Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4361 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גם אני חושב שהיבואן חייב לתת לך שירות במוסך המורשה אחרת מה כל הרעיון של היבוא מקביל שכן אם אתה לא יכול לטפל במורשה ולממש את האחריות במידה ותצטרך אז אין כל סיבה לקנות רכב מיבוא מקביל אלא פשוט לקנות יש שנייה ממישהו שרכש מהיבואן הרשמי.

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הכתובת היתה על הקיר.

אי אפשר לייבא רכבים פחות מאובזרים ולמכור אותם במחיר שהוא טיפה נמוך יותר, אחרי זה היבואן גם יוצא במבצעי מכירות או מוכר את הרכב שלו דרך חברות הליסינג עם 0 קילומטר (הציעו פוקוס האצ'בק אוטומטית ב-100,000 שקלים).

או להקפיץ כל פעם מחיר של דגמים מסויימים (כמו הפיאסטה הידנית המאובזרת).

אם הוא היה מתמקד יותר בדגמים שלא נמכרים או גרסאות שלא נמכרות בייבוא סדיר, אז היה על מה לדבר.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

אני ממש לא מבין מהיכן אנשים קובעים עובדות.

אילון מוטורס ייבאו רכבים בדרגת אבזור גבוהה יותר מאשר דלק מוטורס ובהתחלה רצו למכור במחיר נמוך יותר מהגירסה דלת האבזור שמוכרת דלק אבל אחרי שדלק בכו לחברת פורד העולמית שבתורה לחצה על הסוכן שמכר לאיילון הם התיישרו לפי המחיר של דלק

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

יש לי תחושה חזקה שגם את דגמי מרצדס הם יביאו במחירים מאוד קרובים לכלמוביל.

אז אין מה לצפות.

הם לא מתרוממים והם יכולים לבוא בטענות רק לעצמם.

פורסם

49

gal_shirin הם פרסמו בעיתון שהם מפסיקים את היבוא וסיפרו ללקוח שהם לא בשביל לא להלחיץ אותו.

מה נראה לך התשובה האמיתית?

אין שום סיבה שיצרן יסכים שיהיו שני יבואנים לאותה מדינה, זה רק יוריד לו את הרווח.

תמשיכו לפנטז שיעשו בארץ משהו שאין במדינות אחרות.

ודלק מוטורס צריכים לטפל במכוניות שהם לא מרווחים עליהם כסף?

הם בטוח פנו לפורד שיחסמו את איילון.

אם הם הולכים להביא פיאסטה ופוקוס מארה"ב דלק מוטורס צריכים להכפיל את מחסן החלפים שלהם, הם צריכים להעביר הדרכות מיוחדות לעובדים שלהם מה ההבדלים בין האירופאי לאמריקאי.

אתם חיים בסרט שזה יקרה.

אייל

פורסם

gal_shirin הם פרסמו בעיתון שהם מפסיקים את היבוא וסיפרו ללקוח שהם לא בשביל לא להלחיץ אותו.

התשובה האמיתית היא שאין לי עובדות פרט למה שנאמר לי, אין לאף אחד אחר בפורום (פרט למי שעובד באיילון) עובדות, וישנה כתבה בכלכליסט שבוספה כתוב "באיילון מוטורס אישרו את הדברים".

בכל מקרה, ישנה אחריות עולמית של פורד לשנתיים על כל הרכבים שלה, ודלק נותנת שנה נוספת עליה. מבחינתי שיפסיקו ליבא פורד אירופאי ויתחילו ליבא קומקומים ארגנטינאים, כי זה לא ישנה את העובדה שהאוטו שלי הוא בסה"כ פיאסטה עם קצת חצאיות ומנוע 1.6 אקובוסט שמיובא ע"י דלק, ואין בעיה לטפל בו בארץ.

Current: Ford Fiesta ST2

Past: Skoda Fabia 1.2TSI Sport

Peugeot 206 XS

פורסם

49

אין שום סיבה שיצרן יסכים שיהיו שני יבואנים לאותה מדינה, זה רק יוריד לו את הרווח.

תמשיכו לפנטז שיעשו בארץ משהו שאין במדינות אחרות.

ודלק מוטורס צריכים לטפל במכוניות שהם לא מרווחים עליהם כסף?

הם בטוח פנו לפורד שיחסמו את איילון.

אם הם הולכים להביא פיאסטה ופוקוס מארה"ב דלק מוטורס צריכים להכפיל את מחסן החלפים שלהם, הם צריכים להעביר הדרכות מיוחדות לעובדים שלהם מה ההבדלים בין האירופאי לאמריקאי.

אתם חיים בסרט שזה יקרה.

