Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4350 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 91
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אי אפשר, אתה תשמיד למשטרה (ובעיקר למדינה) מקורות הכנסה טובים מאוד. והסברתית, "נסיעה איטית" לעולם ככל הנראה תתפס כ"בטוחה" יותר בעיני הרוב. אולי צריך לעבוד על שינוי המילה מ"איטית" ל"מודעת" ואז לפתע המהירות כבר לא תשמע כזו מאיימת.

פורסם

ידעתי שמישהו יפתח על זה שרשור.

אבל מה עם מצבים של התנגשות חזיתית? אז גם ככה לא משנה, 80 או 110, אתה בכל זאת מת במקום, מהכוח המשולב של הרכב שלך ב80 והרכב שלו ב80 בשביל כוח של סה"כ 160 קמ"ש התנגשות.

ומה עם המהירות בערים? מה כדאי לעשות שם? בינעירוני ברור, צריך לעלות ולמנוע הפרשים, אבל מה עם בתוך העיר?

פורסם

אין מהירות מינימלית בכבישים מהירים.

תמרור כחול עם מספר 55 אומר שאסור לרכב שאינו מסוגל ואינו מורשה לנסוע במהירות שרשומה על גבי התנרור לעלות על הכביש המהיר. (טרקטור, מכונה ניידת).

אם רכבך מסוגל ומורשה לנסוע מעל 55 ועלית על כביש מהיר - התמרור לא אומר שאתה חייב לנסוע מעל מהירות זו.

פורסם

כבר יש מספיק חוקים שמסדרים את הנסיעה בהכבישים, הבעיה היא באכיפה המשטרתית שלא קיימת ואין שום סיכוי שזה ישתנה בזמן הקרוב. אפילו השוטרים מצפצפים על על החוק :evil:

פורסם

"אבל מה עם מצבים של התנגשות חזיתית? אז גם ככה לא משנה, 80 או 110, אתה בכל זאת מת במקום, מהכוח המשולב של הרכב שלך ב80 והרכב שלו ב80 בשביל כוח של סה"כ 160 קמ"ש התנגשות."

זה לא נכון ! גם היה כאן דיון על הנושא.

אן לי זמן להיכנס לפיזיקה כאן (חפש ב"מכסחי המיתוסים" את הפרק הרלוונטי...) אבל,מצב ובו שתי מכוניות שנוסעות 80/100/1000 קמ"ש ומתנגשות חזיתית זהה למצב בו רכב בודד מתנגש חזיתית בקיר ואין "הכפלת מהירויות" .

יש אנשים שאפילו לקנות רכב צרפתי מגובה ב5 שנות אחריות מפחדים לקנות, ואילו אתה מעז לרכוש רכב Low Cost צרפתי רומני משומש עם K200+ ק"מ . מה שאני רוצה לדעת זה איך לעזעזל אתה קם בבוקר עם ביצים כאלה גדולות ?!

פורסם

יהיה מעניין אותי לשמוע בדיוק לאיפה האנרגיה הולכת. כל אוטו סופג את האנרגיה של השני בצורה כזאת מושלמת?

אתה יכול בבקשה לספק מקור?

פורסם
כבר יש מהירות מינימלית בכבישים מהירים: 55 קמ"ש.

ממש לא.

אחרת היית מקבל דו"ח בכל פקק תנועה.

זו הגבלת כנגד רכבים שלא מסוגלים להגיע למהירות כזו. אבל אינה מחייבת רכבים אחרים שכן יכולים. הם רשאים לעלות לכביש.

עריכה: ראיתי שבוקי הגיב כנ"ל לפניי.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם
אבל מה עם מצבים של התנגשות חזיתית? אז גם ככה לא משנה, 80 או 110, אתה בכל זאת מת במקום, מהכוח המשולב של הרכב שלך ב80 והרכב שלו ב80 בשביל כוח של סה"כ 160 קמ"ש התנגשות.

זה לא נכון. בהתנגשות חזיתית בין שני כלי רכב, העוצמה הכללית של ההתנגשות היא של התנגשות ב-160 קמ"ש, אבל היא מתחלקת בין שני כלי הרכב כחצי-חצי ולכן כל רכב סופג עוצמה השווה להתנגשות ב-80 קמ"ש בחפץ דומם. למעשה, התנגשות בחפץ דומם וקשיח (דוגמת קיר בטון) תהיה חמורה יותר כי היא פחות אלסטית מהתנגשות ברכב אחר, שהוא עצם דחיף ומעיך.

לכן, שמירה על מגבלות מהירות נמוכות יחסית בדרכים ביעירוניות חד-מסלוליות בערך כמו שהיא היום - היא מוצדקת ולראיה כאלו הם פני הדברים בכל העולם.

ומה עם המהירות בערים? מה כדאי לעשות שם? בינעירוני ברור, צריך לעלות ולמנוע הפרשים, אבל מה עם בתוך העיר?

בתוך העיר צריך לוודא שמגבלת המהירות תשקף בצורה מהימנה יותר את המהירות המקסימלית המתאימה לתנאי הדרך כשתנאים אלו הם טובים: מיעוט הולכי רגל, מיעוט רכבים (נוסעים וחונים), תנאי דרך טובים ותנאי ראות ומזג אויר טובים, נהג עירני ברכב פרטי חדיש ותקין. מהירות כזו עשויה להיות במקומות רבים (בעיקר רחובות צדדים צרים) נמוכה משמעותית ממגבלת ה-50 קמ"ש ולהיות קרובה יותר ל-30 ואפילו ל-20 קמ"ש, כתלות באזור.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אני מאמין שלא פה רוב הבעיה, הבעיה היא באכיפת שמירה על נתיב ימין.

ברגע שכולם יחזרו לימין כמו שצריך אחרי כל עקיפה ייווצר מצב שגם אם מישהו החליט לנסוע 60 בכביש של 100 התנועה תעקוף אותו ותמשיך לזרום אחר כך.

מה שחסר בכבישים המהירים בארץ זו זרימה. הרבה פעמים הנתיב הימני ריק לגמרי וכל התנועה מתרכזת בנתיב האמצעי והשמאלי (כביש 22 הוא דוגמה טובה לכך).

שהמשטרה תתחיל לאכוף את זה, אח"כ תראו שהרבה בעיות בכבישים המהירים נפתרות מעצמן.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם
זה לא נכון. בהתנגשות חזיתית בין שני כלי רכב, העוצמה הכללית של ההתנגשות היא של התנגשות ב-160 קמ"ש, אבל היא מתחלקת בין שני כלי הרכב כחצי-חצי

היא מתחלקת בין שני הרכבים כפונקציה של המסה שלהם.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

שתי גישות:

א. הגבלת המהירות ולהציב כל 500 מטר מצלמת מהירות וכך יהיו גם קנסות לחורגים מהמהירות המותרת וגם לא יהיו הרבה תאונות כי כמעט ולא יהיו הפרשי מהירויות בין רכבים.

ב. להעלות את המהירות המותרת וכך לא יהיו כמעט תאונות כי הפרשי המהירויות יפחתו וכמובן פחות קנסות.

במה אתם חושבים תתמוך מדינתנו הנאורה ?

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

הלוואי והיה אפשרי לקבוע מיהירות מינימום בנתיב שמאל בכביש מהיר.

לצערי עד אז נהייה תקועים אחרי אלה שנוסעים 60,70,80 בשמאלי, אלה שמתעלמים מהבהוב באורות והדרך היחידה היא לעשות עברה בעצמך ולעקוף בנתיב אמצעי - עקיפה מימין.

קובי

:-)

• תוכן חדש...