Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4350 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

התופעה המעצבנת באמת היו אלו שלא שומרים על מהירות קבועה, גם בימני, כך שאני לא יכול לנסוע פשוט על 90-80 אלא תקוע מאחורי דביל שמעלה את המהירות ל100 ואז מוריד בחזרה ל70.

dont get me started.

אני יכול לכתוב שעות כמה שזה מעצבן אותי. השיאנים גורמים לי להגיע ל120 קמ"ש ואז איך שאני עוקף אותם יורדים חזרה ל80.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תגובות 91
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
בכל כניסה לכביש מהיר יש את התמרור הבא שמגביל את מהירות המינימום ל 55.

[ATTACH=CONFIG]385169[/ATTACH]

זה תמרור 218, שלשונו היא "דרך לרכב מנועי שמסוגל ומורשה לנוע במהירות שאינה פחותה מזו שצויינה בתמרור בקמ"ש", תוקפו עד לצומת הבא או עד לתמרור 217 (קצה דרך מהירה).

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
dont get me started.

אני יכול לכתוב שעות כמה שזה מעצבן אותי. השיאנים גורמים לי להגיע ל120 קמ"ש ואז איך שאני עוקף אותם יורדים חזרה ל80.

זאת בעצם הבעיה בנסיעה איטית. מי שנוסע על 70 באופן קבוע בכביש של 100, בנתיב הימני, תכלס לא מפריע לאף אחד (במיוחד שהכביש בעל מספר רב של נתיבים). אבל כשכולם נוסעים על 100 ופתאום איזה אידיוט מתחיל להתלבט אם לצאת או לא ומוריד לפתע את המהירות ל 60, אז מתחילות בעיות.

היה איזה מפגר שביציאה מכביש מהיר גם התחיל לעשות רברס אחרי שהוא יצא קצת. כמעט הייתה תאונת שרשרת, העיקר הפוץ ישב במכונית יוקרה עם חלונות מושחרים.

פורסם
נסיעה במתחת ל80 קמ"ש הינה מזהמת יותר בגלל:

הרכב נוסע לא בהילוך המקסימלי( הילוך 4 ידני)מכך הסלד יותר גבוהה, בלאי המנוע גובר והרכב צורך יותר דלק.

אז תעלה הילוך ותשייט בסל"ד נמוך יותר.

יש מהירות שיוט מסוימת שהיא האופטימלית לכל רכב מבחינת צריכת דלק. לרוב מדובר בשיוט ב-75-85 קמ"ש בהילוך הגבוה ביותר.

הפיאט של אשתי (גיר רובוטי 6 הילוכים) במצב E מעלה הילוכים בזריזות וב-80 קמ"ש אתה משייט בהילוך שישי ובצריכת דלק של 19-20 ק"מ לליטר. רוב המשפחתיות המודרניות גם הן מתנהגות בצורה דומה.

למעשה כמעט כל המכוניות היום מתוכננות לעלות הילוכים במהירות ולהתייצב על ההילוך הגבוה ביותר האפשרי. גם שנהגתי בקנדה ברכב מצויד במנוע V8 רב און, מחשב הגיר העלה להילוך 5 (מתוך 5) בשיוט ב-80 קמ"ש (המהירות המרבית בחלק גדול מהכבישים הבין-עירוניים שם) שגם היה די אופטימלי מבחינת צריכת דלק.

פורסם

אני מזמן אומר שצריך להגדיר מהירות מינימלית מותרת ולקנוס את מי שנוסע לאט מדי, במיוחד בשמאלי.

תסביר לי למה צריך להתייחס ברצינות למישהו שמקשקש ביוטיוב?

לגבי הנתיב השמאלי, בארה"ב הנתיב השמאלי לא מיועד לעקיפה. ההמלצה הגורפת היא לא למעט במעבר נתיבים ככל האפשר.

כמה דרמה כבר אפשר לעשות מזה שמעכבים אותך קצת פה ושם.

קורה.

