Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כיוון מראות - מצב אופטימלי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4327 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה המצב האופטימלי בכיוונון המראות לשדה ראייה מקסימלי? (כמובן שקודם כל מתאמים את המושב וההגה)

האם אני אמור לראות גם חלק קטן מאוד מצידי הרכב?

מבחינת גובה - צריך לכוון קצת יותר למטה כדי לראות את החלק האחורי התחתון של הרכב (בחנייה ברוורס)?

פורסם (נערך)

בנוסף, אם יש לך מראה פנורמית, או/ותוספות כלשהן למראות, זרוק אותם לפח.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
מה המצב האופטימלי בכיוונון המראות לשדה ראייה מקסימלי? (כמובן שקודם כל מתאמים את המושב וההגה)

הכי אופטימלי זה ס"מ אחד רחוק יותר מצד הרכב (כלומר אתה רואה את הקצה של הרכב, ונותן עוד קליק הצידה) ובגובה שאתה רואה אחורה את האופק.

האם אני אמור לראות גם חלק קטן מאוד מצידי הרכב?

לא, צידי הרכב נוסעים איתך, אין שום צורך שתראה אותם והם מיותרים, זה בא על חשבון ס"מ אחד נוסף שאתה יכול לראות.

בלי לציין שיש הטוענים (לא יודע כמה נכון זה) שזה מעמיס על המוח לראות עצם קבוע (צד הרכב) ואופק זז.

מבחינת גובה - צריך לכוון קצת יותר למטה כדי לראות את החלק האחורי התחתון של הרכב (בחנייה ברוורס)?

לא, אתה צריך לראות את האופק אחורה, בזמני חנייה ברוורס אתה יכול להנמיך את המראות כדי לראות טוב יותר, אבל בזמן תנועה זה מפחית לך מאוד את שדה הראייה אחורה, ודווקא באיזור הכי חשוב.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

תודה על הוידאו!

וואלה לא חשבתי על החסרונות של המראה הפנורמית, מלבד זה שאפשר להתרגל היא באמת מציגה שטחי פנים לא רלוונטיים..

בקשר לכיוונון - אז אפשר להשאיר טיפה מצידי הרכב (כדי שיהיה קצת פרופורציה) אבל מבחינת הגובה (לפי הוידאו המראה נראית קצת גבוהה מדי - יותר מדי שמים) עדיף להוריד טיפה מ'גובה 0' או עדיף שיהיה ממש ב'גובה 0' - מאוזן ?

\\ עריכה

m3x7r3m3 - עכשיו רק ראיתי את התגובה שלך, תודה!

פורסם

אני חושב שהמראה הכי בעייתית היא המראה הימנית, תנסה להגיע למצב שאתה תמיד יכול לראות את הרכבים מצד ימין אם זה במראה הימנית או האמצעית(המראה האמצעית צריכה לראות את כל החלון האחורי של הרכב.

תנסה לתרגל בנהיגה בכביש מהיר כך שאתה תמיד רואה את הרכבים מימינך ובכך כוון את המראה עד שתגיע למצב הזה.

לדעתי הכי חשוב ביחד אם כיוון מראות להגיע לתכנון נסיעה נכון, כל פעולה שמצריכה שימוש במראות תתכנן כמה שניות לפני ככה שאתה יודע תמיד איפה ממוקמות המכוניות מסביבך, ככה יהיה לך פחות הפתעות.

89' Citroen Ax Sport 1.6 8v Twin Weber - נמכר.

פורסם

במצב אופטימלי אתה צריך לראות בכל המראות אך ורק תנועה מסביבך, חלקי רכב שלך זה מיותר לחלוטין, זה בא על חשבון שטח של תנועה מסביבך.

שים לב בוידאו שאמנם המראה נראית לך גבוהה, אבל הנהג רואה באופן מצוין גם כמה מאות מטרים אחורה אם לא יותר - וזה הכי חשוב.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
הכי אופטימלי זה ס"מ אחד רחוק יותר מצד הרכב (כלומר אתה רואה את הקצה של הרכב, ונותן עוד קליק הצידה) ובגובה שאתה רואה אחורה את האופק.

זה אותו ס"מ בכל רכב?

אני מעדיף את סרטון ההסברה שמופיע פה:

http://flix.tapuz.co.il/v/watch-3599316-%D7%9E%D7%A1%D7%9C%D7%95%D7%9C%D7%99%D7%9D___%D7%9B%D7%99%D7%95%D7%95%D7%9F_%D7%9E%D7%A8%D7%90%D7%95%D7%AA.html

המראה המרכזית מכוונת לראות את כל החלון האחורי, ומראות הצד חופפות במעט את שדה הראיה שלה, כך שנוצר חיבור בין התמונות הנראות דרכן.

