Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4351 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לצאת לעקיפה על רכב עוקף?

מדובר על שני נתיבים לכל כיוון אם הבנתי את השאלה נכון.

וכשמגיע רכב מהיר יותר מאחוריך החובה החוקית שלך היא לפנות את הנתיב השמאלי מהר ככל הניתן.

לאף אחד לא אכפת אם השלמת או לא השלמת את העקיפה.

.

לאף אחד לא אכפת?

למה? הכביש של אבא שלך?

איזה זכות יתר יש לך עליו?

כמו שאמרתי בשרשור אחר, המצב שאתה מתאר הוא הבון-טון בארץ הברברים שנמצאת בלב המזרח התיכון הברברי.

בכל מקום תרבותי, ההתנהגות שאתה מתאר היא חצופה ולא מקובלת בעליל.

רכב יצא לעקיפה, תן לו להשלים בשקט את העקיפה בתנאים הנוחים לו.

כן, גם אם הוא עוקף ב 81 קמ"ש רכב שנוסע על 80.

מותר, חוקי, מקובל וכל הערה לנהג כזה היא ברבריות לשמה.

אם הוא סיים עקיפה וממשיך על השמאלי זה כבר משהוא אחר.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 91
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מכעיס מאוד לראות מנותקים בשמאלי, שהבהוב או צפצוף לא מחזירים אותם למציאות. אם יוצא לך להיות לפני אחד כזה אתה יכול לראות את הפקק שנוצר מאחוריו וזה מכעיס אפילו עוד יותר.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
לאף אחד לא אכפת?

למה? הכביש של אבא שלך?

כמו שאמרתי בשרשור אחר, המצב שאתה מתאר הוא הבון-טון בארץ הברברים שנמצאת בלב המזרח התיכון הברברי.

אתה לא מדבר בכלל על המצב שאנחנו מתארים. מדובר על רכב שיוצא לעקיפה של, נניח, שלוש משאיות שנוסעות על הימיני ודי רחוקות אחת מהשנייה בזמן שמאחוריו אני נוסע/רוצה ליסוע 30 קמ"ש יותר ממנו. אז אין בעיה שיסים עקיפה של משאית ,יחזור לימני ויתן לי לעבור ואז שיעשה מה שבא לו. הקטע זה שהם מהעקיפה הראשונה יוצאים למרתון של 3-4 עקיפות ב+10 קמש מהמכוניות שהם עוקפים. וזה מה שמעצבן.

פורסם

בא נעשה סדר, ניתנו פה שתי דוגמאות.

1. כאשר במסלול הימני יש מספר משאיות, רכב עוקף אותן על 100, אתה מתקרב מאחוריו על 120.

2. כאשר במסלול הימני יש רכב איטי ורכב איטי אחר יצא עליו לעקיפה שמכורח הנסיבות תימשך קצת יותר זמן מאשר GTI שעוקפת קומביין.

בשני המקריום, הנהוג והתרבותי הוא לעזוב את הגז, להשלים איתו את העקיפה על המשאיות שלאחריה הוא יחזור לימני ואתה תחזור למהירות הקודמת שלך.

החרגה למקרה הראשוו, קשה לתאר את פני הדברים על פי תאור בלבד, אם המרחק בין המשאיות הוא כזה שהרכב העוקף יוכל להכנס ולצאת מהנתיב השמאלי ללא האטה, אז בהחלט אפשר לתת לו איזה הבהובון קטן בכדי שיפנה את הדרך.

אבל כמו שאתה רואה, עם ישראל חי! יש פה אנשים שחושבים שהבן *ונה שמעכב אותם חייב לזוז ברגע שהוא מתקרב אליו.

הוא הרי מלך העולם, מה, זה לא ברור? זה לא ידוע?

פורסם

מהמדינות שנהגתי בהן --

בגרמניה ובקנדה מקובל לתת לרכב לצאת לעקיפה ולהשלים אותה, גם אם אתה כרגע במרצדס S65AMG ודוהר ב-230 קמ"ש, אתה תרפה מהגז ותתן לו להשלים את העקיפה. פה ושם יש חארות, אבל הם כל כך נדירים שאתה זוכר את המקרים האלו כל הטיול ולאחריו.