כמו שאמרו חז"ל, ביג פאקינג דיל.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

זה שבארץ החוק היבש אומר שנסיעה בכביש מהיר היא מ-60 מעלה לא אומר ש60 זה מהירות מומלצת.

אתה מתבקש להביא את התקנה המתאימה.

רמז - לא תמצא אותה. היא לא קיימת. אבל אפילו מנוסים כבאגירה נפלו בפח.

לגבי הנתיב השמאלי, בארה"ב הנתיב השמאלי לא מיועד לעקיפה. ההמלצה הגורפת היא לא למעט במעבר נתיבים ככל האפשר.

אנחנו נוהגים בישראל לפי הנוהג האירופי שמחייב נהיגה בנתיב הימני ביותר הפנוי (השמאלי בארצות RHD). בארה"ב חוק זה אינו קיים וכל אחד רשאי לבחור בנתיב כרצונו ולעקוף מימין.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
זה תמרור 218, שלשונו היא "דרך לרכב מנועי שמסוגל ומורשה לנוע במהירות שאינה פחותה מזו שצויינה בתמרור בקמ"ש", תוקפו עד לצומת הבא או עד לתמרור 217 (קצה דרך מהירה).

אתה מתבקש להביא את התקנה המתאימה.

רמז - לא תמצא אותה. היא לא קיימת. אבל אפילו מנוסים כבאגירה נפלו בפח.

.

לא שאכפת לי פה ושם ליפול בפח אבל במקרה הספציפי הזה, זאת סתם התחכמות שלכם בסגנון שאני אגיד "אחרי יום שלישי, בא יום רביעי" ואתה תענה "איזה שטויות, יום רביעי זה בכלל לפני חמישי".

הלכה למעשה, התמרור הזה נמצא שם כי אסור לנהוג במהירות פחותה מ 55 קמ"ש.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אז מה היא התקנה הנכונה?

בוא נלך כמה שנים קדימה במידה ויאשרו מהירות נסיעה גבוהות יותר בכבישים מהירים האם אז לא יצטרכו לתת מענה לנהגים שמאיטים את התנועת בכוונת תחילה.

האם לדעתל במידה ויאשרו נגיד ו140 מהירות מקסימלית האם לא הגיוני ליצור מהירות מינימלית יותר גבוהה?

גם אני אוהב לשייט ב80 קמ"ש אבל לא באמצע היום אלא בשעות שבהם אני יודע שאני לא יומר אי נוחות לנהגים אחרים ורק בנתיב הימיני.

פורסם
אנחנו נוהגים בישראל לפי הנוהג האירופי שמחייב נהיגה בנתיב הימני ביותר הפנוי (השמאלי בארצות RHD). בארה"ב חוק זה אינו קיים וכל אחד רשאי לבחור בנתיב כרצונו ולעקוף מימין.

כי עקיפה בנתיב השמאלי היא דרך מסויימת לנהל את התנועה. היא לא האמת העליונה של הבטיחות בדרכים.

זה לא נעים שמעכבים אותך. ז

זה גם לא נורא.

אבל לא זו הנקודה המרכזית שלי, רק הערה קטנה בצד.

הנקודה המרכזית שהשרשור הזה נפתח בקישור לאיזה סרטון שאיזה מישהו העלה עצמו לאינטרנט ובו הוא מקשקש קשקושיו.

אז הוא מקשקש.

למה זה רלוונטי למשהו?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לא שאכפת לי פה ושם ליפול בפח אבל במקרה הספציפי הזה, זאת סתם התחכמות שלכם בסגנון שאני אגיד "אחרי יום שלישי, בא יום רביעי" ואתה תענה "איזה שטויות, יום רביעי זה בכלל אחרי חמישי".

אתה מתעקש לשווא, זה ממש לא מה שהתמרור מסמן.

האם כאשר יש פקק בכביש מהיר ואתה נוסע במהירות 30 קמ"ש זאת עבירה?

