Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הערות לגבי נהיגה בגרמניה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4333 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

האמת שהמהירות הממוצעת לא משנה. העיקר לנהוג לפי מגבלות הכביש, הרכב והנהג.

אתה יכול לנהוג ב-200 קמ"ש אם זה מתאים לך ולדרך או לשייט ב-100 קמ"ש חסכוניים בנתיב הימני.

בישראל כמובן זה שונה - מחקרים של אור ירוק הוכיחו שמכונית מודרנית מתפוצצת ב-100 קמ"ש ומעלה. במיוחד בישורות של כבישים מהירים (לכן שם הותקנו עיקר המצלמות - על מנת להגן על הנהגים).

עריכה אחרונה על ידי Doc Slow
פורסם

מחקרים של אור ירוק הוכיחו שמכונית מודרנית מתפוצצת ב-100 קמ"ש ומעלה. במיוחד בישורות של כבישים מהירים (לכן שם הותקנו עיקר המצלמות - על מנת להגן על הנהגים).

:lol::lol::lol:

לקחתי לחתימה

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם (נערך)

לגבי ה "עבודה הקשה" של הנהיגה שגם sperial ציין זאת כמה וכמה פעמים (גם בשרשורים שלי), אני לא מסכים לחלוטין, נסעתי שעות רבות במהלך הטיול וזה לא הזיז לי כהוא זה, למעט הקטעים האיטיים בין הכפרים שיכולים לשגע פיל, נהנתי מאוד ורק רציתי עוד, לא הצלחתי להבין (וגם אשתי לא) למה אנשי הפורום טוענים שזאת עבודה קשה, ועוד נהגנו ברכב ידני.

מלבד זה, כל הכבוד על ההשקעה!

נכון שהנהיגה בכביש מהיר יחסית נוחה. אני התיחסתי לנהיגה בחו"ל באופן כללי, ובסופו של דבר, כאשר מדובר בטיול ולא בנסיעה מנהלתית מעיר גדולה אחת לאחרת, נוהגים הרבה בכבישים שאינם מהירים, וחלק גדול מהם מפותלים, גדושי תמרורים (שינויי מהירות מותרת כל כמה מאות מטרים), צמתים (מצריכים התיחסות מבחינת זכות קדימה ומבחינת ניווט), תנאי מזג אויר לא אופטימליים, וכמון רכב שונה מזה שאתה רגיל לנהוג בו בבית. בנהיגה עירונית זה עוד יותר קשה - צריך להסתדר עם הולכי רגל ורוכבי אופניים שלגביהם יש כללים שונים מהמוכר לנו, עם צורך בניטטו לא פשוט מבחינת מעבר נתיבים, עם רמזורים שונים מהמוכר לנו (למשל - העדר רמזור מרוחק, מה שמחייב מעבר צומת גם כאשר הרמזור בדיוק התחלף - אחרת אינך יודע מה מצב הרמזור) נושא התיבה הידנית אינו מהווה מבחינתי גורם משמעותי, בעצם אני מעדיף ידני, אבל בהוראת הפיקוד העליון אני מחזיק בשתי מכוניות אוטומטיות.

"

כמו במדינות רבות אחרות - פניה שמאלה ברמזור, אלא אם יש חץ, תהיה מול תנועה מהצד הנגדי.

"

אתה יכול לפרט על זה, לא הבנתי.

בכל אירופה יש כלל פשוט: עדשת רמזור ירוקה עם חץ עליה מצביעה על פניה "מוגנת" - כלומר בפניה שמאל (או, בפניה ימינה במדינות עם נהיגה בשמאל הכביש), זכות הקדימה היא של הפונה. לעומת זאת עדשה עגולה ללא חץ מצביעה על כך שגם לנוהגים בכיוון הנגדי יש אור ירוק. זכות הקדימה היא לרכבים הנוסעים ישר, ומי שפונה שמאלה צריך להתקדם למרכז הצומת ולפנות רק לאחר שהתנועה הנגדית פסקה (לא להבהל אם הרמזור מתחלף - המערכת תוכננה בהתאם עם אור צהוב ארוך ונהגים מחונכים הרגילים לכך). בישראל נקבעה מערכת רמזורים קשוחה שנועדה לפתור את הבעיה של נהגים "שחונכו במקומות שונים" (לא מצאתי כרגע את הניסוח המדוייק בהנחיות משרד התחבורה, אבל זה הרעיון הכללי), ועל כן כל הפניות "מוגנות".

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ואוסיף לקח חשוב שלמדתי - להשתדל מאד (מאד) לא לנהוג בלילה, בייחוד באוטובאנים, גם אם ברשותכם מערכת ניווט טובה.

לא נעים לטעות ביציאה ממחלף, שסביבך חולפות מכוניות שנוסעות על 150 קמ"ש+.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

מצד שני - בטיולי קיץ היום יותר ארוך מאשר אצלנו. שכחתי לציין בשרשור שפתחתי לפני מספר ימים את שעות האור הארוכות בפינלנד (למעשה גם הלילה הוא מעין דמדומים בעונה זו), וגם בגרמניה בקיץ היום ארוך והלילה קצר. מצד שני- טעות ביציאה מאוטובאהן תתוקן על ידי מערכת הניווט במחלף\צומת הקרובים בלי קשר לשעה. לא נורא.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

התכוונתי כמובן לחושך מוחלט, בלי קשר באיזו שעה יורדת החשיכה.

ואגב, שמעצבנים את הנהגים הגרמנים, הם מגיבים בהתאם..

