Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4368 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

ובכן יש לי עסק להסעות שעוסק בעיקר בהסעת תיירים, עסק יחסית קטן עם מספר מיניבוסים.

לאחרונה לאחר סקר שוק הזמנו אני ושותפי מיניבוס 16 מקומות מחברת צמפיון מדגם היי קראפטר החדשה.

הרכב מגיע, ומאובזר בארץ אצל אחד המאבזרים המורשים,שאנו בחרנו.

הרכב הגיע, נשלח למאבזר, שלמנו את כל הכסף( לפני זה לא משחררים אותו לרשוי) ונמסר לנו בתחילת החודש ביום ה׳.

החניתי את הרכב על יד הבית והנהג השכיר הגיע ביום א׳ והחל לעבוד עליו.

כבר באותו יום,אמר הנהג שהוא מרגיש שיש בעיית סחיבה ברכב,המורגשת בעיקר בעליות.

הוריתי לו להכניס את הרכב למוסך החברה ביום ב׳.

הרכב נכנס למוסך אחרי שעשה 380 ק׳מ. ממש חדש!

לא אלאה אתכם, כבר שבועיים שהרכב נמצא במוסך מבלי שהם מוצאים את התקלה.

הוחלפו לרכב הרבה מכלולים מהותיים בשיטת השלילה, דהיינו מחליפים לדוגמא טורבו, רואים שהבעיה עדיין קיימת ואז מחזירים את הטורבו הקודם המקורי.

כך בוצע למצתים, למשאבת הסולר וכאמור לטורבו ועכשיו הם כנראה מתכוונים להחליף מחשב ולוח שעונים.

ואולם כאן הסיפור רק מתחיל, חברת צ׳מפיון מוטורס התגלתה במלוא כעורה וחוסר השירות שלה.

לא הועילה העובדה שמדובר במקרה מיוחד של רכב עבודה חדש לגמרי שבקושי עשה 300 ק"מ שנמצא במוסך, אף אחד לא יצר אתנו קשר כדי להרגיע, להבטיח פיצוי, לתת מילה, לעדכן. פשוט כלום.

רק אחרי ששלחנו מכתב, תחילה שלנו ואח״כ של עו״ד שאנו דורשים לבטל את החוזה ולקבל רכב אחר חדש או לחילופין את הכסף חזרה וכן פיצוי על כל יום שהרכב במוסך( ומדובר בפיצוי לא קטן- יש נהג,ביטוחים יקרים, קבוצות תיירים שאיננו יכולים לבצע את הנסיעות שלהם), יצרו עמנו קשר ונראה שהקוו שמנחה אותם זה פשוט להמעיט מהבעיה ושהם בסופו של דבר יתקנו את הרכב ויתנו פיצוי סויים, אבל לא מוכנים לשמוע על החזרת הרכב.

ואני שואל האם רכב חדש שנגעו לו כמעט בכל המכלולים במוסך, זה מה שהלקוח שלם עליו?האם אין לו ירידת ערך?

מדובר על רכב לא זול כ 350.000 ₪ .

והאמת אנו לא מתכוונים לוותר ואין לי ספק שהעניין כנראה יגיע לבית משפט ורק בגלל הסיבה שצמפיון חושבים שהלקוחות שלהם מטומטמים.

ראשית כל, קשה מאוד להשיג את המנהלים, ממש בלתי אפשרי לדבר איתם, כאילו הם עובדים בשב״כ וגם אחרי שמישהו/י יחסית בכיר מדבר איתך,הוא מתכוון ממש לנקנק אותך,העיקר שהם לא יפסידו.

אני מבין שזו חברה מסחרית,שצריכה להרוויח וכמה שיותר ושתקלות כאלו יכולות לקרות אחד לאלף.אבל חברה צריכה לדעת גם מתי להחליף רכב ומתי במקרים מסוימים להפסיד כסף על עיסקה מסויימת.

ממש כמו שתנובה תחליף לי חלב מקולקל.או מכשיר טלפון תקול וכו׳

במקרה שלי צמפיון עוד לא הפנימו גם שמדובר בעסק ומלבד הרכב שאני דורש את החלפתו הם גם יצטרכו לשלם על אובדן רווחים.

פורסם

מבין שזה מתסכל ומרתיח אבל בתור משתמש שזו ההודעה הראשונה שלו בפורום אתה צריך להבין שהקוראים כנראה יתייחסו לפוסט הזה בעירבון מוגבל.

אם תביא הוכחות זה יעשה אימפקט הרבה יותר גדול.

