Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4351 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 91
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

דבר שאישית מעצבן אותי בנושא זה, הוא האנשים שתוקעים את הנתיב שמאלי. אתמול כביש 2 היב מפוצץ בהם. אני בשוק שחצי מהם הבין מה הפירוש של הבהוב באור גבוה.

האם זה לא קשה לעזוב את ההרגשה של נסיעה ברכב מוגדש, ולחזור חזרה לשגרת המנוע האטמוספרי?

אצלי כואב לחזור למאזדה 3 גם אחרי שאני נוהג על סוס רתום לכרכרה.

פורסם

א) כביש 4 הוא לא כביש מהיר.

ב) בכבישים מהירים (מסומנים בתמרור 24977_derchmeira.jpg), יש הגבלת מהירות מינימלית, בד"כ 55 קמ"ש.

ג) מה שכן, ההגבלת מהירות מינימלית אומרת רק שרכב שלא מסוגל מסוגל להגיע למהירות הזאת, לא רשאי לעלות על הכביש (לדוגמא טרקטור שמוגבל ל-40 קמ"ש). אין הגבלה לרכב שכן יכול להגיע למהירות המינימלית, אבל מאיזושהי סיבה נוסע לאט.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

התשובה של הממזר השמן מדויקת.

ויש לשים לב במיוחד במיוחד לסעיף ג' בדבריו.

המהירות המינימלית היא לגבי יכולת ורישוי הרכב לנוע במהירות מינימלית, ולא מהירות בפועל.

פות"ש, הגנן נוהג בנתיב הימני?

ולעצם השאלה שבכותרת - אין הגבלה של מינימום מהירות באף כביש, כי הלכה למעשה פקק הופך את כל הנהגים לעבריינים.

מה גם שאין מניעה בטיחותית שרכב ייסע בכביש מהיר אפילו על 10 קמ"ש, כל עוד הוא נמצא בנתיב הימני.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

הנהג אכן בנתיב הימני.

לפי הדברים שלך אין גם מניעה לדפוק ברקס בכל הכח באמצע נסיעה כל זמן שהאורות ברקס שלי עובדים. זה לא הופך את זה לבסדר.

נהג צריך להתאים את עצמו לדרך שבה הוא נוסע ולא את הדרך אליו.

פורסם
אני נתקלתי כמה פעמים במשאית צבאית ישנה, משוריינת לגמרי שנוסעת על כביש 2 במקרה הטוב 40-50 קמ"ש. גג.

מה אתה רוצה? דרך איפה יסעו? פעם חציתי את כל הארץ כמלווה של משאית נושאת טנקים וכל הדרך זחלנו ב-50-60 קמ"ש.

פעם אחרת, בנסיבות משמחות פחות, נסענו בכביש מהיר בשיירת קומנדקרים ב-50 קמ"ש...

נהיגה של 10 קמ"ש בכביש מהיר מהווה לכאורה עבירות על חובת הזהירות הכללית ואי הפרעה למשתמשים אחרים בדרך.

פורסם

כביש ארבע בין רעננה לחדרה הוא כביש משופע בצמתים, רמזורים, ישובים חקלאיים ואזורים מסחריים שפזורים לכל אורכו.

בנוסף לתנועה שמשתמשת בכביש כציר אורך, ישנם המון כלי רכב חקלאיים/מסחריים שנעים מישוב אחד לאחר.

בקושי כביש בין עירוני, בטח לא מהיר.

נראה שאת ההתאמה לדרך דווקא אתה צריך לעשות :wink:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אתה מוזמן להגיע לכביש הזה בשעות הבוקר המוקדמות ולהיווכח אחרת.

לנהוג על 50 קמ"ש בזמן שכולם על 90+- זה לא בדיוק נורמלי.

פורסם

תמיד יש לי את הדילמה הזאת שאני נוסע בעוקף קריות - אני בשמאלי משייט על 120 באופק מזהה רכב שנע בסביבות ה100 קמש וכמה מטרים לפניו יש משאיות בצד הימיני של הכביש.

