Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4346 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מצאתי את הסרטון הזה המתאר תאונה חזיתית במהירות יחסית של 194 קמ"ש או 97 קמ"ש לכל רכב זה מול זה.

המבחן בוצע גם בגלל שהרכבים מסוגלים להגיע היום למהירויות תלת ספרתיות בשניות, וגם בגלל שרוב המכוניות בכבישים הבין-עירוניים נוסעות במהירויות דומות ביומ-יום.

סעו בזהירות.

תראו את התוצאה:

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

פורסם

ראיתי את זה בזמנו אכן מחריד.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

97 קמש של רכבים זהים אחד מול השני בצורה סימטרית, זה כמו 97 קמש של אחד הרכבים מול קיר אם אני לא טועה. בהתחלה חשבתי שהוא נכנס בקיר ב97 קמ"ש, הייתי ממש מופתע.

פורסם

מה שהורג בכאלו האטות קיצוניות (הקריין מדבר על 400G) אלו נזקים קטסטרופליים לאברים הפנימיים, באופן ספציפי קרע של אבי עורקים.

לכן אפילו אם הרכב ישמור על צורתו וישאר נפח פנימי מספיק בתא הנוסעים, תאונה במהירות כזאת תסתיים ככל הנראה במוות.

מערכות כגון pre-tensioners וכריות אוויר דו-שלביות עשויות לצמצם את התאוצה ולצמצם תמותה. אבל הפתרון טמון בעיקר במערכות בלימה אוטומטיות ושאר מערכות ממוחשבות שימנעו כניסה למצבים כאלו בכלל.

אה, ולהיות ערניים וזהירים ממש לא מזיק.

פורסם (נערך)
97 קמש של רכבים זהים אחד מול השני בצורה סימטרית, זה כמו 97 קמש של אחד הרכבים מול קיר אם אני לא טועה....

לא, זה לא נכון, 97 קמ"ש אחד מול השני באותה המהירות זה כאילו רכב במהירות יחסית (במקרה הזה בגלל שאחד מול השני מחברים מהירויות) של 194 קמ"ש שנכנס בתוך קיר (מהירות הקיר 0, הוא לא זז) !!

OMAER.jpg

עריכה אחרונה על ידי omar87

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

פורסם

שני רכבים שמתנגשים חזיתית במהירות של 100 קמ"ש כל אחד או רכב בודד שמתנגש בקיר במהירות של 200 קמ"ש זה לא זהה.

קיר ורכב לא קורסים באותה צורה ופיזור האנרגיה שונה.

פורסם

הולי פאקינג שיט!

אולי הנזק יותר קטן בגלל שרכב שני יבלע יותר אנרגיה מקיר בטון אבל מבחינת מהירות נטו אתה טועה.

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם

הרכב ממול אמור לקרוס, אמור לשנות תנע כתוצאה מהמכה, אמור הרבה מאוד דברים.

הניסוי הזה מראה לנו מה קורה כשרכב מתנגש בקיר בטון במהירות שצויינה, הוא לא מדמה בכלום תאונה חזיתית של שני כלי רכב.

יכול להיות סרטון תדמית מצוין לייצרני בטונדות, לא יותר מזה!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
הולי פאקינג שיט!

אולי הנזק יותר קטן בגלל שרכב שני יבלע יותר אנרגיה מקיר בטון אבל מבחינת מהירות נטו אתה טועה.

לא התייחסתי למהירות אלא לנזק - עיקר ההשוואה שעושים בסרטונים מהסוג הזה זה השוואה של נזק - ההשוואה שגויה.

פורסם

רכב אחד שנוסע ב97 קמש ומתרסק אל תוך קיר, יספוג X אנרגיה מהמכה

שני רכבים זהים בתאונה סימטרית, כל אחד ב97, קיימת סך הכל 2X אנרגיה, ו2 רכבים שיספגו אותה בחלוקה שווה... אותו דבר תאורטית כמו המקרה הראשון.

פורסם

Anadrol, מה שאתה טוען דווקא מצמצם את חומרת התאונה. כשלרכב ממול יש אזורי קריסה וספיגה זה מצמצם את המכה גם לרכב הפוגע.

הדיון הזה כבר היה כאן פעם באריכות (ואיך ציפיתי שהוא יידלק שוב כשראיתי את הכותרת...), ואני לא מבין גדול בפיזיקה אבל המסקנה הזכורה לי היא שזה אכן זהה לשני רכבים ב97 קמ״ש. הגיוני למדי עד שלא יוכח אחרת.

פורסם

נושא שעלה לפני כמה שנים, אני מצרף לכם סרטון של MYTHBUSTERS שבדק את הנושא וגילה - הנזק לרכב בתאונה חזיתית "מושלמת" יהיה שווה ערך כמעט לגמרי לכניסה בקיר בטון. ז"א על מנת לקבל את הנזק שרואים בסרטון, צריך ששני רכבים יכנסו אחד בשני בתאונה חזיתית מושלמת כשכל אחד מהם נוסע במהירות 194 קמ"ש.

זה בסדר, יש גם כאלו שמסורים לקורולות שלהם כאילו היו בנות משפחה ולא חתיכות מתכת ופלסטיק כמו מיקסר למשל. הענין הוא שבאלפא משום מה זה גם נראה הגיוני.
:wink:
  • חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

במציאות שני רכבים שנכנסים אחד בשני יעופו כל אחד לכיוון אחר ולא ימשיכו להימרח אחד על השני כמו שהרכב נמרח על הקיר בסרט. יכול בהחלט להיות שהנזק לנוסעים יהיה קטן יותר.

אני לא מבין יותר מדי בפיזיקה, אבל לדעתי אם תזרוק עגבנייה במהירות מסויימת על קיר היא תתפוצץ, אבל אם תפגיש 2 עגבניות שכל אחת נעה באותה מהירות לא בטוח שהנזק לשתיהן יהיה זהה לזאת שנמעכה על הקיר.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

ולפי מה שיבגני כתב, 2 רכבים שיכנסו אחד מול השני ב-97 קמ"ש לא יספגו את אותה המכה שהפוקוס ספגה בסרטון.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

• תוכן חדש...