זה יבואן שלקוראים פה יש נטייה להתלהם עליו בקלות ולכן לא תהיה לך בעייה למצוא כאן תומכים. אך שוב, לא מבלי הוכחות.

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם

האם כל הימים האלה סופק רכב חלופי או איבדת לקוחות וימי עבודה?

Infiniti G37-Sold

Toyota Corolla 2014-חזרה לאלבר

Ford Focus 1.5 2016

פורסם

הם בהתחלה השכירו להו רכב מחברת השכרה.אבל לא מניבוס אלא סיטורואן ג׳מפי 8 +נהג.לא ממש היה לנו מה לעשות איתו.אז החזרנו את הרכב לחברת ההשכרה כעבור יומיים.

לשאלתך השנייה.מדובר בנזק כבד מאוד,אני מעריך אותו בכ 1700 ₪ ליום על עבודה שהייתה לנו והעברנו לקבלני נסיעות אחרים.

הכל מגובה בממסמכים מההתחלה ועד הסוף.ולמי שרוצה לראות את הרכב בעיניו,נמצא כעת במוסך היבואן בירושלים.

רק בנסיעות מבחן שעשו עליו גמעו 500 קמ״ש נוספים.

פורסם

זה נראה כמו מקרה לעורך דין.

ואכן כתבת שאתם נעזרים בשירותיו של עורך דין.

נראה שאתם מתנהלים נכונה, כמו שצריך.

זה באמת לא נעים שזה מה שצריך לעבור לקוח, שרכש מספר רכבים, וסכום עסקה לא זול בכלל.

אבל אין מה להגיד כל כך.

כמובן שטעויות קורות, ואף אחד לא חסין מפני טעויות.

אבל אני לא חושב שהנציגים פה יוכלו לעזור לך כל כך אם זה בטיפול משפטי.

מנקודת המבט שלך, מאיך שסיפרת - זה נראה שאתה צודק, ותפוצה על כל נזק שנגרם לך.

כמובן שתצטרך להוכיח ולגבות במסמכים, אך גם פה כתבת שיש בידך מסמכים והוכחות.

נראה שאתם מתנהלים כמו שצריך.

משה, המון בהצלחה בסיפור הזה.

בסופו של דבר יהיה בסדר, רק חבל שזה יקח זמן ובינתיים הלקוח הוא הסובל פה.

בינתיים אולי תבקש מהעורך דין שיציעו לפחות פתרון לאובדן ימי העבודה.

כתבת שכל יום עבודה שכזה זה הפסד של 1700₪.

ברור לי שאם אתה צודק, בסופו של דבר תקבל את כל הכסף בחזרה, עם פיצוי, אך אולי שיספקו בינתיים פתרון.

פורסם

נשמע כאילו נפלת על רכב לימון, מקרה שבאמת מצריך עורך דין כי מה שבטוח הוא שנפלת על יבואן לימון.

נשמח אם תמציא הוכחות לטענות שלך ותפרסם פה, וכמובן תעדכן אותנו בפורום כאשר הסיפור יסתיים.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

יש דבר אחד שתמיד מטריד ומפריע לי.

אם אתה קונה טלפון, מכשיר חשמלי כלשהו, טלוויזיה ועוד...במידה והוא תקול, אתה מביא אותו למעבדה ואם זה בתקופת האחריות, מחליפים לך את המכשיר לחדש.

כמובן, במידה וזה נמצא לא תקין.

מעבר לכך, לא צריך להלעיט את רמת האי-שירות בארץ, שהיא נוראית בכל מובן.

אבל, הדבר שאותי משגע, מעולם לא יצא לי לשמוע על יבואן רכב כלשהו, שהסכים להחליף רכב ללקוח עם רכב תקול.

כן, רכב זו הקנייה השנייה הכי יקרה בארץ.

רכב זה דבר יקר ויאדה יאדה יאדה יאדה...אבל זה ממש מוזר.

הלוואי ולעמותה למען הצרכן היו אמצעים להפעיל, כנגד רמת השירות של היבואנים.

אבל היבואנים הם לוביסטים מאוד חזקים.

פרנקופיל מושבע!

פורסם
לא הועילה העובדה שמדובר במקרה מיוחד של רכב עבודה חדש לגמרי שבקושי עשה 300 קמ״ש שנמצא במוסך.

אני מבין שהנישה שלך היא טיולים לתייר הממהר :-P

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

תעשה חיפוש על היבואן הזה פה - תמצא לא מעט תלונות.

