Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4331 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשבוע שעבר קיבלתי טלפון מנציג של Car2Go -

"זוכר שנרשמת אצלנו לניסוי של הרכב החשמלי? אז יש לי יומיים פנויים בשבוע הבא, מתאים לך?"

פתחתי את היומן, וואלה מתאים. "אני צריך לנסוע לאור יהודה ביום שני, תשמור לי את הרכב"

הסיבוב שלי ליום שני (כלומר להיום) היה די רגיל - איסוף של הרכב בתל אביב, נסיעה לכפר שמריהו, משם לאור יהודה ואז חזרה לתל אביב. לא משהו שיטריד רכב בנזין רגיל, אפילו לא מכונית מיני הכי מעאפנה שיש בשוק. מקסימום יהיה צורך לתדלק, לא ביג דיל. אבל עם מיצובישי iMiev זה דורש תכנון מראש. לפי הפרוספקט של Car2Go שקיבלתי במייל טווח הנסיעה של הרכב הוא "בין 50 ל-70 קילומטרים".

ערב קודם אני פותח Google Maps ומתכנן את המסלול למחר - בין 53 ל-58 קילומטרים. זה הולך להיות גבולי :scatter:

1.jpg

אני מגיע לרכב שחונה בחניון תת קרקעי בתל אביב, מחובר אגב לשקע טעינה רגיל בלי עמדת הטענה מנוהלת ובלי בטיח :twisted:

הסוללה טעונה, המחשב מראה טווח נסיעה של 88 קילומטרים. יש לי סיכוי להינצל...

אני חותך מזרחה ועולה על דרך נמיר צפונה. במפה ראיתי שדרך נמיר קצרה יותר מנתיבי איילון ואני קצר בקילומטרים. את רוב הדרך לכפר שמריהו אני מעביר בהכרות עם תא הנוסעים. תכלס הוא נראה קצת כמו תא נוסעים של רכב רגיל וקשה להבחין שמדובר ברכב חשמלי. הפלסטיקים דקים, קשיחים וזולים, אבל אז אני נזכר שהרכב הושק כבר בשנת 2009 ועוד מיצרן שהביא לנו את תא הנוסעים ה"מפואר" של האטראז'. בסך הכל די נחמד פה, חוץ מההגה. הרכב קטן וצר, אבל ההגה ענק. זה מרגיש כאילו במיצובישי נתקעו עם מלאי גדול במיוחד של הגאים של פג'ארו ופשוט דחפו את מה שהיה במחסן.

אני מגיע לכפר שמריהו, 66 קילומטרים נותרו על השעון ובערך 3/4 סוללה. זה עוד עלול להצליח, הניסוי הזה...

בחניה תופס אותי לשיחה בחור חביב. "אין לזה סיכוי, לרכב החשמלי הזה. היום כשאפשר להוציא ממנוע בנזין 30 קילומטרים לליטר, מי צריך את זה?" - הוא אומר לי. יש משהו בדבריו, למרות שבגדול הוא טועה. אין לי ספק שרכב חשמלי יהיה רכב העתיד ובעוד 10 או 20 שנה מנועים חשמליים יסובבו את הגלגלים של המכוניות שלנו. השאלה היא רק מה יספק את החשמל לאותם המנועים, כי סוללה עם טווח כזה כמו שיש במיצובישי iMiev בטוח לא תספיק.

6.jpg

הגיע הזמן לצאת מכפר שמריהו לאור יהודה. אני שם waze, אין לי חשמל להתברברות מיותרת. ה-waze מוריד אותי לאיילון דרום, שיהיה. קטע הכביש בין שבעת הכוכבים לגלילות פתוח, אפשר להרביץ. אבל אני זוחל אחרי קשקאי אפורה, 80 קמ"ש גג, מתקמצן על החשמל. יש לי תחושה שהרכב יכול לתת עוד, אבל נראה לי שממש חם בחוץ ולא בא לי להיתקע בלי חשמל. פול טריילרים וסמי טריילרים עוקפים אותי אבל אני בנתיב הימני, גג 90 קמ"ש.

הגעתי להתחלה של כביש 1. אני נדבק לתחת של הסמי טריילר, קראתי פעם שזה משפר את התנגדות הרוח. נהנה לי מהנוף, כלומר מהפרסומות שעל התחת של הנגרר. מי זה סילגי?

רק שבמחלף גנות הסמי-טריילר חותך נתיב אחד ימינה. רעד קל מתחיל לעבור ברכב - אוי לא, רוחות צד!! :shock::shock:

אין ברירה. אני נושם עמוק, נותן בגז. סליחה, בחשמל. מאיץ למהירות שיא של 103 קמ"ש ועוקף לאט לאט את המשאית. פששש, זה וולוו FH החדש! אחלה משאית. עוקף את המשאית ועובר ימינה, הגעתי למחלף גנות.