מה הוא צריך לעשות? לפנות לי את הנתיב ולהיתקע אחרי המשאית? להמשיך בשמאלי עד שהוא יעקוף את המשאית/יות ובנתיים אני אאלץ להתאים את המהירות שלי למהירות העקיפה שלו? מה עושים??????

פורסם
הנהג אכן בנתיב הימני.

לפי הדברים שלך אין גם מניעה לדפוק ברקס בכל הכח באמצע נסיעה כל זמן שהאורות ברקס שלי עובדים. זה לא הופך את זה לבסדר.

בלימה ללא סיבה היא עבירה על סעיף אחר של תקנות התעבורה.

תמיד יש לי את הדילמה הזאת שאני נוסע בעוקף קריות - אני בשמאלי משייט על 120 באופק מזהה רכב שנע בסביבות ה100 קמש וכמה מטרים לפניו יש משאיות בצד הימיני של הכביש.

מה הוא צריך לעשות? לפנות לי את הנתיב ולהיתקע אחרי המשאית? להמשיך בשמאלי עד שהוא יעקוף את המשאית/יות ובנתיים אני אאלץ להתאים את המהירות שלי למהירות העקיפה שלו? מה עושים??????

בוא נתחיל מזה שאתה לא צריך לשייט בנתיב השמאלי.

אבל במצב נתון שבו מגיע מאחוריו רכב מהיר יותר הוא צריך לפנות מהר ככל הניתן את הנתיב, עם או בלי להשלים את העקיפה.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

שטויות!

בשום מקום בעולם לא מקובל לצאת לעקיפה על רכב עוקף ולאלץ אותו לחזור לימין ללא השלמת העקיפה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

לצאת לעקיפה על רכב עוקף?

מדובר על שני נתיבים לכל כיוון אם הבנתי את השאלה נכון.

וכשמגיע רכב מהיר יותר מאחוריך החובה החוקית שלך היא לפנות את הנתיב השמאלי מהר ככל הניתן.

לאף אחד לא אכפת אם השלמת או לא השלמת את העקיפה.

יותר מזה, נניח משאית שנוסעת על 80 קמ"ש, ורכב שיוצא לעקיפה על 85 קמ"ש (לא להגיד אפילו 81 קמ"ש ויש כאלה), מגיע מאחוריו רכב מהיר בהרבה (נניח 110 קמ"ש), הרכב הראשון עדיין לא נמצא אפילו במקביל למשאית, עליו לחזור חזרה לנתיב הימני, אחרת זה הפרעה לתנועה, לא לומר אפילו אי מתן זכות קדימה בעת מעבר נתיב.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לצאת לעקיפה על רכב עוקף?

מדובר על שני נתיבים לכל כיוון אם הבנתי את השאלה נכון.

וכשמגיע רכב מהיר יותר מאחוריך החובה החוקית שלך היא לפנות את הנתיב השמאלי מהר ככל הניתן.

לאף אחד לא אכפת אם השלמת או לא השלמת את העקיפה.

יותר מזה, נניח משאית שנוסעת על 80 קמ"ש, ורכב שיוצא לעקיפה על 85 קמ"ש (לא להגיד אפילו 81 קמ"ש ויש כאלה), מגיע מאחוריו רכב מהיר בהרבה (נניח 110 קמ"ש), הרכב הראשון עדיין לא נמצא אפילו במקביל למשאית, עליו לחזור חזרה לנתיב הימני, אחרת זה הפרעה לתנועה, לא לומר אפילו אי מתן זכות קדימה בעת מעבר נתיב.

אם ככה אז המצב באמת קטסטרופלי. קורים בדיוק המצבים שאתה מתאר שאנשים מרשים לעצמם ליסוע 100 כדי לעקוף כמה משאיות שנוסעות 90 בימני וככה מורידים את כל המהירות של הנתיב השמאלי ל100. באור יום הם לא כל כך שמים לב להבהובים של אורות גבוהים (ועוד יש לי קסנון ופנסי DRL שדולקים באופן קבוע) ולהיצמד אליהם מרגיש לי בריוני מדי בכביש מה גם שלא שהסיכון מבלימת פתע והנזק לרכב שלי לא שווים את העניין. אז נוסעים בשמאלי וסובלים עד שהנהג המציק יחזור לימין.

• תוכן חדש...