Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4348 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

את הכביש העולה לבונבוניירה האלפינית טיפסתי וירדתי בשבועיים האחרונים כ 15 פעם. נותרו 8 ק"מ של עליה מפותלת, כביש משובח ויבש, נתיב אחד לכל כיוון. קטעים של עשרות מטרים עם קו מרוסק ועוד אחד בהמשך, טיפה ארוך יותר. בפעם הבאה שאסע כאן זה יהיה כי החופשה הסתיימה.

עכשיו התוכנית להגיע בכדי לקנות קצת מזכרות, יש מספיק זמן לזה. המקומיים נוהגים נהדר.

והנה...אני מתקרב לטיגואן שמזדחל על 40 קמ"ש. מחכה שיעצור בצד או יתחיל לסוע בקצב. אבל נראה שהוא בשלו. לא יודע מה הבעיה שלו, אבל זה ממש לאט. חולפות שניות ארוכות ומבט במראה מלמד שמאחורי כבר 2 מכוניות ועוד אחת מתקרבת.

בקרוב מישהו במכונית ישים לב שדקות יקרות עומדות להתנדף יחד עם המזכרות. אני רוצה למנוע לחץ ומתחיל לתכנן מהלך. האיזורים המותרים קצרים מדי או שמכונית היורדת מההר מקצרת מרחק. והנה מגיע הרגע, ראות טובה, אף אחד לא יורד בטווח הנראה, קו מרוסק מספיק ארוך - לחיצה על הדוושה וה DSG מוריד מ 3 ל 2 בבעיטה שלא ממש מטיסה את הבהמה אבל עוברת למצב תאוצה. עקיפה ארוכה, ארוכה מדי. חולף על הטיגואן אבל את החזרה לנתיב שלי לא מספיק להשלים עד לפניה (המוכרת). הצמיגים צווחים בפניה החדה, אבל אי אפשר לדעת מי מהם, כנראה כולם...

נא להכיר סיאט אלהמברה TDI140 DSG6. הדגם הזה שונה ביחידת ההינע והאבזור מזו שנמכרת בארץ.

כשבועיים הייתה במחיצתי באלפים. 5 נוסעים ופעמיים עם ציוד מלא.

יתרונות:

סידור ישיבה מצויין ל 7. כל המושבים בודדים. 2 המושביים האחוריים נגישים מאוד. המושב האמצעי מתקפל מצויין ובנוסף המכונית נהנית מדלת הזזה גדולה. האחוריים מרווחים יותר מזה הנמצא ב S MAX. למכונית כמות עצומה של תאי איכסון בכל חור אפשרי. האמת שלי זה נראה קצת מוגזם... המושבים נוחים - אבל עוד ניגע בזה.

איכות החומרים, ההרכבה והתפעול והתחושה הכללית - טובה מאוד!

השילדה על הצד הנוקשה, אבל רחוקה מהצד המתרסק. מתכון טוב להתנהגות משרת בטחון בכל מהירות.

המכונית צויידה במערכת מדיה מקורית כולל GPS. המסך אמנם קטן אבל שילוב הסימנים החשובים ב LCD בלוח השעונים פשוט מעולה. חוסך מבטים לכיוון ההוא ולמעשה הנוסע יכול לשחק עם הרדיו ועדיין לא תאבד את הדרך...

מנוע - דיזל 140 כ"ס ו 30 ומשהו קג"מ. משודך ל DSG6. שידוך מצויין. במרבית התנאים ולהערכתי למרבית הנהגים פשוט לא צריך יותר מזה. אמנם המנוע משמיע מעט רעש דיזל בהילוכים נמוכים כשהוא קר, אבל אחר כך שקט מאוד. בכל מהירות. בכלל הבידוד במכונית טוב. אין בעיה לשייט ב 180 קמ"ש. הבעיה העיקרית היא תאוצה. המכונית משתלבת מצויין בתנועה, אבל רכב בגודל כזה יכול להיות גם עמוס וקטע עקיפה קצר מדי או בעליה עלול להיות לא רלוונטי. יש בה משהו מטעה, כי תחושת הקלילות אינה מעידה על רזרבות כוח גדולות.