בפולין ראיתי גם וגם - בוורשה הם יותר "אירופאים" בוודז' הם יותר "ישראלים".

במקסיקו כל דאלים גבר וכמובן מלך הכביש.

איזה "כיף" להיות כמו במקסיקו, אה?

פורסם
לאף אחד לא אכפת?

למה? הכביש של אבא שלך?

זה לא הזכות שלי, זה מה שקובעות תקנות התעבורה.

ואני מדבר נטו על "אי מתן זכות קדימה בעת מעבר נתיב" - שלו פירוש משפטי תקף.

לפני שאתה עובר נתיב - קובעות תקנות התעבורה - אתה צריך לתת זכות קדימה לרכבים הנמצאים בנתיב אליו אתה עובר.

תשאל מה זה אומר לתת זכות קדימה? זה אומר שאתה לא גורם לאף רכב לסטות מנתיבו, לבלום או להאט את מהירות נסיעתו.

נניח ועבר לנתיב השמאלי, מבצע עקיפה של רכב בודד באיטיות (לפעמים הנעקף פתאום מגלה עזוז ומאיץ למנוע עקיפה), ומגיע מאחוריו רכב מהיר יותר - אם לא חוזר לנתיב הימני מסתכן בקבלת דו"ח על עיכוב התנועה (נתון לשיקול דעת השוטר במקום), ודו"ח כזה קשה עד בלתי אפשרי לתקוף בבית המשפט!

בשני המקרים התקנות בישראל דורשות ממנו לפנות את הנתיב השמאלי, במהירות האפשרית, בלי קשר להמצאות הרכב הנוסף במקום.

מותר? לא, חוקי? ממש לא, מקובל? לצערי כן, כמו עוד הרבה תקנות תעבורה שלא נאכפות בארץ.

בא נעשה סדר, ניתנו פה שתי דוגמאות.

1. כאשר במסלול הימני יש מספר משאיות, רכב עוקף אותן על 100, אתה מתקרב מאחוריו על 120.

2. כאשר במסלול הימני יש רכב איטי ורכב איטי אחר יצא עליו לעקיפה שמכורח הנסיבות תימשך קצת יותר זמן מאשר GTI שעוקפת קומביין.

בשני המקריום, הנהוג והתרבותי הוא לעזוב את הגז, להשלים איתו את העקיפה על המשאיות שלאחריה הוא יחזור לימני ואתה תחזור למהירות הקודמת שלך.

החרגה למקרה הראשוו, קשה לתאר את פני הדברים על פי תאור בלבד, אם המרחק בין המשאיות הוא כזה שהרכב העוקף יוכל להכנס ולצאת מהנתיב השמאלי ללא האטה, אז בהחלט אפשר לתת לו איזה הבהובון קטן בכדי שיפנה את הדרך.

אבל כמו שאתה רואה, עם ישראל חי! יש פה אנשים שחושבים שהבן *ונה שמעכב אותם חייב לזוז ברגע שהוא מתקרב אליו.

הוא הרי מלך העולם, מה, זה לא ברור? זה לא ידוע?

ושוב אתה טועה, זה מה שהתקנות דורשות.

לא מרוצה? תנסה להבחר לכנסת ותבקש לשבת בכסא שר התחבורה ותשנה את התקנות.

האופציה השנייה היא להחזיר את רשיון הנהיגה שלך, שכן החזקת. רשיון נהיגה מהווה הסכמה שלך לתקנות התעבורה (גם אם לא קראת אותם).

עד אז זה מה שהתקנות דורשות ממך כנהג.

אגב אתה יודע מה תרבותי? להסתכל במראה לפני יציאה לעקיפה, ולא לצאת לעקיפה אם אתה לא מסוגל לבצע אותה בלי לגרום לאחרים לבלום או לסטות או להאט את מהירותם (זה מה שפסיקות בית המשפט מפרשות כמתן זכות קדימה).

