Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4364 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא אשכח נסיעה ארוכה בכביש מהיר באוקראינה, ב.מ.וו. 5 ידנית, עצרתי בתחנת דלק ולא הבנתי למה נכבה לי האוטו...

וכשאני חוזר מחו"ל במשך חודש אני מחפש את הדוושה השלישית וידית הבחישה.

לגבי הנהגים הצעירים - לפני מספר שבועות ערכתי ניסוי: בנסיעה לפינלנד שילמתי 40 אירו כדי לאפשר לבני לנהוג - כאשר הפעם האחרונה שבה בחש בהילוכים היתה בטסט, בינואר 2008. הבחור התישב במושב הנהג של הגולף, הניע, שילב ראשון ו...נהג. בלי בעיות, בלי לדומם מנוע יותר מדי.

לפני שנה רכשתי רכב ורציתי ידני - האשה נתנה פקודה חד משמעית: להוסיף 12 אש"ח ולקנות אוטומטית. אותה רמת גימור מינימלית, אבל מבחינתה יותר נוח. לטעמה, בגילה ומעמדה היא ראויה לנוחיות של רכב אוטומטי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
וכשאני חוזר מחו"ל במשך חודש אני מחפש את הדוושה השלישית וידית הבחישה.

זכור לי שלפני שנה וחצי עליתי על ההגה של רכב שכור ידני (מונדיאו) וביום הראשון לנסיעה כשהגיע העת להחליף הילוך, דבר ראשון חיפשתי את הכפתורים מאחורי ההגה. גם לי כבה המנוע בעצירה הראשונה. מהר מאוד התרגלתי ונהגתי כרגיל, אבל מאחר והרכב ממש לא היה ספורטיבי והנסיעה מנהלתית מאוד, לא הפקתי כל הנאה מהגיר.

פורסם
אם תבדוק מה קורה בעולם אז במדינות פקוקות שלא עוברים את ה20 קמ"ש מוכרים בעיקר ידני, התרוץ שישראלים מעדיפים הילוכים בגלל פקקים הוא לא נכון.

מכונית משפחתית קונים אוטומט כי לא כולם בבית רוצים הילוכים אז מתפשרים.

מי שמוציא רשיון על אוטומט זה אומר משהו על רמת הנהיגה שלו.

מי שקונה סופר מיני ידנית קונה אותה בשביל לחסוך אז הוא קונה ידני בשביל לחסוך יותר.

באירופה שבקושי מוכרים אוטומט, רק הגרסאות הכי יקרות של הדגם מגיעות עם אוטומט בשביל זה הרכבים בגרסה ידנית מגיעים באיבזור פשוט יותר.

אני מסתייג ממה שאמרת על מי שלומד אוטומט מראה משהו על רמת הנהיגה שלו. אפשר להיות נהג מצויין גם בלי לשבור את הראש על נקודת החיכוך והגלישה. זה כמו שאומרים על מתכנתיי c# שלא יודעים c++ שהם פחות טובים. בולשיט.

Peugeot 208 GTI 2016

פורסם (נערך)
אם תבדוק מה קורה בעולם אז במדינות פקוקות שלא עוברים את ה20 קמ"ש מוכרים בעיקר ידני, התרוץ שישראלים מעדיפים הילוכים בגלל פקקים הוא לא נכון.

מכונית משפחתית קונים אוטומט כי לא כולם בבית רוצים הילוכים אז מתפשרים.

מי שמוציא רשיון על אוטומט זה אומר משהו על רמת הנהיגה שלו.

מי שקונה סופר מיני ידנית קונה אותה בשביל לחסוך אז הוא קונה ידני בשביל לחסוך יותר.

באירופה שבקושי מוכרים אוטומט, רק הגרסאות הכי יקרות של הדגם מגיעות עם אוטומט בשביל זה הרכבים בגרסה ידנית מגיעים באיבזור פשוט יותר.