במקומך - בהנחה שהסיפור אמיתי (עוד לא הראת לנו נניח צילום הזמנה של הרכב או תדפיס מוסך( - בכלל לא הייתי אוסף את הרכב. בית המשפט כבר יותר מפעם אחת פסק לטובת הלקוח, גם מול צ'מפיון. הייתי תובע רכב חדש או את מלוא הסכום + נזקים. כבר עכשיו.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

אבל, הדבר שאותי משגע, מעולם לא יצא לי לשמוע על יבואן רכב כלשהו, שהסכים להחליף רכב ללקוח עם רכב תקול.

כן, רכב זו הקנייה השנייה הכי יקרה בארץ.

רכב זה דבר יקר ויאדה יאדה יאדה יאדה...אבל זה ממש מוזר.

הלוואי ולעמותה למען הצרכן היו אמצעים להפעיל, כנגד רמת השירות של היבואנים.

אבל היבואנים הם לוביסטים מאוד חזקים.

גם בחו"ל החברות הגדולות (מרצדס, פורשה) לא מחליפות רכבים, מתקנים אותם לא משנה כמה תקולים הם הגיעו. אלא אם כן זה עובר לעו"ד או מעורר המולה גדולה ברשת.

פורסם

הפרד את הבעיה לשתיים .

א - הפסדים עקב אי שימוש ברכב - נסה למזער הפסדים זה לטובתך , נסו להשכיר רכב חלופי מתאים .

כך תשמור על הלקוחות שלך , וגם בית המשפט בודק את התנהלותכם , האם עשיתם מאמצים למזער נזקים .

וכאשר יוחזר לכם הרכב כתקין לשביעות רצונכם - בקשו מצ'מפיון לשלם על השכרת הרכב החליפי .

ב - פיצויי על הטיפול ברכב/בקשה לביטול עיסקה - בד"כ לרכב אשר בוצעו בו תיקוני החלפה של חלקים מכניים .

אין ירידת ערך - לאחר קבלת הרכב מהמוסך כתקין - אפשר להזמין שמאי אשר יבדוק את הרכב - ויקבע את מצבו .

מעבר לכך , אפשר לבקש מהחברה פיצוי על עוגמת הנפש והטירטורים , כגון טיפולים שנתיים כפיצוי .

בקשה לביטול עיסקה היא קצת קשה , ורק אחרי שהרכב יוחזר כתקין , ושוב הבעיות יחזרו - אפשר יהיה לבקש זאת .

- כאשר הבעיה חד-פעמית בד"כ בית המשפט יבקש לתת לחברה אפשרות לתקן ולהחזיר את המצב לקדמותו -

- נשמע מאכזב אך בד"כ זה המצב .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

מבין את התסכול שלך גם ההורים שלי עובדים בתיירות,אומנם אין לנו רכבים אבל אנחנו משתמשים בשרותי חברה גדולה.

אתה בטח מכיר את האוטובוס הסיני המפורסם. אז בעל החברה הזמין כזה ומאז רק תקלות,בעיקר של המזגן.

אף אחד כמובן לא מפצה אותו והוא מתמודד עם הפסד הרבה יותר גדול.

אז אתה לא לבד,יש הרבה פאדיחות בתחום הזה.

אגב מה שם החברה?

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם
מבין שזה מתסכל ומרתיח אבל בתור משתמש שזו ההודעה הראשונה שלו בפורום אתה צריך להבין שהקוראים כנראה יתייחסו לפוסט הזה בעירבון מוגבל.

למה תמיד חושבים בפורום שמשתמש עם מספר הודעות מועט עובד על המערכת?

צריך לצבור 1000 הודעות בשביל תלונה ראשונה?

לפותח הפוסט תחכה עד הסוף אולי צ'מפיון יפתיעו אותך.

פורסם
למה תמיד חושבים בפורום שמשתמש עם מספר הודעות מועט עובד על המערכת?

צריך לצבור 1000 הודעות בשביל תלונה ראשונה?

לפותח הפוסט תחכה עד הסוף אולי צ'מפיון יפתיעו אותך.

כי הדבר הכי קל לעשות בפורום בתור מישהו שלדוגמה ממורמר על צ'מפיון הוא לפתוח משתמשים חדשים כדי שיחשבו שעוד אנשים ממורמרים כמוהו. והיו מקרים מעולם.

אף אחד פה לא אמר שפות"ש לא דובר אמת, אבל כדי להוכיח שהוא באמת אמין יש לספק הוכחות.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

איזה הוכחות אתה רוצה? תמונה של הקארפטר על ליפט?

סיפורים כמו שלו זה משהו שקורה המון בעולם ההסעות,זה גורם לבעלי החברות להפסיד כסף בכל שנייה שהרכב עומד ובגלל זה הסיפור הזה ממש מעצבן וחמור בעיניי.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

• תוכן חדש...