היא חסכונית מאוד! אני עם רגל כבדה יחסית הגעתי ל 13.4 ק"מ לליטר. S MAX בנזין באותם תנאים הייתה מרוצה מ 1:10.

חסרונות:

ההגה מעוצב נכון, אבל עשוי מחומר נוקשה ולא נעים. בנוסף כיסוי הצופר עליו סמל לא מתאים (נגיע לזה) עשוי משום מה מחומר נטול ברק שפוגם אסטטית. אבל הכי גרוע - ההגה אמנם עם משקל נכון אבל הוא מת. אמנם מדוייק אבל הגעתי מ MAX ופה זה פחות. כך גם השילדה, משרה תחושת בטחון, אבל חסרה את הפלוס שיש ל MAX.

דלת ההזזה היא דבר מצויין, אבל היא כבדה מדי וקצת לא ברורה לתפעול לכל נוסע, בטח לא לילדים. אם המכונית בשיפוע, הדלת כבדה גם למבוגר.

שדה ראיה - מוגבל מעט. משום מה הקורות והדלתות רחבים מאוד - מדי. קורת A קדמית כוללת חלון משולש שהנהג אינו יכול לראות דרכו.

הפליפרים של ההילוכים מסתובבים עם ההגה. זה בעייתי במצבים מסויימים. תפעול תוך כדי סבוב עלול להפוך לבלתי אפשרי במצב זה.

יש עוד לא מעט לכתוב - אבל אם יהיו שאלות - אשלב

סיכום:

לא ברור למה זה סיאט. מה המטרות של VAG בסיאט. מה האופי הנדרש ממנה. מה תפקידה בקונצרן. זו ממש פולקסווגן.

מכונית טובה מאוד למשפחה. סופר פונקציונאלית. איכותית, מרווחת ונעימה לנהיגה. בהחלט הייתי שוקל אותה. מתנהגת לא רע, אבל חסרה חיבור לנהג. חסכונית מאוד (לדעתי אין שום בעיה להגיע ל 16-18 ק"מ לליטר).

לי אישית הייתה בעיה קטנה שפסלה אותה - יש לי דפקט בגב שמופיע במעט מאוד מושבים וגורם לסוג של חוסר נוחות בישיבה. דווקא כאן זה הופיע. עדיין אני יודע להגיד שהמושבים טובים. בעיה פרטית.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg

8.jpg

עריכה אחרונה על ידי shayy

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

.....

9.jpg

10.jpg

11.jpg

12.jpg

13.jpg

14.jpg

פורסם (נערך)

תודה על הסקירה, אבל רגע, DSG7 או DSG6?

ואיפה ממוקמת הבונבוניירה האלפינית? אני נוסע בקרוב לאוסטריה, אני בכוון?

עריכה אחרונה על ידי pasat04

פורסם (נערך)

DSG6 - תיבה מצויינת. לא מושלמת, אבל כן, מצויינת.

לא אוסטריה. תעשו חיים!

אגב - בגלל הפורום - אתה מחפש את התיבה בפינות. וכן, יש פינות. אבל זה ממש לא משהו שמי שאינו מגיע עם ג'וקים בראש ישים לב.

עריכה אחרונה על ידי shayy

פורסם

לי יצא לקחת את הגרסה המאובזרת של האלהמברה כאן בארץ לנסיעה בת יום...

הרכב הרגיש מאוד מרווח ל 5 נוסעים עם המון ציוד, במאובזרת המושבים עוטים עור ודלתות ההזזה הינן חשמליות, יחסית שקטה, יחידת הכוח במשווקת בישראל היא בנזין מוגדש שמצליחה לשנע את הרכב בנינוחות, יודעת גם לזוז מעט מהר יותר כשתובעים ממנה.