ממש לא נכון. גם אירופאים עוברים בהדרגה לאוטומט. בדגמים יקרים גיר ידני לא נמצא בהיצע של היצרן.

גיר אוטומט מודרני מגיע עם 6 הילוכים. הפער בצריכת דלק בין גיר ידני לאוטומט באותו הדגם מזערית. יעילות גיר ידני תלויה במיומנות הנהג. גיר אוטומט יציג ביצועים אופטימליים אצל כל נהג.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם

הפיקנטו 3 דלתות הידנית מגיעה באותו אבזור כמו הפיקנטו 3 דלתות האוטומטית ולכן הפער הצטמטם ל5 אלף שקל,

ובכל זאת בחרתי בידנית, וכן חלקתי את זה לתשלומים אז רק בעוד 50 שקל בחודש הייתי מקבל אוטומט ואין מקדמה

פורסם

אני חושב שיש מספר סיבות.

א. נהגי קורולה/ליסינג/שבת. אלו הנהגים שמניעים, מנתקים את המוח ופשוט נוסעים ישר כשלרוב הסנטר נשען על ההגה. את אלו לא מעניין בכלל מה זה גיר, מה זה עושה ולמה זה טוב.

לצערי אלו הרוב היום

ב. כמו שנאמר-אבזור. כשאדם חושב על גיר ידני הוא מסתכל על חסכון לאורך זמן בדלק, בטיפולים ובתקלות. לאו דווקא חסכון ראשוני במחיר הקניה. למה לעזאזל הוא צריך לקבל אבזור נחות יותר בלי אפשרות בחירה?

ג. חובבי נהיגה מכניסים גם את השיקול הזה וכאן עניין האבזור הוא בעל משקל גדול אפילו יותר.

מילא היו נותנים אופציה אבל כשהבחירה היא רכב ערום ידני או אוטומט בגרסה מאובזרת, הרוב המוחלט יעדיף לשלם עוד כמה שקלים, בלית ברירה, (לרוב גם משיקולי שמירת ערך) ולבחור בלא ידני.

דוגמה אחת למישהו שאני מכיר, שרצה רכב פרימיום ידני שקיים בחו"ל והיבואן לא הסכים בשום אופן להביא אותו ולאחר קצת לחץ הסכים, אבל רק את הדגם הפשוט. לא מצליח להבין את הסיבה אבל זאת התוצאה.

פורסם
אני לא סבור שנתת את הסיבות הנכונות.

הדגמים הידניים צריכים להיות חלק קבוע מהתפריט המוצע של היבואנים, לא משהו נקודתי.

צריכים. נכון. אמור. זה סוג של דג.

גם הלקוחות צריכים לרצות ידני. אמור. זה סוג של דג.

אז הלקוחות לא רוצים ידני, היבואנים בתורם לא רוצים להביא ידני, וקיבלת גלגל שמסתובב לו, או-הו-הו-הו איך הגלגל מסתובב כמילות השיר.

ממש לא נכון

7 אלף תוספת למחיר של 60 הרבה יותר משמעותית מל120. זה כבר מקבל אותך לסופר מיני

פסיכולוגי, אבל גם פיזי.

אם אני יכול להרשות לעצמי רק רכב של 60K, עוד 7 יהיו קשים מאד לגירוד מאיפה שהוא. ועוד על זה יש את העובדה שאם אני מוסיף 7K זה כבר יותר כמו 70 מאשר 60.

בפועל זה אותם 7K.

אבל, אדם שיש לו את אותם 7K להוסיף, כנראה מראש לא יבחר ברכב של 60K אלא באחד יקר יותר.

דוגמה אחת למישהו שאני מכיר, שרצה רכב פרימיום ידני שקיים בחו"ל והיבואן לא הסכים בשום אופן להביא אותו ולאחר קצת לחץ הסכים, אבל רק את הדגם הפשוט. לא מצליח להבין את הסיבה אבל זאת התוצאה.