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

כידוע לך - תנועה מגונה על ידי נהג לאחר בגרמניה עשויה לגרור קנס של קרוב ל-1500 אירו. כדאי להתנהג כאירופי.

נהיגה בחושך במקום לא מוכר בעייתית בכל מקום, גם בארץ. עם זאת, למשל, בנהיגה בלילה בכביש מפותל וחשוך ביער השחור הסתדרתי בכלל לא רע. יתרה מזאת - באחד המקומות החשוכים ביותר (שעת ליל ללא ירח בתוך יער עבות) הפעלתי אורות גבוהים, מספר נהגים שבאו מולי לא סימנו לי על כך עד שגיליתי זאת. בגרמניה לא מקובל להבהב באורות הגבוהים, ויש מקורות הטוענים שפעולה זו עלולה לגרור האשרמתך בתקיפה.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

מה לגביי הושבת ילדים ? אני נוסע בעוד שבוע וחצי עם שני ילדים אחד בן 8 ואחת בת 4 , האם לקחת שני בוסטרים ? האם בוסטר זה מספיק ?

הבנתי שהחוק מחייב ישיבה בכיס בטיחות עד גיל12 אבל האם מספיק בוסטר ?

פורסם

דבר נוסף, הגרמנים עם חסר סבלנות או אולי סובלנות או אולי שניהם. הם מצפים שכולם יסעו לפי החוקים. זה מאד מלחיץ במיוחד עם הנוסע/ת שלידך גרמני :-D

190 תמיד בלב, אבל כבר לא בחניה.

פורסם (נערך)

לא משהו שאמור לרגש נהג עם כמה שנות ניסיון על כבישי ישראל ובמיוחד באיזור המרכז העמוס/פקוק/לחוץ.

פשוט לנהוג לפי החוקים ותנאי הכביש ולא להתרגש מאיזה נהג גרמני עצבני שצופר עליך כי לא פינית מספיק מהר את הנתיב או הססת בפניה כי אתה לא בטוח. אני מאמין שזה גם תלוי איפה אתה בדיוק בגרמניה, באופן מסורתי אלו מבאווריה שבדרום נינוחים יותר מהפרוסים שבצפון.

אני חייב לציין שהנהיגה לא הייתה נינוחה כמו במערב קנדה והרושם שלי שהנהג הגרמני פחות סבלני ואדיב מזה הקנדי, אבל עדיין כמעט ולא צופרים, כמעט ולא חותכים ולא מקובל לנעוץ מבטים רושפים בנהג שעומד לצידך בדרך כמו בישראל. חלקים גדולים מהדרך נסענו עם גג מקופל ולהבדיל מנסיעה ברכב דומה בישראל (הדגם לא משנה - כל רכב פתוח), לא הרגשנו כמו אטרקציית קרקס ניידת.

לגבי מושבי בטיחות - אמור להיות להם דירוג משקל. יכול להוית שבוסטר בסיסי לא יהיה מספיק לילדה בת 4.

פורסם

פשוט לנהוג לפי החוקים ותנאי הכביש ולא להתרגש מאיזה נהג גרמני עצבני שצופר עליך כי לא פינית מספיק מהר את הנתיב או הססת בפניה כי אתה לא בטוח.

לא צפרו לי/לאשתי אפילו פעם אחת, אני חושב שזה סטיגמה שהגרמנים עצבניים, לא היה לי שום התקלות עם גרמני עצבני אפילו פעם אחת.

הם פשוט מניחים שאם אתה על הכביש אתה יודע לנהוג ומכבד את הסובבים אותך אז הם מכבדים אותך ולא צופרים.

ההרגשה היא אפילו אי נעימות, אם מישהו מכבד אותך אתה צריך לכבד אותו, אם עיכבתי את התנועה אני הייתי בלחץ לזוז ולפנות מקום, וכך זה צריך להיות חד וחלק, זה פשוט תענוג לנהוג ככה ולא בארץ שכל אחד אינטרסנט/חותך/נתקע על השמאלי/לא שם על אף אחד מסביבו.

פורסם (נערך)

אחד הצופרים היה נהג מסחרית קטנה שהמשיך לנהוג אגרסיבית גם אחרי שעקף אותי. מתברר שנהגי מסחריות קטנות הם עצבניים בכל העולם (בטופגיר עשו עליהם ספיישל פעם).

העצבני האחר היה נהג אאודי ממהר שגם תוך כדי עקף מימין די בחדות אחרי שלא פיניתי לו את הנתיב מספיק מהר (לטעמו).

שניהם היו עם לוחית רישוי D (גרמניה).

לחילופין היו מספר מקרים שלא פינו לי את הנתיב השמאלי בזמן שאני זה שנהגתי מהר (אז חיכיתי בסבלנות).

היו עוד כמה חכמולוגים, כאלו שיצאו לעקיפות בחדות ובלי לאותת, אי שמירת מרחק בכמה הזדמנויות. אבל לציין שבעוד שבישראל מדובר בנורמה, שם אלו די תופעות חריגות. עובדה שאני זוכר את המקרים האלו באופן מדויק מתוך נסיעה של 1940 ק"מ (תל-אביב אילת וחזרה זה 700 ק"מ להשוואה).

פורסם

ב2400 ק"מ שאני ואבא שלי עשינו בגרמניה,

צפרו לאבא שלי רק פעמיים, פעם אחת כשלא יצא ישר מהרמזור כשהתחלף לירוק כי לא שם לב,

פעם שניה מוצדקת - כשלא שם לב שאמבולנס מגיע.

אני דווקא יותר אהבתי את הצפון מאשר מחוז בוואריה. התנועה שם יותר זורמת.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...