פורסם

במה ס"מ שונה אם אתה נוהג על פורד אסקורט או על פרארי לה-פרארי?

הרעיון הוא בכל מקרה לא לראות דברים מיותרים, בטח לא כשזה בא על חשבון שדה ראייה שימושי.

לכן לוקחים עד שרואים את קצה הרכב (במראה הימנית תראה את קצה הרכב בצד שמאל של המראה, הפוך במראה השנייה) ואז עוד קליק החוצה.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

שתי הדרכים מובילות לרומא והתוצאה דומה אם לא זהה.

אני אגיד לך יותר מזה, לא מעט מהמדריכים אצל ראם מסבירים בדרך שהסברתי.

ואפילו יותר מזה, כשיש לפעמים כאלה שמתקשים ליישם את השיטה הראשונה מסבירים להם בשיטה שהסברתי.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אני מכוון קצת אחרת.

מכוון את המראות עד שרואה פס של הרכב ומשם 3 קליקים קצרצרים.

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם

אני מכוון בצורה כזאת שכאשר רכב חולף על פני בצד שמאל, אני רואה אותו או בזווית של העין (ללא סיבוב הראש לכיוון המראה) או במראה. אם הוא נעלם בשלב כלשהו אחרי שכבר ראיתי אותו, אני מכוון את המראה שוב. בכיוון הזה, המראה עדיין מראה לי מה יש מאחוריי בקצה הפנימי שלה, ומה שיש בצד של הרכב שלי, ב"שטח המת" בכל זמן נתון.

לגבי המראה הימנית, אני מכוון אותה בצורה דומה, אך אין זווית עין לצד ימין. אני מוודא שאני רואה את הרכב כשאני מסובב את הראש ימינה או בחלון, או במראה, כמעט כמו בצד שמאל. אותם החוקים, אני רואה אחורה בפינה הפנימית, אני רואה את השטח המת, והרכב לא נעלם בשום שלב.

בינתיים רק רכב סמארט מצליח להעלם כאשר הוא חולף על פני, וגם זה רק אם הוא עוקף אותי מימין. :-D

ולצורך העניין, אני לא רואה את הרכב שלי בכלל במראות הצד, אלא אם כן אני מזיז את הראש. כך אני יכול להזיז את הראש כאשר אני חונה ולראות את הרכב, ולנהוג בלי להזיז את הראש כל הזמן.

ואם זה לא מספיק... אצלי הכיוון מראות הוא חשמלי. תמיד אפשר להוריד למטה בשביל לראות מדרכה, להזיז זמנית, וכו'.

לגבי המראה האחורית, כמו שהוסבר בסרטון. לא פנורמית, מכוונת להראות את כל השמשה האחורית בלי שאני אזיז את הראש.

פורסם

הדרך הכי פשוטה לכוון לדעתי זה פשוט לשבת באוטו בצורה נוחה כפי שאתה בד"כ נוהג. כוון את המראה לאט לאט החוצה עד שלא תראה את דלת הרכב. כאשר תזוז ממש טיפה לצד של המראה, הצד של הרכב אמור להיראות (אבל כשאתה יושב ישר, לא). ככה אני נוהג וזה מכסה לי את שדה הראיה היטב בנוסף למראה העליונה (שפשוט צריכה להיות מכוונת על השמשה האחורית שהכל יראה כפי שצריך ככל שניתן).

אני בכל זאת ביציאות מכביש מהיר נותן חצי מבט הצידה לוודא שאין שם כלום, אבל בדרך כלל מה שאני לא רואה במראה הצדדית, יראה לי במראה העליונה ולהפך.

פורסם

אין בושה בלהוריד את המראה כשחונים, עושה את זה כל הזמן - ג'אנטים עולים הרבה כסף וזה לא נעים לראות ג'אנט שרוט.

חשוב לזכור עוד דבר, והוא שאחרי שהמראות כוונו כראוי צריך גם לדעת להשתמש בהן, ושום מורה נהיגה לא מלמד את זה לצערי, שימוש נכון הוא מבט בשתי מראות במעבר נתיב, קודם כל האחורית ואז זאת שבצד שאליו רוצים לעבור - וזה ע"מ לזהות רכבים\אופנועים שבדיוק יוצאים לעקיפה ולא להפתיע אותם.

ובחיאת רבאק, אל תשכחו את האיתות, זה מציל חיים הנורה הכתומה הקטנה הזאת.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

• תוכן חדש...