הם שומרים בכח על השוק מפני חדירת הידניים, משום מה. חלילה אנשים יראו את הידני המפואר וירצו גם כן, ואז היבואן אשכרה עלול להרוויח כסף מזה! רחמנה ליצלן. הוא יצטרך לספק להם את הסחורה, וזה אומר שהוא יצטרך לעשות הזמנות, לייבא, ולעבוד קצת. זה מפחיד, לעבוד. אנשים נרתעים מזה.

מה בדיוק הפואנטה, אני גם לא מצליח להבין.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

העניין של האיבזור לא מובן לי כלכך, כן ישנם דברים שבהחלט צריך כחלק מהאיבזור הבסיסי אבל יש דברים מיותרים שכנראה סתם כך מייקרים את הדגמים "המפוארים" יותר. אני אישית לא מוכן לשלם עוד 4000 שקל על מחזיק כוסות, עוד 2 חלונות חשמל, 2 רמקולים נוספים או רדיו דיסק שקורא לא רק MP3 אלא גם USB וAUX. אני נוסע ברכב שנחשב ברמת האיבזור הנמוכה ביותר ואני די מרוצה, אם יציעו לי רכב במחיר של 65 אלף ידנית באיבזור נמוך אקח את זה בתנאי שהבטיחות של הרכב והביצועים שלו מתאימים לי !

איך בעבר הסתדרו בלי כל השטיקים והטריקים האלה ועכשיו כולנו מתבכיינים ?

אני: כמה שתית שוב ?

נהג שיכור: "וואלה לא הרבה, רק בקבוקיים"

(שיחה עמוקה ביני לנהג שיכור)

פורסם (נערך)

אפשר לחשוב על זה כך.

ביבוא של רכב עם גיר ידני יש להכשיר מכונאים, יש להחזיק מלאים שונים (ההבדל הוא לא רק בגיר אלא גם במנוע ובמחשב ובחיישנים) וכמובן, זה עולה כסף.

אז עושים טריק. מביאים את הבררה ומשכנעים אותך ש"תוסיף עוד קצת ותקבל גם בקרת אקלים וחלונות חשמל עולים בלחיצה ואפילו חיישני גשם ותאורה" - וזהו.

העניין של האיבזור לא מובן לי כלכך, כן ישנם דברים שבהחלט צריך כחלק מהאיבזור הבסיסי אבל יש דברים מיותרים שכנראה סתם כך מייקרים את הדגמים "המפוארים" יותר. אני אישית לא מוכן לשלם עוד 4000 שקל על מחזיק כוסות, עוד 2 חלונות חשמל, 2 רמקולים נוספים או רדיו דיסק שקורא לא רק MP3 אלא גם USB וAUX.

זה לא מתבטא רק בזה. ברוב המוחלט של הגרסאות המאובזרות מדובר גם בבידוד רעשים טוב יותר, במושבים מעוצבים ונוחים יותר, ובתוספות בטיחותיות כמו התראות על רכבים בשטחים מתים, מראות מתכהות אוטומטית, ועוד. אמנם אלו לא אביזרי בטיחות קלאסיים אבל לאנשים שנוהגים הרבה, זה מוסיף.

תוסיף לזה דיבורית BT מובנית, מערכת שמע טובה הרבה יותר, וזה מספיק כדי להכריע את הכף למי שנוסע הרבה.

עריכה אחרונה על ידי ceyal
פורסם
הפיקנטו 3 דלתות הידנית מגיעה באותו אבזור כמו הפיקנטו 3 דלתות האוטומטית ולכן הפער הצטמטם ל5 אלף שקל,

ובכל זאת בחרתי בידנית, וכן חלקתי את זה לתשלומים אז רק בעוד 50 שקל בחודש הייתי מקבל אוטומט ואין מקדמה

הפיקנטו 3 דלתות האוטומטית שעולה יותר מהחמש דלתות פשוט מצחיקה אותי , אם כבר לקנות את ה3 דלתות אז שתהיה ידנית כמו שקנית, זה פשוט כל כך משנה את האוטו הזה מקצה לקצה הבדל של 2 שניות בתאוצה עם אותו המנוע בדיוק, ופער עצום בצריכת הדלק.