מי שמכיר את הירידה מהמחלף הזה לכיוון אור יהודה יודע שיש שם סיבוב חד מאוד תוך כדי עליה חדה שדורש האצה נדיבה כדי להשתלב בתנועה. אני נותן לחיצה והרכב מאיץ ממש ממש יפה. רק שאז אני קולט שירד לי עוד פס במד הסוללה, אז אני מפסיק להאיץ :-(

בדרך החזרה מאור יהודה לתל אביב אני כבר מרשה לעצמי לנסוע בכיף. יש עוד 50 ומשהו קילומטרים על השעון ואני יודע שהנסיעה חזרה לתל אביב היא בקושי 30 קילומטרים. סוף סוף אפשר להאיץ בפול גז, בכיף. והרכב הזה נותן! תאוצות ביניים מרשימות ביותר. אני הראשון שיוצא מהרמזור של דון ויטו, לפני קיה ריו סדאן ותוך כדי שאני משאיר אבק לטוסון בנזין. כמובן שאין שום רעשי מנוע אבל תכלס זה לא כזה תורם, עדיין יש רעשי צמיגים ורוח ורעש מהפתחים של המזגן, כך שהשקט אינו מופתי. ברמזור של הספארי אני מגלה שיש שני פתחי אכסון ליד יציאות המיזוג הקיצוניות, קלאסי כדי לשים שם את הטלפון עם ה-waze.

הגעתי חזרה לחניון, 33 קילומטרים נותרו על השעון. יכולתי לתת יותר בגז ואולי גם סתם הלחיצו אותי עם טווח הנסיעה של המכונית.

האם הייתי קונה אחת כזאת? לא בטוח. הפשרה נראית לי גדולה מידי וגם כמכונית שניה בבית מיצובישי iMiev דורשת יותר מידי תכנון קדימה. וכרכב השכרה? אולי הייתי מסכים לשקול לקחת iMiev במקום מיקרה או פיקנטו, אבל רק אם המחיר היה נמוך משמעותי מהמחיר של האחרות. אחרת, כבר עדיף לקחת רכב בנזין ולא להסתכל כל רגע כמו משוגע על מד הסוללה צולל.

2.jpg3.jpg4.jpg5.jpg7.jpg

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תודה על הסיקור,

גם אני חושב שזה עוד מוקדם לכזה רכב,אולי בנסיעות בעיקר לעיר,אבל אז אפשר לקנות רכב מיני בלי לתכנן את המרחק וםרקטי יותר.

ידוע מחירים?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

כל עוד אדם נדרש לחישובים שצביקהפיק ביצע בשביל לעשות נסיעה כל כך בסיסית, אין לרכב הזה סיכוי.

מה שנקרא, "תחזרו אלינו ב-2025". אולי אז הוא (הסוללות) יהיה בשל.

פורסם

האם הייתי קונה אחת כזאת? לא בטוח. הפשרה נראית לי גדולה מידי וגם כמכונית שניה בבית מיצובישי iMiev דורשת יותר מידי תכנון קדימה. וכרכב השכרה? אולי הייתי מסכים לשקול לקחת iMiev במקום מיקרה או פיקנטו, אבל רק אם המחיר היה נמוך משמעותי מהמחיר של האחרות. אחרת, כבר עדיף לקחת רכב בנזין ולא להסתכל כל רגע כמו משוגע על מד הסוללה צולל.

שמחים לשמוע שאתה עדיין איתנו :)

נראה לי שהייעוד של הרכב הוא בעיקר עירוני נטו, אתה יודע... מילפיות שצריכות רכב להגיע למכולת או ל mall הקרוב :p

ברגע שאתה מוציא אותו מחוץ לעיר, זה כבר באמת הופך להיות פרוייקט - או שזה סתם עניין של חוסר הרגל ועם הזמן אתה נכנס לרכב עם יותר ביטחון ומבלי לחשב כל שני קילומטרים עוד כמה קילומטרים נשארו לך (כל זה יכול לקרות רק אחרי פרק זמן שאתה כבר משתמש באוטו ואתה מכיר את הרדיוס המקסימלי שאתה יכול להגיע אליו מהבית שלך או החניה הקבועה שלו).

טווח נסיעה של 70-80 ק"מ הוא מספיק מכובד בשביל מי שקונה את הרכב ומשתמש בו בעיקר בעיר (נניח לפזר את הילדים בגנים\בתי ספר וכד'). זה צורך 0 בנזין, מספיק לחלוטין בשביל שינוע עירוני יום-יומי ויכול להיות אלטרנטיבה לא רעה כרכב שני למי שקופץ 3-5 ק"מ לחבר\ה וכד'.

מה שכן, ההגה מפחיד ונראה שנלקח מאוטובוס MAN של שנות ה-80.

תודה על הסיקור ;-)

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אני אוהב מכוניות חשמליות, יש בזה משהו עתידני.