התמרור הזה, שמוצב בד"כ יחד עם תמרור האוסר על אופניים, הולכי רגל וכו' בא לאסור על רכב מנועי שאסור לו מבחינה חוקית לנסוע

במהירות 55 ומעלה, כמו טרקטורונים (שמבחינת החוק מותר להם לנוע עד למהירות של 40 קמ"ש) ובעבר גם הקטנועים. בכלי רכב אלו מצויין ברישיון הרכב כי המהירות המירבית המותרת היא 40/50 וכו'.

הלכה למעשה נסיעה בכביש מהיר עם תנועה זורמת במהירות נמוכה מ 55 זה אכן מסוכן ומאט את התנועה, אך אין התמרור הנ"ל קשור לכך.

פורסם (נערך)
לא שאכפת לי פה ושם ליפול בפח אבל במקרה הספציפי הזה, זאת סתם התחכמות שלכם בסגנון שאני אגיד "אחרי יום שלישי, בא יום רביעי" ואתה תענה "איזה שטויות, יום רביעי זה בכלל לפני חמישי".

באגירה, מסוגל ומורשה אין משמעותו חייב.

היינו לאופניים חשמליים, קורקינט חשמלי, טרקטורון, טרקטור, מנופים מסוימים, משאיות מיוחדות ועוד ועוד אסור לעלות לכביש מהיר כיוון שאינן מסוגלות או מורשות לנסוע במהירות של 55 קמ"ש.

רכבים שמסוגלים ומורשים לנסוע מעל 55 קמ"ש (נניח סובארו DL סתם לדוגמה) יכולים לעלות לכביש המהיר ועליו לנסוע במהירות של 1 קמ"ש בנתיב הימני.

אמנם זו עבירה של "עיכוב תנועה", אבל זו בכלל עבירה כללית ללא פרמטרים מדעיים, שוטר תנועה יכול להחליט שלפי דעתו ונסיונו נסיעה ב-99 קמ"ש בכביש שבו מותר 100 קמ"ש זה עיכוב התנועה, הדו"ח יירשם, והדרך היחידה לבטל אותו היא ללכת להישפט ולקוות שהשופט יהיה איתך.

כמובן שיש פה הקצנה, אבל זה בשביל שתבין את העיקרון.

אגב לא יודע אם עדיין כך, אבל פעם הייתה שאלה כזו במבחן התיאוריה (משהו בסגנון "האם בכביש שבכניסה אליו מופיעים תמרורים 216, 218, ו-414 מותרת הנסיעה ב-40 קמ"ש?")

mark_Avn

אין מהירות מינימלית, יש הגבלה של כלי רכב בכניסה, כלי רכב לא מוגבל יכול לנסוע על כל מהירות שהוא חפץ בה עד למהירות המותרת.

אם ירצו ליצור מהירות מינימלית לכבישים המהירים יצטרכו לתקן תקנות מתאימות ולמצוא פתרונות מתאימים מה עושים כשיש פקק, או כשיש פקק בנתיב שיוצא ימינה וממשיך ישר וכו'.

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
אתה מתעקש לשווא, זה ממש לא מה שהתמרור מסמן.

האם כאשר יש פקק בכביש מהיר ואתה נוסע במהירות 30 קמ"ש זאת עבירה?

האם כשאתה מנסה לצאת מחניה ברחוב חד סיטרי ונוסע ברוורס 10 ס"מ, זו נסיעה באין כניסה?:screwy:

התמרור הזה, שמוצב בד"כ יחד עם תמרור האוסר על אופניים, הולכי רגל וכו' בא לאסור על רכב מנועי שאסור לו מבחינה חוקית לנסוע

במהירות 55 ומעלה, כמו טרקטורונים (שמבחינת החוק מותר להם לנוע עד למהירות של 40 קמ"ש) ובעבר גם הקטנועים. בכלי רכב אלו מצויין ברישיון הרכב כי המהירות המירבית המותרת היא 40/50 וכו'.

הלכה למעשה נסיעה בכביש מהיר עם תנועה זורמת במהירות נמוכה מ 55 זה אכן מסוכן ומאט את התנועה, אך אין התמרור הנ"ל קשור לכך.

אתה צודק.

