Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4330 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם מישהו מבצע את זה? מה יותר נכון? אני מבצע את זה באופנוע אבל תוך כדי קריאה של הנושא קראתי שיש כאלה שמבצעים את זה גם במכוניות, למרות שלא ראיתי מישהו שעושה את זה במציאות.

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

shoulder check - עושה את זה והרבה. עוזר להתמודדות טובה יותר עם שטח מת שתמיד קיים באחוז כזה או אחר [בעיקר מצד ימין].

נכתב על זה רבות בדפי הפורום, בעיקר בשרשורי "איך מכוונים מראות" ובשרשורי "עברתי נתיב ופתאום פגעתי במישהו".

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

ברכב אני לא עושה זאת,קודם יכול יש סיכוי שבזמן הסיבוב הנהג יכול לגרום להגה לסטות מעט,וגם לא רואים מה הולך מקדימה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

כל מי שהיה אופנוען בחייו, כמעט תמיד יבצע את זה גם כשהוא חוזר למכונית. פשוט חכם והגיוני.

ברכב אני לא עושה זאת,קודם יכול יש סיכוי שבזמן הסיבוב הנהג יכול לגרום להגה לסטות מעט,וגם לא רואים מה הולך מקדימה.

מדובר על סיבוב ראש שלוקח חצי שנייה בלחץ, אני מבטיח לך שלא תסטה לשום מקום. וגם קדימה לא תתנגש באף אחד- לא עושים את זה כשאתה צמוד לפגוש שלפניך על 120 קמ"ש (שזה ממילא לא מומלץ). בקיצור, מפעילים שיקול דעת.

עריכה אחרונה על ידי yohai71
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

נראה לי שזה חובה, לא? כשרוצים לעבור נתיב כשהכביש יחסית עמוס לא תמיד אפשר לדעת אם יש רכב מהצד רק מלהסתכל במראות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

חייב.

זה הפך אצלי למשהו אוטומטי. לא פעם ולא פעמיים נתקלתי ברכבים שלא ראיתי אותם במראות.

פורסם

אני עושה את זה כאשר יש לי צורך להשלים עקיפה במהירות , כך שאני עדיין לא רואה את לוחית הרישוי של הרכב מימיני במראה המרכזית ובכדי לוודא שאני יכול לחזור לימין בבטחה אני מביט לאחור .

citroen c3 picasso 1.6 hdi mt

פורסם

לא עושה זאת למעט מקרים מיוחדים, הרגל מאז ומתמיד מרכבים פרטיים, ממשאיות ומרכבים מסחריים ארוכים וסגורים.

מה שכן, אני עוקב באופן תכוף בקורה מסביבי ומאחורי בכביש (כלומר אם ראיתי אופנוע מאחורה, עד שלא אדע איפה הוא לא אזוז מהנתיב), אעבור נתיב בצורה אחידה ואיטית יחסית ולא במכה אחת (כפי שרבים נוהגים לעשות) ואפילו אתכופף מעט קדימה במעבר נתיב כדי להיחשף לשטח נוסף שאינו נראה בתנוחת הישיבה.

לכל מי שטוען שהוא נחשף לניסים ונפלאות כשהוא מפנה את ראשו אחורה, כניראה שאינכם עוקבים מספיק בקורה מכל צידי הרכב.

חלק גדול מאחריות הנהג זה לא רק לראות מה קורה מקדימה אלא להיות בקשב כלפי הקורה גם מאחוריו. בדרך כלל הקורה מאחורה

הוא אלמנט ההפתעה הבעייתי במקרים המתוארים.

לכל מי שטען שהוא חושב שמדובר בפעולת חובה, תכוונו את המראות ותתרכזו בכביש. אין שום חובה לתעלולי אקרובטיקה במעבר נתיבים בכביש.

פורסם

^

מסכים לחלוטין, כיוון מראות נכון יבטל שטחים מתים והרגל "זכירת" כל המכוניות מסביב יבטל את אלמנט ההפתעה, אף פעם לא סיבבתי את הראש ממש לחלון וגם לא רואה שום צורך בכך במיוחד עם כיוון מראות נכון.

במהלך הנסיעה אני דואג לעקוב אחרי כל הקורה מסביבי, מאחורי ומהצדדים, ויודע שאם פתאום המכונית מאחורה נעלמה אז צריך לחפש אותה, זאת גם בלי קשר למעבר נתיב.

בשיטה זו שהיא מדויקת (כאשר התרגלת לנהוג ככה וזה טבע שני) אפשר לעבור נתיבים (גם יותר מאחד) ללא דאגות בוודאות מוחלטת.

סייג לשיטה הזאת היא כאשר אני נוהג "על אוטומט" ולא ממש מתעמק בקורה מסביבי מסיבה כזאת או אחרת, כמובן שכל מעבר נתיב מתבצע במבטים מרובים וזהירות מירבית אך ברגע שהתרגלת השיטה הופכת גם להיות סוג של "אוטומט" ואתה מבצע את זה בלי לשים לב אפילו.

• תוכן חדש...