אם מכניסים למיצו הזאת את המערכות החשמליות של טסלה מוסיפים לה עוד כמה מאוד ק"מ (וכמה אלפי דולרים במחיר)

טסלה הוציאו עדכון לרודסטר והיא עכשיו עוד 400 מייל, זה 640 ק"מ.

זה מספיק לנסיעה לאיילת ולטייל שם עוד הרבה זמן

Tesla Roadster getting 400-mile battery upgrade

אייל

פורסם

אין ספק שברגע שימציאו את הטכנולוגיה המתאימה כדי להתגבר על הבעיה הכי גדולה וכמעט יחידה בפעולה של המנוע החשמלי- טווח הנסיעה, מנועים אלו יחליפו לאט לאט את 98% ממנועי הבעירה, ואלו ישארו רק בידי אספנים שלא מוכנים להפרד מהלוגמות.

בינתיים הטכנולוגיה לא מספיקה ליישום. הכלים החשמליים לא מתאימים לצרכי היומיום של רוב האוכלוסיה, הן מבחינת טווח הנסיעה והן מבחינת המחיר.

הפתרון המלאכותי של אגסי לפתרון הבעיה נפל והתרסק. הפתרון היחיד הוא לחכות 10-20 שנה כמו שאמר צביקהפיק, אני מאמין שאז יתרחש המעבר לרכבים חשמליים.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

ברגע שאתה מוציא אותו מחוץ לעיר, זה כבר באמת הופך להיות פרוייקט - או שזה סתם עניין של חוסר הרגל ועם הזמן אתה נכנס לרכב עם יותר ביטחון ומבלי לחשב כל שני קילומטרים עוד כמה קילומטרים נשארו לך (כל זה יכול לקרות רק אחרי פרק זמן שאתה כבר משתמש באוטו ואתה מכיר את הרדיוס המקסימלי שאתה יכול להגיע אליו מהבית שלך או החניה הקבועה שלו).

טווח נסיעה של 70-80 ק"מ הוא מספיק מכובד בשביל מי שקונה את הרכב ומשתמש בו בעיקר בעיר (נניח לפזר את הילדים בגנים\בתי ספר וכד'). זה צורך 0 בנזין, מספיק לחלוטין בשביל שינוע עירוני יום-יומי ויכול להיות אלטרנטיבה לא רעה כרכב שני למי שקופץ 3-5 ק"מ לחבר\ה וכד'.

הבעיה היא לא הטווח שיש לך אלא הטווח שאתה חושב שיש לך.

נניח שאתה עושה כל יום מסלול של 20 קילומטרים הלוך חזור לעבודה - על הנייר iMiev כזאת יכולה להתאים לך. אבל דווקא ביום שהכי תצטרך את האוטו, נניח כדי לקפוץ אחרי העבודה לאמא לאכול שניצלים, הרכב יאכזב אותך.

ביום שתקבל איזו הודעת זימה בפייסבוק ותרצה לקפוץ לראשון לבדוק במה דברים עסקינן - תחשוב פעמיים כי וואלה חזרת מהעבודה ב-18:30 ועכשיו רק 20:30, אולי הסוללה עוד לא טעונה ואז איך תעשה "ויברח"?

כמה פעמים בשנה זה קורה? כנראה שלא הרבה. אבל באופן פסיכולוגי זה משפיע.

כשאני חושב על זה גם מהבחינה של car2go - אם אני לקוח שמקבל את הרכב בנקודה מסוימת, איך אני יודע מראש כמה קילומטרים יש לי? במקרה הזה היה לי די ברור שאף אחד לא נסע ברכב ב-12 שעות לפני אז הסוללה בטוח טעונה. אבל במצב רגיל, שאני נכנס לרכב שלפני שעה מישהו החזיר אחרי שנסע איתו לפתח תקווה? אללה ירחמו, פתח תקווה, עם הארובה ומעבר המוות...

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

הלוואי שהשוק יוצף בחשמליות, כל מי שנוסע על רכב מא לב ומנסה לחסוך כמה שיותר יקנה חשמלית, מחירי הבנזין ירדו, וכל השאר יהנו

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם

שרדת...

נהניתי לקרוא את הסקירה שלך.

מעניין אם הרכב "יתפוס" באיזושהי צורה פה בארץ.

(סליחה - קפצתי רגע לשרותים. לוח השעונים הזה עשה לי בחילה נוראית... :mm_eek: )

alfa 156 2.5.

פורסם

הבעיה היא שבעוד שנתיים שלוש הרכב הזה יהיה כבר מיושן וחסר שימוש מול הדורות הבאים שכבר מתחממים על הקו.

תנסו להיזכר בדורות הראשונים של מכשירי הסלולר המגושמים והכבדים...אנחנו בערך בשלב הזה כרגע.

• תוכן חדש...