התקנות גם דורשות ממך לדעת האם אתה תוכל לצאת לעקיפה מבלי לקפח זכות קדימה של רכבים אחרים.

מבחינת התקנות אם אתה לא מסוגל לזה אל תצא לעקיפה, אף פעם.

עד כאן מה התקנות במדינת ישראל אומרות.

אגב אם לא היה ברור מההודעות שלי - מכיוון שהמצב נתון למצב החוקי בכל מדינה - מה קורה במדינות אחרות לא רלוונטי בעליל.

אגב2 - אני לא נכנס לעניין תרבותי או לא תרבותי, אלא חוקיות נטו.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אתה כנראה חושב שאני אהבל מוחלט אם אתה לרגע חושב שתצליח למשוך אותי לדיון שאתה מנסה לכפות בכל שרשור שאתה משתתף בו של הודעות עתירות מלל, עתירות ציטוטים ועתירות צדקנות!

אני לא משחק במשחק הזה ולכן לא אטרח כלל לענות לך לגופו של עניין.

פורסם

אתה מוזמן להתעלם, אבל אני מפציר בך לקרוא את תקנות התעבורה מס' 21, 40, ו-47.

וגם את סעיפי העונשין מס' 6245 ו-3511.

לא בשבילי, בשבילך.

ואם מישהו יבקש אני גם אצטט בשבילכם את הטקסטים הרלוונטיים.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אתה שוב מפרש את לשון החוק לפי דעתך, כמו שעשית עם הפרסומת בלוחית רישוי. (כשבסוף התברר ששופט קבע שזה חוקי)

אתה יודע מה אומרים, אם שניים אומרים לך שאתה שיכור...

לאף אחד לא אכפת?

למה? הכביש של אבא שלך?

+100

נמאס מבריונות בחסות החוק.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
מכעיס מאוד לראות מנותקים בשמאלי, שהבהוב או צפצוף לא מחזירים אותם למציאות. אם יוצא לך להיות לפני אחד כזה אתה יכול לראות את הפקק שנוצר מאחוריו וזה מכעיס אפילו עוד יותר.

ידידי, הם לא מנותקים.

הם באמת ובתמים לא מבינים שמה שהם עושים לא בסדר. מבחינתם שני הנתיבים הם אותו הדבר בדיוק ואתה החריג שלא עוקף אותם מימין.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם
אתה כנראה חושב שאני אהבל מוחלט אם אתה לרגע חושב שתצליח למשוך אותי לדיון שאתה מנסה לכפות בכל שרשור שאתה משתתף בו של הודעות עתירות מלל, עתירות ציטוטים ועתירות צדקנות!

אני לא משחק במשחק הזה ולכן לא אטרח כלל לענות לך לגופו של עניין.

שמע בתאכלס הוא צודק. ניסית להביא את הצד שלך לדברים אבל הוא בא ושבר לך את הטיעונים פעם אחרי פעם .

לא בושה להגיד" טעיתי", מה גם שמבחינת ההגיון הישר הוא צודק, לפני עקיפה תמיד צריך להסתכל במראה ואם אתה רואה שרכב מגיע במהירות גובהה אסור לך בשופ פנים ואופן לצאת לפניו על מנת שלא תגרום לו להאט.

בנוסף יש את הנהגים האהובים עלי שאני קורא להם "מאפשרי עקיפות" שאלה אנשים שנוסעים כברירת מחדל בשמאלי ואם רואים מישהו מתקרב אז הם מואילים בטובם לזוז ימינה. יש גם כאלה כמובן שצריך להבהב להם ולצפור.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

תואיל בטובך להסביר לנו איך הוא צודק ואיזה טיעונים הוא שבר?

