Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4324 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

מוֹדֶה וְעֹזֵב יְרֻחָם

אני מסכים עם פות"ש שלא מגיע שנשטוף אותו, למעשה אני מעריך אותו על כך שהודה במעשה בגלוי והעלה נושא חשוב זה לדיון.

עריכה אחרונה על ידי Doc Slow
פורסם

אני חושב שלא הבנת את הסכנה במצב שלך כמו שצריך:

אתה לא צריך לפחד ממצב שיתפוס אותך שוטר כשאתה נוהג שתוי, אתה צריך לפחד ממצב בו הוא לא יתפוס אותך בזמן ואז יקרה משהו שתתחרט עליו כל החיים ולא רק כמה חודשים עד שיוחזר לך הרשיון.

בתור לוחם אתה בטוח מכיר את המשפט "מקווים לטוב ומתכוננים לרע ביותר", המצב בו היית לא היה הרע ביותר.

הנ"ל לא בא במטרה לשטוף אותך, אלא לחזק את התחושה שלך שמה שעשית לא בסדר ושאסור לחזור על זה עוד פעם.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

אפשר להמשיך באותו קו עם בעיית העייפות.

כמה פעמים אמרנו שזט=ו נסיעה קצרה ואני אצליח לנהוג?

להערכתי, נהיגה בעייפות מסוכנת לא פחות אך לא כ"כ נמצאת במודעות

פורסם (נערך)
להערכתי, נהיגה בעייפות מסוכנת לא פחות אך לא כ"כ נמצאת במודעות

זה מאוד במודעות, ידוע שעייפות קיצונית די שקולה לשכרות. פשוט בישראל המודעות לכך פחותה.

במדינות מסוימות התחילו חקיקה בעניין. מדינות (מערביות) עם כבישים ארוכים מציעות נקודות עצירה, מנוחה והתרעננות מאוד מרשימות.

שמדובר במשאיות יש חקיקה מאוד קשוחה לגבי שעות הנסיעה והמנוחה. בארץ האכיפה קצת צולעת, אבל לא כך בחלקים אחרים של העולם. בנסיעות שלי בקנדה ובגרמניה נקודות העצירה היו עמוסות משאיות עם נהגים ישנים בקבינות (שים לב לוילונות המוגפים בקבינות של המשאיות בצילום).

14564830708_9ab22fa4e1_b.jpg

כמו במקרה של שכרות, גם עייפות קיצונית גורמת לך לפגיעה חושית, פגיעה בזמני התגובה, אולם חמור מכל - פגיעה ביכולת השיפוט.

בכל חודש בממוצע אני מוריד (לצמיתות) מההגה 2-3 אנשים שנפגעו פגיעה מוחית שלעיתים לא נראת חיצונית (אין שיתוק) אולם גרמה להם לנזק לאונה הקדמית שהוביל לפזיזות, חוסר שיפוט וסיכון עצמם וסביבתם. חלק מאותם אנשים מאוד כועסים עלי, כי הם בטוחים שהכל בסדר איתם.

פורסם

באירופה זה מאוד במודעות, מסכים איתך.

ראיתי במו עיני את המשאיות החונות, ומסתבר שגם הרבה נהגים פרטיים עוצרים לישון במוטלים בצידי הדרך.

בארץ שלנו, גם בגלל המרחקים הכביכול קצרים, הנושא הזה לא מספיק חשוב.

ראיתי את זה כל כך הרבה פעמים, בחזור מאירועים, חתונות, יציאות, אנשים כמעט נרדמים על ההגה ומתעקשים לנהוג.

בכל חודש בממוצע אני מוריד (לצמיתות) מההגה 2-3 אנשים שנפגעו פגיעה מוחית שלעיתים לא נראת חיצונית (אין שיתוק) אולם גרמה להם לנזק לאונה הקדמית שהוביל לפזיזות, חוסר שיפוט וסיכון עצמם וסביבתם. חלק מאותם אנשים מאוד כועסים עלי, כי הם בטוחים שהכל בסדר איתם.

לא יכולתי שלא לשאול :) אתה רופא/שוטר?

פורסם (נערך)

לא שוטר. אני גם לא שולל לאנשים את הרישיון, אין לי סמכות לכך.

רוב הציבור לא מודע לכך - אבל רופא שמאבחן מצבים מסוימים אצל מטופל, חייב על פי חוק לשלוח הודעה למשרד התחבורה אשר מתלה את רישיונו של אותו מטופל באופן זמני או לצמיתות (בכפוף למצבו הבריאותי ובדיקות רפואיות חוזרות במרב"ד - המכון הרפואי לבטיחות בדרכים). לא מדובר רק פגיעה מוחית, אלא גם פגיעות בראיה, פגיעות אורטופדיות מסוימות ומחלות קשות כאלו ואחרות.