שוב

למה להגיד דברים ללא ידע

האחריות על השנתיים הראשונות מגיעה מהיצרן לא מהיבואן

זה שהיבואן מטפל ולא גובה ממך כסף, זה לא אומר שהוא עושה זאת בחינם. הוא מתקזז מול היצרן על כל התקלות שכלולות באחריות.

וזה שדלק פנו לחסום את איילון זה דבר ידוע, בהתחלה איילון רצו למכור פיאסטה יותר מאובזרת ובפחות כסף , אבל דלק חסמו אותם והגיעו להסכמה שימכרו באותו מחיר אבל עם אבזור עודף.

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם
אני ממש לא מבין מהיכן אנשים קובעים עובדות.

אילון מוטורס ייבאו רכבים בדרגת אבזור גבוהה יותר מאשר דלק מוטורס ובהתחלה רצו למכור במחיר נמוך יותר מהגירסה דלת האבזור שמוכרת דלק אבל אחרי שדלק בכו לחברת פורד העולמית שבתורה לחצה על הסוכן שמכר לאיילון הם התיישרו לפי המחיר של דלק

בפיאסטה ובאקספלורר, לא בפוקוס - הפוקוס "ספורט" שלהם אומנם מצויידת בחלונות כהים, אבל חסרה הרבה איבזור אחר שקיים ב"ספורט" שלי מ"דלק".

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

ביג שיט,

לא נראה לי שזה יחסר למישהו.

הם לא הצליחו להתרומם במכירות של רכבי "הלחם וחמאה" של פורד כגון פיאסטה ופוקוס.

כמה פיאסטות כבר הם מכרו?! לדעתי זה מספר זניח.

ולגבי פוקוסים המצב עוד יותר עלוב.

ישנן הרבה סיבות לכך ואין לי כוח לפרט אותן, אך בסופו של דבר הם ממש לא אטרקטיבים (בשביל דיבורית BT מקורית ופנסי ערפל לא מחליטים מהיכן לרכוש רכב).

וכן, שנתיים אחריות במקום שלוש (ואף 4 אם מצטרפים למועדון) זה גם לא עוזר להם בשיווק הרכבים.

לגבי ייבוא מקביל של רכבים מפורד ארה"ב, גם כאן לדעתי הם לא יצליחו כי:

א. גם היבואן הרשמי יכול לעשות זאת, ואם לשפוט על פי ההתפתחויות בתחום אז גם יעשה זאת.

ב. כל הסיבות שהכשילו אותם מראש כגון: חוסר פרסום (לפרסם מחירים ביד-2 זה עלובבבב), חוסר באולמות תצוגה, חוסר בסוכני שטח, חוסר בשנת אחריות ועוד.

למי שרוכש רכב ב-200-300K ש"ח, שנת אחריות נוספת זה לא משהו שהולך ברגל!

לגבי ייבוא מקביל של מרצדס,

אולי מישהו יכול להסביר לי במה זה שונה מייבוא אישי?!

בתחום הזה ייבוא אישי מאוד נפוץ ומי שבוחר לרכוש מייבואן רשמי עושה זאת בכדי לקבל שרות בהתאם לסכום הרכישה, וזה דבר שאיילון לא הציעו עד כה.

בכל מקרה, גם משם לא נראה לי שתגיע הישועה לאיילון.

איך אמר כאן מישהו, "סה"כ סוכנות ייבוא אישי שהשר ניפח יותר מידי"...

פורסם

מישהו אולי עצר לחשוב שאולי הם הגיעו למטרות שלהם והם פשוט עוברים לרכבים יותר יקרים כי יש להם יותר משאבים לעשות את זה?

אני לא מכיר מקרוב את החברה אבל אני רואה שהמון אנשים פשוט מבקרים עסק שהם לא מבינים אותו.

מישהו פה באמת מכיר את התפקוד של החברה? מישהו פה ראה את המספרים וישב בישיבות הנהלה?

אם לא, אתם סתם משערים.

אני לא חושב שזה רעיון רע בכלל שיעברו לדגמי מרצדס. שם יש יותר אפשרויות לבחירה ברכבים, ושם הם יכולים להצטיין.

פורסם

לדעתי מארצות הברית הם לא יביאו שום ST .כי בארץ אין תקינה לדגמים האמרקאים של הst. ולא נראה לי שהם ישלמו על תקינה לרכבים אילו.את הst שהם מכרו עד עכשו, הם ניצלו את העובדה שדלק מוטורס עשו תקינה. לדגמים האירופאים.

פורסם

אני לא חושב שזה רעיון רע בכלל שיעברו לדגמי מרצדס. שם יש יותר אפשרויות לבחירה ברכבים, ושם הם יכולים להצטיין.

הלואי.

אנחנו רק נברך על זה.

משיחה איתם, אני מבין שהם מתחילים להביא מרצדס בתחילת 2015.

• תוכן חדש...