Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4371 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם. לפני חצי שנה ככה עברתי טסט. ביום יום הרכב של אבא שלי ידני (פיאט פונטו). יש בדרך הביתה אלינו, מקום מסוים שלא תמיד יוצא לעבור בו תלוי מאיזה כיוון אני בא. בקיצור זה רמזור כזה בעליה יחסית תלולה. שלמדתי נהיגה למדתי שיטה אחת לזינוק בעלייה להחזיק ברקס להרים קלאץ ל"רעידות" ולעבור מהברקס לגז וכו'. בקיצור לפני איזה חודש ואתמול הרמזור שדיברתי עליו היה אדום ונאלצתי לעצור. ניוטרל אני תמיד שם ברמזור ועכשיו החלטתי להרים גם ארמברקס. בקיצור הייתי ברמזור ושהתחלף לירוק באתי להעביר לראשון העברתי ופתאום נזכרתי שאני עם ארמבקס משוך, העברתי לראשון עד החצי בערך ונתתי קצת גז ושחררתי את האמברקס. שמעתי שיש שיטה כזאת לזינוק בעליה אבל היא באה לי טבעי ואני לא יודע אם עושה אותה נכון. אתמול עשיתי אותה שוב ושוב היה קל יחסית ללא מאמץ והרבה גז וכו' תוך שנייה ללא הדרדרות. כיוון שיוצא שהאמברקס משוך יחסית הרבה ואין קונטרה בגיר בגלל שהוא בניוטרל יש בעיה עם זה? הזמן שיוצא שיש התנגדות של המנוע לכוח הבלימה של האמברקס הוא קצר מאוד אולי שנייה אז נראה לי שיש פחות נזק לקלאץ, אני טועה?

דבר נוסף :

כידוע, בפיאט פונטו אבו ישנה מערכת start-stop לכיבוי המנוע בעצירה. הכפתור שלה אמנם דולק ומראה כי המערכת פועלת אך אנו לא מרגישים בזה. כולנו נוהגים לשים ברמזורים N ובכל עצירה. בקיצור לפני כמה זמן בתמרור עצור זרקתי קלאץ ונכבה לי האוטו לחצתי קלאץ שוב ובאתי להניע (זה היה מהר יחסית) ועם הלחיצה על הקלאץ ללא סיבוב המפתח האוטו הניע. חשבתי משהו מוזר וזה אחרי כמה זמן קרה לי שוב משהו דומה. אבא שלי טוען שהמערכת עובדת בניוטרל מן הסתם, אמרתי לו שאולי הוא טועה. מישהו יודע אם המערכת עובדת בהילוך ? יכול להיות שהמנוע נכבה ונדלק ישר מסיבה אחרת ?

פורסם

במקרה גם לבן הזוג שלי יש פונטו איבו, אבל רובוטית, כשהנורה דולקת-המערכת כבויה. מצד שני, לא ברור לי איך היא כן פעלה והניעה את הרכב אחרי שזרקת קלאץ'.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

כל עוד רגל שמאל לוחצת על הקלאצ' ובורר ההילוכים לא בניוטרל לא יתבצע כיבוי של הרכב.

בנסיעה הבאה תעשה את הניסוי הבא:

בזמן עצירה תעביר לניוטרל ותוריד את הרגל מהקלאצ' - המנוע אמור להיכבות

לחיצה על הקלאצ' והמנוע יניע עצמאית.

בעלי איסוזו או רנו הינכם מוזמנים לקבוצות "איסוזו טרופר בשטח" ו-"רנו קליאו החדשה" בפייסבוק.

פורסם
כל עוד רגל שמאל לוחצת על הקלאצ' ובורר ההילוכים לא בניוטרל לא יתבצע כיבוי של הרכב.

בנסיעה הבאה תעשה את הניסוי הבא:

בזמן עצירה תעביר לניוטרל ותוריד את הרגל מהקלאצ' - המנוע אמור להיכבות

לחיצה על הקלאצ' והמנוע יניע עצמאית.

כך בדיוק המערכת עובדת: בעת עמידה ב-N המנוע כבה וברגע שבו דוושת המצמד מופעלת הוא מונע.

במקרה גם לבן הזוג שלי יש פונטו איבו, אבל רובוטית, כשהנורה דולקת-המערכת כבויה. מצד שני, לא ברור לי איך היא כן פעלה והניעה את הרכב אחרי שזרקת קלאץ'.

קודם כל תודה על התגובות. אם לא התברר מהתגובה הראשונה שלי אז אני אסביר. יש לנו את הרכב כחצי שנה, קצת מלפני שהוצאתי רישיון. שקנינו הסבירו לנו על המערכת והכל והראו לנו איך היא דולקת ואיך לא. תמיד היא דלקה כלומר המערכת פעלה אבל לא שמנו לב לזה כי כולנו היינו מוציאים לניוטרל ברמזור ומשחררים קלאץ כמובן. מה שקרה לפני כמה זמן זרקתי קלאץ המנוע נכבה ומייד לחצתי והניע מחדש (היה צליל של הנעה). מה שכן אני נזכר שלפעמים שאני מוציא לניוטרל לפני העצירה המוחלטת כלומר עוד בתנועה לפני הרמזור ואז בולם עם הברקס המנוע נכבה ונדלק תוך שנייה זה קרה איזה פעמיים שלוש לא יותר. המערכת תקולה ?

• תוכן חדש...