עכשיו תסביר לי למה החליט מי שהחליט למנוע נכניסה לרכבים דוקא מהמהירות הזו.

הערה אחרונה, אם אני לא טועה, השלט הזה עם החמור/סוס/עגלת יד וכו' כבר לא קיים יותר.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

כמו שאמרתי, גם אתה צודק. לנסוע במהירות נמוכה מ 55 בכביש מהיר בו התנועה זורמת זה מסוכן/לא טוב/כל הגדרה אחרת.

עם זאת ואף על פי כן, שים לב שלתמרור שצירפת אין לכך קשר. הטעות שלך אגב מאוד נפוצה ונהגים רבים מאוד חושבים כך גם כן.

לתמרור יש משמעות ברורה וחד משמעית מבחינת החוק, כל פיתוח שאנשים מפתחים ממנו הוא רק פיתוח פרי מוחם וההיגיון שלהם

(ובמקרה הזה ההיגיון שלך עובד נכון).

ובנוגע לדוג' שלך עם החנייה - אין שום קשר. מהירות מינימום כמו גם מהירות מקסימום, אין לעבור אותה (מלמעלה או מלמטה).

בדיוק מסיבה זו לא תיראה בארץ מהירות מינימום. כן תיראה שנהג שיגזים ויסע לאט יענש ויקבל דו"ח על עיכוב התנועה, אך לא יהיה לכך

שום קשר לתמרור שצירפת.

פורסם

באגירה תקרא את לשון התמרור, התמרור לא קבוע ל-55 קמ"ש, הוא קבוע ל-X קמ"ש כשבפועל בתהליך התימרור קובעים 55 קמ"ש.

למה קבעו 55 קמ"ש?

כדי לסנן החוצה טרקטורים וטרקטורונים, אופניים, הולכי רגל, מנופים מסוגים מסוימים, משאיות מסוגים מסוימים וכו'.

למיטב זכרוני המוגבלים הללו מוגבלים ל-50 קמ"ש לכל היותר, וההגבלות הן בקפיצות של 10 קמ"ש.

לכן קביעה של 50 קמ"ש בתמרור הייתה מעלה את השאלה "אז עם משאית שמותר 50 אני יכול לעלות?" ולכן נקבע מספר שאינו מעלה שאלות נוספות.

רכב שמותר לו עד 50 קמ"ש יודע שאסור לו לעלות, רכב שמותר לו עד 60 קמ"ש (אם קיים כזה) יודע שמותר לו, ובא לציון גואל.

ד"א בידי מסמך שנקרא "לוח התמרורים - לות"מ - יולי 2012" סימוכין 13841912 ובו מופיע התמרור עם החמור ומספרו 414.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

בוקר טוב לכולם,

מדי בוקר אני נוסע מחדרה לרעננה דרך כביש 4 ומדי בוקר יש את אותו גנן מעצבן שנוסע עם טנדר ועגלה על פחות מ 50 קמ"ש ( היום בדקתי את זה, ניסיתי להאט לפניו כדי להבין על כמה הוא נוסע הייתי על 60 והוא לא התקרב אליי בכלל ) ופשוט תוקע את כל התנועה זה פשוט לא נורמלי, כל בוקר אותו סיפור!

אני כבר לא מדבר על כל הטרקטורים שנוסעים שם ולא טורחים בכלל להיות על השוליים, פשוט תופסים את הנתיב הימני ושוב - תוקעים את כל העולם!

אז לגבי הטרקטורים אני עוד איכשהו מוכן להבליג כי אין להם באמת ברירה, אבל אין מה לעשות עם הטנדר הזה? כל בוקר אותו סיפור איתו.

הוא פשוט נוסע לאט בטירוף, יותר מאוחר אני מקווה להעלות כמה סרטונים מהמצלמה שלי שתבינו על מה אני מדבר.

יש עוד מישהו שנתקל בבוקר הזה בבקרים? בדרך כלל אני נתקל בו באיזור בצרה (1-2 קילומטרים לפני ההשתלבות ל 3 נתיבים ).

• תוכן חדש...