המחיר לא זול באזור ה220 אלף ש''ח, נושא האמינות בסימן שאלה בעיקר מכיוון הDSG...

רכב אטרקטיבי ליורוטריפ עם חברים :-D

פורסם (נערך)

משום מה הביקורות על מיניואנים ממש לא עושות לי חשק (גם לא ביקורת שהייתה על S-MAX לפני מס' שבועות). תיאור העקיפה נשמע רע מאוד, המכונית הנכונה למשפחה אבל בכבישים הלא-נכונים (או להיפך). אני שמח שהמשפחה שלנו פחות מורחבת ושנה הבאה נארוז רזה כדי שנוכל לשכור מכונית רזה (היכן שלא ניסע).

ולפות"ש - אתה לא יכול להיות חשאי לגבי המיקום ולשים תמונה שבה שלט עם שם בית ההארחה...

האיזור הזה (או לפחות מעבר דרכו) מסומן אצלי כאופציה לחופשה זוגית לפעם הבאה שאנחנו נמצא מישהו שיסכים לשמור על הילדים. כנראה ב-2020...

עריכה אחרונה על ידי Doc Slow
פורסם

יכולות הכתיבה שלך פנומנליות ומעבירות את החוויה כאילו אני יושב לצידך.

באמת לא ברור כיצד הרכב נכנס בתוך הקונצרן, ובעיקר השאלה למה בחרו את המותג הכביכול ספורטיבי וצעיר לשאת את סמלו עליה, היה עדיף שהיא תיהיה סקודה.

פורסם
משום מה הביקורות על מיניואנים ממש לא עושות לי חשק (גם לא ביקורת שהייתה על S-MAX לפני מס' שבועות). תיאור העקיפה נשמע רע מאוד, המכונית הנכונה למשפחה אבל בכבישים הלא-נכונים (או להיפך). אני שמח שהמשפחה שלנו פחות מורחבת ושנה הבאה נארוז רזה כדי שנוכל לשכור מכונית רזה (היכן שלא ניסע).

ולפות"ש - אתה לא יכול להיות חשאי לגבי המיקום ולשים תמונה שבה שלט עם שם בית ההארחה...

האיזור הזה (או לפחות מעבר דרכו) מסומן אצלי כאופציה לחופשה זוגית לפעם הבאה שאנחנו נמצא מישהו שיסכים לשמור על הילדים. כנראה ב-2020...

מיניוואן זה לא מכונית שנועדה לספק חשק. היא פיתרון למי שהיה לו חשק ;-)

לגבי תיאור העקיפה - זה חלק מהחיים. אפשר לפרש את זה בכמה אופנים - אנשים עושים טעויות. גם מי שמסתיר טעויות עדיין עושה. או תכנון טוב עם מכונה שאתה מכיר יכול להפתיע. או שבקטע מסתתר הרבה מידע על המיניוואן הזה. הורדה נמרצת מ 3 ל 2 אינה רכה. יש משהו מטעה בנסיעה במכונית הזו, היא נותנת תחושה שיהיה לה הרבה יותר כוח לעקיפה ממה שיש לה לבסוף. או שאת התמרון הזה לא הייתי עושה אלמלא נסעתי שם כבר 15 פעם. בהתחלה ההגה המת נתן לי תחושה שבכבישים האלו אהיה מאוד מוגבל. בהמשך עם ההכרות את היכולות אתה מבין שיש על מי לסמוך. אמנם אין פידבק אבל יש ביצוע.

לא הסתרתי את המיקום - השארתי במודע את הרמז. אני אכן יכול לאשר שהאיזור מוכר לי היטב, הייתי בו אינספור פעמים. לא יכול להמליץ בגלל יוקר המחיה.

Yossim תודה על המחמאה - האמת שאני מאוד ביקורתי כלפי עצמי ובמיוחד שלא היה לי זמן ומוזה לעשות את זה כמו שצריך.