כמובן ששכרות או עייפות הם מצבים חולפים ולא רלוונטיים. אולם חלק מהתופעות אשר מתרחשות אצל אדם שיכור הינן דומות לתופעות אצל אדם אשר נפגע באונה הקדמית של המוח ואינו כשיר יותר לנהיגה או לפעולות דומות.

פורסם

על פי תיאורו של פותח השרשור הוא נבדק בנשיפון ולא בינשוף.

הינשוף אמין בהרבה מהנשיפון שמטרתו רק לתת אינדיקציה ראשונית להימצאות אלכוהול בנשיפה (ברמה מסויימת) והוא אינו מהווה ראיה חוקית כלשהי.

פורסם (נערך)

לגבי מכשירים אלקטרונים, כל פעם אבל כל פעם שעוצר אותי שוטר לבדיקה נשיפון, אני נלחץ.

ואני לא נוהג אחרי שתיה, פשוט מפחיד אותי שזה יפיל אותי על משהו שלא עשיתי.

הטיפ הכי טוב שאני יכול לתת לך, תיפטר מהרכב לפני שאתה מתמסטל, אלכוהול זה זבל שיכול לשנות אותך ב180 מעלות.

איפה החברים היו כשפתחת את הרכב?

הם ידעו ששתית?

הם לא ניסו לעצור אותך?

עריכה אחרונה על ידי nir100
פורסם

יצאת במזל אבל לא בגלל השוטר אלא בגלל שיכולת לפגוש עוד שיכור ולהגיע למיון או לאבו כביר.

אצלי אלכוהול מחוץ לתחום לחלוטין בנהיגה בלי קשר למשטרה אלא כי אני חפץ חיים. בגלל זה גם אם אני מרגיש עייף אין לי בעיה לעצור בבטחה בצד וללכת לישון קצת (או הרבה. כשהייתי סטודנט עצרתי בסביבות 10 בבוקר והתעוררתי אחרי הצהריים).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)
שוב, ביקשתי לא להטיף, נכון? הבנתי את הטעות שלי ומן הסתם שעבר כבר זמן מאז התקרית.

אני בן 20 לוחם פלס"ר שריון, אם אתה מכיר. לא ילדון בן 17.. והן לא היו פרחות.

אנשים עושים טעויות.

אתה מבקש לא להטיף אבל אם מסתלבטים איתך על זה הכל בסדר?

משום מה קראתי את כל מה שכתבת (שאני נכנס לשרשור שההודעה הראשונה ארוכה אני לרוב עושה אחורה פנה), 3 כוסות שהיה בהם רק מעט משקה אנרגיה היו אמורים להשפיע ביינשוף חד משמעית. אז או ששתית מעט וודקה והרבה בלו או שאתה לא יודע כמה שתית.

ביקשת לא להטיף, אני רק יאיר את עינך לנקודת מבט קצת שונה:

אתה כותב וחוזר על זה שעבדת קשה וקנית רכב, אתה משלם את הדלק של עצמך, שילמת על להוציא רישיון והכל זה היה יכול ללכת לפח ברגע אחד של טיפשות.

פה הטעות שלך! הרכב שלך לא מעניין, גם לא זה ששילמת עליו מהכסף שלך, גם לא זה שאתה משלם לעצמך דלק. מה שהיה יכול ללכת לפח זה החיים שלך ובמקרה הגרוע חיים של מישהו אחר! זה מה שהיה יכול ללכת לפח!

לאנשים שנוהגים שיכורים יש נטיה להיות מעורביים יותר בשיחה שמתקיימת ברכב מאשר בנהיגה עצמה ולכן ישנה הסחת דעת רצינית.

היית יכול להיות במצב יותר גרוע, אם היית פוגע במישהו היית אוכל את עצמך אחר כך כל החיים (ויכול להיות שגם זה לא היה מזיז לך-לצערנו יש אנשים כאלו ראה דורסי לי זיתוני שאתמול ראיתי שהם מובאים לדין סוף סוף) ולא האוטו, הדלק או הביטוח מה שהיה מעניין אותך.

מציג את עצמך כלוחם פלס״ר, ראית כמה זוגות ציצי הכנסת את הזין בין הרגליים? שלח אותן במונית ולך ברגל. ואם הן היה צוחקות עליך כנראה שהחיים שלהן ושלך לא באמת מעניינים אותם (וכן אני יודע שזה נסיעה של 2 ק״מ אני בכוונה מקצין למצבים אחרים).

יצאת בזול, מקווה שלמדת את הלקח שלך, שיהיה לנו לפחות שיכור אחד פחות על הכביש.

עריכה אחרונה על ידי בן ה

Got To love It

פורסם

בלי קשר לאלכוהול תלמד משהו...אם בחורה רוצה מונית, אז תיקח מונית.

לנו הגברים זה נראה אולי כלום עם שני קילומטר, אבל לבחורות עם איפור ועקבים זה כמו מסע כומתה.

ורק שתדע מקומות בילוי בייחוד בסופ"שים מלאים ניידות אכיפה.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

• תוכן חדש...