ולנושא השרשור ביונדאי I30 למשל יש הבדל גדול בביצועים בין הידנית לאוטומטית , אם היו מביאים אותה עם אותו המנוע כמו באוט' ומייקרים את הרכב בעוד 7000 שקלים היא הייתה אטרקטיבית הרבה יותר לדעתי ויש עוד המון דוגמאות כמו שכבר הזכירו כאן.

citroen c3 picasso 1.6 hdi mt

פורסם

התפרסמה פעם כתבה נדמה לי שבידיעות עם אחד היבואנים הכי גדולים שמוכרים אלפי מכוניות בשנה בעיקר לציי רכב. הכתב שאל אותו למה הם לא מביאים גם גיר ידני והיבואן נתן הסבר מאוד פשוט והגיוני. הוא אמר שבכמויות גדולות של הזמנות הוא מקבל מהיצרן מחיר אחד ועל הזמנות קטנות מחיר הרבה יותר גבוה ולכן הוא לא יכול להציג מחיר תחרותי בדגמים ידניים וזה עלול ליצור לו תדמית של יבואן יקרן ובשביל כמה לקוחות שרוצים ידני זה לא שווה לו.

פורסם
כי אנשים לא רצו גרסא ערומה מכל אבזור ועם מנוע חלש עם תיבה ידנית. הם רצו את הדגמים המאובזרים והחזקים האוטומטים, עם תיבה ידנית.

וגם הפער במחיר לרוב לא מצדיק את הפעם ברמת איבזור.

אם היה קם יבואן שהיה מתחיל למכור משפחתית האצ'בק 1.6-1.5, אולי אפילו 1.4, עם גיר ידני וברמת איבזור דלה (מזגן דו-מצבי במקום בקרת אקלים, הכנה לרדיו במקום הקקמייקה המובנית, פסי קישוט/ידיות/מראות שחורים, גלגלים 14" במקום 15-16, צבע לא מטאלי) ב85-90 אש"ח, היו המון קופצים על המציאה, במיוחד אם רכב כזה יבוא ממותג נחשק.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אותם "המון אנשים" היו משלמים עוד ₪250~₪400 בחודש וקונים קרוסאובר ידני.

או מתפשרים על היד הראשונה ולוקחים קרוז 1.6 אוט' מאובזרת בכל טוב ב₪90K מחברת ליסינג.

או 1.8 סטיישן בעוד 5K.

לא חסר מציאות בשוק. משפחתית דלת אבזור עם פגושים שחורים ב85K זה בכלל לא מציאה.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

אני הייתי מת שיהיה "רכב לפועלים" שהוא ממש זיל הזול, מגיע עם אבזור מינימלי לחלוטין, עם מנוע שהוא מספיק ולא יותר, עם צריכת דלק חסכונית ביותר, ואמינות מופתית עם בטיחות לא מתפשרת... במחיר שהוא בערך חצי ממה שעולה הרכב המקביל אליו בקטגוריה.

על זה לא היו עפים?

פורסם (נערך)

יש דבר כזה (בערך) בחו"ל - קוראים לו "דאצ'יה סאנדרו". הדגם הערום (ואני מתכוון ערום כמו בחוף הנודיסטים) עולה באנגליה 6000 ליש"ט. 25% פחות מהמחיר ההתחלתי של ה-UP! (שגם היא די ערומה בגרסת הפתיחה שלה).

האמינות כנראה בסדר, בשביל בטיחות צריך לשלם עוד קצת (ABS/ESP וכריות אוויר)

עריכה אחרונה על ידי Doc Slow

• תוכן חדש...