בחוק לא כתוב אפילו ברמיזה שיש לפנות לנהג ממהר את הנתיב השמאלי באמצע עקיפה בכל מחיר. עקיפה היא פעולה חוקית וכשמסיימים את העקיפה חובה לחזור לנתיב הימני. אין הגבלה של מהירות מינימלית בעקיפה.

זה בדיוק אותו מצב כמו זקנים שנוסעים לאט מאד בירידה עם סיבובים חדים - זה אולי מעצבן אבל אסור לך להיצמד או להבהב להם אלא לתת להם להשלים את קטע הדרך במהירות הנוחה להם ולא להלחיץ אותם. הכביש לא של אבא שלך ואין לך זכות יתרה על השימוש בו.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם
תואיל בטובך להסביר לנו איך הוא צודק ואיזה טיעונים הוא שבר?

בחוק לא כתוב אפילו ברמיזה שיש לפנות לנהג ממהר את הנתיב השמאלי באמצע עקיפה בכל מחיר. עקיפה היא פעולה חוקית וכשמסיימים את העקיפה חובה לחזור לנתיב הימני. אין הגבלה של מהירות מינימלית בעקיפה.

זה בדיוק אותו מצב כמו זקנים שנוסעים לאט מאד בירידה עם סיבובים חדים - זה אולי מעצבן אבל אסור לך להיצמד או להבהב להם אלא לתת להם להשלים את קטע הדרך במהירות הנוחה להם ולא להלחיץ אותם. הכביש לא של אבא שלך ואין לך זכות יתרה על השימוש בו.

עקיפה זאת פעולה שצריכה להתבצע במהירות האפשרית. איתות שמאלה, פנייה, לחיצה על דוושת הגז וחזרה לנתיב הימני . אם לפני שאתה יוצא לעקיפה אתה מסתכל במרא, רואה רכב מתקרב אליך במהירות ועדיין מחליט לצאת לעקיפה - הפרת את זכות הקדימה של הרכב. והדוגמה הבאת בכלל לא קשורה לסיטואציה אז אני לא אתייחס אליה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אז זהו, לא יוצאים לעקיפה אם כבר יש מישהו בנתיב השמאלי. לא על זה מדובר פה.

מדברים על זה שיצאת לעקיפה כשהנתיב השמאלי פנוי ובאמצע העקיפה בא מישהו במהירות ודורש בבריונות שתעוף לו מהנתיב, כשאתה באמצע העקיפה ומימין נוסע הרכב הנעקף.

פורסם

MIJKO,

לא שבר ולא נעליים, הוא לא מבין שבדיוק כמו שהרכב ה"איטי" עוקף, גם הוא עוקף, זה לא שיש לו היתר ממשלתי לנסוע בשמאלי, הוא גם עוקף!

אז לצאת לעקיפה על רכב עוקף ולטאטא אותו מהשמאלי כי אתה ממהר זה בריונות, לא פחות ולא יותר.

אבל כמו בהרבה שרשורים אחרים, הוא נדבק לאיזה מילה ספציפית בחוק (

לפנות את הנתיב השמאלי

במהירות האפשרית

)

נאחז בה כבקרנות המזבח ומוכן לצאת למלחמת עולם על צדקתו שלא הייתה ולא נבראה!!!

כשטעיתי בתחילת השרשור בפרשנות השלט בכניסה לכביש מהיר ידעתי להודות בטעות, פה, פשוט אין טעות, יש חוליגניות!

הערה - אף אחד לא מדבר פה על יציאה לעקיפה תוך הפרת זכות קדימה לרכב שבנתיב השמאלי, זה בברור עבירה.

מדובר על זה שרכב באמצע עקיפה ואתה בינתיים מתקרב אליו ומטאטא אותו מהנתיב בצפירות ואיתותי אורות גבוהים כי הוא אמור לסיים את העקיפה ב"מהירות האפשרית" ולדעת 3MMM אם הוא נוסע ב 100, הרכב בימני ב 80 ורכב עוקף אותו ב 90, אז הוא צריך מהר מהר לפנות את הדרך, מלך העולם עובר פה עכשיו!

• תוכן חדש...