאט הוא חלק ממיצוב הג'טה! :wink:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...