פורסם
לא יכול להמליץ בגלל יוקר המחיה.

כן ראיתי, לכן רשמתי - "לעבור דרכו"...

אני לא חושב שיש בעיה סגולית במיניואן הזה, פשוט ציינתי את ההרגשה שלי. אני ממש לא איזה אנין הגה שלוקח מכוניות-על למגבלות, אבל שאני בחו"ל (מה שלמרבה הצער קורה מעט בגלל עומס אינסופי בעבודה) אני כן מחפש להנות גם בשעות הארוכות שאני מאחורי ההגה - and that's not my kind of fun. ציינתי את רגשותי כנ"ל. זה הכל.

היא פיתרון למי שהיה לו חשק :wink:

בצפ' אמריקה מקובל גם עם שני ילדים "בלבד" לנסוע עם מיניואן או SUV. שהגענו לפני שנה לשד"ת שם אשתי רצתה לבצע מחטף ולהמיר את ה-300 בגראנד-צ'ירוקי. אחרי שסיימנו את הנסיעה ההיא אמרתי שפעם הבאה אכן נשכור עגלה כנ"ל. השנה הזאת טסנו בלי הילדים, שנה הבאה נהיה איתם ואני די מתכוון לחזור בי...

פורסם

שי, מקום יפיפה ומזג האויר נראה גם קריר אז בכלל...

ולהשלמת החוויה המשפחתית, הסיאט נראית מתאימה כמו כפפה.

כמדומני לפולקסווגן יש דגם מקביל בחו״ל אבל יקר יותר מהסיאט ולכן היה מקום גם לסיאט.

לדעתי בארץ היו צריכים למתג את הסיאט אלהמברה כפולקסווגן (וכבר היו דוגמאות לקומבינות כאלו) זה היה מעלה את המכירות שנפגעות בגלל שם המותג סיאט.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

לדעתי בארץ היו צריכים למתג את הסיאט אלהמברה כפולקסווגן (וכבר היו דוגמאות לקומבינות כאלו) זה היה מעלה את המכירות שנפגעות בגלל שם המותג סיאט.

אתה יכול לשער כמה היה דורשים בארץ על השאראן (שהיא המקבילה עם סמל VW בחזית).

לא היו מכירות כלל...

פורסם

צ'מפיון מפקששים כאן בענק.

זה מתחיל בהחלטה המוזרה של VAG למתג אותה כסיאט. מסכים עם מי שכתב שאם כבר אז מתאים יותר כסקודה. המכונית היא ממש מוטציה של גולף, אז יכלו לשים את הסמל הנחשק יותר של פולקסווגן ולהרוויח עוד קצת מכירות. מן הסתם הם גם יודעים לעשות כמה רמות גימור... וכך להמשיך למכור דגם מפואר כמו השארן הזהה במחיר גבוה יותר.

קשה לי להאמין שמנוע הבנזין המשודך ל DSG7 המיובא לארץ הוא דיל טוב יותר מ TDI DSG6... !

פורסם

הבעיה בארץ עם מנוע הדיזל נעוצה במחיר הסופי של המוצר, שהופך אותו ללא תחרותי בעליל, ואני עוד מתבטא בעדינות.

לזכות צ'מפיון ייאמר שלאורך השנים הם דווקא כן השתדלו להביא לכאן מנועי דיזל בדגמים שבהם היתה היתכנות למכירות.

במקרה של אלהמברה, כאמור, אין היתכנות כזאת לאור המחיר הסופי ועל כן המנוע הזה נחסך מאיתנו. ותודה למיסוי המקומי :?

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

^ חבל שזה כך. אני מאמין שבפועל הבנזין הקטן עם המשקל של המכונית הזו זולל דלק.

2 נקודות נוספות - למרות התצורה הטובה של ה GPS, פעמיים הוא לא מצא מקום שחיפשתי ודווקא WAZE נתן פיתרון.

הסאונד של מערכת השמע בינוני מינוס.

• תוכן חדש...